Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#5526 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Challenger_ »

Vala, vala, vala, nit mogu više pratit, nit za ovo imam više živaca. Kako mi tetka veli, "ovo ti dođe k'o drugi rat". Tako nekako.
banjaluka078
Moderator

#5527 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by banjaluka078 »

??? / Dodik: Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... iju/411136
animus

#5528 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by animus »

Samo slijepac ne vidi da je ovo velikosrpska igra organizovana od Rusa. Nato ili vakcina. Tako funkcionise politika. Nije nikada ni bilo šanse jer su radili cijelo vrijeme da to onemoguce. Ministar iz Srbije to vise puta iznosio.
Ja krivim ove nase samo sto to nisu na vrijeme skontali i okrenuli se drugim alternativnim izvorima.
Jedino sto me iznenadilo je ova direktna poruka Dodika i ruganje nasim građanima. Bagra fasisticka nikad ne odustaje.
Zapamti pa im Bakire opet vrati potpisom kredita ili nekim imenovanjem.
Nas ubija nesposobnost odgovornih ljudi i politikanstvo. Nemamo jedinstva u ovoj pandemiji koja odnosi ljude. Tu su krive sve stranke.
Ranije sam predvidio da ce se situacija promijeniti i da cemo dobiti od Amerike i Evrope vakcine jer vide i oni da smo izigrani od Covaxa i da se vrse opstrukcije. Moraju oni reagovati jer ima i njihove odgovornosti sto smo u ovom sosu. Jbg mi smo sada dvoriste gdje se slonovi bore. Sve je ovo ocekivano.
banjaluka078
Moderator

#5529 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by banjaluka078 »

Ovo sam čula s nekoliko strana, da se raja samo pojavi i dobije vakcinu.

komercionala

#5530 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

Danas do vakcine bar nije tesko doci. Hrvati imaju dvojne pasose mogu tamom rs moze u srbiji ... muslimani nek idu u tutim i sjenicu. Narod bi cekao da mu na noge vakcina dodje. Fuj
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#5531 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Challenger_ »

banjaluka078 wrote: 23/03/2021 23:18
??? / Dodik: Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... iju/411136
"Ne vidiš ti dobro, očigledno, on' pričaju o 500 hiljada doza, ali nije naručilo, nema nikakav ugovor, niti se šta dešava na tom planu, ja bi' volio da jest', al' nije..."
Šta je sad ovo? Ma neka se gone u ...
CikCikCikPogodi

#5532 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by CikCikCikPogodi »

animus wrote: 23/03/2021 23:18 Samo slijepac ne vidi da je ovo velikosrpska igra organizovana od Rusa. Nato ili vakcina. Tako funkcionise politika. Nije nikada ni bilo šanse jer su radili cijelo vrijeme da to onemoguce. Ministar iz Srbije to vise puta iznosio.
Ja krivim ove nase samo sto to nisu na vrijeme skontali i okrenuli se drugim alternativnim izvorima.
Jedino sto me iznenadilo je ova direktna poruka Dodika i ruganje nasim građanima. Bagra fasisticka nikad ne odustaje.
Nas ubija nesposobnost odgovornih ljudi i politikanstvo. Nemamo jedinstva u ovoj pandemiji koja odnosi ljude. Tu su krive sve stranke.
Ranije sam predvidio da ce se situacija promijeniti i da cemo dobiti od Amerike i Evrope vakcine jer vide i oni da smo izigrani od Covaxa i da se vrse opstrukcije. Moraju oni reagovati jer ima i njihove odgovornosti sto smo u ovom sosu. Jbg mi smo sada dvoriste gdje se slonovi bore. Sve je ovo ocekivano.
A mislis li ti da je nekome kome ovisi zivot o vakcini. Bitan NATO sad.
glockov kolac

#5533 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by glockov kolac »

I jest tako, čuj da mi država u kojoj plaćam poreze i pdv, i koja me uzima na svakom koraku, nabavlja vakcinu koja spašava živote. Sramota koliko narod samo hoće guzovaču
kox

#5534 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kox »

banjaluka078 wrote: 23/03/2021 23:20 Ovo sam čula s nekoliko strana, da se raja samo pojavi i dobije vakcinu.

