Pa eto u Federaciji SDP je u stanju da privuce glasace. Kako to da ne uspijeva da privuce u RS-u?Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 23:11Klasično spinovanje.joint union wrote: ↑27/03/2021 22:56Za razliku od SDA koja tamo pomete.Bascarsija1 wrote: ↑27/03/2021 15:58 SDP se zalaze za Multieticnu Federaciju BIH.
Sto se tice RS-a tamo SDP nema sta triziti. Imaju prodornost ravnu nuli.
Sto ne kažete fino, svakom njegova prčija, pa da se razilazimo. Cuj multietnicnost, koga to zanima?
SDA po svojoj definiciji nema apsolutno nikakvu šansu da osvoji glasove u genocidnom entitetu. To je isto kao kada bi SDS imao kandidata u Zenici, imaju pravo ali ne treba biti vidovit niti dobar matematičar da bi znao da tu nemaju šansu.
Čak kada bi srpski narod iz tog entiteta postali preko noći pro-BiH ne bi iz očiglednog razloga glasali za SDA.
Znači SDP je stranka koja je trebala privući takve glasače.
Porediti SDA sa SDP u nebošnjačkim sredinama, tražiti izgovor jer bošnjačka nacionalna stranka nije imala isti rezultat i ne kriviti ih što imaju istu rutu kretanja kao SDA je neviđena dvoličnost.
SDP
- Bascarsija1
#66476 Re: SDP
- Bascarsija1
#66477 Re: SDP
A imate zajednicke korijeneBascarsija1 wrote: ↑27/03/2021 23:13Pa eto u Federaciji SDP je u stanju da privuce glasace. Kako to da ne uspijeva da privuce u RS-u?Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 23:11Klasično spinovanje.joint union wrote: ↑27/03/2021 22:56
Za razliku od SDA koja tamo pomete.
Sto ne kažete fino, svakom njegova prčija, pa da se razilazimo. Cuj multietnicnost, koga to zanima?
SDA po svojoj definiciji nema apsolutno nikakvu šansu da osvoji glasove u genocidnom entitetu. To je isto kao kada bi SDS imao kandidata u Zenici, imaju pravo ali ne treba biti vidovit niti dobar matematičar da bi znao da tu nemaju šansu.
Čak kada bi srpski narod iz tog entiteta postali preko noći pro-BiH ne bi iz očiglednog razloga glasali za SDA.
Znači SDP je stranka koja je trebala privući takve glasače.
Porediti SDA sa SDP u nebošnjačkim sredinama, tražiti izgovor jer bošnjačka nacionalna stranka nije imala isti rezultat i ne kriviti ih što imaju istu rutu kretanja kao SDA je neviđena dvoličnost.
https://kamenjar.com/kako-su-mase-kolja ... partizane/
- joint union
#66478 Re: SDP
Sto se upali, oba mu profila 
Dakle, zelja vas dvojice, ili, vjerovatnije, jednog poduplanog, glasi:
SDA da osvoji sve, da se građanske stranke ugase, jer nam ne trebaju. Takva SDA ne može ništa u PC ili u dijelu FBiH koji asocira na HB. Dakle, vasa želja i ono sto branite je "svako gazda u svom toru". Mislim da bi i vašim RSS mozgovima trebalo biti jasno sta želite i sta branite, podjelu BiH na tri dijela. Želite i branite sve ono protiv čega smo se borili 92-95. I onda se tobože bunite kad vas neko stavlja u isti kos sa HDZ i SDS (sada snsd). Isto pakovanje.
SDA da osvoji sve, da se građanske stranke ugase, jer nam ne trebaju. Takva SDA ne može ništa u PC ili u dijelu FBiH koji asocira na HB. Dakle, vasa želja i ono sto branite je "svako gazda u svom toru". Mislim da bi i vašim RSS mozgovima trebalo biti jasno sta želite i sta branite, podjelu BiH na tri dijela. Želite i branite sve ono protiv čega smo se borili 92-95. I onda se tobože bunite kad vas neko stavlja u isti kos sa HDZ i SDS (sada snsd). Isto pakovanje.
