Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
mrtva kokoš

#5976 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by mrtva kokoš »

emmir1 wrote: 25/03/2021 16:12 Ja sam dobio termin 27.03. u pola 2
Hala 11

E sada ko meni garantuje da ću dobiti i revakcinaciju jer je sada jasno da daju AZ samo da ne propadne jer rok ističe 29.03.

Vidim ima nas dosta sto smo dobili poziv

No šta za revakcinaciju?
Treba li pcr test za prelazak granice ?
Kikibombona

#5977 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Kikibombona »

laik1981 wrote: 25/03/2021 17:21
Iker C wrote: 25/03/2021 17:18 Vucic nabavlja vakcine mimo zakona, zabranio je da ga bilo ko pita o nacinu nabavke vakcine.
Novalic Solak Fikret su na slican nacin nabavili respiratore, posljedica je sudski proces , sto implicira da smo pravna drzava.
Dakle da je Tuzilastvo zazmirilo na aferu respirator danas bi i mi imali svedski sto vakcina.
:lol:
Vise za plakanja nego za smijanja.
Mi sve na humor okrenemo a oni nam kozu ogulise. Boli njihA kurac sto se mi sprdamo. Time samo nekog pokazujemo.
lajkujMe

#5978 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by lajkujMe »

mrtva kokoš wrote: 25/03/2021 17:52
emmir1 wrote: 25/03/2021 16:12 Ja sam dobio termin 27.03. u pola 2
Hala 11

E sada ko meni garantuje da ću dobiti i revakcinaciju jer je sada jasno da daju AZ samo da ne propadne jer rok ističe 29.03.

Vidim ima nas dosta sto smo dobili poziv

No šta za revakcinaciju?
Treba li pcr test za prelazak granice ?

Zvao sam ambasadu Srbije prije 3 sata. Kazu ne treba
laik1981

#5979 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 25/03/2021 17:13
_BataZiv_0809 wrote: 25/03/2021 17:09
konektovan wrote: 25/03/2021 16:55 Ne moze se narodu zamjeriti sto spasavaju glavu, vakcinisuci se u susjednoj zemlji...
Ono i jeste ponizenje i nije...u stvari, ponizeni smo prvo od svoje vlasti..
Kriva je vlast koja te natjerala da ides u drugu drzavu da se vakcinises.
Nemam ja nista protiv Srbije, ali imam protiv patologije u liku vucica..ali hebiga, zdravlje je najprece.
Vucic vuce izuzetne poteze. Iako mu ne treba u poptunosti vjerovati, ne treba ni osudjivati same poteze i politiku koju propagira u zadnje vrijeme. Ne vjerujem mu ni ja i bog zna kakve on ideje u glavi ima, ali komotno je mogao reci da ce masovno vakcinisati samo ljude iz RS-a i tako dobiti jos vecu podrsku od desne Srbije. Siguran sam da bi hrvati tako nesto i uradili, te da imaju bolju situaciju sa vakcinama vjerovatno bi i javno istupili i rekli kako zele da vakcinisu gradjane BiH koji imaju hrvatski pasos.. Imali smo ljetos takvu situaciju kod ulaska u Hrvatsku..

Vucic jucer prekljuce javno i hladno pred Dodikom rece kako ce biti civilizovaniji od njega i kako nece koristiti rjecnik koji ovaj koristi.. Javno, pred kamerama ga zavuce Dodiku kako mu ga niko nije zavukao od ovih nasih mufljuza.. E sad, da li je to sve dio neke predstave vidjecemo..
CikCikCikPogodi

#5980 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by CikCikCikPogodi »

laik1981 wrote: 25/03/2021 18:05

Nemam ja nista protiv Srbije, ali imam protiv patologije u liku vucica..ali hebiga, zdravlje je najprece.
Vucic vuce izuzetne poteze. Iako mu ne treba u poptunosti vjerovati, ne treba ni osudjivati same poteze i politiku koju propagira u zadnje vrijeme. Ne vjerujem mu ni ja i bog zna kakve on ideje u glavi ima, ali komotno je mogao reci da ce masovno vakcinisati samo ljude iz RS-a i tako dobiti jos vecu podrsku od desne Srbije. Siguran sam da bi hrvati tako nesto i uradili, te da imaju bolju situaciju sa vakcinama vjerovatno bi i javno istupili i rekli kako zele da vakcinisu gradjane BiH koji imaju hrvatski pasos..

