Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
komercionala
#4526 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
kad nas straše brojem umrlih i snimcima groblja, onda im jebemo mater, a kad nas uvjeravaju da su vakcine dobre onda im vjerujemo, jebo ti nas
- madner
#4527 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovi sto bi da zabrane sve nisu svjesni da svako bira hoce li otici skijati ili nece.
Ljudi razumiju rizik.
Ljudi razumiju rizik.
- Mate_Miso_Kovac
#4528 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sve treba otvoriti i dozvoliti. Fino potpišeš da u slučaju da fasuješ koronu, ni ti ni tvoji ukucani ne mozete u bolnicu na lijecenje na teret ZZOa, pa idi furaj, liži gelendere, derneči, dudlaj šišu, šta ti volja... Ha ja
Lična odgovornost 1/1
-
Trappist
#4529 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
NIkakav problem. Mogu li potpisati i da ne zelim placati zdravstveno osiguranje jer ga necu moci koristiti onda ?Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/03/2021 13:08 Sve treba otvoriti i dozvoliti. Fino potpišeš da u slučaju da fasuješ koronu, ni ti ni tvoji ukucani ne mozete u bolnicu na lijecenje na teret ZZOa, pa idi furaj, liži gelendere, derneči, dudlaj šišu, šta ti volja... Ha ja![]()
Lična odgovornost 1/1
- Mate_Miso_Kovac
#4530 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mozes li naplatiti obavezno auto osiguranje za popravak svog auta ako si sam kriv za udes?
- skafiskafsnjak
#4531 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da ne mozesMate_Miso_Kovac wrote: ↑25/03/2021 13:21 Mozes li naplatiti obavezno auto osiguranje za popravak svog auta ako si sam kriv za udes?
-
Trappist
#4532 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Auto ne moras posjedovati ni voziti. A i mozes uzeti kasko pa ces dobiti pare za popravak i kad si kriv. Raditi moras, a cim radis obavezno placas zdravstveno osiguranje. Je li kad neko dodje sa rakom pluca kod doktora, i ispostavi se da je pusio citav zivot, doktor ga ima pravo odbiti lijeciti? Kad pjan skrivis nesrecu i zabijes se u drvo, je li hitna nece doci jer si vozio pjan? Kad se pokusas ubiti, doktori te ne trebaju ni pokusavati lijeciti, sam si se pokusao ubiti je li ? Nebuloze pisete vec godinu dana... Sve dok placas zdravstveno osiguranje svaki mjesec, doktor TE MORA LIJECITI svaki put kad ti je to potrebno. A to sto je nekome normalno da se odbije lijecenje, to vise pokazuje o kakvim se likovima radi.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/03/2021 13:21 Mozes li naplatiti obavezno auto osiguranje za popravak svog auta ako si sam kriv za udes?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Mate_Miso_Kovac
#4534 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Doktor <nazalost> mora lijeciti debile koji svjesno i namjerno riskiraju svoje (i što je gore, jer jebo tebe realno kad tako razmisljas, tuđe zdravlje). Jedeš govna, teoretiziraš o zavjerama, negiraš opasnost virusa i na kraju završiš zauzimajući mjesto u bolnici nekome ko se nije ponašao kao idiot. Totalno fer i pošteno. 
-
laik1981
#4535 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ako placa zdravstveno on svoje obaveze ispunjava i ne dobija pravo na lijece na lijepe oci vec sto je ispunio sve uslove da bude lijecen. Te debilizme o potpisivanju nekih dokumenata o odricanju lijecenja su pojedinci prosipali i prosle godine u ovo doba.. Cekamo jos malo dà setace na planinama nazovu bioteroristima i da deja vu bude potpun..
-
Johnny_x
#4536 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovi ljudi sto su zarazeni su zarazeni vecinom zbog svoje nepazanje ili nepaznje njima bliskih ljudi. Kod nas vecina prenosa virusa se desava u kancelarijama ili medju ukucanima. Ja mislim da je jedan veliki mit da se ljudi najcesce zaraze u ugostiteljskim objektima, vjerovatno ima slucajeva, ali mislim da vecina ljudi nije zarazena u kaficima, restoranima(imali smo zatvorene ugostiteljske objekte 2 mjeseca pa se opet sirio virus). Takodjer ne vjerujem da su se ljudi mogli zaraziti na skijalistu, tu vecinom ljudi nose salove, kacige, one fantomke i sl. plus jos su na otvorenom, moguce je u objektima oko skijalistima, ali samo skijaliste nije problem. Ljudi stave masku i misli to ih stiti od virusa, a to sto rove nos ili cesu oci prljavim rukama to nema nikakve veze.
