Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
profesor71 wrote: ↑27/03/2021 00:10
I kod mene se pojavljuju linije na web playeru. Opera browser.
Linije se pojavljuju jer su 11.marta "genijalci" prebacili strim iz progressive u interlaced,a interlaced je predviđen za TV tehnologiju.Pisao sam o tome ranije,slao mejlove ali ne vrijedi.Ne razumijem šta promjena donosi,pa pobogu sve internet platforme su u progressive modu(Youtube,Netfilx...).
Nema veze da li je u pitanju računar ili telefon,vidljive su svakako a naročito pri bržim pokretima(sport,krol u vijestima).Tamo gdje je ekran monitora na manjoj rezoluciji su još vidljivije.
profesor71 wrote: ↑27/03/2021 00:10
I kod mene se pojavljuju linije na web playeru. Opera browser.
Linije se pojavljuju jer su 11.marta "genijalci" prebacili strim iz progressive u interlaced,a interlaced je predviđen za TV tehnologiju.Pisao sam o tome ranije,slao mejlove ali ne vrijedi.Ne razumijem šta im ta promjena donosi,pa pobogu sve internet platforme su u progressive modu(1080p,720p..).
Evo, jedini način da se izgube te linije je da se u podešavanjima kvalitet slike svede na "srednje". Čim staviš "automatsko" ili "visoko" počnu linije. Ali izeš ti sve to kada ne možeš da gledaš u visokoj rezoluciji.
Telemach wrote: ↑27/03/2021 11:39
Zdravo @gdesi bre,
Zamoliti ćemo Vas da nam podatke dostavite u pp kako bismo otklonili sve tehničke poteškoće koje su se javile u radu servisa. Stojimo Vam na raspolaganju.
Evo, danas je vaš čovjek bio kod mene na adresi. Vidio je o čemu se radi. Jeste mi pojačao internet (nešto je mijenjao u onoj kutiji ispred stana), ali je problem u datom trenutku ostao. Međutim, da li je on vama to prenjeo, pa ste vi nešto uradili ili je nakon novog resetovanja tog pojačanog interneta sve došlo na svoje mjesto, ne znam, ali evo sada nema više nikakvih linija. Napokon se opet može gledati kako treba.
edit: opet počele da se pojavljuje linije...provjerite vi to sa SK i njihovim slanjem signala ili je ipak nešto do vas. Gledao sam sada formulu normalno 10 min i to je to...opet je počelo da bude negledljivo.
Nije samo do Sport Kluba. Linije mi se javljaju i na nekim drugim kanalima ali ne na svim.
Nema veze koji je kanal u pitanju,na HD kanalima je više izraženo...Smanjivanje rezolucije nije rješenje,već da se strimovi vrate na progressive kako su i bili od početka rada platforme.
profesor71 wrote: ↑27/03/2021 17:13
Nije samo do Sport Kluba. Linije mi se javljaju i na nekim drugim kanalima ali ne na svim.
Da, da...tako je samo sam ja apostrofirao SK jer to najviše pratim.
@markopd naravno da smanjenje rezolucije nije rješenje...ali eto, za sada bolje i to nego da ne mogu da gledam od tih linija.
dacha bosanac wrote: ↑27/03/2021 17:22
@markopd naravno da smanjenje rezolucije nije rješenje...ali eto, za sada bolje i to nego da ne mogu da gledam od tih linija.
Možeš izvaditi link sa kanala i staviti ga u VLC Player,u podešavanjima uključiš rasplitanje video zapisa i nemaš onda tih linija.
profesor71 wrote: ↑27/03/2021 17:13
Da, da...tako je samo sam ja apostrofirao SK jer to najviše pratim.
dacha bosanac wrote: ↑27/03/2021 17:22
Možeš izvaditi link sa kanala i staviti ga u VLC Player,u podešavanjima uključiš rasplitanje video zapisa i nemaš onda tih linija.
Kako to da uradim ? Mislim, kako da izvadim link sa kanala ?
edit: skontao sam.
