Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#4701 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Jeste, svih 127 miliona ljudi je zarazio neko sa derneka nekog.
Hakiz

#4702 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

nadezdakov wrote: 27/03/2021 23:03 Ne pišite gluposti, nitko se u dućanima nije zarazio.

Posao, ugostiteljski objekti, prijevoz, posjeti po domovima, bolnice... E tu se širi virus.
Ne znam za druge gradove, ali u Sarajevu gradski prevoz i bolnice, to je horor. Vodio mamu nakon što je slomila ruku na ortopediju u opštu bolnicu na kontrolu. U čekaonici milijarda ljudi. A u tramvajima haos, od 20 ljudi na stanici, 2 sačeka prazan tramvaj, svi ostali požure u isti.

Dok za bolnice možda i moramo trpjeti, za prevoz i restorane/kafane smo mi građani sami krivi.
Trappist

#4703 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

kuruma wrote: 27/03/2021 22:53
Trappist wrote: 27/03/2021 22:32
kuruma wrote: 27/03/2021 21:41

Kamo srece da si nas ti postedio gluposti koje si napisao.
Koje gluposti? Vise mi je pun kur** nekog gledanja s visoka, kao vi odgovorni ste najbolji na svijetu, a neko ko ode na kafu ili ne vjeruje svakoj rijeci napisanoj u medijima su potencijalne ubice. Kakve veze imaju ljudi koji ne vjeruju u koronu sa čovjekom koji je preminuo na kcusu? Zaraze i oni koji u Mostaru dernece svaku subotu ali se Boga mi i zaraze oni koji izadju jednom sedmično do prodavnice da odu.
"Prema dostupnim informacijama, koje je s javnošću podijelila njegova supruga Edina Gugać, Čičak je preminuo na KCUS-u gdje je ranije bio hospitaliziran zbog zdravstvenih problema, a zatim se zarazio i koronavirusom od čijih posljedica je i preminuo."
Eto te gluposti koje si i sad napisao. Jesi li svjestan jadan ne bio da ce se na tom derneku u Mostaru zaraziti 100 ljudi i odnijeti svojim porodicama, prijateljima, prijateljima od prijatelja, itd. Ma nisi svjestan kad si toliko da ne kazem sta.
Pa sto se ne zarazi onda 100 ljudi na derneku u mostaru svakog vikenda? Pogledaj mi postove, stavljao sam slike nocnih klubova iz mostara iz oktobra, novembra i decembra 2020. Gdje su derneci u mostaru u njemackoj, sloveniji, poljskoj, slovackoj, ceskoj gdje bukte brojevi ? Sigurno su ovdje bili na derneku pa se vratili u svoje maticne zemlje. Razmislite glavom malo, uzmite procitajte sta mimo klixa i komentara na klixu.
BadBoy

#4704 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

A frajera jest dosadan sa branjenjem kafana i dernekae. Jest što svi mi mrzimo derneke i ljude koji idu po kafanama i ovo je zavjera introverta da unište ekstroverte. Eto sve si u pravu
Trappist

#4705 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

BadBoy wrote: 27/03/2021 23:15 A frajera jest dosadan sa branjenjem kafana i dernekae. Jest što svi mi mrzimo derneke i ljude koji idu po kafanama i ovo je zavjera introverta da unište ekstroverte. Eto sve si u pravu
Pa vidi, ima jedna razlika. Kad ovo prodje, ko voli izlaziti izlazit ce, ko voli popiti pivu sa rajom popit ce, ko voli pusiti nargilu pusit ce, ko voli popiti kafu sa rajom popit ce, a vi cete i dalje sjediti u kucama i pokusavati pojesti svo ono brasno i ulje sto ste nakupovali u martu 2020 :thumbup:
kuruma

#4706 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by kuruma »

Trappist wrote: 27/03/2021 23:14
Trappist wrote: 27/03/2021 22:32

Koje gluposti? Vise mi je pun kur** nekog gledanja s visoka, kao vi odgovorni ste najbolji na svijetu, a neko ko ode na kafu ili ne vjeruje svakoj rijeci napisanoj u medijima su potencijalne ubice. Kakve veze imaju ljudi koji ne vjeruju u koronu sa čovjekom koji je preminuo na kcusu? Zaraze i oni koji u Mostaru dernece svaku subotu ali se Boga mi i zaraze oni koji izadju jednom sedmično do prodavnice da odu.
"Prema dostupnim informacijama, koje je s javnošću podijelila njegova supruga Edina Gugać, Čičak je preminuo na KCUS-u gdje je ranije bio hospitaliziran zbog zdravstvenih problema, a zatim se zarazio i koronavirusom od čijih posljedica je i preminuo."
Eto te gluposti koje si i sad napisao. Jesi li svjestan jadan ne bio da ce se na tom derneku u Mostaru zaraziti 100 ljudi i odnijeti svojim porodicama, prijateljima, prijateljima od prijatelja, itd. Ma nisi svjestan kad si toliko da ne kazem sta.
Pa sto se ne zarazi onda 100 ljudi na derneku u mostaru svakog vikenda? Pogledaj mi postove, stavljao sam slike nocnih klubova iz mostara iz oktobra, novembra i decembra 2020. Gdje su derneci u mostaru u njemackoj, sloveniji, poljskoj, slovackoj, ceskoj gdje bukte brojevi ? Sigurno su ovdje bili na derneku pa se vratili u svoje maticne zemlje. Razmislite glavom malo, uzmite procitajte sta mimo klixa i komentara na klixu.
Opet lupas. Nisu samo diskoteke problem, problem ste svi koje boli briga za druge pa ste izlazili i po kafanama, restoranima, druzili se s rajom, i milion drugih stvari pa ste raznosili virus okolo 100 puta vise nego da ste se pridrzavali mjera.
Trappist

