Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#6776 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Klepio kolegi sa druge teme, da mi ne zamjeri.

- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#6777 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vidim da je u Nišu takođe gužva gdje dolaze mahom Makedonci:
Nevjerovatno...
Nevjerovatno...
- ćiribiribela
#6779 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2021 19:32
Tom analogijom ako preležiš koronu opet nisi zaštićen od zaraze tj. opet se možeš zaraziti jer vakcina izaziva isti imuni odogovor kao i prirodno stečen imunitet. Ipak smatram da kada si vakcinisan u potpunosti da je manja šansa da se zaraziš s tim što opet možeš navodno da prenosiš bolest.
https://www.health.harvard.edu/blog/ful ... 1032522230The risk that you’ll develop COVID-19 is low if you are vaccinated and attend a gathering indoors with others who are not vaccinated. However, please be aware that you can potentially spread the virus to others. Vaccination does not completely shield you from becoming infected with the virus; it just lessens symptoms and severity of disease. So, it’s possible that you could have no symptoms or only very mild symptoms, and still pass the virus to your family and friends who are not yet vaccinated
- Pandakonda
#6780 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vjerujem da ce EU pasti pod pritiskom i da ce u sto kracem roku odobriti ruske i kineske vakcine. Moraju biti svjesni toga da su zakazali sa isporukom vakcina, ne samo covax nego i generalna prodaja, i glupo je postaviti uslov za te vakcine kad znas da ih nemas dovoljan broj. Također i iz perspektive turizma ce htjeti da sto vise ljudi dolazi sa zapadnog balkana i mislim da je samo pitanje vremena kad ce odobriti kinesku i rusku vakcinu. A da ne govorim o tome kako je EU pala u ocima mnogih ljudi i sigurno im ovo ne treba nakon brexita.channel10 wrote: ↑28/03/2021 21:27Pa ako tako bude, niko nece moci nigdje mrdnuti u EU ako uvedu covid pasose.Pandakonda wrote: ↑28/03/2021 21:23Sve i da te drzava pusti te same kompanije nece htjeti pregovarati sa privatnim firmama. Fajzer iskljucivo pregovara sa drzavama a kroz primjer KS vidimo da ni ostale vakcine nisu voljne pregovarati sa nizom razinom vlasti a kamoli privatnom firmom![]()
Gledajuci u kontekstu ove pandemije, ti ako ne primis vakcinu mozes dobiti koronu tezi slucaj i uzeti mjesto nekome ko iz objektivnih razloga ne moze primiti vakcinu (alergije, druge bolesti itd.). Ovo je samo jedan od banalnih primjera i vjerujem da ima jos medicinskih razloga koji potvrđuju sto se treba vakcinisatikomercionala wrote: ↑28/03/2021 21:37Kako moze misljenje iliti stav da se necu vakcinisati utice na tebe?kio01 wrote: ↑28/03/2021 21:18Isto ko sto mi ide na zivce kad neko kaze da je Zemlja ravna, da evolucija ne postoji, i slicne nelogicne, antinaucne, facebook-om formirane ideje.komercionala wrote: ↑28/03/2021 20:00 Zasto ovim vakserima toliko zivce vadi kad neko hladno kaze da nece da se vakcinise?
Realno u bih isto kao srbiji i hr 15-20 posto mogu plafon vakcinisati. Ostale to ne zanima
Imaj svoje misljenje, ali kada tvoje misljenje utice na sigurnost i dobrobit drugih ljudi, sta drugo nego da mi zivce vadi.