Juče se dvoje prijatelja vakcinisalo na nekakvom Sajmištu u Beogradu. Ljudi iz Sarajeva, ništa nisu zakazivali. Bukvalno došli i vakcinisali se.
Sutra ode još četvero isto tako, bez ikakve najave pa valjda uspiju. Svi su državljani samo BiH, nemaju državljanstvo Srbije.
Last edited by kox on 23/03/2021 23:33, edited 1 time in total.
komercionala

#5535 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

kox wrote: 23/03/2021 23:30
banjaluka078 wrote: 23/03/2021 23:20 Ovo sam čula s nekoliko strana, da se raja samo pojavi i dobije vakcinu.

Juče se dvoje prijatelja vakcinisalo na nekakvom Sajmištu u Beogradu. Ljudi iz Sarajeva, ništa nisu zakazivali. Bukvalno došli i vakcinisali se.
Sutra ode još četvero isto tako, bez ikakve najave. Svi su državljani samo BiH, nemaju državljanstvo Srbije.
Vucic prima na vakcinu prima i teze pacijente na lijecenje iz bih. S druge strane seka zakljucala kcus. Ova drzava i papiroloski treba da ode u stecaj
banjaluka078
Moderator

#5536 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by banjaluka078 »

kox wrote: 23/03/2021 23:30 Juče se dvoje prijatelja vakcinisalo na nekakvom Sajmištu u Beogradu. Ljudi iz Sarajeva, ništa nisu zakazivali. Bukvalno došli i vakcinisali se.
Sutra ode još četvero isto tako, bez ikakve najave. Svi su državljani samo BiH, nemaju državljanstvo Srbije.
Da. Prijatelj iz BL išao poslovno za BG, nema dvojno državljanstvo, bukvalno svratio da pita može li...može.
channel10

#5537 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by channel10 »

Sutra ode još četvero isto tako, bez ikakve najave pa valjda uspiju. Svi su državljani samo BiH, nemaju državljanstvo Srbije.
Mozda su tetanus vakcinu primili :D

Zar ne zvuci prica onako malo blesavo? Dodje drzavljanin druge zemlje i stane u red i vakcinisu ga vakcinom za kojom je ogromna potraznja u cijelom svijetu?!
komercionala

#5538 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

U srbiji vise nema ko da se vakcinise. Ko je htio to je to. Ostalo viska doza pa na ulici ko uspita vakcinisu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5539 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by konektovan »

animus wrote: 23/03/2021 23:18 Samo slijepac ne vidi da je ovo velikosrpska igra organizovana od Rusa. Nato ili vakcina. Tako funkcionise politika. Nije nikada ni bilo šanse jer su radili cijelo vrijeme da to onemoguce. Ministar iz Srbije to vise puta iznosio.
Rusija je naš neprijatelj, ne od jucer, prekjucer, i budale su svi oni koji drugacije misle..
Hebote, ovo je od pocetka mirisalo na neuspjeh.
Ljudi ti skoro 30 godina blokiraju rezolucije, na svakom cosku guraju prst u oci, i sad ko fol mi cekamo od njih vakcine....
channel10

#5540 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by channel10 »

komercionala wrote: 23/03/2021 23:38 U srbiji vise nema ko da se vakcinise. Ko je htio to je to. Ostalo viska doza pa na ulici ko uspita vakcinisu
Aha i ubace ti jos dvije u dzep za ne daj Boze, neka ima :D..
Pandakonda

#5541 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Pandakonda »

channel10 wrote: 23/03/2021 22:28
A_A_AKCIJA wrote: 23/03/2021 22:20 Afera vakcine dobija obrise.

Ne volim izlaziti sa dramatičnim izjavama, pogotovo sada kad je kriza i nije se baš naslađivati belajima.

