Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
LBVIEW

#13276 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Blek Stena wrote: 02/04/2021 01:50
LBVIEW wrote: 02/04/2021 01:39
Blek Stena wrote: 02/04/2021 01:31

Kako ti objasnavas svoje stanje u kojem imas potrebu da prozivas forumase kao sto sam ja, a koji su se vise puta izjasnili o genocidu u Srebrenici, da svaki put kad neko negira taj genocid mi moramo to da osudjujemo? Reagujes li ti na minimiziranje broja stradalih u Jasenovcu kad god to neko negdje kaze ili kad to neko napise na ovom forumu. Nemoj mi reci da to nisi cuo ni vidio. Da se razumijemo, ni ja ne reagujem, pa isto ne ocekujem ni od tebe ili bilo koga drugog. Jadna vam je i bezobrazna ta matrica po kojoj funkcionisete.
Rijeci je o vlastima u CG koje vas nekolicina bezrezervno podrzava, a koje su bez sumnje, procetnicki orijentirane, od druzenja s Kavajom, preko opela Djurisicu, pa do otvorenog negiranja genocida u Skupstini. Ja samo cekam, kao i inace, neki pokusaj opravdanja, to vam je matrica po kojoj funkcionirate na temi.
Dok ti i nekolicina bezrezervno podrzavate Mila, covjeka iz klipa na ovoj stranici, koji sam priznaje da je pomagao i pruzao logisticku podrsku snagama koje su pocinile genocid. Imas li za to racionalno objasnjenje a da nije u fazonu dosao tobe? Naravno da nemas. Imas samo nagon da podrzavas nekoga ko se srbima nakacio na kicmu pa ti je zato, i samo zato, postao drag.
Znaci, ako prozivas ove procetnicke politicare, automatski dajes bezrezervnu podrsku Milu? :-) Jebe mi se za njega, cinjenica je da,
otkako su ovi "litijasi" dosli na vlast, pocelo je otvoreno cetnikiovanje, sta mislis da cu ja to kao Bosnjak podrzati? :-)
Nemoj biti licemjeran, da na ovoj drugih strani pobijede politicke snage sa slicnom retorikom i nacionalistickim(antisrpskim) nabojem,a koje se lafo bore protiv korupcije, ti bi ih podrzao?
Last edited by LBVIEW on 02/04/2021 12:22, edited 2 times in total.
RunnerX

#13277 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Čovjek nosi sat od 17.000 eura, ja kačim izmišljotine :lol:

Kako se svetosavci odmah uzbude kad im udariš na spc i sanu ideologiju :D
Blek Stena

#13278 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Sta ces kukavac...ne umijes ti bolje. :sad:
ElRe

#13279 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ElRe »

Ja vas kao Bošnjak pitam sta vama znaci hoce li neko priznati genocid u Srebrenici ili nece?
Genocid u Srebrenici je trgovacka valuta medju Bosnjacima. Svi Bosnjaci se upale na to, a ne upale se na ranije genocide. Ili oni vise ne vrijede pa ih i ne spominjemo.

Isto majke mi kao djeca u predškolskom "Mi imao genocid, mi imamo genocid". Ili kao tuzibabe, uciteljice oni nam ne daju da imamo genocid.

Nova vlast u CG radi odlican posao, nemaju nikakvu ratnu proslost, otvoreni su za saradnju sa svima, pa i sa BiH. DPS i sateliti uzazivaji nacionalne nemire u CG, to treba da vam je jasno.

Normalno je da kao Srbi vise saradjuju sa Republikom Srpskom isto kao sto je normalno da Sandzak saradjuje sa Federacijom BiH.
TT987

#13280 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by TT987 »

ElRe wrote: 02/04/2021 13:52 Ja vas kao Bošnjak pitam sta vama znaci hoce li neko priznati genocid u Srebrenici ili nece?
Genocid u Srebrenici je trgovacka valuta medju Bosnjacima. Svi Bosnjaci se upale na to, a ne upale se na ranije genocide. Ili oni vise ne vrijede pa ih i ne spominjemo.

Isto majke mi kao djeca u predškolskom "Mi imao genocid, mi imamo genocid". Ili kao tuzibabe, uciteljice oni nam ne daju da imamo genocid.

Nova vlast u CG radi odlican posao, nemaju nikakvu ratnu proslost, otvoreni su za saradnju sa svima, pa i sa BiH. DPS i sateliti uzazivaji nacionalne nemire u CG, to treba da vam je jasno.

