Ako je suditi po prethodnoj godini, mjere se ukidaju za Ramazan.Milenkov buraz wrote: ↑02/04/2021 12:43 U Sarajevu ide na bolje očigledno, samo sada da ovako nastavi da ne popuste mjere pred ramazan.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
daddy-kool
#5251 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
laik1981
#5252 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kako god na tim ljekarima je odluka koga i na koju masinu prikopcati. Opravdanja da rade protivno struci jednostavno nema. Krajnja odgovornost je iskljucivo na njima. Ako rade to sto kazes da rade onda oni svjesno ubijaju te pacijente. Njihovi razlozi zbog kojih popustaju pod pritiscima su apsolutno nebitni.NelsonM wrote: ↑02/04/2021 12:12Oni su napisali dopis da aparati ne funkcionisu kako treba, ali niko ne reaguje. Osim ako neko ne skupi hrabrosti, a to mora biti specijalista, ljudi koje ja znam su mladji specijalizanti koji moraju isplatiti nekoliko desetina hiljada ako izgube posaolaik1981 wrote: ↑02/04/2021 12:04Haj mi molim te objasni kakav doktor i covjek trebala biti da dopustis da te neko natjera da ubijes pacijenta i da posle toga sutis. Sebija je psihopata, ali ni te anesteziologe se ne smije amnestirati. To "tjera ih" jednostavno ne pije vode. Oni su odgovorni za svoj dio posla.da sam ja iskreno bih rizikovala, ali niko ne zna dok nije u toj situaciji sta sve moze izgubiti. ja uopste nisam imala osjecaj da je ta vlast toliko jaka, vise sam ih uvijek posmatrala kao glupe, i bilo mi cak i smjesno, hiljadu puta sam se smijala ljudima poput skake. mislila sam vise da su glupi i bezopasni, a sad tek vidim drugu sliku.
- gdesi bre
#5253 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne samo mjere nego ce bit ovako po 40-50 dnevno max,zarazenih.daddy-kool wrote: ↑02/04/2021 12:46Ako je suditi po prethodnoj godini, mjere se ukidaju za Ramazan.Milenkov buraz wrote: ↑02/04/2021 12:43 U Sarajevu ide na bolje očigledno, samo sada da ovako nastavi da ne popuste mjere pred ramazan.
-
last mohicans
#5254 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je užas šta radi vještica. Pleme joj faraonsko jebem. Hayat kad je radio onaj prilog, vidjeli su se respiratori u snimci. Nije ni čudo što ljudi toliko umiru. Jedna turska na 40000 novo oboljelih 135 smrtnih slučajeva jučer,kod nas na 2 hiljade po 100 ljudi umire. Onda kuji ne trebaju neki tamo stručnjaci iz Turske. Plus, sto masovno odbijaju ljude sa niskom saturacijom, svjedočio sam tome dva puta.NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:30Nisu, ali poslala sam anonimnu dojavu prkeo signala, jutros sam ovo saznala._BataZiv_0809 wrote: ↑02/04/2021 11:29Jesu li ti odg sa Facea?NelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:28 LJudi moji sinoc su svi koji su bili prikljuceni na maline umrli. SVI. to su neciji roditelji, prijatelji, ne bih ovakvo nikad napisala da mi sad nisu javili. Oni su pisali dopise, anesteziolozi, ali nasi doktori nemaju apsolutno nikakvu moc. Njima je naredjeno da to koriste, bukvalno u suzama priljucuju. MOlim vas da ako iko ima ikakvu opciju da se ovo cuje, mozda da se nekom od tih gore ponudi zastita, ja sam vec pisala FaceTVu. ljudi vec zovu i pitaju da li je neko njihov ukljucen na tu jebenu malinu, i ako neko ovo porekne glumom da radi gore nek si lijepo nabije SDA clansku gdje sunce ne dolazi. Ja bih izasla u javnost da ne ugrozavam time najblize osobe, i vjerujte da se osjecam fuj, i tresem se otkako sam cula, znala sam da su govna bgm ne mogu vjerovati da je ovo moguce
-
Sociolog
#5255 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zao mi onog lika mlad frajer 1984, onaj humanista iz Udruzenja Oaza, onaj direktor Armin, dobar lik bio, rahmet mu dushi.
Jebem ti Forto mater , samo 2 covid broja za Novi grad, da si stavio barem 20, spasio si bar 10 zivota, smeće salonsko, glasao sam za opoziciju razocarali ste me.
Jebena 2 broja za poziv za Novi Grad.
