Slazem se ili kupiti dzumbir, narezati na kriske i zvakati dok ne bude suh i samo izbaciti ostatke. Posto je dzumbir jak ako nemozete sazvakati krisku i ispljunuti mozete i narezanu krisku u caj staviti.
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- beautyfool
#3776 Re: Iskustva sa koronavirusom
- Droog
#3777 Re: Iskustva sa koronavirusom
Supruga isto tako, suh kasalj, ne iskasljava nista, svi je misici u tijelu znaju boliti jer je kasljala i po 2 sedmice. To joj se desava svake godine. I da ne duljim, kaze mi drug za med od nekog travara sa Sokoca. Jbg, kad probas sve lijekove i sirupe sto su doktori propisali i vidis da ne pali...uzmes. Sta fali probati. I tako i bi. Nakon 2 ili 3 dana kaslja skoro da nema. To je bilo prije 4 godine. Sada kad god krene sa kasljem, uzmemo taj med i rahat.JoeyTribbiani wrote: ↑20/03/2021 13:31 Sta preporucujete za suhi kasalj? Starcima je danas 10. dan od pojave simptoma. Stari ima upalu jednog plucnog krila i ima terapiju. Mama nema upalu ali je suhi kasalj bas muci. Skoro da ne i ne spava. Cime ste to lijecili?
Ne znam kako se tacno lik zvao, nesto mi u glavi Dragan Đerić (a sad sam malo i guglao da vidim). Licno nisam uzimao i upoznao covjeka, nego sam isao preko druga...mozda neko zna tacne detalje i to, znam da je covjek sa Sokoca.
Dobijes med i neke dodatke...malo je poskupo, 40KM, ali je supruzi pomoglo.
Sve najbolje
-
noviclan
#3778 Re: Iskustva sa koronavirusom
Udji na pocetnoj stanici ilidza i izadji kod sebilja
-
splinter
#3779 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
laik1981
#3780 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kod suhog kaslja pomaze i caj od crvenog luka. Citavu glavicu samo oprati, ne guliti, te skuhati. Pomaze i upzeni secer sa mlijekom, kao i caj ili slatko od zohve.. Od prirodnih preparata meni je najucinkovitiji bio propolis u spreju, a od boba ove su mi bile najboljebeautyfool wrote: ↑22/03/2021 02:21Slazem se ili kupiti dzumbir, narezati na kriske i zvakati dok ne bude suh i samo izbaciti ostatke. Posto je dzumbir jak ako nemozete sazvakati krisku i ispljunuti mozete i narezanu krisku u caj staviti.

- jazzer
#3781 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jaran prebolovao koronu u decembru, jos mu se nije vratilo culo mirisa. I on kaze da jedino sto osjeti je kao smrad
necega zapaljenog. I nista drugo.
-
Becky7
#3782 Re: Iskustva sa koronavirusom
Gdje ima d dimer i rtg pluca privatno da se danas zavrsi i koliko kosta otprilike, da li rade u sanasi oboje?
-
akcija007
-
Becky7
#3784 Re: Iskustva sa koronavirusom
Trebao bi mi samo d dimer i rtg pluca jer su mi isti izgubili u ambulanti... Jel prime odma kad se dođe zvala sam ih niko se ne javlja...
- klixoris
#3785 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam kod Tavilla snimao pluca, primili me odmah, ne treba nikakva najava.
60 KM je RTG pluca sa nalazom, bude gotovo sve za par minuta
-
Ena432
#3786 Re: Iskustva sa koronavirusom
Svi stvarno hvale ovaj sprej, pogotvo zbog disnih puteva i imuniteta. Meni je zao jer imam alergiju..beautyfool wrote: ↑22/03/2021 02:08U Turskoj se dosta preporucuje upravo origano i ulje od origana za koronu. Ulja od zacinskih biljki su jaka pa ih treba koristiti s oprezom, najbolje uz konsultacije nekoga, tako da je vjerovatno ova mjesavina propolisa i origana odlicna mjera.Ena432 wrote: ↑20/03/2021 16:13Moja drugarica nije mogla progovoriti od kaslja. Uzela je sprej propolis sa divljim oreganom, kupila je od nekog medara i kaze cim je pocela da koristi osjetila je da lakse dise. Malo pecne za grlo to traje 10-ak sekundi ali bas procisti. I mi smo uzeli pa moji koriste preventivno, ja ne smijem imam alergiju na polen. Dobro je i za imunitet Eto preporukaJoeyTribbiani wrote: ↑20/03/2021 13:31 Sta preporucujete za suhi kasalj? Starcima je danas 10. dan od pojave simptoma. Stari ima upalu jednog plucnog krila i ima terapiju. Mama nema upalu ali je suhi kasalj bas muci. Skoro da ne i ne spava. Cime ste to lijecili?![]()
- murga225883
#3787 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Becky7
#3788 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
nlt
- klixoris
#3790 Re: Iskustva sa koronavirusom
I kod Tavila moze za 40, ali rezultati sljedeci dan. Ako hoces odmah, onda je 60
-
Voltriz
#3791 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jedino sto kod tawila nema terapije. Ima doktor da ti ocita snimak ali nebitno koji je rezultat kaze ti javite se svom ljekaru. Ja sam trazio da dodatno platim za terapiju ali jednostavno nemaju slobodnih ljekara tako da i taj kovid paket sto je neko gore spomenuo je bez terapije.