Normalno je da kao Srbi vise saradjuju sa Republikom Srpskom isto kao sto je normalno da Sandzak saradjuje sa Federacijom BiH.
Ovo je vrlo sporan zakljucak, da Bosnjaci trguju genocidom. Ako neki pojedinac ili grupa to rade, imenuj ih, ali kolektivno trpati narod u takvo nesto...Svaka smrt, zlocin, predstavlja bol i gubitak, ne znam fakat kako se time moze trgovati i ko se time "hvali", da mi imamo genocid. Priznavanje genocida je civilizacijski iskorak, suocavanje sa mracnom prosloscu, za dobrobit buducih generacija. Ne mogu drzavu , clanicu NATO, na putu ka EU, voditi ljudi koji dovode u pitanje odluke najvisih sudskih instanci. U suprotnom, negiranje dovodi u pitanje namjere onih koji negiraju. U prilog tome, sjecam se kako su orgijali po CG gradovima iduci u badnjake, svaki put pored muslimanskih kuca, pucnji i pozivi na ubistva, nikakva kumstva i prijateljstva nisu pomagala. Takvi "duhovi" su se prvi aktivirali kad su pocele litije, vrhunac dozivjeli poslije parlamentarnih izbora, pjevajuci cetnicke pjesme i okupljajuci se na mjestima gdje u vrijeme bivse vlasti nisu mogli ni prici. Vlast se mora mijenjati, nije ni taj DPS vjecan, ali u buducnost se ne ide sa nazadnim stavovima.
sandzokan

#13281 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sandzokan »

ElRe wrote: 02/04/2021 13:52 Ja vas kao Bošnjak pitam sta vama znaci hoce li neko priznati genocid u Srebrenici ili nece?

O cemu ti trubis, majke ti? Ajd procitaj koja je posljednja faza genocida pa se javi.

Sto bi Jevreje zanimalo sta njemacke i austrijske vlasti misle o holokaustu? :-)
RunnerX

#13282 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Nova vlast u CG ne radi odličan posao, naprotiv, očajni su.

Izbori su bili prije 7 mjeseci, Vlada je konstituisana prije četiri mjeseca, sav taj period nisu uradili apsolutno ništa konkretno osim gašenja Montenegro Airlines i usvajanja novog Zakona o vjeroispovijesti. I da, tu je i zaduženje od 890 miliona eura, plus novo zaduženje po nacrtu budžeta od 550 miliona.

Nije usvojen niti jedan Zakon što je skandalozno, nije usvojen budžet što je još skandaloznije, nema tendera, nema investicija, nema pomoći ugroženima, subvencije kasne, nema programa rada Vlade, itd, itd, dakle uradili su apsolutno ništa. Tako da je veoma neozbiljno reći da rade odličan posao.

Dobili su packe od EU, od svih međunarodnih institucija, oborili kreditni rejting države, ugrozili su Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

Nacionalne nemire izazivaju oni koji ih izazivaju i u BiH, divljaci, primitivci koji šalju skandalozne poruke muslimanima, isti oni koji su dan nakon izbora slavili sa šajkačama i kokardama. Predstavnici vlasti negiraju genocid, izjednačavaju fašiste sa partizanima, prekrajaju istoriju, i sve to direktno na javnom servisu.

Evo ni prijedlog budžeta nisu znali sastaviti. Projektovali su ljetnu sezonu na 65% u odnosu na 2019. godinu, planirali su deficit od 3%, a već u januaru i februaru imaju deficit od 90 miliona, tako da će u martu biti na tih projektovanih 3% deficita. Pokušali su ušminkati budžet, a odmah su izjavili da će se raditi rebalans budžeta, dakle ni oni ne vjeruju u svoje brojeve.

Sedam mjeseci lažu i sami sebe demantuju, ponekad i istog dana.
nosara

#13283 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

nosara

#13284 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

nosara

#13285 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

nosara

#13286 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

Spajić: Ovo je najbolji budžet u istoriji, nije nikad bila teža recesija

2 days ago CRNA GORA, FINANSIJE, SVE VIJESTI Leave a comment

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da je usvojen najbolji budžet u istoriji Crne Gore.

Spajić je kazao da postoji četiri nivoa transparentnosti što znači da će građani znati gdje se troši svaki cent.

