Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
piupiu

#1576 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by piupiu »

Osim_13 wrote: 26/03/2021 23:38 Imal šta da nije mrski FGR kriv na ovom svijetu :lol:

Kakav lik.
Kad čujem to "FGR", odmah mi se javi da lik uopšte nije iz Sarajeva. Ko bi drugi s ozbiljnošću koristio taj mahalski izraz kao politički termin?
JThomas

#1577 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

nema veze odakle je ko. bitna je očita mržnja prema svemu vezanom za grad. gradofobija takoreći.
piupiu

#1578 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by piupiu »

JThomas wrote: 26/03/2021 23:46 nema veze odakle je ko. bitna je očita mržnja prema svemu vezanom za grad. gradofobija takoreći.
Dobar, dobar! :lol:

Mada ja to više zato što je meni ovo interna sarajevska tema.
kluz franjo

#1579 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by kluz franjo »

Praiskonski strah od... Paj'sad...
Hem FINE... hem GRADSKE... hem RAJE...

Idu po kućama i tjeraju djecu da sviraju violinu i čitaju svjetske klasike.

Užas.
kluz franjo

#1580 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by kluz franjo »

Može se realno stotinu zamjerki naći i za SDP i NiP i NS. I pojedinačno i u zajedničkom djelovanju. I u pravu su oni koji u kontekstu izbora gradonačelnika Sarajeva ističu činjenicu da im je moralo biti jasno kakve igre će se igrati. I kritika je potpuno na mjestu u vezi toga. I zbog toga ih demokratska, državotvorna javnost treba popljuvati
Sa druge strane imamo organizaciju koja je opet dokazala potpunu predanost opstrukciji i destrukciji demokratskih procesa.
Metode kojima se SDA služi su do srži antidemokratski i antisistemski. Državorastvorni.

Dakle, na jednu stranu kritka gluposti demokratskim strankama.
Na sasvim drugoj strani su negatori ustavnog, demokratskog uređenja.
Antidržavni tronožac vs. demokratski shit.
Iker C

#1581 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Iker C »

Po meni gradonacelnika trebaju birati bitni ljudi iz sarajevskih mahala, sa Bistrka ( 3 elektora), Alfakovac( 2 elektora), Sirokaca, Jarcedoli Mahmutovac po 1 elektor, sama carsija 7 elektora, predstavnici ugostitelja i zanatlija po 1 elektor, Gorica 1 elektor iz reda ostalih, Kromolj, Nahorevo 1 elektor, uza jezgra Centra 7 elektora, Novo Sarajevo i NG po jedan elektor.
ultima_palabra

#1582 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote: 26/03/2021 23:46 nema veze odakle je ko. bitna je očita mržnja prema svemu vezanom za grad. gradofobija takoreći.
Last edited by ultima_palabra on 27/03/2021 00:31, edited 1 time in total.
Iker C

#1583 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Iker C »

Da li je istina da je Bogic Bogicevic i na vlastitom vjencanju rekao "ne"?
ultima_palabra

#1584 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

spinel_ wrote: 26/03/2021 23:28 Image
Cengicu je ovo velika zivotna skola, to sto je provodio nekoliko mjeseci sa Bogicem... vec se osjeti velik napredak u razmisljanju i rezonovanju.
Nero Histrion

#1585 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Nero Histrion »

Osim_13 wrote: 26/03/2021 23:39 Ja ba, stižel Željko kući do policijskog, znal se šta :lol:
Koliko je covjeku godina? Na kraju fakat mi ga bilo zao, e sto li mu je ovo sve trebalo ovako?
invincible1921

#1586 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by invincible1921 »

Da se ne lazemo funkcija ko funkcija je maltene nebitna bez uticaja..Znacilo bi sa moralne strane da je Bogic, al to se ne mora ni objasnjavat

Medjutim ovo sto su uradili je sramota nad sramotama, kad su vidjeli da ce popusit foru podvili repove..Srdjan glumi nesto i pravi se nevjest a onda prica da sve zna..