-
komercionala
#6781 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Tuzi me.Pandakonda wrote: ↑28/03/2021 23:49Vjerujem da ce EU pasti pod pritiskom i da ce u sto kracem roku odobriti ruske i kineske vakcine. Moraju biti svjesni toga da su zakazali sa isporukom vakcina, ne samo covax nego i generalna prodaja, i glupo je postaviti uslov za te vakcine kad znas da ih nemas dovoljan broj. Također i iz perspektive turizma ce htjeti da sto vise ljudi dolazi sa zapadnog balkana i mislim da je samo pitanje vremena kad ce odobriti kinesku i rusku vakcinu. A da ne govorim o tome kako je EU pala u ocima mnogih ljudi i sigurno im ovo ne treba nakon brexita.channel10 wrote: ↑28/03/2021 21:27Pa ako tako bude, niko nece moci nigdje mrdnuti u EU ako uvedu covid pasose.Pandakonda wrote: ↑28/03/2021 21:23
Sve i da te drzava pusti te same kompanije nece htjeti pregovarati sa privatnim firmama. Fajzer iskljucivo pregovara sa drzavama a kroz primjer KS vidimo da ni ostale vakcine nisu voljne pregovarati sa nizom razinom vlasti a kamoli privatnom firmom![]()
Gledajuci u kontekstu ove pandemije, ti ako ne primis vakcinu mozes dobiti koronu tezi slucaj i uzeti mjesto nekome ko iz objektivnih razloga ne moze primiti vakcinu (alergije, druge bolesti itd.). Ovo je samo jedan od banalnih primjera i vjerujem da ima jos medicinskih razloga koji potvrđuju sto se treba vakcinisatikomercionala wrote: ↑28/03/2021 21:37Kako moze misljenje iliti stav da se necu vakcinisati utice na tebe?kio01 wrote: ↑28/03/2021 21:18
Isto ko sto mi ide na zivce kad neko kaze da je Zemlja ravna, da evolucija ne postoji, i slicne nelogicne, antinaucne, facebook-om formirane ideje.
Imaj svoje misljenje, ali kada tvoje misljenje utice na sigurnost i dobrobit drugih ljudi, sta drugo nego da mi zivce vadi.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6782 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Negdje sam procitao da sda dogovara saradnju sa torabijem, pakovat ce anti-korona vodu u flase, 9a ce vam dijeliti. Taman alternqtiva za vas sto necete vakcinekomercionala wrote: ↑28/03/2021 23:56Tuzi me.Pandakonda wrote: ↑28/03/2021 23:49Vjerujem da ce EU pasti pod pritiskom i da ce u sto kracem roku odobriti ruske i kineske vakcine. Moraju biti svjesni toga da su zakazali sa isporukom vakcina, ne samo covax nego i generalna prodaja, i glupo je postaviti uslov za te vakcine kad znas da ih nemas dovoljan broj. Također i iz perspektive turizma ce htjeti da sto vise ljudi dolazi sa zapadnog balkana i mislim da je samo pitanje vremena kad ce odobriti kinesku i rusku vakcinu. A da ne govorim o tome kako je EU pala u ocima mnogih ljudi i sigurno im ovo ne treba nakon brexita.
Gledajuci u kontekstu ove pandemije, ti ako ne primis vakcinu mozes dobiti koronu tezi slucaj i uzeti mjesto nekome ko iz objektivnih razloga ne moze primiti vakcinu (alergije, druge bolesti itd.). Ovo je samo jedan od banalnih primjera i vjerujem da ima jos medicinskih razloga koji potvrđuju sto se treba vakcinisatikomercionala wrote: ↑28/03/2021 21:37
Kako moze misljenje iliti stav da se necu vakcinisati utice na tebe?![]()
- Pandakonda
#6783 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
nece te niko tuziti ne brini, ali ako ti mozes zivjeti sa tim da si nekome uzeo bolnicki krevet i resurse a mogao si to izbjec vakcinacijom onda stvarno ne znam
Ovo je stvarno preslo sve granice, ja sam prvi bio jedan od onih koji je zagovarao sve opustenije mjere ali u zadnjem periodu sam toliko cuo za smrtih slucajeva bliskih osoba koji su cak 40im i 50im bez nekih vecih zdravstvenih problema da jednostavno se covjek zapita zasto bi bilo ko odbio vakcinaciju u ovom trenutku 
-
komercionala
#6784 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zdrav covjek koji primi vakcinu je mozda zauzeo vakcinu nekom dedi koji zbog toga moze umrijeti. Vakcinisani su ubice.izvrsni direktor wrote: ↑29/03/2021 00:04Negdje sam procitao da sda dogovara saradnju sa torabijem, pakovat ce anti-korona vodu u flase, 9a ce vam dijeliti. Taman alternqtiva za vas sto necete vakcinekomercionala wrote: ↑28/03/2021 23:56Tuzi me.Pandakonda wrote: ↑28/03/2021 23:49
Vjerujem da ce EU pasti pod pritiskom i da ce u sto kracem roku odobriti ruske i kineske vakcine. Moraju biti svjesni toga da su zakazali sa isporukom vakcina, ne samo covax nego i generalna prodaja, i glupo je postaviti uslov za te vakcine kad znas da ih nemas dovoljan broj. Također i iz perspektive turizma ce htjeti da sto vise ljudi dolazi sa zapadnog balkana i mislim da je samo pitanje vremena kad ce odobriti kinesku i rusku vakcinu. A da ne govorim o tome kako je EU pala u ocima mnogih ljudi i sigurno im ovo ne treba nakon brexita.
