To studija za negativna dejstva hlorokina je uklonjena sa lanceta ili vec gdje je bila naručena pa objavljenaspinel_ wrote: ↑29/03/2021 12:59A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 12:56Bravo genije.
Jel ti hlorokin garantuje da ti neće biti ništa? Znaš li na kojem principu djeluje? Koliko ga moraš piti? Kako će ti jetra izgledati poslije toga? Ostali organi? Jel znaš da ga trudnice ne smiju uzimati jer može oštetiti plod?
jesi li ikada pročitao uputstvo od aspirina? Znaš li da od njega možeš dobiti smrtno unutarnje krvarenje? I da poslije toga tvoja familija može mahati ušima? Nema tužbe, nema odštete.blurred vision,
nausea,
vomiting,
abdominal or stomach cramps,
headache,
diarrhea,
temporary hair loss,
changes in hair color, or
muscle weakness.
Tell your doctor if you have serious side effects of Aralen including:
mental/mood changes (such as confusion, personality changes, unusual thoughts or behavior, depression),
hearing changes,
darkening of skin or tissue inside the mouth,
worsening of skin conditions,
sun sensitivity,
signs of serious infection (such as high fever, severe chills, persistent sore throat),
unusual tiredness,
swelling legs or ankles,
shortness of breath,
pale lips/nails/skin,
signs of liver disease (such as severe stomach or abdominal pain, yellowing eyes or skin, dark urine),
easy bruising or bleeding,
muscle weakness, or
unwanted or uncontrolled movements (including tongue and face twitching).
3000 ljudi godišnje umre od Aspirina u Velikoj Britaniji, samo
https://www.theguardian.com/science/201 ... an-thought
Research suggests 3,000 people die a year in UK from long-term use of aspirin or similar drugs,
A koliko isti aspirin spasi od krvnih ugruska, infarkta i slicno?
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- zemomak
#6951 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- GandalfSivi
#6952 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Glede totalne zastite:Dozer wrote: ↑29/03/2021 09:01 Vala, antivakser nisam, niti sam ikada bio, cak razmisljam i da skoknem do Srbije i zavrsim to. Medjutim, nejasni su mi svi koji su liseni razmisljanja o svemu ovome...
Podjela na pro-vaksere i anti-vaksere je toliko prizemna, slobdno mogu reci i maloumna matrica za razmisljanje. Zasto su ljudi nesposobni da sagledaju cinjenicno stanje i da na osnovu toga malo razmisle...?
A cinjenice su ovakve:
- Proizvodjaci mRNA vakcina su se u startu ogradili od bilo kakve odgovornosti po pitanju djelovanja vakcina, kao i mogucih nus pojava. Nije mi poznato da su uopste rekli da vakcina stiti od nove infekcije, nego samo od teske klinicke slike.
- Sa svim vakcinama se i dalje mozemo zaraziti, vjerovatno biti i prenosnici, ali necemo doci do teze klinicke slike.
Da li je ovo i dokazano u praksi? Postoji li igdje zvanicna statistika samo o onima koji su primli vakcine i o njihovom statusu nakon 3-4-5 mjeseci? Da li su se ponovo zarazili, koliko ih je ipak zavrsilo s teskom klinickom slikom nakon primljene vakcine, koliko ih je umrlo?
- Posto vakcine ne stite od infekcije, na koji nacin onda rjesavaju bilo sta po pitanju pandemije? Koji je mehanizam prekida pandemije ako i vakcinisani mogu biti konstantno zarazeni i prenositi zarazu?
- Nijedna vakcina ne daje 100% zastitu ni od teske klinicke slike. Da li ovo znaci da ce i sa vakcinom postotak umrlih i dalje biti isti kao i do sada, tj. da ce 5-10% populacije na kraju ipak zavrsiti s teskom klinickom slikom, a pola toga umrijeti?
Ako je sve ovo ovako, zar nije sasvim logicno pitanje - cemu onda vakcine...?
P.S. Ljudi, gdje nam je nestala @Mogy87 ...?

Dalje, niko nije rekao da vakcine ne sprjecavaju sirenje, samo da jos nema dokaza da sprjecavaju.