“U istoriji Crne Gore nije bilo teže recesije od ove 15,2 odsto. Sada znamo tačno brojku”, dodao je ministar.

Spajić je kazao da nije ponosan na kapitalni budžet jer je najveći dio njega iz onih ugovorenih obaveza prethodne vlasti.

“Mi smo uspjeli da ovaj budžet bude i socijalni i razvojni. Nismo smanjivali plate, penzije i socijalna davanja, a u isto vrijeme smo imali na istom nivou subvencije i kapitalne investicije”, poručio je Spajić.

Spajić je kazao da je stopa poreza na neprijavljenu imovinu svega devet odsto i da će korigovati zakon da ta stopa bude značajno veća.

“Imali smo iskustvo od zimske sezone gdje smo imali realizaciju od 65 odsto od sezone iz 2019. godine. Imali smo razgovore sa MMF-om i drugim partnerima i stručnjacima, njihova predviđanja su da će Crna Gora imati realizaciju u visini od 65 odsto. Vakcinacija se odvija brže nego što smo planirali, i taj tempo je “pogurao” da budemo samopouzdani kada je u pitanju turistička sezona – istakao je Spajić.

Spajić je prvo rekao da su i ranije rekli da neće biti smanjivanje plata i penzija, a potom je rekao da nisu tačni navodi da su planirali oporezivanje penzija što je ranije objavljeno.

Na pitanje novinara da li znači da se radi o falš dokumentu, Spajić je odgovorio sa “da”.

Na ponovljeno pitanje iz drugog medija je ponovio da nikad nisu planirali oporezivanje penzija.

On je pojasnio da je Crna Gora bila u obavezi da podigne ponderisanu cijenu cigareta sa 2,1 na 2,5 eura što se odgađalo: “Evropska komisija nam je to zamjerala. Naša akciza je bila duboko ispod evropskih nivoa, i čak sa ovim povećanjem biće ispod zahtijevanog nivoa od 90 eura”.

Spajić je rekao da neće biti novog zaduženja u 2021. godini, osim ako se ne dogovori kredit sa Exim bankom od 127 miliona eura.
ElRe

#13287 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ElRe »

TT987 wrote: 02/04/2021 14:39
Ovo je vrlo sporan zakljucak, da Bosnjaci trguju genocidom. Ako neki pojedinac ili grupa to rade, imenuj ih, ali kolektivno trpati narod u takvo nesto...Svaka smrt, zlocin, predstavlja bol i gubitak, ne znam fakat kako se time moze trgovati i ko se time "hvali", da mi imamo genocid. Priznavanje genocida je civilizacijski iskorak, suocavanje sa mracnom prosloscu, za dobrobit buducih generacija. Ne mogu drzavu , clanicu NATO, na putu ka EU, voditi ljudi koji dovode u pitanje odluke najvisih sudskih instanci. U suprotnom, negiranje dovodi u pitanje namjere onih koji negiraju. U prilog tome, sjecam se kako su orgijali po CG gradovima iduci u badnjake, svaki put pored muslimanskih kuca, pucnji i pozivi na ubistva, nikakva kumstva i prijateljstva nisu pomagala. Takvi "duhovi" su se prvi aktivirali kad su pocele litije, vrhunac dozivjeli poslije parlamentarnih izbora, pjevajuci cetnicke pjesme i okupljajuci se na mjestima gdje u vrijeme bivse vlasti nisu mogli ni prici. Vlast se mora mijenjati, nije ni taj DPS vjecan, ali u buducnost se ne ide sa nazadnim stavovima.
Sve te nerede koje pominješ uradile su pristalice fašističko nacističkog režima DPSa i njihovih satelita. Sva orgijanja i zastrašivanja djelo su ljudi iz DPS okruženja.
Kako se odnosi nova vlast prema Bošnjacima i svim stanovnicima CG vidjeli smo kada su stali u odbranu džamija i muslimana nakon napada DPSa u prvim mjesecima nakon izbora.

Nova vlast dobila je sve samo pohvale i podršku EU, NATOa i Amerike. Ono što je bitno je da ne isključuju saradnju ni sa Rusijom, a ni Srbijom, tj ponovo grade mostove koje su prethodni zločinci porušili.