- kamberovica polje
#66479 Re: SDP
Trošiš vrijeme raspravljajući se sa Borg kolektivnim umomjoint union wrote: ↑28/03/2021 15:36 Sto se upali, oba mu profila
- drug_profi
#66480 Re: SDP
Sve sto je Karadzic lagao u ratu, postalo je istina u miru.
Postavite onda opet pitanje za sta smo se borili i ko je pobijedio.
- Bascarsija1
#66481 Re: SDP
1. Moj post je prvo anti komunisticki.kamberovica polje wrote: ↑28/03/2021 15:45Trošiš vrijeme raspravljajući se sa Borg kolektivnim umomjoint union wrote: ↑28/03/2021 15:36 Sto se upali, oba mu profila
2. Potom ukazuje na kako su cetnicki koljaci postajali partizani i dobijali penzije do smrti
3. Sami kazete u SR-u srbski narod nece da glasa za SDP (znaci ostaje samo Bosnjacki narod da glasa za SDP)
4. Po dejtonu smo podjeljeni na 3 Nacionalne cijeline.
5. Iskreno I ja bi volio da je kao nekad. Ali nije jer je se zavijesa digla i stvarna lica su se pokazala. U RS-u sus svi za kralja i Otazbinu i nejebu SDP 5% . I u FBiH bi isto tako da im se ukaze prilika.
- Bascarsija1
#66483 Re: SDP
u WWII Cetnici su pobijedili prelazeci na stranu pobjednika I 50 godina poslije nastavljajuci pokolj koji nisu zavrsili.drug_profi wrote: ↑28/03/2021 15:56 Sve sto je Karadzic lagao u ratu, postalo je istina u miru.
U 92-95 Poklju Bosnjaci poijedili jer sad bar imaju nesto sto izgleda ko neka Drzava. Do 70tih se nisu mogli ni izjasniti kao Bosnjaci.
Pa eto i to je napredak.
-
kolegione
#66484 Re: SDP
Iskreno zao mi je decka ali bio je dobarBHDragons wrote: ↑27/03/2021 00:18 Dobar nastup Irfana, iako mi je bio mrzak nešto, večeras svaka čast nema šta. Malo mi je žao Željka Majstorovića, čovjek ni ne zna ni gdje je bio ni za šta je glasao. Izgleda da je taj Korora ipak bio presudan. SDP stvarno ima velikih problema u Sarajevu pa im se uvijek provlače takvi likovi kao Korora i Skorupan.
- Bascarsija1
- drug_profi
- Bascarsija1
#66487 Re: SDP
I to je opravdanje da cetnicki koljaci budu u partizanima? Da nebudu osudzeni nego primaju boracke penzije do kraja zivota.drug_profi wrote: ↑28/03/2021 17:09
Slika, samo kao ilustracija raspravi da li bi Bosne i Bosnjaka bilo danas bez Titovih partizana i Titove Jugoslavije.
Ponovo procitaj link koji sam postavi da shvatis sta se desilo. Nije to 1000 ili dvije ljudi nego desetine hiljada ljudi je nestalo pod tim "partizanima".
- joint union
#66488 Re: SDP
Dobra analogija, ima i ona kraljica Borgova u nekom nastavku, podsjeća me strasno na nekogkamberovica polje wrote: ↑28/03/2021 15:45Trošiš vrijeme raspravljajući se sa Borg kolektivnim umomjoint union wrote: ↑28/03/2021 15:36 Sto se upali, oba mu profila
- drug_profi
#66489 Re: SDP
Vidi nesto, ti si meni isti ko cetnik ili ustasa. Ja se pored tebe ne bih glave nanosao, tako da si ti ZADNJI koji moze drviti o nekoj pravdi.Bascarsija1 wrote: ↑28/03/2021 18:52I to je opravdanje da cetnicki koljaci budu u partizanima? Da nebudu osudzeni nego primaju boracke penzije do kraja zivota.drug_profi wrote: ↑28/03/2021 17:09
Slika, samo kao ilustracija raspravi da li bi Bosne i Bosnjaka bilo danas bez Titovih partizana i Titove Jugoslavije.