Sto se tice 3-4-5 mjeseci, najblize sto imamo do sada su Izrael (i Gibraltar kao puno manji uzorak) i rezultati su vise nego odlicni.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6953 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vi stvarno nemate pojma šta znači vakcina i sam proces vakcinacije. Prosto nevjerovatno...kljiks00 wrote: ↑29/03/2021 12:04 I Balašević je primio vakcinu pa umro:
https://i1info.net/ilirija/srbija/balas ... covida-19/
Naravno, svi mediji su ovo prešutili ali ipak u Makedoniji objavljen je članak da je Balašević primio vakcinu. Članak sa web.archive.org objavljenog 20.02.2021:
https://web.archive.org/web/20210220213 ... %B8%D0%B2/
-
Naslovnica
#6954 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pročitaj ti ponovo.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 12:59Pročitaj ponovo. Imunitet = prirodni + vakcine. Ti imaš prirodni. Onog momenta kada kažeš, neću, boli me klinac za druge, slobodaaa, postaješ antivaxer. Ovako si vjerovatno dovoljno razuman da se zaštitiš kada i ako izgubiš prirodni imunitet.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 12:50Na stranu antivakseri (idioti), ali ti sa svojim stavom poređenjem fašizma i onih koji ne žele da se cijepe, iz bilo kojeg razloga osim antivax, debelo pretjeruješ.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 12:43
Ni najmanje.
Vakcine su do sada spasile milione ljudi, a spriječile zaraze milijardi. Govorim o vakcinama protiv različitih bolesti.
Antivaxerski pokret za tu činjenicu boli klinac i bore se za svijet bez vakcina, tj povratak boleščura koje bi ponovo odnosile milione ljudi godišnje. Analogija je više nego primjerena.
Od korone je umrlo preko 2.7 miliona ljudi, za godinu dana. U prosjeku 7397 ljudi dnevno. Za SVAKI DAN ove pandemije koju ovi antivax idioti produžavaju, direktno su odgovorni za smrt 7.397 ljudi, jer ih zaboli klinac za rješenje koje te smrti sprječava.
kratko i jasno.
Evo meni se ne žuri da se vakcinišem.
Prebolovao koronu u novembru prošle godine, još uvijek imam antitijela. Da li me to čini fašistom i antivakserom?
Samo bih volio znati koliko se ljudi sa tvojim trenutnim stavovima vakciniše protiv sezonske gripe, uključujući i njihovu djecu? Pitao sam te već, nisi mi odgovorio. Pretpostavljam da ćeš reći da se svi u porodici sezonski cijepite protiv gripe (uključujući i djecu), jer sve drugo je fašizam.![]()
Vakcinišeš li sezonski sebe i djecu (ako ih imaš) protiv gripe, jer @Sanjarko ne smije da se vakciniše, a spada u rizičnu grupu.
I gripa ubija, zar ne?
Ja shvatam priču da se treba vakcinisati, naravno, ali isto tako i razumijem ljude (osim antivaksera) koji ne žele da se vakcinišu, iz raznoraznih razloga. I prezirem stavove kakav je tvoj da, ako ne želiš da se cijepiš (osim ako nisi antivax), da si fašista.
Seljak na selu, krave, krompir, niti gleda vijesti niti ga interesuje šta se dešava u svijetu. Mislim da on nije fašista ako ne želi da se cijepi.
- spinel_
#6955 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Americkim - ne vjerujem nikako. Jaki su i imaju jak PR, moze se sve podmititi i sakriti. Ni za zivu glavu.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 13:02Naravno da ne bi.
Samo ne tvoju živu glavu, nego nekog jadnika koji bi, ali ne može.
AZ - dosta kontraverzna s onim slucajevima. Ne bih je primio dok ne vidim vas koji ste je primili kako cete se ponasati kroz godinu-dvije-
Kineska - nepoznanica
Kubanska - vjerujem 99,9% i sad bih je primio, ali djaba kad nece to doci do nas.
Ruska - vjerujem i njima i nju bih isto primio u dogledno vrijeme.
__
Dakle, ja nisam nikakav antivakser. Nisam ni strucnjak da se razumijem u te procese cjepiva ( iako znam da je ovo nenormalno brzo sklepano s preskakanjima ) ali razmisljam svojom glavom.
I ne moze me niko natjerati da primim nesto sto ne zelim. ( a to su americke )
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6956 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Koliko medicinskih izvještaja o Kubanskoj vakcini si pročitao pa si 100% siguran u nju?
-
A_A_AKCIJA
#6957 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Do sada nisam, ali hoću ubuduće. Priznajem.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:09 Pročitaj ti ponovo.
Vakcinišeš li sezonski sebe i djecu (ako ih imaš) protiv gripe, jer @Sanjarko ne smije da se vakciniše, a spada u rizičnu grupu.
I gripa ubija, zar ne?
Ja shvatam priču da se treba vakcinisati, naravno, ali isto tako i razumijem ljude (osim antivaksera) koji ne žele da se vakcinišu, iz raznoraznih razloga. I prezirem stavove kakav je tvoj da, ako ne želiš da se cijepiš (osim ako nisi antivax), da si fašista.
