Možda, vjerovatno, si u pravu, ali dok ne dokažeš...Challenger_ wrote: ↑27/03/2021 23:47Jednostavna komparacija procesa registracije navodi na taj jednostavni i tačni zaključak. Za to ne treba biti Snowden.
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
Hakiz
#6576 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#6577 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zapazio je ko je htio, a ko ne želi, da mu ovdje ispišem esej sve sa prilozima i linkovima, ne bi vjerovao.
Nego, ima li ko da se vratio iz Bgd da prepriča utiske?
- Point.
#6578 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da. Kinezima treba doći račun za ovu epidemiju. Sve su oni znali. Sve.JohnnyS wrote: ↑27/03/2021 22:09Challenger_ wrote: ↑27/03/2021 22:02Presumpcija nevinosti, molim. Neutemeljene optužbe američkih ublehaša nisu ni za *urac.
Jesu li skrivali podatke o pojavi nepoznatog virusa? Jesu li nestali ili pomrli svi liječnici iz Wuhana koji su upozoravali javnost? Je li partija znala za prijenos sa čovjeka na čovjeka, ali lagala? Jesu li odugovlačili dozvolu za dolazak inspekcije WHOa, a onda ih nakon godinu dana od početka pandemije jedva malo provodali po Wuhanu. Da, Amerika je kriva za sve, Kinezi su nevini.
- gdesi bre
#6579 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
https://crna-hronika.info/svi-su-dobrod ... adu/227956Challenger_ wrote: ↑27/03/2021 23:57 Zapazio je ko je htio, a ko ne želi, da mu ovdje ispišem esej sve sa prilozima i linkovima, ne bi vjerovao.
Nakon ove slike stjuardesa,moji utisci su kad stane ova pandemija cesce cu ici u Albaniju da se vozikam avionom
Last edited by gdesi bre on 28/03/2021 00:09, edited 1 time in total.
-
laik1981
#6580 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A mozda je u toj stopi puno vise onih koji nikad nisu ni pricali o cipovima nego su cekali da se desi primjer poput Izraela. I javno mnijenje nemoj posmatrati kroz klixove i Senadove ankete. Gotovo po pravilu je taj rezultat javnog mnijenja samo rezultat trenutnog hipea. Kazem ti, Srbija imunizirala 12% svojih gradjana i u sred frke i drasticnog rasta brojeva kod sebe odlucili da trose resurse i vrijeme vakcinisuci citav Balkan. Problemi su saroliki, a najmanje je do tih koji su pricali o "cipovima". Ti sto su o tome pricali su samo zamaskirali i skrenuli paznju sa stvarnih problema koji prate vakcinaciju i taj dio vezan za nepovjerenje i nezainteresovanost..BadBoy wrote: ↑27/03/2021 23:41Šta pusti pa upravo o tome i pričamo, već sad je stopa onih koji se hoće vakcinisati daleko veća nego samo prije samo par mjeseci. Nužda priču (zakon) mijenja
- gdesi bre
#6581 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Meni je ovo velika enigma,oni nece da se cjepe a dolaze nasi da ne propadnu vakcine.Sto li oni nece a oboljevaju svaki dan i umiru?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#6582 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Svašta... Kako građani Srbije reaguju na sve ovo? Hajde mi iz BiH, ali Albanija, guzovače...gdesi bre wrote: ↑28/03/2021 00:09https://crna-hronika.info/svi-su-dobrod ... adu/227956
Nakon ove slike stjuardesa,moji utisci su kad stane ova pandemija cesce cu ici u Albaniju da se vozikam avionom
-
neko_sa_strane
#6583 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kina navodno nije odmah reagovala jer su provjeravali da nisu napadnuti biološkim oružjem. Ne bih se iznenadio da je virus napravljen u SAD-u u laboratoriji negdje na istočnoj obali čiji je cilj bila privreda Kine i ubjeđenje da se virus neće proširiti van Kine. Ako se neko sjeća SARS-a uglavnom je bio skoncentrisan u Kini a ostali slučajevi odnosili su se na Koreju, Singapur, Tajvan i Japan. Nije bilo slučajeva u drugim zemljama Azije i na drugim kontinentima. Ako su Ameri napravili SARS Cov2 onda im se vratilo kao bumerang. Problem je što su nagrabusile druge zemlje širom svijeta. Ja baš nešto i ne vjerujem u teorije o supi od šišmiša. Virus ne pogađa samo pluća iako mu je naziv SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) Cov2. Ja znam za slučajeve kod kojih virus nije otišao na pluća već na gastrointestinalni trakt jer osoba pati od celijakije. Virus kada uđe u organizam doslovno napada najslabiju tačku u organizmu.