Ovo je po meni najveci poraz stranka kao takvih. Valjda je ljudima konacno jasno da 90% ljudi su tu radi licnih koristi..Podrzavati mahalske jalijase poput Hadzibajrica je debilizam

Svaka cast irfanu na nastupu.Da se ne lazemo treba imat hrabrosti za ovo.
MaksprotivMarksa

#1587 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by MaksprotivMarksa »

Pa Irfan nije uradio svoj posao, neka ode i sve sto je pobrojao prijavi, ako smije, ako nije omastio brkove sa bratom i kumovima u prethodnom periodu. Momak je na nivou Srdica, samo sa 32 zuba. Svi oni veceras su simboli propadanja ovog drustva, od rastresene zene, senilnog starca, klosara Srdica i potkapacitiranog Cengica. Od 4 osobe koje smo inali priliku da slusamo samo bi dvije proslo bazicno psihijatrijsko vjestacenje. Ako vam je ona prica crvenokose profesorice normalna, kao i kontakti Mustafica sa Skakom, onda super. Onog dedicu Mirsinog ne treba ni spominjati, klasicna Iskra ❤
sakib_jebivjetric

#1588 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by sakib_jebivjetric »

Joj kurca i koalicije. :lol: a vodilo bi državu :-)
Nek se ne zovu Trojka-Četvorka, nego Paranoja :lol:
Ne vjeruju jedni drugima, boje se da ko koga ne izradi, ucjenjuju se, slikaju kako je ko glasao (provalio ih Efendić) crtaju kruziće, cvjetiće na listićima, ( pa se opet provale) i potroše jednog Bogića kao kurton :-)
Skaka glupan ih izdominirao :pisnuo:
Ne treba SDA ništa da radi, između sebe će se sami pobiti. Debili. Kome ja dadoh glas jebo me pas :?
invincible1921

#1589 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by invincible1921 »

MaksprotivMarksa wrote: 27/03/2021 00:42 Pa Irfan nije uradio svoj posao, neka ode i sve sto je pobrojao prijavi, ako smije, ako nije omastio brkove sa bratom i kumovima u prethodnom periodu. Momak je na nivou Srdica, samo sa 32 zuba. Svi oni veceras su simboli propadanja ovog drustva, od rastresene zene, senilnog starca, klosara Srdica i potkapacitiranog Cengica. Od 4 osobe koje smo inali priliku da slusamo samo bi dvije proslo bazicno psihijatrijsko vjestacenje. Ako vam je ona prica crvenokose profesorice normalna, kao i kontakti Mustafica sa Skakom, onda super. Onog dedicu Mirsinog ne treba ni spominjati, klasicna Iskra ❤
Sta ce prijavit? Kome? Sto je ovaj reko da ce glasat i nije glaso? Sto je skaka obecao nekom nesto..doce i rec zayebavao se

Nista od onoga nije krivicno djelo
BHDragons

#1590 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by BHDragons »

Otkud to FGR uopšte, za koga se to koristi? Ja samo znam da smo mi Željovci nekad pitare tako nazivali. Mislio sam da je to skraćenica za Foča-Goražde-Rogatica, a ne fina gradska raja.
MaksprotivMarksa

#1591 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by MaksprotivMarksa »

invincible1921 wrote: 27/03/2021 00:51
MaksprotivMarksa wrote: 27/03/2021 00:42 Pa Irfan nije uradio svoj posao, neka ode i sve sto je pobrojao prijavi, ako smije, ako nije omastio brkove sa bratom i kumovima u prethodnom periodu. Momak je na nivou Srdica, samo sa 32 zuba. Svi oni veceras su simboli propadanja ovog drustva, od rastresene zene, senilnog starca, klosara Srdica i potkapacitiranog Cengica. Od 4 osobe koje smo inali priliku da slusamo samo bi dvije proslo bazicno psihijatrijsko vjestacenje. Ako vam je ona prica crvenokose profesorice normalna, kao i kontakti Mustafica sa Skakom, onda super. Onog dedicu Mirsinog ne treba ni spominjati, klasicna Iskra ❤
Sta ce prijavit? Kome? Sto je ovaj reko da ce glasat i nije glaso? Sto je skaka obecao nekom nesto..doce i rec zayebavao se

Spominjao je hiljade kombinacija, od stanova do zaposlenja, sve su to krivicna djela, mozda su nam postala normalna, ali su i dalje kaznjiva krivicno. Zna to i Irfanko jer je i sam ucestvovao u takvim radnjama.
meridiyan

#1592 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by meridiyan »

