spinel_ wrote: ↑23/03/2021 13:43
Hank Paldum wrote: ↑23/03/2021 13:33
Nekada, prije 20 dugih godina je se govorilo da je borba FGRrotiv SDA ujedno i borba civilizacije protiv papaka, urbano protiv ruralno, zadnji branik onog prijeratnog kulturnog Sarajeva protiv došljaka što su doveli turbofolk.
Međutim danas se koriste izrazi popout smradova, Fadile jebi se,psovanje djece u tabutu, ruganju izgledu Bibiji Kerli i izmisljanju kako Komšić ima problem sa alkoholom i onda ismijavanju tog veoma ozbiljnog problema.
Nisu sve stranle iste i nisu svi isti, ovi su gori.
Tvrditi da si bolji od ostalih a onda pokazati iste ili gore karalteristike od onih za koje optužuješ druge da se tako ponašaju te čini gorim.
Izvini, ali ko je od nas ovdje javna licnost pa da tako govoris?
Ovaj metuzalem i mejt je nista drugo do splacina obicna. Na funkciji je predsjednika drzave samo da bi svom sefu cuvao mjesto za sljedeci mandat. Nikakve koristi od ovog mejta nemamo. Samo steta, mrtvac na politickoj sceni i ubleha.
I kad neko od nas bude na funkciji (politickoj) od koje se ocekuje da bude za dobrobit naroda i zajednice onda mozes prozivati. A do tada, nemoj braniti ljude na funkcijama, zapravo neljude koji gledaju samo svoj i interes svoje stranke a ne naroda koji ga je izabrao.
Dakle, sve javne licnosti i politicare treba pljuvati i kuditi na svakom koraku jer su to (vecina) zasluzili.
Ti i ja smo nebitni. Ja iako sam ljiga sebi sam ljiga i ne unistavam svoj narod kao sto to rade zeleni dzamijasi i kriminalci.
Kada sam napisao
Nisu sve stranke iste i nisu svi isti, ovi su gori. Tvrditi da si bolji od ostalih a onda pokazati iste ili gore karakteristike od onih za koje optužuješ druge da se tako ponašaju te čini gorim.
to je se odnosilo na stranke i političare a ne na običan narod, koliko je zadnjih 26 godina bilo alternativa i svi su se pokazali slični kao SDA?
Fahro i Komšić se pokazali isti, Harisa krive za jednu stvar (aprilski paket) više nego SDA za mnogo drugih stvari, SDP su glasači onda kaznili na izborima jer su se pokazali isti, Njihovu Stranku kritikuju bivši članovi lično i napuštaju stranku jer Kojović i Sabina vode stranku kao što je Lagumdžija SDP, za Narod i Pravdu i ne moram govoriti da će biti kao SDA jer su to ionako bivši SDAovci.
Ko i dalje tvrdi da nisu sve stranke iste taj laže sebe ali nešto sasvim drugo je kada mnoge od tih stranaka govore o pravdi i poštenju i onda pokažu iste karakteristike, to je gore.
Sad za narod, prije nekoliko dana nekoliko desetina hiljada Nijemaca izašlo na ulicu nakon samo 1 godinu jer im je puko film zbpg propadanja ekonomije i egzistencije zbog Corone.
U BiH nakon 26 godina svega i svačega 4-5 forumaša postavlja SDA BOT ALERT sliku, Sebiju kako pjeva "I feel good" loše urađenm efektima i aplaudiraju sami sebi i onda im kriva SDA, glasači, botovi, radnici Telecoma, dijaspora ama baš svi, samo oni nisu nikako krivi sa svojom pasivnošću.