Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Xforumas wrote: ↑02/04/2021 12:11
Nece da zakazuju termine, samo kazu dodji pa kad dodjes na red. Razumijem i njih jer su ljudi neodgovorni pa imaju termin u 13h a dodju u 13:20 a njima neko drugi ceka na zamjenu. Zanima me samo je li neko isao ove sedmice da imam info je li guzva da ne idem bezveze.
To je loša poslovna praksa i takve treba izbjegavati. Ja sam nudio da platim unaprijed i gume i traženu uslugu, ali ne može...zato više nikad neće ni marke od mene zaraditi.
Dobra ponuda kod Aldina, ne treba više razmišljati.
Iskreno presao bih u Majagume davno da mi nije mrsko trpati felge u gepek i vozati a s ovima nisam imao nekih problema. U Makbelu je bas velika guzva pa djelimicno i razumijem zasto ne zele davati termine jer ljudi kasne ali i to se moze rijesiti tako sto bi mozda jednu ili dvije dizalice odvojili za ljude koji rezervisu, ili ako zakasnis izgubio si termin.
Ne znam koje sve gume imaju kod Aldina u dimenziji 245/45 R18 98W XL, ako ima Goodyear F1 Asymetric mozda bih se i prebacio.
semsasuljakovic wrote: ↑02/04/2021 17:23
Do sad sam Continental koristio, a sad bih nešto cjenovno između Continentala i ovih jeftinijih tipa Save. Šta preporučujete?
Nokian i Kleber(bfgoodrich) sam jedino vozio uz michelin, a da sam bio zadovoljan. Sava mi je bila loša.
Do sad sam Continental koristio, a sad bih nešto cjenovno između Continentala i ovih jeftinijih tipa Save. Šta preporučujete?
savjetujem falken kupio sam ih pojeftino prije dvije godine i to samo radi onog made in japan i zadovoljan
Hankok, Fulda, BF Goodrich, to je otprilike ta neka srednja cjenovna liga..
Hankok, Fulda, BF Goodrich, to je otprilike ta neka srednja cjenovna liga..
evo mu guma sa odlicnim omjerom cijena-kvalitet pa nek bira:
Uniroyal
Nokian
Yokohama
Kleber
Vredestein
Kumho
Hankook
Falken
Toyo
Nexen
mada se yokohama i hankook jako cesto sretnu i onim premium
_BataZiv_0809 wrote: ↑02/04/2021 12:15
@Erva40 ne znam iskreno za tu dimenziju, ali od pobrojanih definitivno Sava u skupljoj i Sportiva u nesto jeftinijoj varijanti.
Ja bih licno Sportivu na osnovu vlastitog iskustva.
I razmisljao sam o Sportivi dinenzije gume su 215/45 f17. Trenutno imam te i one su skuplje od 225/45/r17.Pa cu razmislit, da uzmem mozda te malo sire. Hvala svako. Tema otvorena cisto i radi razmjene iskustva.
koje auto imas? da ne budes malo smijesan sa tim 225/45/r17
Nece da zakazuju termine, samo kazu dodji pa kad dodjes na red. Razumijem i njih jer su ljudi neodgovorni pa imaju termin u 13h a dodju u 13:20 a njima neko drugi ceka na zamjenu. Zanima me samo je li neko isao ove sedmice da imam info je li guzva da ne idem bezveze.
To je loša poslovna praksa i takve treba izbjegavati. Ja sam nudio da platim unaprijed i gume i traženu uslugu, ali ne može...zato više nikad neće ni marke od mene zaraditi.
Iskreno presao bih u Majagume davno da mi nije mrsko trpati felge u gepek i vozati a s ovima nisam imao nekih problema. U Makbelu je bas velika guzva pa djelimicno i razumijem zasto ne zele davati termine jer ljudi kasne ali i to se moze rijesiti tako sto bi mozda jednu ili dvije dizalice odvojili za ljude koji rezervisu, ili ako zakasnis izgubio si termin.
Ne znam koje sve gume imaju kod Aldina u dimenziji 245/45 R18 98W XL, ako ima Goodyear F1 Asymetric mozda bih se i prebacio.
_BataZiv_0809 wrote: ↑02/04/2021 10:01
Nego da se lagano vratimo na temu....ko osim mene sad kupuje nove ljetne gume? Koje gume razmatrate i u kojim prodavnicama?
Ima li neko iskustva sa Gislaved gumama, konkretno model Ultra speed 2, imam neku dobru ponudu preko firme za njih, ili je ipak sportiva performance bolja?
Leon16v wrote: ↑03/04/2021 17:33
Ima li neko iskustva sa Gislaved gumama, konkretno model Ultra speed 2, imam neku dobru ponudu preko firme za njih, ili je ipak sportiva performance bolja?
Leon16v wrote: ↑03/04/2021 17:33
Ma slicna je to liga....
Kazu iz Maje da je nesto kvalitetnija od Sportive.
Peije dvije godine uzimam 4 nove gume, na telefon rezervisem gume, i termin u Makbelu. Dosao kolona, nema veze, parkiram auto, uletim da vidim mogu li samo uzeti gume i da idem negdje drugo...kad nema guma uopste u ponudi(bilo i na stranici da su dostupne), a nema ni termina. Od tog trenutka ne postoje, ima dovoljno drugih gdje se moze kupiti.