Jebem ti Forto mater , samo 2 covid broja za Novi grad, da si stavio barem 20, spasio si bar 10 zivota, smeće salonsko, glasao sam za opoziciju razocarali ste me.
Jebena 2 broja za poziv za Novi Grad.
-
last mohicans
#5256 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Da ja neko moj od umrlih na tim fikrinim respiratorima, ne do Bog, ganjao bih se s njima do Strazbura. Ljudima se samo saopšti da su im umrli najmiliji, a u valjda bi trebalo pisati u kartonu na čemu su bili i koliko dugo.
-
noviforumas
#5257 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mjere su produzene do 12, dan prije ramazana:Milenkov buraz wrote: ↑02/04/2021 12:43 U Sarajevu ide na bolje očigledno, samo sada da ovako nastavi da ne popuste mjere pred ramazan.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lockdow ... /210401113
Nesto ne vjerujem da je slucajnost.
-
palermo
#5258 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zdravstveni sistem ne samp da je proklizao nego je urusen gotovo u potpunosti. Ne govorim samo o Sarajevu negi ostalim vecim gradovima.u BiH.
Samo bilo bi se dobro upitati kolika je ti krivica bezmide i oportunisticke vlasti i samog naroda kojem je ocito tesko i guzicu utjerati i najordinarniju istinu. Pa.na.ovom forumu je 80% postova posbecenp tome trebaju li maskeili ne trebaju, jel corona bolestt ili nije.
A nije da se.nije znalo da nasi zdravstveni kapaciteti su ograniceno. Al da'ce bog je filozofija tako prirasla nasem srcu
Samo bilo bi se dobro upitati kolika je ti krivica bezmide i oportunisticke vlasti i samog naroda kojem je ocito tesko i guzicu utjerati i najordinarniju istinu. Pa.na.ovom forumu je 80% postova posbecenp tome trebaju li maskeili ne trebaju, jel corona bolestt ili nije.
A nije da se.nije znalo da nasi zdravstveni kapaciteti su ograniceno. Al da'ce bog je filozofija tako prirasla nasem srcu
-
komercionala
#5259 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
brojke do Ramazana idu na dole, mjere će se popustiti, iftari i sofre će opet biti veliki, hurme su spremne, Allah je najveći
-
noviforumas
#5260 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
I otvorene granice, ne trebaju testovi, da dodje dijaspora za Bajram 
-
BadBoy
#5261 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi moji doslovno nas ubijaju a mi sjedimo i palamudimo kako maske narušavaju naša osnovna prava.
-
dorkcic
#5262 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je strašno, bože sačuvajNelsonM wrote: ↑02/04/2021 11:28 LJudi moji sinoc su svi koji su bili prikljuceni na maline umrli. SVI. to su neciji roditelji, prijatelji, ne bih ovakvo nikad napisala da mi sad nisu javili. Oni su pisali dopise, anesteziolozi, ali nasi doktori nemaju apsolutno nikakvu moc. Njima je naredjeno da to koriste, bukvalno u suzama priljucuju. MOlim vas da ako iko ima ikakvu opciju da se ovo cuje, mozda da se nekom od tih gore ponudi zastita, ja sam vec pisala FaceTVu. ljudi vec zovu i pitaju da li je neko njihov ukljucen na tu jebenu malinu, i ako neko ovo porekne glumom da radi gore nek si lijepo nabije SDA clansku gdje sunce ne dolazi. Ja bih izasla u javnost da ne ugrozavam time najblize osobe, i vjerujte da se osjecam fuj, i tresem se otkako sam cula, znala sam da su govna bgm ne mogu vjerovati da je ovo moguce
-
komercionala
-
laik1981
#5264 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ili palamudimo kako policijski cas i maska na otvorenom spasavaju zivote, te one koji to ne postuju nazivamo ubicama. Nista, krivicemo se ovako medjusobno i kopati jedni drugima oci. Realnim problemima se i onako ne znamo baviti i prekasno postajemo svjesni istih. Malo je simptomaticno da "opozicija" suti i nastavlja sa populizmom i populistickim mjerama, a da rospiju vise i ne pominju..
- skafiskafsnjak
#5265 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa sta palamudite na forumu. Izadjite na ulicu mudonje.
-
komercionala
#5266 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
palamudimo mi što imamo dobre poslove, plaća ide a ovdje dolazimo zarad razbibrige. Pogledas aktivnost na forumu, najveća je od 08:00-16:00
- dječak sa šibicama
#5267 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Suma sumarum, Fikret je pobio desetine ljudi, ali kad sve prodje i dalje se biti mlad ljep vidi ga svaka bi ga majka za zeta pozeljela.