Vucic jucer prekljuce javno i hladno pred Dodikom rece kako ce biti civilizovaniji od njega i kako nece koristiti rjecnik koji ovaj koristi.. Javno, pred kamerama ga zavuce Dodiku kako mu ga niko nije zavukao od ovih nasih mufljuza.. E sad, da li je to sve dio neke predstave vidjecemo..
Nesto mi pade na pamet. Ali moram priznat, da ona budala sa komentara Bulevar, ima pravo kad se sprda na Bosnjacima i zove ih nepismeni SDA talibani, i mnoge druge izreke i nadimci, se poslije ove nesposobnosti pokazuju kao realnost.
laik1981

#5981 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Kikibombona wrote: 25/03/2021 17:54
laik1981 wrote: 25/03/2021 17:21
Iker C wrote: 25/03/2021 17:18 Vucic nabavlja vakcine mimo zakona, zabranio je da ga bilo ko pita o nacinu nabavke vakcine.
Novalic Solak Fikret su na slican nacin nabavili respiratore, posljedica je sudski proces , sto implicira da smo pravna drzava.
Dakle da je Tuzilastvo zazmirilo na aferu respirator danas bi i mi imali svedski sto vakcina.
:lol:
Vise za plakanja nego za smijanja.
Mi sve na humor okrenemo a oni nam kozu ogulise. Boli njihA kurac sto se mi sprdamo. Time samo nekog pokazujemo.
Ma ovaj decko se sprda i navlaci raju, a ovaj boldirani dio mi bas posebno sega..
Gray

#5982 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Gray »

Vucic vuce izuzetne poteze. Iako mu ne treba u poptunosti vjerovati, ne treba ni osudjivati same poteze i politiku koju propagira u zadnje vrijeme. Ne vjerujem mu ni ja i bog zna kakve on ideje u glavi ima, ali komotno je mogao reci da ce masovno vakcinisati samo ljude iz RS-a i tako dobiti jos vecu podrsku od desne Srbije. Siguran sam da bi hrvati tako nesto i uradili, te da imaju bolju situaciju sa vakcinama vjerovatno bi i javno istupili i rekli kako zele da vakcinisu gradjane BiH koji imaju hrvatski pasos.. Imali smo ljetos takvu situaciju kod ulaska u Hrvatsku..

Pa građani BiH koji imaju hrvatski pasoš su... hrvatski državljani :D
Kikibombona

#5983 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Kikibombona »

laik1981 wrote: 25/03/2021 18:07Ma ovaj decko se sprda i navlaci raju, a ovaj boldirani dio mi bas posebno sega..
Ma tako se sa nama zajebaju Novalic, Turković, Dzaferovic, sprdaju se sa nama, a mi okrećemo na humor.

Humor ima prednosti i mane. S jedne strane bjezimo od svakodnevnice a sa druge tupimo ostricu za bilo kakav revolt i pobunu.

Sve sto nam vlast lose radi mi okrenemo na humor.

...

A jebe se SDA botovima, oni uzimaju platu na budzetu i ne rade nista. Bukvalno pisaju po nama.
Last edited by Kikibombona on 25/03/2021 18:27, edited 1 time in total.
laik1981

#5984 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Gray wrote: 25/03/2021 18:09

Pa građani BiH koji imaju hrvatski pasoš su... hrvatski državljani :D
Pa jesu, ali su gradjani BiH i kod zatvaranja granica u svrhu sprecavanja da neko unese virus pasos ne daje nikakvu garanciju. I Vucic je mogao uraditi isto. Dobar dio ljudi u RS-u imaju pasose Srbije i tako totalno getoizirati bosnjake. Trenutno je hrvatska politika prema BiH drasticno radikalnija i neprijateljskija od Vuciceve politike, bar sto se tice ovih javnih nastupa i gesti.. Ove njegove geste sa vakcinacijama su vrhunski politicki potezi, a nadam se da su i vrhunski humanitarni potezi, mada nesto cisto sumnjam. Vucica od kvalitetnog upisa u istoriju dijeli priznavanje genocida i agresije. Ostalo igra sve kako treba..
splinter

#5985 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by splinter »

Grmi s tribina u Izraelu :thumbup:
Hakiz

#5986 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Hakiz »

splinter wrote: 25/03/2021 18:25 Grmi s tribina u Izraelu :thumbup:
Ma, Izrael nije primjer, imaju uvijek holokaust kojim ucjenjuju sve ostale i dobro ga naplaćuju. Izrael je izuzetak i ne može se uzimati kao primjer za druge države.

Mora im se priznati da su od 1948, pogotovo lobiranjem u SAD 1980-ih, odlično odigrali.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5987 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by konektovan »

Koji je rezultat?? :mrgreen:
splinter

#5988 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by splinter »

I još košarka . Dakle dvorana , zatvoren prostor i publika.
Ne nose svi maske .
Ma igraju Jerusalem - Hapoel Eliat, bare-bare :-D
Capljina74

#5989 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Capljina74 »

Pandakonda wrote: 25/03/2021 01:08
last mohicans wrote: 25/03/2021 00:55
Pandakonda wrote: 25/03/2021 00:31

Ako ce ovo ici ovako onda se stvarno ne isplati cekati vakcine kod nas. Ovdje ce izgleda najvise nagrabusiti ljudi srednje zivotne dobi koji su isto itekako ugrozeni pogtovo ako imaju oboljenja. Kolega na poslu ogroman stres prozivljava jer njegov otac u 50im godinama ima secer i probleme sa krvnim pritiskom i ovoga se najvise bojao da mozda nece na vrijeme doći na red za vakcinu a covjek mora ici na posao svaki dan.