Nasa vlast ali i vecina drugih drzava u svijetu nije potencirala ovo, nediranje ociju, nosa ili usta, mnogo bitnija mjera od nosenja maske. Niko narodu nije objasnio da ti je ova najbolja individualna mjera koju mozes raditi da se sacuvas od virusa. Zato imas danas slucajve koji masku nisu nosili samo u kuci i opet su se zarazili, a zarazili su se tako sto su dirali lice, nema druge. Prijatelj nosio masku od pocetka pandemije, i opet je odbolovao u oktobru mjesecu, a to je osoba koja ima ruzan obicaj cesanja ociju i stalnog diranja po lici, kad mi je rekao da ima koronu, skonto sam kako je dobio, maska ga nije sacuvala.
Nasa vlast ali i vecina drugih drzava u svijetu nije potencirala ovo, nediranje ociju, nosa ili usta, mnogo bitnija mjera od nosenja maske. Niko narodu nije objasnio da ti je ova najbolja individualna mjera koju mozes raditi da se sacuvas od virusa. Zato imas danas slucajve koji masku nisu nosili samo u kuci i opet su se zarazili, a zarazili su se tako sto su dirali lice, nema druge. Prijatelj nosio masku od pocetka pandemije, i opet je odbolovao u oktobru mjesecu, a to je osoba koja ima ruzan obicaj cesanja ociju i stalnog diranja po lici, kad mi je rekao da ima koronu, skonto sam kako je dobio, maska ga nije sacuvala.
-
laik1981
#4537 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Evo primjer jedne benzinske u Sarajevu. Pola smjene pozitivno i na bolovanju, druga polovina uredno radi i eno ih kaslju ko konji. Maske uredno na bradi. Frisak primjer od prije sat vremena..
-
WRecker
- dječak sa šibicama
#4539 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Eto ti ga sad, kad vise nema smisla negirati virus, i opasnost od istog, niti cinjenicu da je KS u haosu, sad idemo kriviti ljude sto se ne paze.
A cijelo vrijeme hajka na maske, ne stite bu ba be. Kakve mjere, sta ce nam to, necemo fasizam, restrikcije hocemo slobodu.
Nevjerovatno.
A cijelo vrijeme hajka na maske, ne stite bu ba be. Kakve mjere, sta ce nam to, necemo fasizam, restrikcije hocemo slobodu.
Nevjerovatno.
-
laik1981
#4540 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
Iker C
#4541 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
aldinjo
#4542 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Dobro je pa možeš raspravljati sa ovakvim osobama. Nevjerovatno o kakvim se psihološkim profilima ljudi radi. Godinu dana jedno te isto pisati i da im ne dosadi.Trappist wrote: ↑25/03/2021 13:26Auto ne moras posjedovati ni voziti. A i mozes uzeti kasko pa ces dobiti pare za popravak i kad si kriv. Raditi moras, a cim radis obavezno placas zdravstveno osiguranje. Je li kad neko dodje sa rakom pluca kod doktora, i ispostavi se da je pusio citav zivot, doktor ga ima pravo odbiti lijeciti? Kad pjan skrivis nesrecu i zabijes se u drvo, je li hitna nece doci jer si vozio pjan? Kad se pokusas ubiti, doktori te ne trebaju ni pokusavati lijeciti, sam si se pokusao ubiti je li ? Nebuloze pisete vec godinu dana... Sve dok placas zdravstveno osiguranje svaki mjesec, doktor TE MORA LIJECITI svaki put kad ti je to potrebno. A to sto je nekome normalno da se odbije lijecenje, to vise pokazuje o kakvim se likovima radi.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/03/2021 13:21 Mozes li naplatiti obavezno auto osiguranje za popravak svog auta ako si sam kriv za udes?
-
daddy-kool
#4543 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Doktori moraju liječiti svakog ko im dođe.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/03/2021 13:29 Doktor <nazalost> mora lijeciti debile koji svjesno i namjerno riskiraju svoje (i što je gore, jer jebo tebe realno kad tako razmisljas, tuđe zdravlje). Jedeš govna, teoretiziraš o zavjerama, negiraš opasnost virusa i na kraju završiš zauzimajući mjesto u bolnici nekome ko se nije ponašao kao idiot. Totalno fer i pošteno.![]()
Onog momenta kada smo izabrali ovaj model (svako za sebe, lična odgovornost, raspaošoj,...) prošlog maja mi smo sebe osudili na kolektivnu samosvijest ljudi, tj ograničavanje vlastite slobode za opštu dobrobit. Kakav je drugačiji ishod mogao biti? Ljudi se generalno ne mogu suzdržati da bacaju smeće po ulici, a da se dobrovoljno izoluju i paze druge ljude.