Gledajuci u kontekstu ove pandemije, ti ako ne primis vakcinu mozes dobiti koronu tezi slucaj i uzeti mjesto nekome ko iz objektivnih razloga ne moze primiti vakcinu (alergije, druge bolesti itd.). Ovo je samo jedan od banalnih primjera i vjerujem da ima jos medicinskih razloga koji potvrđuju sto se treba vakcinisati![]()
-
kio01
#6785 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sta mislis, cega ima vise po osobi, vakcina, kojih se proizvodi milione dnevno, ili bolnickih kreveta?komercionala wrote: ↑29/03/2021 00:06
Zdrav covjek koji primi vakcinu je mozda zauzeo vakcinu nekom dedi koji zbog toga moze umrijeti. Vakcinisani su ubice.
-
komercionala
#6786 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zabrani da se lijece pusaci zderaci ljencuge narkomani alkosi itd.kio01 wrote: ↑29/03/2021 00:21Sta mislis, cega ima vise po osobi, vakcina, kojih se proizvodi milione dnevno, ili bolnickih kreveta?komercionala wrote: ↑29/03/2021 00:06
Zdrav covjek koji primi vakcinu je mozda zauzeo vakcinu nekom dedi koji zbog toga moze umrijeti. Vakcinisani su ubice.
-
kio01
#6787 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Skrenuo si ti druze moj...komercionala wrote: ↑29/03/2021 00:22Zabrani da se lijece pusaci zderaci ljencuge narkomani alkosi itd.kio01 wrote: ↑29/03/2021 00:21Sta mislis, cega ima vise po osobi, vakcina, kojih se proizvodi milione dnevno, ili bolnickih kreveta?komercionala wrote: ↑29/03/2021 00:06
- Pandakonda
#6788 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
koliko alkosa i pusaca treba hospitalizaciju i koliko cesto ? Ustvari nemoj, troll je jedino objasnjenje za ovokomercionala wrote: ↑29/03/2021 00:22Zabrani da se lijece pusaci zderaci ljencuge narkomani alkosi itd.kio01 wrote: ↑29/03/2021 00:21Sta mislis, cega ima vise po osobi, vakcina, kojih se proizvodi milione dnevno, ili bolnickih kreveta?komercionala wrote: ↑29/03/2021 00:06
- Pandakonda
#6789 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
rekose veceras na Al Jazeeri veceras da bi se Sinovac mogao poceti davati u tri doze za svaki slucaj. Dvije doze su i dalje dovoljne ali za svaki slucaj
-
WRecker
#6790 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mislis da imas profilnu sliku Tesla i da si sada pokupio svu pamet svijeta.Zivimo u demokraciji prijatelju nema nista na silu.Legitimno je da ljudi ne zele da se vakcinisu jer sumnjaju u kvalitet vakcine koja je napravljena za godinu dana.Normalno je da ne vjeruju nekim izvorima koji su mijenjali stotine prica u svoju korist.Normalno je da ne vjeruju vladama koje iskoristavaju ovu pandemiju da zatvaraju svije gradane.Opet ja sam za vakcinaciju ali moras i ti razumijeti zasto se neki ne zele vakcinisati pogotovo jer smo mi BiH a ne Izrael,UK,Amerika da ocekujemo najbolje vakcine nama nisu Nutelle iste a mozes misliti kakve ce vakcine biti.TESLA_EDISON wrote: ↑28/03/2021 20:12Zato bih fino napravio geta i sve antivaksere tu strpao, dao im vode i hljeba i nek žive tako.komercionala wrote: ↑28/03/2021 20:00 Zasto ovim vakserima toliko zivce vadi kad neko hladno kaze da nece da se vakcinise?