-
aldinjo
#5268 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Najbolje bi možda bilo produžiti mjere do juna mjeseca, i to samo u Sarajevu.noviforumas wrote: ↑02/04/2021 13:00Mjere su produzene do 12, dan prije ramazana:Milenkov buraz wrote: ↑02/04/2021 12:43 U Sarajevu ide na bolje očigledno, samo sada da ovako nastavi da ne popuste mjere pred ramazan.
-
invincible1921
#5269 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma do 2023 just in casealdinjo wrote: ↑02/04/2021 14:06Najbolje bi možda bilo produžiti mjere do juna mjeseca, i to samo u Sarajevu.noviforumas wrote: ↑02/04/2021 13:00Mjere su produzene do 12, dan prije ramazana:Milenkov buraz wrote: ↑02/04/2021 12:43 U Sarajevu ide na bolje očigledno, samo sada da ovako nastavi da ne popuste mjere pred ramazan.
-
invincible1921
#5270 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zasto nemamo bolje respiratore mogle bi se raspravljat.
Medjutim vecina vas ima pogresnu predodzbu...respirator taman najbolji na svijetu bio nije nikakav eliksir, respirator je nazalost zadnja slamka spasa...ako dodje do situacije za respirator velike su sanse da je osoba prakticno umrla...i gleda se moze li se sta u "sudijskoj nadoknadi"
Znam da su ljudima svi krivi, ali necemo pretjerivati
Medjutim vecina vas ima pogresnu predodzbu...respirator taman najbolji na svijetu bio nije nikakav eliksir, respirator je nazalost zadnja slamka spasa...ako dodje do situacije za respirator velike su sanse da je osoba prakticno umrla...i gleda se moze li se sta u "sudijskoj nadoknadi"
- red evil
#5271 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je najveći problem. Kažu svi su na tim respiratorima umrli, strašan podatak ali nije dovoljno samo to reći već treba i podatak u kakvom su stanju bili ti ljudi. Baš što kažeš respirator je zadnja opcija i tu si već u ekstrestremno teškom stanju i vrlo su male šanse da će preživiti. Sasvim sigurno je da doktori čine svoj maksimum da svi prežive i da imaju što manje posljedice i niko neće biti na respiratoru tek onako, reda radi.invincible1921 wrote: ↑02/04/2021 14:26 Zasto nemamo bolje respiratore mogle bi se raspravljat.
-
Xforumas
#5272 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa i nije bas, da je tako respiratori ne bi ni postojali niti bi kostali koliko kostaju. Pogledaj statistike iz drugih drzava, puno vise ljudi prezivi respirator nego kod nas, i moze pomoci itekako ako se ispravno koristi i ako je ispravan.invincible1921 wrote: ↑02/04/2021 14:26 Zasto nemamo bolje respiratore mogle bi se raspravljat.
- Haris.ba
#5273 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Veoma je jednostavno. Ima li iko da je ostao ziv sa tih malina respiratora?invincible1921 wrote: ↑02/04/2021 14:26 Zasto nemamo bolje respiratore mogle bi se raspravljat.
A smrtnost na respiratorima je velika. Ali, nije isto 60% ili 100%
10 ljudi strelja grupa ljudi pa se zalomi 1 ziv. Ne moze biti 100% smrtnost.
-
laik1981
#5274 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ta teza pada u vodu ako koristis pogresnu opemu. Ljudi su sirom svijeta na respiratorima samo sto smrtnost nigdje nije ovolika. Za Fadilove respiratore je bukvalno receno da nisu namijenjeni za covid slucajeve. To je nedvosmisleno rekao onaj ko je izvrsio verifikaciju tih aparata. Do anesteziologa je da odluci koju masinu da koristi na kojem pacijentu. Ti isti respiratori su odbijeni u Tuzli, Mostaru, Opcoj bolnici itd. Za sad ne znamo koriste li se igdje drugo osim na KCUS-u. Neke bolnice su dobile te masine, a da te bolnice uopste i nemaju anesteziologe. Pustanje u upotrebu i raspodjela tih respiratora je izvrsena na silu i iz politickih razloga..invincible1921 wrote: ↑02/04/2021 14:26 Zasto nemamo bolje respiratore mogle bi se raspravljat.
-
komercionala
#5275 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
respiratori su prosli obaveznu zakonsku verifikaciju i kao 100% ispravni pušteni u upotrebu. Ljekari koji se odluče da ih koriste su položili hipokratovu zakletvu ... nemamo razloga ne vjerovati ljekarima. kome onda da vjerujemo?