-
kio01
#6584 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pogresan podforum za ovu tvoju teoriju.neko_sa_strane wrote: ↑28/03/2021 00:54 Kina navodno nije odmah reagovala jer su provjeravali da nisu napadnuti biološkim oružjem. Ne bih se iznenadio da je virus napravljen u SAD-u u laboratoriji negdje na istočnoj obali čiji je cilj bila privreda Kine i ubjeđenje da se virus neće proširiti van Kine. Ako se neko sjeća SARS-a uglavnom je bio skoncentrisan u Kini a ostali slučajevi odnosili su se na Koreju, Singapur, Tajvan i Japan. Nije bilo slučajeva u drugim zemljama Azije i na drugim kontinentima. Ako su Ameri napravili SARS Cov2 onda im se vratilo kao bumerang. Problem je što su nagrabusile druge zemlje širom svijeta. Ja baš nešto i ne vjerujem u teorije o supi od šišmiša. Virus ne pogađa samo pluća iako mu je naziv SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) Cov2. Ja znam za slučajeve kod kojih virus nije otišao na pluća već na gastrointestinalni trakt jer osoba pati od celijakije. Virus kada uđe u organizam doslovno napada najslabiju tačku u organizmu.
- zemomak
#6585 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
jel istina da kinezi vecinski kontrolišu tržište nafte?
sva trojica primiše vakcinu pored ruke, nisam ovo nidje vidio
sva trojica primiše vakcinu pored ruke, nisam ovo nidje vidio
-
Naslovnica
#6586 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Obzirom na snagu farmaceutske industrije (svima su poznate sudske nagodbe Pfizera&co, o vansudskim možemo samo nagađati), zadržavam pravo da budem sumnjičav prema svima.Hakiz wrote: ↑27/03/2021 23:25Da. Ali ako se u vakcini to može sada detektovati kojoj vjerovati, onoj koja dolazi iz "kulture" u kojoj novinari i ostali zabadaju nos kako hoće, pa istražuju, propituju, sumnjaju pišu, objavljuju, prate itd ili onoj koja dolazi iz "kulture" u kojoj novinare i ostale ubijaju ako postave pitanje ili objave nešto?
- bingov buraz
#6587 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kako objasniti da u Kini nema ni drugog ni trećeg vala?neko_sa_strane wrote: ↑28/03/2021 00:54 Kina navodno nije odmah reagovala jer su provjeravali da nisu napadnuti biološkim oružjem. Ne bih se iznenadio da je virus napravljen u SAD-u u laboratoriji negdje na istočnoj obali čiji je cilj bila privreda Kine i ubjeđenje da se virus neće proširiti van Kine. Ako se neko sjeća SARS-a uglavnom je bio skoncentrisan u Kini a ostali slučajevi odnosili su se na Koreju, Singapur, Tajvan i Japan. Nije bilo slučajeva u drugim zemljama Azije i na drugim kontinentima. Ako su Ameri napravili SARS Cov2 onda im se vratilo kao bumerang. Problem je što su nagrabusile druge zemlje širom svijeta. Ja baš nešto i ne vjerujem u teorije o supi od šišmiša. Virus ne pogađa samo pluća iako mu je naziv SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) Cov2. Ja znam za slučajeve kod kojih virus nije otišao na pluća već na gastrointestinalni trakt jer osoba pati od celijakije. Virus kada uđe u organizam doslovno napada najslabiju tačku u organizmu.