Ponovo procitaj link koji sam postavi da shvatis sta se desilo. Nije to 1000 ili dvije ljudi nego desetine hiljada ljudi je nestalo pod tim "partizanima".
A ako si toliko GLUP da nemozes razumjeti strateske razloge zasto je bilo nuzno ne otvarati jos jedan front, po bilo koju cijenu... nema nacina da ti se to objasni.
Ne repliciraj mi jer ces ici istog trnutka na foe listu. Ionako si jedan od likova kojeg prezirem iz dna duse na ovom forumu i koji me je vec vise puta do kosti uvrijedio, sljamu jedan.
- Bascarsija1
#66490 Re: SDP
"Ne repliciraj mi jer ces ici istog trnutka na foe listu." Ja bi trebao biti na toj listi odavno. Znaci necemo otvarati front kad koljemo Bosnjake. Jer to bi bilo nezgodno i strategijski nepogodno. I to je pravda o kojoj ti govoris? Pa prezirem i ja tebe. Ja tebe necu ni nakkvu listu ... ja cu te uvijek podsjetiti koko ste cetnike i koljace primili u svoje redove.drug_profi wrote: ↑28/03/2021 19:43Vidi nesto, ti si meni isti ko cetnik ili ustasa. Ja se pored tebe ne bih glave nanosao, tako da si ti ZADNJI koji moze drviti o nekoj pravdi.Bascarsija1 wrote: ↑28/03/2021 18:52I to je opravdanje da cetnicki koljaci budu u partizanima? Da nebudu osudzeni nego primaju boracke penzije do kraja zivota.drug_profi wrote: ↑28/03/2021 17:09
A ako si toliko GLUP da nemozes razumjeti strateske razloge zasto je bilo nuzno ne otvarati jos jedan front, po bilo koju cijenu... nema nacina da ti se to objasni.
Ne repliciraj mi jer ces ici istog trnutka na foe listu. Ionako si jedan od likova kojeg prezirem iz dna duse na ovom forumu i koji me je vec vise puta do kosti uvrijedio, sljamu jedan.
- Hank Paldum
#66491 Re: SDP
Ne, ako ikada dođe do toga da se Srbi iz rs-a i Hrvati i tzv. hb okrenu gradanskoj državi i budu pro-BiH to neće biti zbog stranke koja je vezana za rat i bošnjačku stranu i čiji je predsjednik bio Alija Izetbegović pa nakon toga sin mu nego jedino zbog stranaka poput SDP čija je to dužnost. Nije pitanje sta ja želim niti šta SDA želi nego kako je ta stranka prihvaćena u Banjaluci i Širokom.joint union wrote: ↑28/03/2021 15:36 Sto se upali, oba mu profila
Vi to veoma dobro znate, samo se pravite naivni da opravdate nepotrebno postojanje stranke poput SDPa.
A do sad sam bio SDA bot, dezerter, vehabija pa neka bude i da imam dva profila, sve vam je oprošteno ako ćete tako nastavljati pokazivati svu svoju nemoć
- Bascarsija1
#66492 Re: SDP
Jos nesto sto si rekao:Bascarsija1 wrote: ↑28/03/2021 21:40"Ne repliciraj mi jer ces ici istog trnutka na foe listu." Ja bi trebao biti na toj listi odavno. Znaci necemo otvarati front kad koljemo Bosnjake. Jer to bi bilo nezgodno i strategijski nepogodno. I to je pravda o kojoj ti govoris? Pa prezirem i ja tebe. Ja tebe necu ni nakkvu listu ... ja cu te uvijek podsjetiti koko ste cetnike i koljace primili u svoje redove.drug_profi wrote: ↑28/03/2021 19:43Vidi nesto, ti si meni isti ko cetnik ili ustasa. Ja se pored tebe ne bih glave nanosao, tako da si ti ZADNJI koji moze drviti o nekoj pravdi.Bascarsija1 wrote: ↑28/03/2021 18:52
I to je opravdanje da cetnicki koljaci budu u partizanima? Da nebudu osudzeni nego primaju boracke penzije do kraja zivota.
