Desavanja u Crnoj Gori
- fosna2014
#13201 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ide pritisak ...
-
sandzokan
#13202 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A šta bi ti na Leposavićevom mjestu uradio?SamoVasGledam wrote: ↑28/03/2021 21:04 Leposavić se izblamirao svakako. DPS mu je bacio kosku i on se upecao.
Ali zanimljivo da njegova izjava najviše smeta onima koji su podržali inicijativu za imenovanje ulice u Petnjici po Osmanu Rastoderu koji je u Drugom svetskom ratu ubijao pravoslavni živalj, zatvarao ga u logore i palio mu sela.
Dvostruki aršini.
Dvostrukih aršina na sve strane, smetaju kolaboracionisti Rastoder i Drljević a ne smeta kolaboracionist Đurišić.
- RunnerX
- Maraschino
-
zilog
#13205 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zanimljivo da Leposaviceva izjava nije zasmetala onima koji su, brze bolje, poletili da spominju Rastoderovu ulicu. Smeta samo to sto se "upecao".SamoVasGledam wrote: ↑28/03/2021 21:04 Leposavić se izblamirao svakako. DPS mu je bacio kosku i on se upecao.
Ali zanimljivo da njegova izjava najviše smeta onima koji su podržali inicijativu za imenovanje ulice u Petnjici po Osmanu Rastoderu koji je u Drugom svetskom ratu ubijao pravoslavni živalj, zatvarao ga u logore i palio mu sela.
Dvostruki aršini.
Petnjica ne predstavlja niti vecinu Bosnjaka u CG, niti vecinu onih koji osudjuju Genocid i Leposavicevu izjavu.
Dovodjenje u vezu nepriznavanje Genocida i imena ulice u selu od 539 stanovnika, je odraz na kakvo ste dno spremni pasti.
Sram vas bilo!
- SamoVasGledam
#13206 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Imenovanje ulice u Petnjici po Rastoderu je podržao sam vrh Bošnjačke stranke dok su recimo imenovanje ulice po Mladiću u Beranama osudile sve srpske stranke.zilog wrote: ↑29/03/2021 04:39 Zanimljivo da Leposaviceva izjava nije zasmetala onima koji su, brze bolje, poletili da spominju Rastoderovu ulicu. Smeta samo to sto se "upecao".
Petnjica ne predstavlja niti vecinu Bosnjaka u CG, niti vecinu onih koji osudjuju Genocid i Leposavicevu izjavu.
Dovodjenje u vezu nepriznavanje Genocida i imena ulice u selu od 539 stanovnika, je odraz na kakvo ste dno spremni pasti.
Sram vas bilo!![]()
Zato kažem da je licemerno što su se ljudi iz Bošnjačke stranke sada setili da se bave Srebrenicom i da bivaju osetljivi na tu temu, a do sada su ćutali.
I niko nije pitao pravoslavce sa severa da li ih vređa inicijativa da Osman Rastoder dobije svoju ulicu.
Zašto su osećanja jednih bitna, a osećanja drugih nisu?
- RunnerX
#13207 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ovo postaje sve bolje, poslanik Radunović,
- RunnerX
#13208 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Njemački ambasador: Brine me pravac kojim se kreće Crna Gora
https://www.cdm.me/politika/njemacki-am ... crna-gora/
- Maraschino
#13209 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To je nova srbijansko pravoslavna CG.RunnerX wrote: ↑29/03/2021 11:40 Njemački ambasador: Brine me pravac kojim se kreće Crna Gora
- RunnerX
#13210 Re: Desavanja u Crnoj Gori
EU osuđuje poricanje genocida u Srebrenici
Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom komentara ministra Vladimira Leposavića o Srebrenici.
https://www.antenam.net/politika/194348 ... srebrenici
Malo su se apostoli preigrali...
Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom komentara ministra Vladimira Leposavića o Srebrenici.
https://www.antenam.net/politika/194348 ... srebrenici
Malo su se apostoli preigrali...