Realno u bih isto kao srbiji i hr 15-20 posto mogu plafon vakcinisati. Ostale to ne zanima
Neće meni antivakseronja određivati pravila i mjere. Fino vakcinisati sve koji to žele, ukinuti im sve mjere i vratiti ih normalnom životu. Ko neće vakcinu, marš u geto. Ako se predomisli dobro došao, ako ne, nek istruhne tamo.
Naravno, to se ne odnosi na one koji ne mogu primiti vakcinu iz zdravstvenih razloga.
- Tesla Edison
#6791 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne, ovo je antiterorizam.zemomak wrote: ↑28/03/2021 20:24Ovo je već fsšizam na djelu!TESLA_EDISON wrote: ↑28/03/2021 20:12Zato bih fino napravio geta i sve antivaksere tu strpao, dao im vode i hljeba i nek žive tako.komercionala wrote: ↑28/03/2021 20:00 Zasto ovim vakserima toliko zivce vadi kad neko hladno kaze da nece da se vakcinise?
Neće meni antivakseronja određivati pravila i mjere. Fino vakcinisati sve koji to žele, ukinuti im sve mjere i vratiti ih normalnom životu. Ko neće vakcinu, marš u geto. Ako se predomisli dobro došao, ako ne, nek istruhne tamo.
Naravno, to se ne odnosi na one koji ne mogu primiti vakcinu iz zdravstvenih razloga.
Antivakseronje su teroristi!
- zemomak
#6792 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ti mislio rješit ćeš sve probleme kad se vakcinišeš, hoćeš malo sutra, u lokdaunu još minimum 3 godine...a takva retorika između ljudi stvara sukobe, a to je i namjera, vjerovatno opet neki veliki rat se spremaTESLA_EDISON wrote: ↑29/03/2021 07:34Ne, ovo je antiterorizam.zemomak wrote: ↑28/03/2021 20:24Ovo je već fsšizam na djelu!TESLA_EDISON wrote: ↑28/03/2021 20:12
Zato bih fino napravio geta i sve antivaksere tu strpao, dao im vode i hljeba i nek žive tako.
Antivakseronje su teroristi!
-
Milenkov buraz
#6793 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa upravo ono što sam rekao.ćiribiribela wrote: ↑28/03/2021 23:39Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2021 19:32
Tom analogijom ako preležiš koronu opet nisi zaštićen od zaraze tj. opet se možeš zaraziti jer vakcina izaziva isti imuni odogovor kao i prirodno stečen imunitet. Ipak smatram da kada si vakcinisan u potpunosti da je manja šansa da se zaraziš s tim što opet možeš navodno da prenosiš bolest.https://www.health.harvard.edu/blog/ful ... 1032522230The risk that you’ll develop COVID-19 is low if you are vaccinated and attend a gathering indoors with others who are not vaccinated. However, please be aware that you can potentially spread the virus to others. Vaccination does not completely shield you from becoming infected with the virus; it just lessens symptoms and severity of disease. So, it’s possible that you could have no symptoms or only very mild symptoms, and still pass the virus to your family and friends who are not yet vaccinated
-
Milenkov buraz
#6794 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Joj jesi li ti jedan od onih koji je trubio od 2020 da ćemo svi pomrijeti od gladi pa sada kada niko nije umro od gladi sada ide priča da ćemo se pobiti, sukobiti...itd. Eto prije Covida nije bilo sukoba u svijetu... Šta li ćeš pričati na kraju 2022. da mi je znati.zemomak wrote: ↑29/03/2021 07:56Ti mislio rješit ćeš sve probleme kad se vakcinišeš, hoćeš malo sutra, u lokdaunu još minimum 3 godine...a takva retorika između ljudi stvara sukobe, a to je i namjera, vjerovatno opet neki veliki rat se sprema![]()
-
kox
#6795 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
E tom i takvom Vucicu trebaju da kažu hvalà jer je uradio više od kompletnog bosnjackog rukovodstva. A za procenat vakcinisanih po običaju lupas gluposti. Majku mu daj informisi se kroz nešto osim saff-a.turgut wrote: ↑29/03/2021 01:47slažem se za ovo istaknuto, gamad su teška, zaslužuju sve najgore, nadam se da će ona politička bagra koja se odjebala u Srbiju vakcinisati vjerujući i nadajući se da će tako produživi tvoj kukavni, bijedni i mizerni život krepavat u najgorim mukama...eto oni su šljam, slažem se... ali srećom tu je četnik Vučić, da nas spasi, snajperista sa jevrejskog groblja, za jednog Srbina 100 muslimana, eto baš njemu su bošnjački životi prioritet, jer nije se vakcinisalo ni 2% Srbijanaca ali kao dobar čovjek i Srbi kao dobri ljudi žele spašavati Bošnjake.kox wrote: ↑29/03/2021 00:43Ne znam za hvalospjeve ali trebamo se zahvaliti. Covjek je vakcinacijom hiljada Bosnjaka spasio vjerovatno par stotina, mozda i hiljada bosnjackih zivota. Za to vrijeme su se bošnjački kvazi lideri bavili time kako da se opravdaju za kriminal sa respiratorima pred sudom i obore Bogicevica.turgut wrote: ↑29/03/2021 00:00
meni nije mučno, isključivo balije i jesu išli na ovo četaljsko vakcinisanje.