"A ako si toliko GLUP da nemozes razumjeti strateske razloge zasto je bilo nuzno ne otvarati jos jedan front, po bilo koju cijenu"
pa cijena je bila desetine hiljada Bosnjackog zivlja koji je zivio na tim prostorima. Meni je jasno da tebi to ne znaci puno i da tebi neznaci nista jer da su sviju pobili tebi nebi bilo vrijedno. Toliko o vrijednosti Bosnjackih zivota i ravnopravnosti naroda.
- Bascarsija1
#66493 Re: SDP
Sad je meni jasno zasto SDP BiH nije prstom mrdnuo da odbrani Bosnjake od agresije.
To bi bilo strateski nepogodno. Bosnjacki narod nije SDP-u bio vrijedan prezivljavanja. Nego pusti niz Drinu da ih voda nosi.
Hvala vam SDP-ovci na toj Ravnopravnosti Naroda. Ali eto i posto ste primili cetnicke vojvode i koljace u svoje redove neki u Bosnjackom narodu su jos uvijek dovolno glupi da glasaju za vas I da vam se pridruze. A nisu ni svujesni da njihovi zivoti nizu strateski vrijedni.
To bi bilo strateski nepogodno. Bosnjacki narod nije SDP-u bio vrijedan prezivljavanja. Nego pusti niz Drinu da ih voda nosi.
Hvala vam SDP-ovci na toj Ravnopravnosti Naroda. Ali eto i posto ste primili cetnicke vojvode i koljace u svoje redove neki u Bosnjackom narodu su jos uvijek dovolno glupi da glasaju za vas I da vam se pridruze. A nisu ni svujesni da njihovi zivoti nizu strateski vrijedni.
- joint union
#66494 Re: SDP
Pa sve si rekao Hance, u prvoj rečenici, sad samo polako pročitaj i ponovi par puta. Dakle, slažemo se da, ako želimo slobodnu i nezavisnu državu BiH, moramo SDA poslati na smetljiste historijeHank Paldum wrote: ↑28/03/2021 22:06Ne, ako ikada dođe do toga da se Srbi iz rs-a i Hrvati i tzv. hb okrenu gradanskoj državi i budu pro-BiH to neće biti zbog stranke koja je vezana za rat i bošnjačku stranu i čiji je predsjednik bio Alija Izetbegović pa nakon toga sin mu nego jedino zbog stranaka poput SDP čija je to dužnost. Nije pitanje sta ja želim niti šta SDA želi nego kako je ta stranka prihvaćena u Banjaluci i Širokom.joint union wrote: ↑28/03/2021 15:36 Sto se upali, oba mu profila
Vi to veoma dobro znate, samo se pravite naivni da opravdate nepotrebno postojanje stranke poput SDPa.
A do sad sam bio SDA bot, dezerter, vehabija pa neka bude i da imam dva profila, sve vam je oprošteno ako ćete tako nastavljati pokazivati svu svoju nemoć
Ovim si zaslužio da me prestaneš persirati.
Naravno da je ovo gore samo jos jedna (pozitivna) posljedica gašenja SDA, no ne i uzrok, SDA se treba ugasiti jer je postala korumpirani, lopovski, kriminalcima prebogat i na sve spreman kartel, kojem radi vlastitog opstanka nije strano prodati neprijatelju sve, pa i svoj narod i državu. Bravo Hance, nadolazis insallah.
- drndalo
#66495 Re: SDP
Jesam li ja nesto iz istorije prespavao? SDP je bio na vlasti 91/92 godine i nije mrdnuo u odbrani Bosnjaka? Za razliku od opozicionih SDA/HDZ/SDS, koji su se demokratski uvezali od zastava pa nadalje, i koje je mrski SDP proganjao do smrti...?Bascarsija1 wrote: ↑28/03/2021 22:27 Sad je meni jasno zasto SDP BiH nije prstom mrdnuo da odbrani Bosnjake od agresije.