Seljak na selu, krave, krompir, niti gleda vijesti niti ga interesuje šta se dešava u svijetu. Mislim da on nije fašista ako ne želi da se cijepi.
Ja nisam spomenuo fašizam, samo sam ga upotrijebio kao bumerang onima koji jesu.
Da ne ulazim u detalje da godišnje od gripe umre kao danas za jedan dan od korone i da je teškim slučajevima omogućen adekvatan tretman jer ne umiru po hodnicima. Ali, argument tvoj stoji i uvažavam ga.
Last edited by A_A_AKCIJA on 29/03/2021 13:16, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#6958 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nije.
Last edited by JohnnyS on 29/03/2021 13:16, edited 1 time in total.
-
kox
#6959 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Američke i da hoćeš teško bi do njih došao.spinel_ wrote: ↑29/03/2021 13:12Americkim - ne vjerujem nikako. Jaki su i imaju jak PR, moze se sve podmititi i sakriti. Ni za zivu glavu.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 13:02Naravno da ne bi.
Samo ne tvoju živu glavu, nego nekog jadnika koji bi, ali ne može.
AZ - dosta kontraverzna s onim slucajevima. Ne bih je primio dok ne vidim vas koji ste je primili kako cete se ponasati kroz godinu-dvije-
Kineska - nepoznanica
Kubanska - vjerujem 99,9% i sad bih je primio, ali djaba kad nece to doci do nas.
Ruska - vjerujem i njima i nju bih isto primio u dogledno vrijeme.
__
Dakle, ja nisam nikakav antivakser. Nisam ni strucnjak da se razumijem u te procese cjepiva ( iako znam da je ovo nenormalno brzo sklepano s preskakanjima ) ali razmisljam svojom glavom.
I ne moze me niko natjerati da primim nesto sto ne zelim. ( a to su americke )
Kod nas ako ikada dođu vakcine za širu populaciju doći će vjerovatno AZ, kineska ili eventualno ruska.
A najbolja je ona koja ti je najbrže dostupna.
-
komercionala
#6960 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ako je Covid globalna pandemija odnosno problem, to povlači za sobom valjda i globalno rješenje. Sa vakcinama vidimo da to nije tako. EU ne priznaje ruske i kineske, kinezi ne priznaju ove ili one. Ovo je otišlo u političkom smjeru a rješenje se na taj način neće desiti.
sasvim je očekivana reakcija ogromne većine da neće da se vakciniše. Onda ovdje na forumu imamo nekolicinu koji za takve kažu da su ubice, teroristi i sl. A država im do danas nije kupila niti jednu dozu vakcine.
sasvim je očekivana reakcija ogromne većine da neće da se vakciniše. Onda ovdje na forumu imamo nekolicinu koji za takve kažu da su ubice, teroristi i sl. A država im do danas nije kupila niti jednu dozu vakcine.
-
BadBoy
#6961 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Svaka čast, ovako se update-aju stavovi.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 13:15Do sada nisam, ali hoću ubuduće. Priznajem.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:09 Pročitaj ti ponovo.
I gripa ubija, zar ne?
Ja nisam spomenuo fašizam, samo sam ga upotrijebio kao bumerang onima koji jesu.
Da ne ulazim u detalje da godišnje od gripe umre kao danas za jedan dan od korone i da je teškim slučajevima omogućen adekvatan tretman jer ne umiru po hodnicima. Ali, argument tvoj stoji i uvažavam ga.
- spinel_
#6962 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vjerujem jer dolazi iz te zemlje. Jednostavno je.
A uostalom, Kubanska medicina je prejjaka i nije im ovo prvi put da rade na vakcini za razliku od npr Moderne koja nema nijedan svoj lijek ali zato ima vakcinu.
- zemomak
#6963 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Evo jedna iz SidnejaNaslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:01Evo, na prvi klik:pepeljara wrote: ↑29/03/2021 12:58Niko nije bubnuo, Australia se JESTE vratila normalnom zivotu. Ti se informisi.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 12:56
Prije nego što bubneš da se Australija "vratila normalnom životu" i to pogotovu da je to zbog vakcina, prvo se informiši.
![]()
Vakcina je dodatna, ne glavni razlog.![]()
https://www.abc.net.au/news/2021-03-27/ ... /100033146
https://www.9news.com.au/national/coron ... a7de589db7
Nemojmo se lagati, nema potrebe, osim ako je ovo normalan život?