zanimljiva ja analiza novinara Ovo-je-rat na njegovoj televiziji. hvalospjevi Vučiću i agresorskoj Srbiji. oni koji su se vakcinisali trebaju se debelo već zabrinuti. ovaj što je hvalio, prije ili kasnije, pokazalo se kao totalni promašaj i fijasko.![]()
Njima životi Bosnjaka nisu prioritet, imaju precih stvari.
A sad će vidim SDA da proglasi izdajnikom svakog onog ko to kaže, nevakcinacija i umiranje na malinarskim respiratorima kao ultimativni SDA patriotizam
meni je odvratno sa kakvim tupavim ljudima dijelim državu, zrak, vodu, tlo...![]()
-
kox
- Tesla Edison
#6797 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa bićeš tri decenije ako se ne vakcinišeš.zemomak wrote: ↑29/03/2021 07:56Ti mislio rješit ćeš sve probleme kad se vakcinišeš, hoćeš malo sutra, u lokdaunu još minimum 3 godine...a takva retorika između ljudi stvara sukobe, a to je i namjera, vjerovatno opet neki veliki rat se sprema![]()
Opet ponavljam, antivakseronje su teroristi!
- zemomak
#6798 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa ti si vakcinisan, ali i dalje širiš zarazu, što znači da si i ti u toj grupi bioterorista...i ovaj, da ti kaem još nešto spremi se ih primaš redovito svaka 3 mjesecaTESLA_EDISON wrote: ↑29/03/2021 08:26Pa bićeš tri decenije ako se ne vakcinišeš.
Opet ponavljam, antivakseronje su teroristi!
- JohnnyS
#6799 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pandakonda wrote: ↑29/03/2021 01:36 rekose veceras na Al Jazeeri veceras da bi se Sinovac mogao poceti davati u tri doze za svaki slucaj. Dvije doze su i dalje dovoljne ali za svaki slucaj
Pa evo, rade testiranje na velikom uzorku ispitanika u Srbiji pa će kad dobiju sve rezultate odlučiti
- Tesla Edison
#6800 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nije isto. Ja možda i širim zarazu ali svi kada su vakcinisani, nema bolesti. Možeš ti biti zaražen SARS-CoV2 virusom ali ne možeš razviti COVID. To je suština. Ako si zaražen i zarazan ali nema bolesti cilj je ispunjen. A virus će svakako tu biti samo će biti bezopasan.zemomak wrote: ↑29/03/2021 08:37Pa ti si vakcinisan, ali i dalje širiš zarazu, što znači da si i ti u toj grupi bioterorista...i ovaj, da ti kaem još nešto spremi se ih primaš redovito svaka 3 mjesecaTESLA_EDISON wrote: ↑29/03/2021 08:26Pa bićeš tri decenije ako se ne vakcinišeš.
Opet ponavljam, antivakseronje su teroristi!zato što će ti reć ove nisu bile baš efikasne idemo nove...ma haj brzo će te tri decenije proći