#4707 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

kuruma wrote: 27/03/2021 23:21

Opet lupas. Nisu samo diskoteke problem, problem ste svi koje boli briga za druge pa ste izlazili i po kafanama, restoranima, druzili se s rajom, i milion drugih stvari pa ste raznosili virus okolo 100 puta vise nego da ste se pridrzavali mjera.
Bioteroristi, ubice, teoreticari zavjere, ravnozemljasi, jel tako ? Hajd bolje i to da mi neko kaze nego da ja nazivam djecu potencijalnim ubicama jer idu u skolu (fizicki, ne online) :thumbup:
kuruma

#4708 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by kuruma »

Trappist wrote: 27/03/2021 23:25
Bioteroristi, ubice, teoreticari zavjere, ravnozemljasi, jel tako ? Hajd bolje i to da mi neko kaze nego da ja nazivam djecu potencijalnim ubicama jer idu u skolu (fizicki, ne online) :thumbup:
Bla bla bla teorije zevjere, kme kme kme ravnozemljasi, itd kad skontas da laprdas onda ide ta spika. Bolje da nista ne napisa jadan ne bio, nece ti nista bit ako ne ispusis šišu koji mjesec, smiri se, prosetaj.
Hakiz

#4709 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Trappist wrote: 27/03/2021 23:25
Stvar je u tome da niko od nas neće saznati koliko je svojim ponašanjem ljudi eventualno zarazio i ubio. Što bliskih, što nepoznatih. Što je rizičnije ponašanje, veća je vjerovatnoća da je osoba skrivila više zaraza i smrti drugih.
BadBoy

#4710 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 27/03/2021 23:18
BadBoy wrote: 27/03/2021 23:15 A frajera jest dosadan sa branjenjem kafana i dernekae. Jest što svi mi mrzimo derneke i ljude koji idu po kafanama i ovo je zavjera introverta da unište ekstroverte. Eto sve si u pravu
Pa vidi, ima jedna razlika. Kad ovo prodje, ko voli izlaziti izlazit ce, ko voli popiti pivu sa rajom popit ce, ko voli pusiti nargilu pusit ce, ko voli popiti kafu sa rajom popit ce, a vi cete i dalje sjediti u kucama i pokusavati pojesti svo ono brasno i ulje sto ste nakupovali u martu 2020 :thumbup:
Ma ja samo ti znaš živjet jer dudlas crijevo, bravo majstore društveni.

Pun mi je kurac više te priče od početka od koje se nisi pomjerio - ko biciklo gdje te čovjek ostavio tu te i nađe.

U najgoroj katastrofi koja je pogodila našu zemlju od rata, kad ginemo ko zečevi svaki dan ti konstantno relativiziraš i nešto kontriraš. Ali sve vas je manje i manje kako realnost puca šamare.

Imaj malo pijeteta prema ljudima koji su izgubili najbliže i nije jebena nargila ili kafana život.
512MB

#4711 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by 512MB »

Hakiz wrote: 27/03/2021 21:08
Ali_G wrote: 27/03/2021 17:55
NelsonM wrote: 27/03/2021 17:30

Ma nek udju. Vidject ce tragediju nase vlasti koja nije uvela bilo kakve mjere ili nabavila bilo kakve vakcine u drugoij polovini februara. Dva slucaja su ove sedmice u familiji i od prijatelja od nije to nista, do crp iznad 150 plus uzasnog snimka pluca zavrsila u respiratornom centru gdje su ih prebacili iz opste. Kad se podigne kisik na 15L oni salju gore. Kad ih smjeste tamo, znaci da vise nijedan antibiotik, kisik, tocilizumab, terapija ne funkcinise. I to je jedan sve na vrijeme, prvi simptomi odmah doktor, isti dan svi nalazi, svi moguci preparati, 2. dan od prvog simptoma vec covid ambulanta vozila za bolnicu. 57 i 61 godina.
KCUS zbrinjava najteze bolesnike u Kantonu Sarajevo. Svi pacijenti na respiratornom centru su na granici zivota i smrti, a svaki dan ih je po 60, nije ni cudno veliki broj umrlih.
Protokoli su bitni, da postoji neki nacin kako se pacijenti tretiraju, al ako neko misli da je lijecenje po protokolu zagarantovan onda je u ogromnoj zabludi. Tom logikom da su gore metode lijecenja upitne moglo bi se postaviti pitanje zasto uopste dodje do situacije da Opća bolnica sa silnim protokolima koje hvale, upucuje bolesnike na KCUS
Protokoli ili ne, ko završi na redpiratoru skoro sigurno je mrtav. E, sad, je li to samo zbog težine bolesti ili ima nešto i do neznanja/nebrige, to mislim da ni jedan tužilac neće ispitivati i da će se potvrditi izreka koja kaže da ljekarske greške pokriva zemlja.