Borba protiv korona virusa je izuzetno usješna jer su naslijedjeni katastrofalni rezultati prethodne vlasti. Vakcinacija ide solidnom brzinom, odmah nakon Srbije u regionu. Budžet je usvojen i po stopi primanja CG je druga u regionu odmah nakon Srbije. Montenegro avio kompanija je bila svakako pred gašenjem prethodna vlast je uništila. Sada se očekuje spašavanje Elektroprivrede CG, Luke Bar, Pošte Crne Gore od strane srbijanskih firmi EPS, Pošte Srbije.
Kako se nazvanično priča kupac plantaže je Rubin Kruševac.
Takodje, kredit za auto put preuzima Srbija i nastavlja sa finansiranjem i izgradnjom auto puta kroz Crnu Goru, dionica 2 i 3.
Last edited by ElRe on 02/04/2021 17:29, edited 2 times in total.
RunnerX

#13288 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Još jedna laž. Niko ih nije podržao, osim protkolarnih poruka koje se šalju po defaultu.

Dritanovo izlaganje pred europarlamentarcima je jasno pokazalo šta EU misli o njima.

Evo, samo jedno od pitanja koje su mu postavili europarlamentarci,

Picula, Bilčik, predstavnici Kipra, Italije, Austrije, su bili još brutalniji.
nosara

#13289 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

RunnerX

#13290 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

A ovaj lijepi protokolarne sastanke sa predstavnicima EU. :lol:
nosara

#13291 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

ElRe

#13292 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ElRe »

RunnerX wrote: 02/04/2021 17:17 Još jedna laž. Niko ih nije podržao, osim protkolarnih poruka koje se šalju po defaultu.

Dritanovo izlaganje pred europarlamentarcima je jasno pokazalo šta EU misli o njima.

Evo, samo jedno od pitanja koje su mu postavili europarlamentarci,

Picula, Bilčik, predstavnici Kipra, Italije, Austrije, su bili još brutalniji.
Hahaha, baš nas zanima šta misli Zovko, Picula, Italija i Austrija.

Bitno je šta misli Merkel i Njemačka, pustite vi trećerazredne EU države i njihove pretstavnike.
nosara

#13293 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

RunnerX

#13294 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

ElRe wrote: 02/04/2021 17:26 Hahaha, baš nas zanima šta misli Zovko, Picula, Italija i Austrija.

Bitno je šta misli Merkel i Njemačka, pustite vi trećerazredne EU države i njihove pretstavnike.
Vas? Ok.

Njemačka? Ok.
Njemački ambasador: Brine me pravac kojim se kreće Crna Gora

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber je komentarišući aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori kao i izjavu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, istakao da ga sve više brine pravac kojim se Crna Gora trenutno kreće kao država i društvo. On je kazao da priznati krivicu nikada nije bilo lako, ali se duguje žrtvama i istini, i poručuje morate sebi priznati istinu, priznati krivicu – ne poricati je!

“Nedavni događaji poput kontroverznih pokušaja imenovanja ulica, skrnavljenja džamija (“Nikšić biće Srebrenica”) i relativizacija genocida u Srebrenici, me sve više brinu zbog pravca kojim se Crna Gora trenutno kreće kao država i društvo. Rastuća politička polarizacija, sve veća spremnost za upotrebu nasilja nad političkim neistomišljenicima i predstavnicima medija, podrivaju građanski multietnički karakter zemlje”, naveo je Veber u izjavi dostavljenoj medijima.

Kada, kako kaže, izražava duboku zabrinutost, to onda ne čini sa visoke moralne tačke, već kao predstavnik svoje zemlje, koja je totalitarizmom, nacionalizmom i rasnom mržnjom izazvala katastrofu Drugog svjetskog rata i holokaust i koja je na sebe preuzela najveću moralnu krivicu.

“Priznati krivicu nikada nije bilo lako, ali se duguje žrtvama i istini. I samo kroz priznavanje krivice mogu se otvoriti vrata u bolju budućnost radi praštanja i pomirenja”, poručio je on.

Da biste, naglasio je on, mogli slobodno i neopterećeno da oblikujete sopstvenu budućnost, ne bi trebalo da se zavaravate.