-
zilog
#13211 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Bavis se whatabout-izmima, kojim bi da usutkas one koji osudjuju poricatelje Genocida.SamoVasGledam wrote: ↑29/03/2021 05:36Imenovanje ulice u Petnjici po Rastoderu je podržao sam vrh Bošnjačke stranke dok su recimo imenovanje ulice po Mladiću u Beranama osudile sve srpske stranke.zilog wrote: ↑29/03/2021 04:39 Zanimljivo da Leposaviceva izjava nije zasmetala onima koji su, brze bolje, poletili da spominju Rastoderovu ulicu. Smeta samo to sto se "upecao".
Sram vas bilo!![]()
Zato kažem da je licemerno što su se ljudi iz Bošnjačke stranke sada setili da se bave Srebrenicom i da bivaju osetljivi na tu temu, a do sada su ćutali.
I niko nije pitao pravoslavce sa severa da li ih vređa inicijativa da Osman Rastoder dobije svoju ulicu.
Zašto su osećanja jednih bitna, a osećanja drugih nisu?
Davanje naziva ulica je sasvim druga tema. Izvoli, otvori diskusiju o tome, taman imas dva slucaja o kojima iznosis lazi. Samo bez relativizacije. Isto da se na pricu o Jasenovcu, neko javi sa pricom sto je rehabilitovan Draza Mihajlovic u Srbiji? Nigdje veze.
- SamoVasGledam
#13212 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ja koliko vidim ja se ovde u potpunosti držim teme ''Dešavanja u Crnoj Gori'', dok ti spominješ Jasenovac, Dražu i Srbiju, a tu tvoju pojavu i potrebu za tim sam spominjao i ranije.zilog wrote: ↑29/03/2021 14:44
Bavis se whatabout-izmima, kojim bi da usutkas one koji osudjuju poricatelje Genocida.
Davanje naziva ulica je sasvim druga tema. Izvoli, otvori diskusiju o tome, taman imas dva slucaja o kojima iznosis lazi. Samo bez relativizacije. Isto da se na pricu o Jasenovcu, neko javi sa pricom sto je rehabilitovan Draza Mihajlovic u Srbiji? Nigdje veze.
Moje pitanje je sasvim na mestu: zašto bošnjačkim političarima u Crnoj Gori toliko smetaju nečiji stavovi o Srebrenici dok u isto vreme podržavaju da neka ulica nosi naziv po kasapinu pravoslavnog življa? Konkretno je reč o Adnanu Muhoviću.
I zašto Bošnjačka stranka za ova četiri meseca rada nove vlade dva puta pokreće postupak za skupštinsko usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici,, a ćutala je prethodnih 14 godina u kojima je ili podržavala DPS vladu ili aktivno učestvovala u njenom radu.
Dakle želeo sam samo da istaknem licemerje političkih predstavnika Bošnjaka u Crnoj Gori i mislim da sam to i uspeo. To što ti u svemu vidiš skrivenu agendu i što imaš potrebu da menjaš temu kao tok reke u pravcu po tvojoj želji neću da komentarišem, jer ne želim da igram tu igru.
-
zilog
#13213 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Stavljas u isti kontekst negiranje Genocida i nazivanje ulica. Fuuuuj!!!SamoVasGledam wrote: ↑29/03/2021 16:05Ja koliko vidim ja se ovde u potpunosti držim teme ''Dešavanja u Crnoj Gori'', dok ti spominješ Jasenovac, Dražu i Srbiju, a tu tvoju pojavu i potrebu za tim sam spominjao i ranije.zilog wrote: ↑29/03/2021 14:44
Bavis se whatabout-izmima, kojim bi da usutkas one koji osudjuju poricatelje Genocida.
Moje pitanje je sasvim na mestu: zašto bošnjačkim političarima u Crnoj Gori toliko smetaju nečiji stavovi o Srebrenici dok u isto vreme podržavaju da neka ulica nosi naziv po kasapinu pravoslavnog življa? Konkretno je reč o Adnanu Muhoviću.
I zašto Bošnjačka stranka za ova četiri meseca rada nove vlade dva puta pokreće postupak za skupštinsko usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici,, a ćutala je prethodnih 14 godina u kojima je ili podržavala DPS vladu ili aktivno učestvovala u njenom radu.
Dakle želeo sam samo da istaknem licemerje političkih predstavnika Bošnjaka u Crnoj Gori i mislim da sam to i uspeo. To što ti u svemu vidiš skrivenu agendu i što imaš potrebu da menjaš temu kao tok reke u pravcu po tvojoj želji neću da komentarišem, jer ne želim da igram tu igru.