Sve je to njihovo maslo.
-
costacurta
#6588 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nisam kineze n8kad volio jer su najveći prevaranti i plagijatori. Koliko god se ti trudio nešto da napraviš on će napraviti vjernu kopiju i prodavati u bescijenje.bingov buraz wrote: ↑28/03/2021 08:12Kako objasniti da u Kini nema ni drugog ni trećeg vala?neko_sa_strane wrote: ↑28/03/2021 00:54 Kina navodno nije odmah reagovala jer su provjeravali da nisu napadnuti biološkim oružjem. Ne bih se iznenadio da je virus napravljen u SAD-u u laboratoriji negdje na istočnoj obali čiji je cilj bila privreda Kine i ubjeđenje da se virus neće proširiti van Kine. Ako se neko sjeća SARS-a uglavnom je bio skoncentrisan u Kini a ostali slučajevi odnosili su se na Koreju, Singapur, Tajvan i Japan. Nije bilo slučajeva u drugim zemljama Azije i na drugim kontinentima. Ako su Ameri napravili SARS Cov2 onda im se vratilo kao bumerang. Problem je što su nagrabusile druge zemlje širom svijeta. Ja baš nešto i ne vjerujem u teorije o supi od šišmiša. Virus ne pogađa samo pluća iako mu je naziv SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) Cov2. Ja znam za slučajeve kod kojih virus nije otišao na pluća već na gastrointestinalni trakt jer osoba pati od celijakije. Virus kada uđe u organizam doslovno napada najslabiju tačku u organizmu.
Sve je to njihovo maslo.
Očima ih gledati ne mogu nako corone.
Mamu im prokletu, kineski zid opasat žicom.
Jedeš šišmiše, škorpije, zmije, pse jer ti se kita ne može dići. Pa koliko bolestan moraš biti! I sad kao oni nemaju niti jedno slučaja jer su fol disciplinovani i nose maske, moš mislit. Milijarda+ je njih nemaju oboljelih?!
Ovo je sve njihovih ruku djelo i serbez im se najebem majke majčine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6589 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- Haris.ba
#6590 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zato sto su drzava koja moze narediti stvarni lokdaun.bingov buraz wrote: ↑28/03/2021 08:12Kako objasniti da u Kini nema ni drugog ni trećeg vala?neko_sa_strane wrote: ↑28/03/2021 00:54 Kina navodno nije odmah reagovala jer su provjeravali da nisu napadnuti biološkim oružjem. Ne bih se iznenadio da je virus napravljen u SAD-u u laboratoriji negdje na istočnoj obali čiji je cilj bila privreda Kine i ubjeđenje da se virus neće proširiti van Kine. Ako se neko sjeća SARS-a uglavnom je bio skoncentrisan u Kini a ostali slučajevi odnosili su se na Koreju, Singapur, Tajvan i Japan. Nije bilo slučajeva u drugim zemljama Azije i na drugim kontinentima. Ako su Ameri napravili SARS Cov2 onda im se vratilo kao bumerang. Problem je što su nagrabusile druge zemlje širom svijeta. Ja baš nešto i ne vjerujem u teorije o supi od šišmiša. Virus ne pogađa samo pluća iako mu je naziv SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) Cov2. Ja znam za slučajeve kod kojih virus nije otišao na pluća već na gastrointestinalni trakt jer osoba pati od celijakije. Virus kada uđe u organizam doslovno napada najslabiju tačku u organizmu.
Sve je to njihovo maslo.
Njudi zatvore region od 20 miliona ljudi i testiraju agresivno.