“Morate sebi priznati istinu, priznati krivicu – ne poricati je. Time se stvara osnova za pomirenje sa susjedima, ali i za liječenje pukotina u sopstvenom društvu. Svi ste pozvani da prepoznate istinu i da tražite i omogućite pomirenje kako biste otvorili put za bolju budućnost”, zaključio je Veber.
nosara

#13295 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by nosara »

RunnerX

#13296 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

ElRe wrote: 02/04/2021 17:26 Bitno je šta misli Merkel i Njemačka, pustite vi trećerazredne EU države i njihove pretstavnike.
Evo ti još Njemačke,
Veber: Ne možete gasiti institucije jer ste nezadovoljni radom

Gašenje institucija samo zbog nezadovoljstva njihovim radom nije znak ni demokratske zrelosti niti spremnosti za članstvo u Evropsku uniju (EU), ocijeno je njemački ambasador u Crnoj Gori Robert Veber.

On je rekao da Brisel nije oštro reagovao na Predlog izmjena zakona o državnom tužilaštvu i Predlog zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal, nego jasno stavio do znanja koje posledice može imati usvajanje ishitreno predloženih zakonskih izmjena.

Veber je kazao da po pitanju namjera izmjena tužilačkih zakona, smatra da ulogu igraju proceduralne i sadržajne tačke.

"Jedan od definisanih ciljeva u poglavlju vladavine prava 23 jeste da Crna Gora navedene ustavne izmjene sprovede u skladu sa preporukama Venecijanske komisije, evropskim standardima i drugom pozitivnom praksom", rekao je Veber.

On je dodao da isto to važi i zakondavne namjere po pitanju oblasti tužilaštva.
Slabo ti to pratiš.
ElRe

#13297 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ElRe »

RunnerX wrote: 02/04/2021 17:29
ElRe wrote: 02/04/2021 17:26 Hahaha, baš nas zanima šta misli Zovko, Picula, Italija i Austrija.

Vas? Ok.

Njemačka? Ok.
Njemački ambasador: Brine me pravac kojim se kreće Crna Gora

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber je komentarišući aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori kao i izjavu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, istakao da ga sve više brine pravac kojim se Crna Gora trenutno kreće kao država i društvo. On je kazao da priznati krivicu nikada nije bilo lako, ali se duguje žrtvama i istini, i poručuje morate sebi priznati istinu, priznati krivicu – ne poricati je!

“Nedavni događaji poput kontroverznih pokušaja imenovanja ulica, skrnavljenja džamija (“Nikšić biće Srebrenica”) i relativizacija genocida u Srebrenici, me sve više brinu zbog pravca kojim se Crna Gora trenutno kreće kao država i društvo. Rastuća politička polarizacija, sve veća spremnost za upotrebu nasilja nad političkim neistomišljenicima i predstavnicima medija, podrivaju građanski multietnički karakter zemlje”, naveo je Veber u izjavi dostavljenoj medijima.

Kada, kako kaže, izražava duboku zabrinutost, to onda ne čini sa visoke moralne tačke, već kao predstavnik svoje zemlje, koja je totalitarizmom, nacionalizmom i rasnom mržnjom izazvala katastrofu Drugog svjetskog rata i holokaust i koja je na sebe preuzela najveću moralnu krivicu.

“Priznati krivicu nikada nije bilo lako, ali se duguje žrtvama i istini. I samo kroz priznavanje krivice mogu se otvoriti vrata u bolju budućnost radi praštanja i pomirenja”, poručio je on.

Da biste, naglasio je on, mogli slobodno i neopterećeno da oblikujete sopstvenu budućnost, ne bi trebalo da se zavaravate.

“Morate sebi priznati istinu, priznati krivicu – ne poricati je. Time se stvara osnova za pomirenje sa susjedima, ali i za liječenje pukotina u sopstvenom društvu. Svi ste pozvani da prepoznate istinu i da tražite i omogućite pomirenje kako biste otvorili put za bolju budućnost”, zaključio je Veber.
Zabrinutost zbog napada pristalica DPSa i njihovih ljudi za prljave poslove.
RunnerX

#13298 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Jeste, i ovo iznad za ukidanje SDT je zbog DPS. :lol:

Džaba krečiš. :kiss:
RunnerX

#13299 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Inače, amaterizam nove Vlade u CG se najbolje vidi kroz poništen konkurs o zapošljavanju u novu avio-kompaniju ToMontenegro.

Amateri su hladno objavili konkurse na privatni sajt zaposli.me umjesto preko Zavoda za zapošljavanje, što su bili dužni po Zakonu jer je kompanija u vlasništvu države. Inače vlasnik sajta gdje su objavili konkurs je član UO avio kompanije.