----------------------------------------------------------
Sada o lazima za ulice:
Sto se samih ulica tice Adnan Muhovic nekakav "funkcioner" (nikakav sam vrh) Bosnjacke stranke i bivsi predsjednik Skupstine opstine Petnjica. Ima li iko drugi iz "vrha" BS?
Kazes da su sve srpske stranke osudile ulicu Ratka Mladica? Ne znam koga sve racunas pod "srpskim" strankama? Znam da je Dritan osudio. Hajde mi samo pokazi da je osudio neko iz DF-a. Recimo Mandic, ili Knezevic?
- SamoVasGledam
#13214 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ponavljam: ništa ne izjednačavam već ukazujem na licemerstvo, ali tebe to ne zanima. Svaki put do sada kada bi se nakalamio na moj komentar to je bilo sa namerom da me isprovociraš, da menjaš teme ili započneš neku svađu jer ti je očigledno to neka duševna hrana ili ti je jednostavno dosadno.zilog wrote: ↑29/03/2021 16:44 Stavljas u isti kontekst negiranje Genocida i nazivanje ulica. Fuuuuj!!!
----------------------------------------------------------
Sada o lazima za ulice:
Sto se samih ulica tice Adnan Muhovic nekakav "funkcioner" (nikakav sam vrh) Bosnjacke stranke i bivsi predsjednik Skupstine opstine Petnjica. Ima li iko drugi iz "vrha" BS?
Kazes da su sve srpske stranke osudile ulicu Ratka Mladica? Ne znam koga sve racunas pod "srpskim" strankama? Znam da je Dritan osudio. Hajde mi samo pokazi da je osudio neko iz DF-a. Recimo Mandic, ili Knezevic?
Od sada pa nadalje nemoj mi se više obraćati po tom pitanju. Nađi neku drugu budalu koja će da igra tvoje igrarije i da hrani tvoj ego. Ja nisam zainteresovan.
Još ću samo da dodam da Adnan Muhović nije nikakav ''nekakav funkcioner'' već član predsedništva stranke i isti taj je skoro pretio Srbima novim ''traktorijadama'' i podsmevao se brojčanom stanju Crnogoraca. Sad zamisli da je neki srpski političar slične stvari izjavljivao, pa to bi bio skandal neviđenih razmera.
Imenovanje ulice u Beranama po Ratku Mladiću je osudio i opštinski odbor Nove Srpske Demokratije i Socijalistička Narodna Partija (takođe srpska stranka) koja i daje predsednika Opštine.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... ce-mladicu
Toliko što od mene što se tiče ove teme. Nemam više ni volju, a ni potrebu da išta dodam.
-
zilog
#13215 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jesi li procitao sta pise?SamoVasGledam wrote: ↑29/03/2021 17:07 Imenovanje ulice u Beranama po Ratku Mladiću je osudio i opštinski odbor Nove Srpske Demokratije i Socijalistička Narodna Partija (takođe srpska stranka) koja i daje predsednika Opštine.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... ce-mladicu
Zlocinac nije krepao prije vise od 20 godina, pa posto nije po Zakonu ranije mu dati ime ulice, osudili su tu nezakonitost. Pise li negdje, da su isti osudili pokusaj davanja imena ulice po osudjenom ratnom zlocincu, jer bi to bilo izazivanje medjunacionalne mrznje?"Prema Zakonu o spomen obilježjima ulice ne mogu biti nazvane po osobama koje su i dalje žive ili od čije smrti nije prošlo 20 godina. Smatramo da su članovi skupštinske službe iz reda pravnika koji prisustvuju sjednici Savjeta trebalo da upozore na nezakonitost predloga koji je razmatran. Tražimo da se sjednica Savjeta ponovo održi i konačna oduka donese uvažavajući Zakon koji se odnosi na uređivanje spomen obilježja i davanje naziva ulicama", navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije Berane.
Mozes se ti pretvarati da si uvrijedjena mlada, ali te znamo jos iz septembra i prenosenja dokazanih lazi.