- Bascarsija1
#66496 Re: SDP
Jesi prespavao ....drndalo wrote: ↑28/03/2021 22:55Jesam li ja nesto iz istorije prespavao? SDP je bio na vlasti 91/92 godine i nije mrdnuo u odbrani Bosnjaka? Za razliku od opozicionih SDA/HDZ/SDS, koji su se demokratski uvezali od zastava pa nadalje, i koje je mrski SDP proganjao do smrti...?Bascarsija1 wrote: ↑28/03/2021 22:27 Sad je meni jasno zasto SDP BiH nije prstom mrdnuo da odbrani Bosnjake od agresije.
https://kamenjar.com/kako-su-mase-kolja ... partizane/![]()
Evo na tvom jeziku
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%BD%D0%B5
Социјалдемократска партија Босне и Херцеговине (СДП) је политичка партија која дјелује у Босни и Херцеговини. Иако лидери странке за СДП БиХ кажу да је мултиетничка[2], углавном се посматра као бошњачка[3] политичка странка. Настала је трансформацијом бившег Савеза комуниста Босне и Херцеговине[1] и у свом програму је преузела модернију лијеву проевропску оријентацију.
Први предсједник (по распаду Савеза комуниста Југославије) био је Нијаз Дураковић. Тренутни предсједник је Нeрмин Никшић.
SDP je nastavak SKJ. Ocigledno su cetnici u vasim redovima vladali. https://kamenjar.com/kako-su-mase-kolja ... partizane/
od 1945 do 1990 ste vladali i ta vladavina je kuliminirala napadom Srbije i Milosevica na ostatak jugoslavije. Sto ima smilsa jer su cetnici od pocetka bili sa vama.
СДП БиХ своје корјене везује за Социјалдемократску странку БиХ, која је основана 1909. године.
- drndalo
#66497 Re: SDP
Izvini, opet bulaznis gluposti... Smanji heroin u drozi!
S obzirom da su iz SDA pored istalih, uspjesno skinuli SDP s vlasti 1990, kako to da nisu spremili Bosnjake na odbranu od svih zala...?
Mislim ocito su bili sve sposobniji od sposobnijeg... Pa reko’ sta bi da su ih mrske komuLJare trebale braniti, umjesto da se sami brane...?
S obzirom da su iz SDA pored istalih, uspjesno skinuli SDP s vlasti 1990, kako to da nisu spremili Bosnjake na odbranu od svih zala...?
Mislim ocito su bili sve sposobniji od sposobnijeg... Pa reko’ sta bi da su ih mrske komuLJare trebale braniti, umjesto da se sami brane...?
- drug_profi
#66498 Re: SDP
Lijpo ti rekoh, ariveDREČI enemigo....
Bascarsija1, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
- cyprus
#66499 Re: SDP
Čovjek bi rekao da je kompletan ravnogorski pokret završio u partizanima, ili da su samo četnici prelazili u partizane

- Bascarsija1
#66500 Re: SDP
To je bolan bilo civlno stanovnistvo sto su cetnici pobili. Civili netreba da se brane. Civile po svakom cestitom civilizacijskom pravilu niko netreba da dira. Desetine hiljada ljudi poklano. I te iste vojovode ste primili u svoje redove. I sad vi pricate o zajednistvu, jednakosti naroda i narodnosti, narednih 50 godina dok se ti cetnici nisu ponovo pokrenuli da zavrse zapoceto.drndalo wrote: ↑28/03/2021 23:29 Izvini, opet bulaznis gluposti... Smanji heroin u drozi!
I na vrh toga posto se Bosnjaci nisu mogli izjasnjavati kao Bosnjaci poslije WWII te su zrtve brojene kao Srbi. Nepravda na nepravdu. Ali Bosnjacki zivoti nisu vazni strategijski.
Po tebi i oni u Srebrenici su trebali da se sami brane.