Ovo ne bi Fadil i Bisera uradili. :lol:
Inspekcija poništila konkurs, ToMontenegro prekršio zakon

Avioni ToMontenegra i dalje su prizemljeni, a kako stvari stoje još dugo će biti tako, jer je Inspekcija rada poništila konkurs nove avio-kompanije o zapošljavanju jer je prekršen Zakon o radu, pišu Dnevne novine.

Naime, inspektorica Sonja Pejović je nakon prijave koju su podnijeli predstavnici radnika Montenegro Airlinesa, izuzela dokumentaciju i utvrdila da je ToMontenegro sve oglase za zapošljavanje oglasio preko privatnog sajta “Zaposli.me”, umjesto preko Zavoda za zapošljavanje, što mu je zakonska obaveza, kao firmi koja je u 100 odsto vlasništvu Vlade.

Pejović je u rješenju, u koje su Dnevne novine imale uvid, jasno navela da je izvršni direktor Predrag Todorović izjavio da po objavljenom oglasu nije bilo zapošljavanja, da nije zaključen ugovor o radu, odnosno da niko nije zasnovao radni odnos, te da nijesu nastupile pravne posljedice.

“Kako je poslodavac bio dužan da slobodno radno mjesto prijavi Zavodu za zapošljavanje, a Zavod isti oglasi, s obzirom da se radi o poslodavcu čiji je osnivač Vlada 100 odsto, nesporno je da je poslodavac povrijedio odredbu člana 24 Zakona o radu. Nakon ovako utvrđenog činjeničnog stanja odgovornom licu je ukazano da u roku od osam dana od dana ukazivanja otkloni konstatovanu nepravilnost učinjenu u postupu oglašavanja slobodnih radnih mjesta preko sajta “Zaposli.me”, a što je suprotno članu 24 Zakona o radu i da o preduzetim radnjama pisano obavijesti inspektorku u roku od sedam dana od isteka roka za ukazivanje”, navodi se u rješenju koju potpisuje inspektorka Pejović.

Predstavnici radnika Montenegro Airlinesa Miljan Perović i Valeri Đekić za Dnevne novine kažu da rješenje inspekcije predstavlja određenu satisfakciju njihovog djelovanja

“To je znak da institucije ipak rade svoj posao”, ističe Đekić.

Prema njegovim riječima, ToMontenegro se hvalio sa ekspertima, a na prvom koraku su prekšili Zakon o radu.

“Samim tim se pitamo koliko su sposobni za naredne korake. Todorović je najavio da će stručnost i kompetentnost biti imperativ kompanije, a očito je imao slabe konsultante po ovom pitanju”, saopštio je Đekić.
Par dana poslije,
Nakon što je Inspekcija rada poništila konkurs nove avio-kompanije ToMontenegro jer je prekršen Zakon o radu prilikom objavljivanja konkursa za zapošljavanje danas je raspisan novi konkurs.

Naime, Inspekcija je utvrdila da je ToMontenegro sve oglase za zapošljavanje oglasio preko privatnog sajta “Zaposli.me”, umjesto preko Zavoda za zapošljavanje, što mu je zakonska obaveza, kao firmi koja je u 100 odsto vlasništvu Vlade.
SamoVasGledam

#13300 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

ElRe wrote: 02/04/2021 17:13 Sada se očekuje spašavanje Elektroprivrede CG, Luke Bar, Pošte Crne Gore od strane srbijanskih firmi EPS, Pošte Srbije.
Kako se nazvanično priča kupac plantaže je Rubin Kruševac.
Takodje, kredit za auto put preuzima Srbija i nastavlja sa finansiranjem i izgradnjom auto puta kroz Crnu Goru, dionica 2 i 3.
Ne znam odakle Vam ovako nešto. To je jednostavno netačno. Za autoput se javio sam Vučić da demantuje celu priču.
Elektromreže Srbije su vlasnik 15% akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema, ali ne znam gde ste čuli išta za Poštu i EPCG.
Znam da je skoro prvi čovek EPCG iz DF-a Milutin Đukanović (rođak Mila Đukanovića) i da je obećao reforme u preduzući, kao i to da je Srbija godinama zainteresovana za kupovinu Luke Bar, ali ništa još konkretno nije ponuđeno i urađeno.
Post Reply