Tragom jednog spina ili kako je Pljevljak Dragan Gašo Mrdak NEVIN dospio na stub srama
https://pvportal.me/2020/09/tragom-jedn ... ug-stiglo/
- Kikibombona
#13216 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pogledajte prsten kod Vladimira Leposavica ministra iz Crne Gore koji je negirao genocid u Srebrenici. Sve jasno, hardcore nacionalista...
Rekoh vec, nema vecih cetnika od ovih iz Crne Gore. Nasi u BiH su kamilica za njih. Dva najveca zlotvora iz prošlog vijeka, Slobodan Milosevic i Radovan Karadzic, su cisti Crnogorci.

Rekoh vec, nema vecih cetnika od ovih iz Crne Gore. Nasi u BiH su kamilica za njih. Dva najveca zlotvora iz prošlog vijeka, Slobodan Milosevic i Radovan Karadzic, su cisti Crnogorci.

- Maraschino
#13217 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ovo sto su se oglasile pojedine ambasade je jasan signal iliti isaret srbijanskim politicarima sta ih ceka ako zele u drustvo normalnih civilizacija.
-
Duka Dizel II
#13218 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Mi u Srbiji prosto zapalimo neku stranu ambasadu i par godina posle dobijemo status kandidata za EU.
Važno je znati arktikulisati stavove.
Važno je znati arktikulisati stavove.
- spreca
#13219 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- Maraschino
#13220 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ljudi pokusavaju da uljude neljude a kada ne uspiju onda im preostaje samo da ih bombarduju.
-
Duka Dizel II
#13221 Re: Desavanja u Crnoj Gori
I tako ti prodje život nadajući se da će neko drugi tvoje vlažne snove pretvoriti u javuMaraschino wrote: ↑29/03/2021 21:00 Ljudi pokusavaju da uljude neljude a kada ne uspiju onda im preostaje samo da ih bombarduju.
-
Duka Dizel II
- spreca
#13223 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Biblioteka je svoja,a sportska oprema tudja,izgorili neki papirici a opreme nema ,jok
-
kiligonzales
#13224 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sjedimo mi i pricamo pred izbore prije historijskog poraza DPS i govorim im zalice te vi kad vam ovi dodju na vlast umjesto Mile, a oni ce Mile ovakav onakav, lopovi i td. Mi reko u BiH znamo ko su Srbi. Sjeticete se vi mojih rijeci.
Reko Milo je vasa elita, šjedi u CG, ovi ce vam pare u Srbiju slati, svakako su njihovi i evo danas kukaju za Milom.
Ko sto rekoh Becic je sa satro CG pricom, a prosrspki orijentisani pojedinac, pokupio sa imenom stranke DPS glasace, satro MIR JE NASA NACIJA.
Prvo su srusili zakon o vjeroispovjesti, da bi potom odbili da razmatraju rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da bi kasnije svjedocili postrojavanju RČP u Beranama, pa potom do skorasnjeg Leposavicevog ispada, gdje negira genocid u Srebrenici.
Karace ih Todor. Samo polako
Reko Milo je vasa elita, šjedi u CG, ovi ce vam pare u Srbiju slati, svakako su njihovi i evo danas kukaju za Milom.
Ko sto rekoh Becic je sa satro CG pricom, a prosrspki orijentisani pojedinac, pokupio sa imenom stranke DPS glasace, satro MIR JE NASA NACIJA.
Prvo su srusili zakon o vjeroispovjesti, da bi potom odbili da razmatraju rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da bi kasnije svjedocili postrojavanju RČP u Beranama, pa potom do skorasnjeg Leposavicevog ispada, gdje negira genocid u Srebrenici.
Karace ih Todor. Samo polako
-
Duka Dizel II
#13225 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Šta je bilo kad si se probudio?kiligonzales wrote: ↑29/03/2021 22:18 Sjedimo mi i pricamo pred izbore prije historijskog poraza DPS i govorim im zalice te vi kad vam ovi dodju na vlast umjesto Mile, a oni ce Mile ovakav onakav, lopovi i td. Mi reko u BiH znamo ko su Srbi. Sjeticete se vi mojih rijeci.![]()
Karace ih Todor. Samo polako![]()
Ima na Fejsu ona stranica "Nije se desilo". Jel u redu da pošaljem ovu tvoju priču kod njih?