Samo se postavlja pitanje čemu ovo sve.. Totalno smo podijeljeni.. Na 3 i 33 strane.. Razmišljam često zašto se ratovalo, ginulo, borilo i krvarilo.. Da bi priznali kako nam BG i ZG kroji kapu, kako nam pomažu, odlučuju, caruju, a što u biti sve i jeste tako! Zar se nismo trebali 92 dogovoriti odmah u miru i rahatluku ko će šta preuzeti, voditi i mirna Bosna.. jer evo vidimo defakto sve je i podijeljeno, na papiru samo BiH postoji (mrtvo slovo).. Ljutili se 92 što nam BG upravlja i komanduje a šta se sad dešava, molimo ih da nam pomognu i idemo njima na pomoć..besmisleno sve..onako nešto razmišljam kad si ovo gore napisao..kuli1961 wrote: ↑26/03/2021 01:01 Ja sam vjerovatno jedan od starijih forumasa ovdje, po godinama (vidjeti broj iz nicka), pa imam zivotno iskustvo koje vucem iz SFRJ.
apropos sto Bata rece- Srbija je lider- da, tu nema ni dileme ni zavaravanja, jeste i lider, ali i po unutrasnjoj organizaciji i po vanjskom predstavljanju srbija je drzava, sa velikim D. Ove moje rijeci nisu odraz neke moje "ljubavi" prema Srbiji- nema je, niit je moze biti, onako kako je danasnjica opisuje (citajte- politicko-nacionalni element- matica i drugi shit). Istina moja pokojna majka je 4 generacija Beogradjana, u Bg i Nisu imam vrlo blisku rodbinu, ali to je moja rodbima i Drzava Srbija sa tim nema nista.
Moj licni odnos prema predsjedniku Srbije je identican nadimku koji mu je dao pisac Sinisa Kovacevic u knjizi "Reka sa 4 usca". Taj isti predsjednik Srbije je 1993 ili 94 mitraljezom rokao po glavnom gradu moje drzave, koje NIJE ono Sarajevo, koje ja pamtim i koje bih volio da se vrati, i to mu ja ne mogu oprostiti. Ne mogu mu oprostiti ni nacionalisticku sovinisticku retoriku prema nesrbima dok je bio poslanik u Skupstini Srbije.
Ali, mnoge cinjenice govore da je Srbija DRZAVA uredjena, organizovana, i to tako treba prihvatiti i ravnati se, ako je moguce i kopirati, jer ocito daje rezultate.
Vrlo je vjerovatno da ce ova gesta oko cijepljenja biti iskoristavana na regionalnoj i evropskoj sceni do besvijesti, ali to je politika. Uostalom koji drugi politcar to ne bi koristio?
Šta ti kažeš prijatelju na ovo sve, moje razmišljanje ? Inače ja sam 1989 god