-
Naslovnica
#6964 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam pokušavam da kažem ljudima da spuste malo loptu i da ne ulijeću odmah klizećim.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 13:15Do sada nisam, ali hoću ubuduće. Priznajem.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:09 Pročitaj ti ponovo.
I gripa ubija, zar ne?
Ako nešto pukušavaš, na takav način - samo postižeš kontra efekat.
Totalna vakcinacija cijele populacije (bilo koje države) protiv COVID-19 se nece desiti, jer je nemoguća. Ni približno.
Vakcinacija, uz one koji su već prebolovali COVID-19, plus pridržavanje RAZUMNIH mjera, će dovesti do eventualnog smanjivanja prisutnosti virusa u populaciji.
Mnoge države imaju veoma mladu populaciju, pogotovu afričke, zemlje Bliskog Istoka, Srednja Amerika.
Da se lako provjeriti da je većina populacije tamo ispod 18 godina, a njih se za sada, a i u dogledno vrijeme, ne vakciniše.
Šta da radimo u tom slučaju?
-
Naslovnica
#6965 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nije Sidney Australija.zemomak wrote: ↑29/03/2021 13:24Evo jedna iz SidnejaNaslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:01Evo, na prvi klik:
https://www.abc.net.au/news/2021-03-27/ ... /100033146
https://www.9news.com.au/national/coron ... a7de589db7
Nemojmo se lagati, nema potrebe, osim ako je ovo normalan život?![]()
Eto sam postavio iznad linkove, na prvi klik koji sam našao.
To je daleko od normalnog života, kako pojedinci ovdje pokušavaju predstaviti.
-
nadezdakov
#6966 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ovo i ja potpisujem, primila bih bilo koje cjepivo u Sarajevu da mi je uopće ponuđeno.komercionala wrote: ↑29/03/2021 13:20 Ako je Covid globalna pandemija odnosno problem, to povlači za sobom valjda i globalno rješenje. Sa vakcinama vidimo da to nije tako. EU ne priznaje ruske i kineske, kinezi ne priznaju ove ili one. Ovo je otišlo u političkom smjeru a rješenje se na taj način neće desiti.
sasvim je očekivana reakcija ogromne većine da neće da se vakciniše. Onda ovdje na forumu imamo nekolicinu koji za takve kažu da su ubice, teroristi i sl. A država im do danas nije kupila niti jednu dozu vakcine.![]()
Ovako trebam razmišljati o odlasku bilo u Srbiju, bilo u Hrvatsku, putni troškovi, smještaj, hrana, ići s posla 2-3 dana. Nemam snage ni vremena za sve to.
Jednostavno su podbacili, ovo političko prepucavanje oko cjepiva je uništilo proces imunizacije. Zapad priznaje jedna, Istok druga cjepiva, Rusija izvozi tamo gdje ima političke pretenzije, Pfizer traži vojne postrojbe u Argentini i Brazilu u zamjenu za cjepiva...
K tomu omogućiti USA da kupi preko milijardu doza za svojih 330 miliona stanovnika je krajnje... Nemam riječi, a ostatak svijeta tko jeb...
-
Naslovnica
#6967 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam se samo jednom u životu vakcinisao protiv gripe, radio kao "contractor" za vojsku, vakcinisali njih pa i ja, čisto iz radoznalosti, podmetnuo mišku. Bila neka epidemija tamo neke 2010-11.BadBoy wrote: ↑29/03/2021 13:21Svaka čast, ovako se update-aju stavovi.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 13:15Do sada nisam, ali hoću ubuduće. Priznajem.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:09 Pročitaj ti ponovo.
I gripa ubija, zar ne?
Da ne ulazim u detalje da godišnje od gripe umre kao danas za jedan dan od korone i da je teškim slučajevima omogućen adekvatan tretman jer ne umiru po hodnicima. Ali, argument tvoj stoji i uvažavam ga.![]()
Inače mi ne pada na pamet da vakcinišem moje školarce protiv gripe, ali se ne smatram antivakserom, niti fašistom.
Ne vakcinišem ni sebe, svaku prehladu ili gripu koju sam do sada odbolovao, drmne me dan-dva i to je to.
Inače, svakome ko je u nekoj ugroženoj kategoriji - preporučio bih da se vakciniše protiv sezonske gripe.
