Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Omar500

#17026 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Omar500 »

ja napisao: ''a toksicni feminizam?'', i izbrisali :lol: :lol:
vaučer

#17027 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vaučer »

Super da nitko ne vidi korelaciju između tih statistika o samoubojstvima i ubojstvima i nekih tema koje se raspravljaju pod konceptom ‘toxic masculinity’. Nothing to see here i to.
hladan.preminger

#17028 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hladan.preminger »

Toxic masculinity je kao g spot. Svi pričaju o tome a niko da jasno kaže šta je to.
saint_mirad

#17029 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 22:07 Wtf??????

Promovisana prva knjiga o toksičnoj muškosti u Bosni i Hercegovini

https://www.klix.ba/magazin/kultura/pro ... /210330166
Kako toksicna i maskulina reakcija na ovaj sorosevski masterpiece. :P
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#17030 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gerro »

Nikola Vucic sramoti prezime Vucic.

Pravi simp.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#17031 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Romeo 80 »

hladan.preminger wrote: 30/03/2021 23:43 Toxic masculinity je kao g spot. Svi pričaju o tome a niko da jasno kaže šta je to.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Pogodio si pravo u G spot! :mrgreen: :lol:
muhafuca

#17032 Re: Danasnji "feminizam"

Post by muhafuca »

Amerikanizacija politickog medijskog prostora uzima zamaha i kod nas

Jbali smo se izgleda.

vidjet ces uskoro Black Lives Matter protesti kad pocnu po Sarajevu
saint_mirad

#17033 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Treba sad neko da prebije zenu da se povrati poljuljani kosmicki balans zbog ove knjige. :izet:
Sanjarko

#17034 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Sanjarko »

Ispast ce CR najpametniji od ovih guzonja po pitanju braka i djece. :oops:
piupiu

#17035 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

A što su se braća forumaši nadigla na temi, ne valja feminizam, ne valja ekonomska ravnopravnost, ne valja kritika toksičnog 'maskulinizma' (je l' se tako kaže?) :lol: Što o TM ovdje raspravljate? Taj izraz nisu izmislile feministice, nego muškarci, sociolozi i psiholozi. Zbog sebe, ne zbog žena. Iako joj primjer može biti i kad se 10 frajera opsesivno bije sa ženama na temi o današnjem feminizmu, umjesto da se bave sobom i svojim zdravljem. :D
¤ jelena ¤

#17036 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Gle drame što se brišu komentari na klixu :lol: :lol:

a dosad bili sinonim za boleštinu, mentalnu septičku jamu... itakoto... :D
madner

#17037 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Aliansa zena i beta muskaraca nastavlja svoj pohod na pozicije koje u meritokratiji ne mogu dobiti.

No pasaran. :D
MarlboroGold

#17038 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 30/03/2021 21:50 Pa kod nas i jeste toksična muškost problem vjerovatno više nego bilo gdje drugo. Samo što je to toliko utkano u balkanski mentalitet
da niko i ne raspoznaje razliku.
Recimo da se načelno slažemo. Krkanluka kod nas ima i previše.
Međutim preko 90% žena na svijetu i dalje žele tradicionalne muškarce bez obzira jesu li feministice ili ne. Džaba sva ova priča i kojekakvi udarci na muškost odnosno težnja da se ista oblikuje kako odgovara žestokoj manjini, a koja je vrlo glasna i sve u cilju da se dočepaju pozicija na moći dok ostale žene pokušavaju koristiti kao sredstvo za postizanje toga.
¤ jelena ¤

#17039 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

madner wrote: 31/03/2021 07:50 Aliansa zena i beta muskaraca nastavlja svoj pohod na pozicije koje u meritokratiji ne mogu dobiti.

No pasaran. :D
:lol: :D

... me_di_o_kratiji ... :nokti:
Capajebo

#17040 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Capajebo »

E sace početi kad neko muško pogleda žensko - silovanje.
Onda obavezno to na Twitteru napisati :mrgreen:

Koji umjetnik će prvi biti žrtva cancel kulture?
Dino Merlin?
Furaj mali... Pretpostavio je da je ta neka osoba muško, a možda se ono izjašnjavalo drugačije :mrgreen:
MarlboroGold

#17041 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Gdje si Jelo :kiss: :oops:
¤ jelena ¤

#17042 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Oo, Zlatni, šta ima? :srce:

Eo, tmuran dan u Distriktu pa svratila malo do foruma....nisam dugo. :stidljiv:
MarlboroGold

#17043 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

¤ jelena ¤ wrote: 31/03/2021 09:01 Oo, Zlatni, šta ima? :srce:

Dobro je. Navrati češće :)

I ja povremeno svratim. Ni na onaj tamo nisam ušao bar sedmicu... nema se više vremena :|
MarlboroGold

#17044 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

btw moram reći da mi je interesantno kako se feministice, a kad gube tlo pod nogama što se tiče argumenata i kad budu satjerane u ćošak, skoro pa po defaultu kao "last resort" pozivaju na biologiju muškaraca i vrlo često budu komentari tipa "budi (pravi) muškarac", "gdje nestadoše pravi muškarci", "nemoj dramiti primi udarac muški" i slično. Još gore komentari tipa "ti si sam i sigurno nemaš nikog kraj sebe" i slično u smislu ukazivanja da se radi o djevici koja navodno nema pojma o ženama, a takvi komentari su recimo bili upućivani nebrojeno puta (Almiru i još nekim).