Prateci ove planove, sve vakcine koje ce doci u narednih dva mjeseca nece biti dovoljne da se ove grupe namire i bog zna kada ce doci red za masovnu vakcinaciju. Ono što mene ovdje najvise brine je vakcinacija radno sposobnog stanovnistva. Uz duzno postovanje svim pripadnicima domova za skrb, mislim da bi prioritet trebali imati ljudi koji aktivno moraju raditi i koji su dnevno stalno izlozeni mnogim kontaktima i kako sve vise val odmice, vidimo da itekako moze nastradati osoba od 40 i 70 godina. Mozda vise cak ove od 40 jer imaju aktivniji zivot od ovih drugih.

Svjestan sam i da ti ljudi moraju imati kontakt sa vanjskim svjetom i da tu moze doci do zaraze pa cak i u domovima, ali u toku pandemije ja nisam primjetio da je korona toliko usla u domove za starenje i nekako bi veci prioritet dao radnom stanovnistvu koji se sigurno vise izaze nego ovi u domovima.

Znaci prosjecan covjek koji nije u medicinskom sektoru ce se brat bratu jos 3 mjeseca nacekati da dobije vakcinu...
Pa veće sile su, a koje su ranije krenule u vakcinaciju, priznale da je to greška. Stariji jesu ugroženi, ali se skroz malo kreću, opet je radno sposobno stanovništvo najviše na udaru i ono će se prije zaraziti nego neki +75 koji ne mrda iz kuće. Ovaj zadnji val pokazuje dosta veću smrtnost kod osoba ove životne dobi: +40 i +50
Upravo to, naravno da je vrlo moguce da neko toj starijoj osobi donese virus u kucu ali su ove osobe koje rade na vecem udaru i mislim da ce to izazvati ogromno nezadovoljstvo među ljudima jer ovako ce tek za minimalno 3 mjeseca krenuti imnuziacija te populacije.
Virus može da prenosi vakcinisana osoba.
last mohicans

#5990 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by last mohicans »

Capljina74 wrote: 25/03/2021 18:37
last mohicans wrote: 25/03/2021 00:55

Pa veće sile su, a koje su ranije krenule u vakcinaciju, priznale da je to greška. Stariji jesu ugroženi, ali se skroz malo kreću, opet je radno sposobno stanovništvo najviše na udaru i ono će se prije zaraziti nego neki +75 koji ne mrda iz kuće. Ovaj zadnji val pokazuje dosta veću smrtnost kod osoba ove životne dobi: +40 i +50
Upravo to, naravno da je vrlo moguce da neko toj starijoj osobi donese virus u kucu ali su ove osobe koje rade na vecem udaru i mislim da ce to izazvati ogromno nezadovoljstvo među ljudima jer ovako ce tek za minimalno 3 mjeseca krenuti imnuziacija te populacije.
Daj nam neku studiju koja to potvrđuje.
Pandakonda

#5991 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Pandakonda »

last mohicans wrote: 25/03/2021 18:49

ne treba studija jer to i jeste istina. Trenutne vakcine nisu namjenjene da se zaustavi prenos samog virusa. Cilj je izbjeci hospitalizaciju i na kraju krajeva smrt. Najbolji moguci scenario u ovome svemu je da korona postane kao gripa jer eto i za samu gripu koja je respiratorni virus mi nemamo vakcinaciju kojom se sprijecava sirenje.
last mohicans

#5992 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by last mohicans »

Pandakonda wrote: 25/03/2021 18:53

ne treba studija jer to i jeste istina. Trenutne vakcine nisu namjenjene da se zaustavi prenos samog virusa. Cilj je izbjeci hospitalizaciju i na kraju krajeva smrt. Najbolji moguci scenario u ovome svemu je da korona postane kao gripa jer eto i za samu gripu koja je respiratorni virus mi nemamo vakcinaciju kojom se sprijecava sirenje.
To mi je jasno, ali mislim da jos nema preciznih studija sa velikim brojem ispitanika koje bi potvrdile da su svi vakcinisani u isto vrijeme i prenosnici. Vakcine bi trebale da štite i od oboljevanja, jer za to antitijela i služe,ako se razviju na vrijeme i prije kontakta sa virusom. Svakako ce jedan broj vakcinisanih i oboljeti, sa blagim simptomima ili onim koji nece zahtijevati hospitalizaciju.
pepeljara

#5993 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pepeljara »

Pandakonda wrote: 25/03/2021 18:53

istina je ko sto i bilgejts chipuje :D
MMM1977

#5994 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by MMM1977 »

Kikibombona wrote: 25/03/2021 18:14
laik1981 wrote: 25/03/2021 18:07Ma ovaj decko se sprda i navlaci raju, a ovaj boldirani dio mi bas posebno sega..
Ma tako se sa nama zajebaju Novalic, Turković, Dzaferovic, sprdaju se sa nama, a mi okrećemo na humor.