Meni ne ide u glavu da mnogi ovdje zele da ubijede one druge da njihovo govno manje smrdi. Daleko da branim SDA termite ali realno treba sagledati stvari.
Uvlace se u igru skroz nebitne stranke i pojedinci i njihov pokusaj onemogucivanja izbora gospodina Bogicevica. To je opozicija i to im je posao. ....SDP, NS i NiP (bez Hadzibajrica) su imali 15 ruku za izglasavanje Keminog malog i g. Bogicevica. Kraj price.
Zasto je Kemin mali dobio samo 10 glasova to treba koalicija da rjesi medju sobom. Kojih je to 5 delegata koji su svjesno isarali listic i time onemogucili njegov izbor? "Danas" ih je 5 izdalo, "sutra" ce na nekom drugom bitnijem mjestu situacija se ponoviti. To je zabrinjavajuce i sta ima sa tim onaj senilni Marjanovic, Skorupan, Srdic ili neki drugi iz opoziconih stranaka. Pometi prvo pred svojim vratima pa onda cista obraza optuzuj druge. Ovako, sve ce se ovo brzo zaboraviti (kao i sve drugo kod nas), ali ce u narednom periodu uvijek provlaciti se nit sumnje u svakog pojedinca/clana.
last mohicans

#1593 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by last mohicans »

Eto ti nam otvori oči, dežurni demagog na forumu. Na svim drustvenim mrežama pohvale za nastup, ti se našao nešto spočitavati. Jesi svjestan da je samo jedan glas, u ovom slučaju metuzalema Majstorovica, kojeg ne želiš ni komentarisati, mogao biti odlučujući. Vidis li strukturu ljudi koji su ušli u GV, ču li ti da je svakom nuđeno, pa i samom Čengiću, Logi prazan papir? Eto sad je jedan momak trebao saviti svih 18 viječnika, ucijenit ih? Zar ruka,potpis,obecanje nisu dovoljni?
putokaz1

#1594 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by putokaz1 »

Osta Skaka Gradonačelnik :bih:
sakib_jebivjetric

#1595 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Zašto se Majstoroviću zamjera kako je glasao?
Čovjek suzdržan bio, njegovo demokratsko pravo, nije htio ni ovu ni oni stranu, eto vas jebote se tamo, neka prvo između sebe nađu ko je zajebao.
Last edited by sakib_jebivjetric on 27/03/2021 00:58, edited 1 time in total.
invincible1921

#1596 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by invincible1921 »

MaksprotivMarksa wrote: 27/03/2021 00:53
invincible1921 wrote: 27/03/2021 00:51

Spominjao je hiljade kombinacija, od stanova do zaposlenja, sve su to krivicna djela, mozda su nam postala normalna, ali su i dalje kaznjiva krivicno. Zna to i Irfanko jer je i sam ucestvovao u takvim radnjama.
Spominjao i sta ? Kazem ti doce skaka na sud i rec to se mi zajebavali, uzeo mi neko mobitel bla bla, imal zivih svjedoka ?

Ne budi naivan..
dječak sa šibicama

#1597 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

BHDragons wrote: 27/03/2021 00:51 Otkud to FGR uopšte, za koga se to koristi? Ja samo znam da smo mi Željovci nekad pitare tako nazivali. Mislio sam da je to skraćenica za Foča-Goražde-Rogatica, a ne fina gradska raja.
To danas redovno koriste samo iskompleksirani neFGR odnosno pojedini dosljaci, kao nekakav samo njima jasan argument da su svi koji vide koliko je Sarajevo proseljaceno i unisteno, zapravo ksenofobni spojevi cetnika, ustasa, komunjara/jugobalija i islamofoba svih boja.

Napad je najbolja odbrana, oni misle. A Sarajevo nije proseljaceno i degradirano kao grad, ono je zapravo nikad ljepse i nikad sretnije, sa sve neFGR ekipom na pozicijama.
invincible1921

#1598 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by invincible1921 »

sakib_jebivjetric wrote: 27/03/2021 00:58 Zašto se Majstoroviću zamjera kako je glasao?
Čovjek suzdržan bio, neka prvo između sebe nađu ko je zajebao.
Zato sto je stavio svoj potpis kao garanciju da ce glasat kao sto je to vcrs receno bar 30 puta
meridiyan

#1599 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by meridiyan »

sakib_jebivjetric wrote: 27/03/2021 00:58 Zašto se Majstoroviću zamjera kako je glasao?
Čovjek suzdržan bio, njegovo demokratsko pravo, nije htio ni ovu ni oni stranu, eto vas jebote se tamo, neka prvo između sebe nađu ko je zajebao.
I ja se pitam! Odjebali Platformu za Progres a krive njihovog clana sto nije glasao. Svasta.
sakib_jebivjetric

#1600 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

invincible1921 wrote: 27/03/2021 00:59
Čovjek suzdržan bio, neka prvo između sebe nađu ko je zajebao.
Zato sto je stavio svoj potpis kao garanciju da ce glasat kao sto je to vcrs receno bar 30 puta
Imali su 10 glasova, nije samo Majstorović zajebao. Gdje su ostali?
Locked