Baš me interesuje procenat preživjelih sa respiratora. Je li veći od 2-5%?

I kako je u drugim državama, je li veći, manji ili tu negdje.
Znam za Austriju da 75% preživi respirator.
Hendrix

#4712 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

BadBoy wrote: 27/03/2021 23:45
Trappist wrote: 27/03/2021 23:18
Ma ja samo ti znaš živjet jer dudlas crijevo, bravo majstore društveni.

Pun mi je kurac više te priče od početka od koje se nisi pomjerio - ko biciklo gdje te čovjek ostavio tu te i nađe.

U najgoroj katastrofi koja je pogodila našu zemlju od rata, kad ginemo ko zečevi svaki dan ti konstantno relativiziraš i nešto kontriraš. Ali sve vas je manje i manje kako realnost puca šamare.

Imaj malo pijeteta prema ljudima koji su izgubili najbliže i nije jebena nargila ili kafana život.
Ovo je i meni misterija, ono kao svi koji imaju drugacije misljenje osim "daj ba sto si p**** korona je bezze, hajmo na vopi" su nekakvi introverti koji se ne druze ni s kime i zive u podrumima. Ovde vise niko nije normalan majke mi. Sutra da otvore sve kafice i kladionice Korona vise ne bi bila tema uopste niti ta ljudska prava za koje se ovi lazni revolucionari bore.
daddy-kool

#4713 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Moraju se vlasnici kafana boriti za svoje prihode.
McGradySA

#4714 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by McGradySA »

Što ne dignu tehničare sa biroa pa ih uposle u call centru,da idu uokolo u timovima i dezinficiraju kvake,stolice i druge površine?Potpisasti ugovor na mjesec dana pa po potrebi produživati.Radne snage ima da se bori sa ovom situacijom ali gdje će kod nas bez štele.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4715 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Garantujem zivotom da sam u zivotu U KAFANI popio olimpijski bazen pive i proveo vise vremena nego pojedini u krevetu :D ali otkako je ovo krenulo u kafanu idem samo kad su baste.
JohnnyS

#4716 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

daddy-kool wrote: 28/03/2021 09:45 Moraju se vlasnici kafana boriti za svoje prihode.
Normalno da moraju. Ne može država samo tako im zabraniti rad bez da ih obeštete.
daddy-kool

#4717 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

JohnnyS wrote: 28/03/2021 10:03
daddy-kool wrote: 28/03/2021 09:45 Moraju se vlasnici kafana boriti za svoje prihode.
Normalno da moraju. Ne može država samo tako im zabraniti rad bez da ih obeštete.
Očito je da može.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4718 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Trebalo je stavit mogu raditi
Al ko sjedne 500 :mrgreen:
BadBoy

#4719 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

_BataZiv_0809 wrote: 28/03/2021 09:52 Garantujem zivotom da sam u zivotu U KAFANI popio olimpijski bazen pive i proveo vise vremena nego pojedini u krevetu :D ali otkako je ovo krenulo u kafanu idem samo kad su baste.
To je to :thumbup:
I onda će ti doći kloc i zvat te podrumašem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4720 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Ali evo koliko vidim u Mostaru kafane i dalje rade, sve natiskano jedno na drugom.

Pratim neke starlete otamo :D
splinter

#4721 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

_BataZiv_0809 wrote: 28/03/2021 09:52 Garantujem zivotom da sam u zivotu U KAFANI popio olimpijski bazen pive i proveo vise vremena nego pojedini u krevetu :D ali otkako je ovo krenulo u kafanu idem samo kad su baste.
Ništa to.
Da si popušio cisternu shishe onda bi se mogao javiti i pričati nešto.
JohnnyS

#4722 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

_BataZiv_0809 wrote: 28/03/2021 10:41 Ali evo koliko vidim u Mostaru kafane i dalje rade, sve natiskano jedno na drugom.

Ja sam se nadao sunčanijem danu danas, nije to to bez prženja na suncu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4723 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Bogme sinoc muzika uzivo. Ne znam koji je klub, u moje vrijeme se islo u Oxygen. :D
JohnnyS

#4724 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Vjerojatno Taboo
palermo

#4725 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 28/03/2021 10:41 Ali evo koliko vidim u Mostaru kafane i dalje rade, sve natiskano jedno na drugom.

Baste su ootvorene tako da vecina sjedi vani, a plus moguvraditi do 9 tako da nema tih nocnih terevanki...nema barem legalno...

Al meni su kladionice cudo, bingasi sjede li sjede, kao da.su u nekom svom svijetu, vjerovatno i jesu
Locked