Humor ima prednosti i mane. S jedne strane bjezimo od svakodnevnice a sa druge tupimo ostricu za bilo kakav revolt i pobunu.

Sve sto nam vlast lose radi mi okrenemo na humor.

...

A jebe se SDA botovima, oni uzimaju platu na budzetu i ne rade nista. Bukvalno pisaju po nama.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dže si ba Kiki
Lincoln-Burrows

#5995 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Lincoln-Burrows »

U slučaju da vakcinisana osoba može prenositi virus dalje (mislim da ipak ne može) COVID pasoš je nepotreban, trebat će isključivo PCR test.
Kikibombona

#5996 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote: 25/03/2021 19:09Dže si ba Kiki
Š'a mai? :-D
Tu sam, vrtim se.

Volio bih da se prestanemo smijati politicarima. Humor je ispusni ventil za sranja koja nam politika servira.

Bilo bi dobro kada bi politicka sranja jeli godinu dana bez segacenja, da se nabije pritisak na 200 bara, pa da onda eksplodiramo, da li na ulici ili izborima, pa pocistimo smece.

Ukinuti stranice poput Raja sa biroa i slicno. Humorom samo razvodnjavamo bilo kakvu energiju za pobunu. To vlastima najbolje odgovara po principu: vi se nama smijete a mi vas pokradosmo, haha.

Ovu situaciju treba shvatiti ozbiljno jer idemo sve dublje u provaliju. To je pokazala i ova pandemija. Nemamo drzavu. Klekli smo ispred pickoustog 'jedan Srbin za 100 muslimana' sto je nevidjeno ponizenje. I grijesi svako ko misli da ne moze biti gore. Moze i hoce.
Capljina74

#5997 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Capljina74 »

Naravno da može.

Ne samo za ovu bolest.

Stvar je u individualnom odgovoru na vakcinu.
Naslovnica

#5998 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

Kikibombona wrote: 25/03/2021 19:21
MMM1977 wrote: 25/03/2021 19:09Dže si ba Kiki
Š'a mai? :-D
Tu sam, vrtim se.

Volio bih da se prestanemo smijati politicarima. Humor je ispusni ventil za sranja koja nam politika servira.

Bilo bi dobro kada bi politicka sranja jeli godinu dana bez segacenja, da se nabije pritisak na 200 bara, pa da onda eksplodiramo, da li na ulici ili izborima, pa pocistimo smece.

Ukinuti stranice poput Raja sa biroa i slicno. Humorom samo razvodnjavamo bilo kakvu energiju za pobunu. To vlastima najbolje odgovara po principu: vi se nama smijete a mi vas pokradosmo, haha.

Ovu situaciju treba shvatiti ozbiljno jer idemo sve dublje u provaliju. To je pokazala i ova pandemija. Nemamo drzavu. Klekli smo ispred pickoustog 'jedan Srbin za 100 muslimana' sto je nevidjeno ponizenje. I grijesi svako ko misli da ne moze biti gore. Moze i hoce.
Ko ba da eksplodira, ko na ulice?
15-20% normalnog svijeta u odnosu na 80-85% papanluka i šljama koji je sam sebi metastaza i izjeda se iznutra?!
Otiš'o je svak' ko valja ba.
Govorim o Sarajevu.
Sve go papak i primitivni ljigavi seljakluk.
Baš sam ogorčen, ne zbog sebe ba, nego zbog svoje djece.
Mali su da bi razumjeli ali treba ih nogom nabiti odavde čim se dođe u priliku.
MMM1977

#5999 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by MMM1977 »

Bravo @Naslovnica, ja sam sebi za cilj postavio da mi djeca studiraju vani i sve ću uraditi da do toga dođe. Onda su im vrata svugdje otvorena a, ako će mene slušati, to će biti daleko od Bosne. Neka ovdje dolaze turistički.

Prođe nam život u čekanju da se ovdje nešto poboljša
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6000 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Gerro »

Vucic dokazao da je pravi politicar i drzavnik za razliku od sve i jednog našeg. Hvala gospodinu na vakcinama. :bih:

Veci nam je prijatelj od bilo kojeg SDA-ovca, to je valjda jasno.
Locked