-
bob_1921
#4544 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
mislim da je ipak skola na prvom mjestu sto se tice zaraze, da djeca donesu virus u kucu i onda dalje i da je to najveci kiks bio kad su pustili opet skole vrtice.. nije bas sad da se virus prenosi tako lako, oko mene na poslu haman svi fasovali i vecina je preko djece, ja jos nisam da ne ureknemJohnny_x wrote: ↑25/03/2021 13:56 Ovi ljudi sto su zarazeni su zarazeni vecinom zbog svoje nepazanje ili nepaznje njima bliskih ljudi. Kod nas vecina prenosa virusa se desava u kancelarijama ili medju ukucanima. Ja mislim da je jedan veliki mit da se ljudi najcesce zaraze u ugostiteljskim objektima, vjerovatno ima slucajeva, ali mislim da vecina ljudi nije zarazena u kaficima, restoranima(imali smo zatvorene ugostiteljske objekte 2 mjeseca pa se opet sirio virus). Takodjer ne vjerujem da su se ljudi mogli zaraziti na skijalistu, tu vecinom ljudi nose salove, kacige, one fantomke i sl. plus jos su na otvorenom, moguce je u objektima oko skijalistima, ali samo skijaliste nije problem. Ljudi stave masku i misli to ih stiti od virusa, a to sto rove nos ili cesu oci prljavim rukama to nema nikakve veze.
-
daddy-kool
#4545 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A koga drugog možeš kriviti?dječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2021 14:03 Eto ti ga sad, kad vise nema smisla negirati virus, i opasnost od istog, niti cinjenicu da je KS u haosu, sad idemo kriviti ljude sto se ne paze.
Nevjerovatno.
-
laik1981
#4547 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ali zbog te pumpe ne treba zatvoriti drugih stotinu koje postuju i gdje su oprezni. Eno ti ep na Grbavici, a mogu ti ih nabrojati koliko hoces gdje pustaju po jedno i gdje svi nose maske.. Neka posalju inspekcije i neka kontrolisu.. Jebes bilo kakve mjere ako ih ne mozes implementirati. Takve mjere samo prave stetu onima koji se pridrzavaju svega..
-
Hakiz
#4548 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
E, da.daddy-kool wrote: ↑25/03/2021 14:19Doktori moraju liječiti svakog ko im dođe.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑25/03/2021 13:29 Doktor <nazalost> mora lijeciti debile koji svjesno i namjerno riskiraju svoje (i što je gore, jer jebo tebe realno kad tako razmisljas, tuđe zdravlje). Jedeš govna, teoretiziraš o zavjerama, negiraš opasnost virusa i na kraju završiš zauzimajući mjesto u bolnici nekome ko se nije ponašao kao idiot. Totalno fer i pošteno.![]()
Onog momenta kada smo izabrali ovaj model (svako za sebe, lična odgovornost, raspaošoj,...) prošlog maja mi smo sebe osudili na kolektivnu samosvijest ljudi, tj ograničavanje vlastite slobode za opštu dobrobit. Kakav je drugačiji ishod mogao biti? Ljudi se generalno ne mogu suzdržati da bacaju smeće po ulici, a da se dobrovoljno izoluju i paze druge ljude.
- pepeljara
-
daddy-kool
#4550 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Imao si proteste ljudi koji su zahtijevali nastavu uživo, bez maski, sa svim vannastavnim aktivnostima. Ljudi nisu željeli pogledati istini u oči pa su sebe lagali da djeca ne prenose virus? Kao da djeca biološki nisu ljudi.bob_1921 wrote: ↑25/03/2021 14:20
mislim da je ipak skola na prvom mjestu sto se tice zaraze, da djeca donesu virus u kucu i onda dalje i da je to najveci kiks bio kad su pustili opet skole vrtice.. nije bas sad da se virus prenosi tako lako, oko mene na poslu haman svi fasovali i vecina je preko djece, ja jos nisam da ne ureknema realno koliko toliko pazim, kad je sastanak razmak maska dezinfekcika doduse u manjoj mjeri dezinfekcika, vec nekih desetak ljudi bilo zarazeno a bio sam snjima u kancelariji uz postivanje tih mjera ... ... kafici ipak su rizik jer mal prostor puno itd. A i iz razloga sto niko od njih ne postuje mjere i slicno pa je lakse ih zabraniti nego 24 sata kontrolisati ....