Zašto se, a kad više ne preostane ništa drugo, pozivaju samo na našu muškost i našu seksualnost? Da li je to zato što su i same svjesne da u muškom svijetu vrijede onoliko zavisno od vlastite seksualnosti? Ovo ujedno znači da žene uveliko kraj sebe žele i dalje tradicionalnog muškarca, ali koji mora prihvatiti sadašnje žene i feministički svjetonazor. To dvoje je uglavnom u direktnoj koliziji.

Nemojte šta zamjeriti... pokušavam shvatiti logiku koja stoji iza ovog, jer mi je ovo naprijed navedeno baš kontradiktorno.
¤ jelena ¤

#17045 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

MarlboroGold wrote: 31/03/2021 09:13
¤ jelena ¤ wrote: 31/03/2021 09:01 Oo, Zlatni, šta ima? :srce:

Dobro je. Navrati češće :)

I ja povremeno svratim. Ni na onaj tamo nisam ušao bar sedmicu... nema se više vremena :|
Čim malo popuste obaveze, tu smo.... ;-)
muhafuca

#17046 Re: Danasnji "feminizam"

Post by muhafuca »

saint_mirad wrote: 31/03/2021 00:14 Treba sad neko da prebije zenu da se povrati poljuljani kosmicki balans zbog ove knjige. :izet:
da je to danasnja definicija tzv "toksicne muskosti" sve bi to bilo ok
Hakiz

#17047 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote: 31/03/2021 09:37 btw moram reći da mi je interesantno kako se feministice, a kad gube tlo pod nogama što se tiče argumenata i kad budu satjerane u ćošak, skoro pa po defaultu kao "last resort" pozivaju na biologiju muškaraca i vrlo često budu komentari tipa "budi (pravi) muškarac", "gdje nestadoše pravi muškarci", "nemoj dramiti primi udarac muški" i slično. Još gore komentari tipa "ti si sam i sigurno nemaš nikog kraj sebe" i slično u smislu ukazivanja da se radi o djevici koja navodno nema pojma o ženama, a takvi komentari su recimo bili upućivani nebrojeno puta (Almiru i još nekim).

Zašto se, a kad više ne preostane ništa drugo, pozivaju samo na našu muškost i našu seksualnost? Da li je to zato što su i same svjesne da u muškom svijetu vrijede onoliko zavisno od vlastite seksualnosti? Ovo ujedno znači da žene uveliko kraj sebe žele i dalje tradicionalnog muškarca, ali koji mora prihvatiti sadašnje žene i feministički svjetonazor. To dvoje je uglavnom u direktnoj koliziji.

Nemojte šta zamjeriti... pokušavam shvatiti logiku koja stoji iza ovog, jer mi je ovo naprijed navedeno baš kontradiktorno.
Pa, feministkinje su žene, to je odgovor.
vaučer

#17048 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vaučer »

muhafuca wrote: 31/03/2021 10:00 da je to danasnja definicija tzv "toksicne muskosti" sve bi to bilo ok
To stoji. Koncepti postanu parole. Malo kog zanima o čemu se detaljno radi, uzmi parolu i udaraj onog drugog po glavi s njom. Ovo isto vrijedi za definiranje feminizma. Ovdje bi svi prije rasprave trebali dati vlastitu definiciju termina u pet paragrafa - čisto da znamo s koje pozicije nastupa. Nekom je radikalni feminizam da žena ima posao i govori ako joj se ne obratiš, nekom je blagi feminizam da muškarac promjeni spol i kao nova žena traži dlake u jajima gdje stigne. Između ovih primjera - svemir nijansi.
MarlboroGold

#17049 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Feminizam svakako nije jedan, pa ne možeš ni dati adekvatnu definiciju. Ljudi inače govore u jednini. I ja to radim.
Postoji više feminizama. Liberalni, kulturni, socijalistički itd.
Naravno tu je i radikalni izdvojen od ostalih i ljudi najčešće imaju problem sa tim feminizmom. Ne samo muškarci, već i većina žena bile feministice (zagovornice nekog od ostalih feminizama ili pripadnice prijašnjih valova) ili ne.
saint_mirad

#17050 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 31/03/2021 09:37 btw moram reći da mi je interesantno kako se feministice, a kad gube tlo pod nogama što se tiče argumenata i kad budu satjerane u ćošak, skoro pa po defaultu kao "last resort" pozivaju na biologiju muškaraca i vrlo često budu komentari tipa "budi (pravi) muškarac", "gdje nestadoše pravi muškarci", "nemoj dramiti primi udarac muški" i slično. Još gore komentari tipa "ti si sam i sigurno nemaš nikog kraj sebe" i slično u smislu ukazivanja da se radi o djevici koja navodno nema pojma o ženama, a takvi komentari su recimo bili upućivani nebrojeno puta (Almiru i još nekim).

Ja to zovem argumentum ad feminae. :lol:

Kad nema šta drugo optuži te da si incel, krkan, nepoznavatelj ženske anatomije u praksi itd

Al zamisli suprotnu situaciju, ti ničim izazvan na ženske argumente samo odgovoris da je ružna i/ili kurva.
Post Reply