- pojedinac
-
daddy-kool
-
komercionala
#6970 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Upravo te političke igre + farmaceutska podmetanja (te AZ ima dosta nus pojava, te ruska nepotpuna dokumentacija, te kineske ne valjaju itd) su dovela do masovnog odbijanja bilo kakve vakcine. ja to razumijem i sasvim mi je očekivano.nadezdakov wrote: ↑29/03/2021 13:32Ovo i ja potpisujem, primila bih bilo koje cjepivo u Sarajevu da mi je uopće ponuđeno.komercionala wrote: ↑29/03/2021 13:20 Ako je Covid globalna pandemija odnosno problem, to povlači za sobom valjda i globalno rješenje. Sa vakcinama vidimo da to nije tako. EU ne priznaje ruske i kineske, kinezi ne priznaju ove ili one. Ovo je otišlo u političkom smjeru a rješenje se na taj način neće desiti.
sasvim je očekivana reakcija ogromne većine da neće da se vakciniše. Onda ovdje na forumu imamo nekolicinu koji za takve kažu da su ubice, teroristi i sl. A država im do danas nije kupila niti jednu dozu vakcine.![]()
Ovako trebam razmišljati o odlasku bilo u Srbiju, bilo u Hrvatsku, putni troškovi, smještaj, hrana, ići s posla 2-3 dana. Nemam snage ni vremena za sve to.
Jednostavno su podbacili, ovo političko prepucavanje oko cjepiva je uništilo proces imunizacije. Zapad priznaje jedna, Istok druga cjepiva, Rusija izvozi tamo gdje ima političke pretenzije, Pfizer traži vojne postrojbe u Argentini i Brazilu u zamjenu za cjepiva...
K tomu omogućiti USA da kupi preko milijardu doza za svojih 330 miliona stanovnika je krajnje... Nemam riječi, a ostatak svijeta tko jeb...![]()
-
Hakiz
#6971 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja se ne vakcinišem protiv gripe, ali protiv covida hoću.
- Sanjarko
#6972 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne brinite se vi o @Sanjarko/u. Predevero sam ja sto, sta, od Penicilinskog soka, kome, Fenobarbitola i konvulzija, nekoliko upala pluca, bronhitisa, astme nekakve koja je prosla, dva puta skoro do pogibije u ratu ovdje u Zenici tokom bombardovanja Zeljezare, pa do nekog oboljenja jetre i evo i dan danas deveram sa Sizofrenijom, i nece mi valjda dohakat Korona i doc mi glave.
Valjda sam zilav, pa valjda nece.
Valjda sam zilav, pa valjda nece.
-
komercionala
#6973 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
ne foliraj, cuj rat u ZeniciSanjarko wrote: ↑29/03/2021 13:35 Ne brinite se vi o @Sanjarko/u. Predevero sam ja sto, sta, od Penicilinskog soka, kome, Fenobarbitola i konvulzija, nekoliko upala pluca, bronhitisa, astme nekakve koja je prosla, dva puta skoro do pogibije u ratu ovdje u Zenici tokom bombardovanja Zeljezare, pa do nekog oboljenja jetre i evo i dan danas deveram sa Sizofrenijom, i nece mi valjda dohakat Korona i doc mi glave.
Valjda sam zilav, pa valjda nece.![]()
-
Hakiz
#6974 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Smrtnost od covid vakcina je manja od 1 na 100.000. To je bolje od mase lijekova koji se već decenijama koriste.
I daleko bolje od smrtnosti od covida...
Last edited by Hakiz on 29/03/2021 13:40, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#6975 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Imunitet krda je nekih 70%. Tih 70% je zbir prirodno imuniziranih i vakcinisanih. U ostalo 30% spadaju tvoji školarci, kao i drugi koji me smiju ili ne mogu primiti vakcinu.Naslovnica wrote: ↑29/03/2021 13:33Ja sam se samo jednom u životu vakcinisao protiv gripe, radio kao "contractor" za vojsku, vakcinisali njih pa i ja, čisto iz radoznalosti, podmetnuo mišku. Bila neka epidemija tamo neke 2010-11.BadBoy wrote: ↑29/03/2021 13:21Svaka čast, ovako se update-aju stavovi.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/03/2021 13:15
Do sada nisam, ali hoću ubuduće. Priznajem.
Da ne ulazim u detalje da godišnje od gripe umre kao danas za jedan dan od korone i da je teškim slučajevima omogućen adekvatan tretman jer ne umiru po hodnicima. Ali, argument tvoj stoji i uvažavam ga.![]()
Inače mi ne pada na pamet da vakcinišem moje školarce protiv gripe, ali se ne smatram antivakserom, niti fašistom.
Ne vakcinišem ni sebe, svaku prehladu ili gripu koju sam do sada odbolovao, drmne me dan-dva i to je to.
Inače, svakome ko je u nekoj ugroženoj kategoriji - preporučio bih da se vakciniše protiv sezonske gripe.![]()
Ne sikiraj se, niko ti neće oteti djecu i odvesti ih na pelcovanje.