Međutim, ambasador iz Moskve ga je dobro zaćerao Fadilu. Potvrdio čovjek da se nudila cijena 9.95 USD. I dalje ne mogu da vjerujem, ali po svemu sudeći, Fadil je opet igrao na posrednike sa većom cijenom. Jako teško će se odbraniti od ovoga. Ovo postaje predvidljivo. Bukvalno, SDA ne zna raditi normalno. Jednostavno, nisu naučili i džaba.
Treba biti realan pa reci da nije bas tako, ma koliko ih mrzili. Od pocetka se islo na to da samo drzave mogu pregovarati u nabavkama vakcina. Od samog pocetka se HDZ i SNSD protive tome i nastoje to blokirati i natjerati da se svaki entitet brine za sebe, a svi znamo zasto se to radi. Dalje da su isli sa nabavkama sa nivoa entiteta time bi velikosrpska politika dobila jos jednu bitku.
Zato je Fadil neki dan rekao da je mogao nabaviti vakcine ranije, ali bi to bilo nezakonito, a u skladu sa velikosrpskom politikom razgradnje drzave........... Tako da se mora biti realan i ovo sve reci, a ne samo drvlje i kamenje na njih...
Mislim da je jako glupo u ovakvoj situaciju gurati neki nacionalni interes. Dizati nos i furati da sve ide preko drzave u svrhu patriotizma, dok ljudi umiru i vakcinacija kasni, je po meni djetinjasto. Ja bi razumio to da je situacija takva da doslovno nikako ne mozemo kupiti vakcine mimo drzave, ali najgori scenario koji se mogao desiti ako drzava nije nadlezna je to da ne mozemo kupiti Fajzera. Svi ostali proizvodjaci su dostupni i sve ih krivicno goniti jer nisu bili u stanju to da urade. AstraZeneca, Ruska i Kineska vakcina su se oduvijek mogle lagano nabaviti i Novalic je direktni krivac
last mohicans

#5542 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by last mohicans »

Sad mi drug veli da je nekim uspjelo, ali su i mnoge vratili. Išla raja na foru. Jedan poznanik danas bio, skinuuo se da ga bocnu, tražili pasoš i kurko jarane. Vratili ga. Fadile, Bakire, debela kravo i svi ostali redom, hvala vam što nas ponižavate i 25 godina nakon rata da se krišom u Srbiji vakcinišemo. Stoko, da Bog da svakog insana na duši nosili, to su male riječi i kletve za vas. STOKO.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5543 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote: 23/03/2021 23:39
Rusija je naš neprijatelj, ne od jucer, prekjucer, i budale su svi oni koji drugacije misle..
Ljudi ti skoro 30 godina blokiraju rezolucije, na svakom cosku guraju prst u oci, i sad ko fol mi cekamo od njih vakcine....
Za rezolucije nije tacno, ostalo manje vise. Nebitno. Hos se kurcit sa silom kakva je Rusija, izvoljevati kupovinu vakcina dok pola planete stoji u radu, pa se sad cuditi sto te ne jebu ni za suhu sljivu.
kox

#5544 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kox »

channel10 wrote: 23/03/2021 23:38

Mozda su tetanus vakcinu primili :D

Zar ne zvuci prica onako malo blesavo? Dodje drzavljanin druge zemlje i stane u red i vakcinisu ga vakcinom za kojom je ogromna potraznja u cijelom svijetu?!
To je sve Gejc naštimao da i Bošnjake čipuje. Naši se odupiru svim silama al' džaba.
Pandakonda

#5545 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Pandakonda »

Koliko je to provjereno za BG vakcinisanje, da bezveze starce ne dignem jer od ovih nasih nema fajde izgleda...
channel10

#5546 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by channel10 »

To je sve bilo prije par mjeseci i sad i oni vide da je vrag odnio salu. Sad vidimo koliko su nrsposobni za bilo sta.