Prate gdje ima rast zarazenih i zabrane totalno ulazak iz te zemlje.
Nakon svinjske gripe uveli su te lokdaun protokole koji su se pokazali dobrim za kovid.
Kod nas se ulazilo u drzavu bez prc testa, izpazilo bez prc testa (region), stvarnog lokdauna u ovoj godini nije bilo.
- ćiribiribela
#6591 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
U velikoj kladusi se vakcinisao svako ko se prijavio. Nisu neki veliki brojevi, ali su se ljudi vakcinisali. Dom zdravlja je dobio AZ za medicinske radnike, vecina nije htjela i oni vakcinisu gradjane koji su se u januaru prijavili u timovima porodicne medicine. Bilo 30-40 osoba po timu.
- Tesla Edison
#6592 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Prvo jutro nakon AstraZeneca vakcine. Temperatura blaga, 37,5, bol u mišićima i nekako generalni osjećaj kao kad tek preboluješ gripu. Ostalo sve ok.
Doktor kaže da je to normalno i dobro jer organizam stvara imunološki odgovor i da ne uzimam ništa za temperaturu jer će samo proći.
Sve u svemu, ništa strašno.
Doktor kaže da je to normalno i dobro jer organizam stvara imunološki odgovor i da ne uzimam ništa za temperaturu jer će samo proći.
- banjaluka078
- Moderator
#6593 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
zarko.filip wrote: ↑27/03/2021 23:08 Inace,rusku i kinesku vakcinu ne prima niko van tih drzava pa u 21 vjeku nece se moci saznati da li one izazivaju ili ne neke probleme.
Ruska i kineska se ne daju van tih zemalja? Šališ se? Od UEA do Meksika se daju.
-
Naslovnica
#6594 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
@zarko.filip je dao ironičan odgovor na post koji se nalazi iznad.banjaluka078 wrote: ↑28/03/2021 09:51zarko.filip wrote: ↑27/03/2021 23:08 Inace,rusku i kinesku vakcinu ne prima niko van tih drzava pa u 21 vjeku nece se moci saznati da li one izazivaju ili ne neke probleme.
Ruska i kineska se ne daju van tih zemalja? Šališ se? Od UEA do Meksika se daju.
-
daddy-kool
#6595 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
30.000 kineskih vakcina danas stiže u Sarajevo
- oldtajmer
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6597 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
O hrabri dječače...TESLA_EDISON wrote: ↑28/03/2021 09:29 Prvo jutro nakon AstraZeneca vakcine. Temperatura blaga, 37,5, bol u mišićima i nekako generalni osjećaj kao kad tek preboluješ gripu. Ostalo sve ok.
Jesi li u serbija ili ovdje kod nas??
- Tesla Edison
#6598 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Srbija, Sremska Mitrovica, hala Pinki, box br.4konektovan wrote: ↑28/03/2021 10:31O hrabri dječače...TESLA_EDISON wrote: ↑28/03/2021 09:29 Prvo jutro nakon AstraZeneca vakcine. Temperatura blaga, 37,5, bol u mišićima i nekako generalni osjećaj kao kad tek preboluješ gripu. Ostalo sve ok.
Sve u svemu, ništa strašno.primija i ti?!
![]()
Jesi li u serbija ili ovdje kod nas??
Primio bih i u Sibiru da treba. Kad su vakcine u pitanju, to je za mene nulti prioritet.
Jedina mi je muka što ukućane ne mogu nagovoriti na to
- sinuhe
#6599 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zar ti nisi mladji covjek?
Znaci preko reda dok se ni Srbi nisu vakcinisali.
Znaci preko reda dok se ni Srbi nisu vakcinisali.
- zomri
#6600 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
kakva je ta vakcina? vidim da je po efikasnosti najslabija, u brazilu tek iznad 50% (50,4). čitam i u srbiji ljudi ni nakon 2 mjeseca nemaju antitijela