mO k3 wrote: ↑28/03/2021 14:02
imam dojam da nabavke vakcine kod nas je cisto iz profita , da se politicka "elita" ne moze da dogovori koja ce firma da zapravo uveze ....
Zamisli 25 godina provodis tendere gdje se neko ugradjuje, uzima tal od svakog tendera i onda naprave glupost sa malinarom, da su uvezli ove respiratore preko neke firme koja se bavi trgovinom medicinske opreme nikakva hajka ne bi bila iako su respiratori losi i neupotrebljovi za namjenu za koju su kupljeni. Sad je sve pod velikom lupom, proizvodjaci su objavili cjene vakcina i oni traze sad neke posrednike da bi se ugradili. Meni nije jasno kako nase vlasti nisu mogli iskoristit Srbiju za nabavku vakcina, Vucic je nabavio svaku mogucu, fino nazoves srpskog ambasadora, kazes mi smo nesposobni nabaviti vakcinu, ne postoji firma kod nas koja ima dozvolu i ugovor, mozemo li to uraditi preko vas, ovo je samo jedan od nacina kako su mogli nabaviti, mada je direktan kontakt najbolji. Zar ne postoji niko ispred ministarstva zdravstva ko bi mogao nazvati proizvodjaca direktno, i reci mi smo ti i ti, zelimo toliko i toliko vakcina, kada mozete isporuciti, sta je potrebno za transport i sl., ovo nije naucna fantastika, ovo je cisto kupovina neke stvari za koju drzavni uhljebi nisu sposobni uraditi. I nemojte nikad zaboraviti da mi radnici iz realnog sektora placamo sav njihov nerad.