Ideš na EON preko browsera,prvo otvoriš ispitivač elementa(F12) i onda pokreneš kanal.Prvi link koji počinje sa session kopiraš i pustiš u VLC player(slika 1).Ovo moraš vrlo brzo da uradiš(koristi prečice CTRL+C pa CTRL+V),jer se link osvježava na svakih 5-10 sekundi.Moraš u browseru ostaviti EON player otvoren,samo ga pauziraš.
Kada pokreneš u VLC playeru(slika 2) ideš na meni>video>deinterlace>on i više nemaš linija (slika 3).
markopd wrote: ↑27/03/2021 17:59
Ideš na EON preko browsera,prvo otvoriš ispitivač elementa(F12) i onda pokreneš kanal.Prvi link koji počinje sa session kopiraš i pustiš u VLC player(slika 1).Ovo moraš vrlo brzo da uradiš(koristi prečice CTRL+C pa CTRL+V),jer se link osvježava na svakih 5-10 sekundi.Moraš u browseru ostaviti EON player otvoren,samo ga pauziraš.
Kada pokreneš u VLC playeru(slika 2) ideš na meni>video>deinterlace>on i više nemaš linija (slika 3).
tap3ah75 wrote: ↑27/03/2021 18:48
Kako sad ima utakmica i na SK8?
Zar nije nova BiH vlasnik prava prenosa za našu zemlju?
Jeste za našu,ali u Srbiji prenos na SK8.Najjači su mi ovi sponzori tokom utakmice na terenu kao Arenasport ili Mtel
Pa zar nisu mogli staviti nešto drugo,nego ostaviti sponzore od PL BiH.
tap3ah75 wrote: ↑27/03/2021 18:48
Kako sad ima utakmica i na SK8?
Zar nije nova BiH vlasnik prava prenosa za našu zemlju?
Jeste za našu,ali u Srbiji prenos na SK8.Najjači su mi ovi sponzori tokom utakmice na terenu kao Arenasport ili Mtel
Pa zar nisu mogli staviti nešto drugo,nego ostaviti sponzore od PL BiH.
Boban0726 wrote: ↑27/03/2021 19:31
Mtel je sponzor i reprezentacije.
Mtel i nekako,ali Arenasport kao najveći konkurent firmi koja ima prava prenosa reprezentacija.Ima LingLong liga sa takvim sponzorima,pa SK u Sloveniji,to je i razumljivo nekako.
U zadnje vrijeme mi stalno dolazi do prekida interneta, ranije je bilo npr. jednom dnevno sigurno ... a evo danas cijeli dan svako malo nema neta.
Kad sve pogasim i upalim radi ... pa nakon nekog vremena opet isto.
I da ne bude zabune - žica je u pitanju a ne wifi.
Zdravo @tap3ah75,
Žao nam je ukoliko ste naišli na poteškoće u radu servisa. Zahtjev za provjeru proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku. Kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
U zadnje vrijeme mi stalno dolazi do prekida interneta, ranije je bilo npr. jednom dnevno sigurno ... a evo danas cijeli dan svako malo nema neta.
Kad sve pogasim i upalim radi ... pa nakon nekog vremena opet isto.
I da ne bude zabune - žica je u pitanju a ne wifi.
I meni cijeli dan prekida internet. A kad radi spor je do bola. Eon TV prekida stalno. @Telemach, sta se desava ?
Zdravo @profesor71,
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao korisnik naše usluge.
Vaše podatke i opis problema, proslijedili smo kolegama u tehničkom odjelu, sa zahtjevom za detaljnu provjeru.
Molimo Vas za malo strpljenja, kolege će Vas uskoro kontaktirati.
Vidim da United media dovodi Tidal. Da li će ga moći koristiti i ostali korisnici u B.iH.? Ja sam na Mtel mreži, uspio sam se registrovati na Tidal ali mi ne dozvoljava da instaliram Android aplikaciju na telefon.