Nadam se da ce se dohavizati i registrovati firmu koja ce biti gen. uvoznik vakcina koje nemaju veze sa Rusijom , Srbijom.. Ali se mi svasta nesto nadamo, a marva tjera svoje.
kox

#5547 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kox »

_BataZiv_0809 wrote: 23/03/2021 23:47
konektovan wrote: 23/03/2021 23:39
Za rezolucije nije tacno, ostalo manje vise. Nebitno. Hos se kurcit sa silom kakva je Rusija, izvoljevati kupovinu vakcina dok pola planete stoji u radu, pa se sad cuditi sto te ne jebu ni za suhu sljivu.
Da je stvarno izbor izmedju toga da nas Rusi ponižavaju ili ucjenjuju i vakcine ja bih prvi rekao da si vakcinu zabiju u šu***.
Ali sumnjam da je to. Ne mora Sputnik, eno Astra Zeneca, Covishield, Pfizer, Cinevac, ne znam ima li još neka. I opet ništa.
Nesposobnost, korupcija i nepotizam će nam glave doći, i to se upravo dešava.
last mohicans

#5548 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by last mohicans »

channel10 wrote: 23/03/2021 22:28
A_A_AKCIJA wrote: 23/03/2021 22:20 Afera vakcine dobija obrise.

Ne volim izlaziti sa dramatičnim izjavama, pogotovo sada kad je kriza i nije se baš naslađivati belajima.

Međutim, ambasador iz Moskve ga je dobro zaćerao Fadilu. Potvrdio čovjek da se nudila cijena 9.95 USD. I dalje ne mogu da vjerujem, ali po svemu sudeći, Fadil je opet igrao na posrednike sa većom cijenom. Jako teško će se odbraniti od ovoga. Ovo postaje predvidljivo. Bukvalno, SDA ne zna raditi normalno. Jednostavno, nisu naučili i džaba.
Treba biti realan pa reci da nije bas tako, ma koliko ih mrzili. Od pocetka se islo na to da samo drzave mogu pregovarati u nabavkama vakcina. Od samog pocetka se HDZ i SNSD protive tome i nastoje to blokirati i natjerati da se svaki entitet brine za sebe, a svi znamo zasto se to radi. Dalje da su isli sa nabavkama sa nivoa entiteta time bi velikosrpska politika dobila jos jednu bitku.
Zato je Fadil neki dan rekao da je mogao nabaviti vakcine ranije, ali bi to bilo nezakonito, a u skladu sa velikosrpskom politikom razgradnje drzave........... Tako da se mora biti realan i ovo sve reci, a ne samo drvlje i kamenje na njih...
Ne bi bilo, laže po običaju. Zakon o javnim nabavkama (ako se ne varam član 10) dozvoljava interventni uvoz,zato nisu ni dali izmjene Zakona o javnim nabavkama, jer to nije ni RSu bilo potrebno. Na isti način su se uvezli i respiratori, ali tad je vještica naređivala. Možda kad se njoj kurcu ćeifne i uvezemo nešto.
animus

#5549 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by animus »

Vakcine koristiti za politicke ciljeve je totalno nehumano. To nema veze sa ljudskoscu. Nema cilja koji to moze opravdati. Ali na žalost u svijetu su na vlasti neljudi.

Nama vakcina u ovoj situaciji nista ne znaci i nebi bilo uopce dobro sada vakcinisati sa ovim brojevima novozarazenih. Vakcinisana osoba koja pokupi virus dok ne pocne djelovati vakcina moze naje.ati. Kad se ovo vrati na stanje prije mjesec dana mi moramo imati vakcine i poceti masovnu vakcinaciju svih ljudi koji nisu prebolovali. Kad bi vakcine zlatom placali ne treba žaliti. Novinare koji pokušaju praviti afere oko nabavke vakcina treba javno objesiti.
TheWatcher

#5550 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by TheWatcher »

BiH ceka da im netko udjeli malo sadake ( NAVIKA je cudo jedno ) da bi na taj nacin ustedjeli koju markicu i sa tim markicama obnovili vozni park :lol: :lol:
Locked