-
noviclan
#3792 Re: Iskustva sa koronavirusom
Odes ko tawila i dobijes coronu
-
hurmasica
#3793 Re: Iskustva sa koronavirusom
Tawil na nalazu napise preporucenu terapiju a onda se potrebno javiti svom ljekaru sa tim nalazom i onda porodicni ljekar salje recepte u apoteku. Ili da probate sa nalazom u apoteku u.rs, obicno izdaju lijek samo na osnovu nalaza.Voltriz wrote: ↑22/03/2021 14:09 Jedino sto kod tawila nema terapije. Ima doktor da ti ocita snimak ali nebitno koji je rezultat kaze ti javite se svom ljekaru. Ja sam trazio da dodatno platim za terapiju ali jednostavno nemaju slobodnih ljekara tako da i taj kovid paket sto je neko gore spomenuo je bez terapije.
- NEOPLAN
#3794 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moja iskustva sa virusom su sljedeca:
Prvi simptomi javili se 09.03. u vidu blage glavobolje tokom dana a navece sam poceo kasljati i osjetiti bol u prsima. Naredna tri dana sam imao uzasne bolove u prsima i kasalj, kao i malaksalost, jednu noc sam imao temperaturu 38. Ta tri dana sam pio samo tylolhot i nakon treceg dana doslo je do drasticnog poboljsanja. Osjecao sam se ko nov i bio sam ubijedjen da nije bila corona vec obicna prehlada (putovao sam pod klimom dan prije simptoma i mislio sam da me klima propuhala). Medjutim, 14tog mi se vracaju simptomi kaslja i strasnog umora i bolova u misicima u citavom tijelu. Vraca se i bol u prsima, kao i kasalj. Temperatura se nije vracala. 15-tog radim seroloski test koji pokazuje prisustvo infekcije i od tada se stavljam u samoizolaciju. Uradio sam ct pluca, prikazalo mi je obostranu upalu pluca, dr. mi odmah ukljucuje Pancef i Doksiciklin, plus D vitamin, Selen i Aspirin protekt. Na to sve ja pijem jos C vitamin, cink, magnezij, selen i tablete origana. Plus cajevi, supe, puno limuna i narandzi. Nakon tri dana losine krenulo je nabolje, pa opet nagore, i evo danas sam "onako", nema vise bolova u prsima ali je ostao kasalj, kratkoca daha, osjecaj nedostatka zraka i umor. U petak sam radio d dimere i crp, sve je ok. Planiram se retestirati krajem sedmice, nadam se da ce sve biti ok.
Sto se tice CT-a, radio sam ga u Sirius dijagnostickom centru u Lukavici, narucio se ujutru za popodne, cijena 160 KM. Dobijete snimak na CD i doktor vam propise terapiju. Sa tim nalazom mozete preuzeti lijekove uz placanje ili ici kod porodicnog ljekara da posalje recepte u apoteku.
Laboratoriju radio u PRO LAB, sa Covid pacijentima rade od 10 do 12 svaki dan, nije potrebna narudzba, tu su vam najpovoljniji D-dimeri u gradu (d-dimer, crp, kks, fe, hormoni stitne, alt, ast, ldh sve skupa 77 KM).
Seroloski test radio u Al Tawilu, ne treba narudzba, cijena 50 KM, rezultat bude za 15 minuta (samo traziti brzi test).
Eto nadam se da sam kome pomogao...
Prvi simptomi javili se 09.03. u vidu blage glavobolje tokom dana a navece sam poceo kasljati i osjetiti bol u prsima. Naredna tri dana sam imao uzasne bolove u prsima i kasalj, kao i malaksalost, jednu noc sam imao temperaturu 38. Ta tri dana sam pio samo tylolhot i nakon treceg dana doslo je do drasticnog poboljsanja. Osjecao sam se ko nov i bio sam ubijedjen da nije bila corona vec obicna prehlada (putovao sam pod klimom dan prije simptoma i mislio sam da me klima propuhala). Medjutim, 14tog mi se vracaju simptomi kaslja i strasnog umora i bolova u misicima u citavom tijelu. Vraca se i bol u prsima, kao i kasalj. Temperatura se nije vracala. 15-tog radim seroloski test koji pokazuje prisustvo infekcije i od tada se stavljam u samoizolaciju. Uradio sam ct pluca, prikazalo mi je obostranu upalu pluca, dr. mi odmah ukljucuje Pancef i Doksiciklin, plus D vitamin, Selen i Aspirin protekt. Na to sve ja pijem jos C vitamin, cink, magnezij, selen i tablete origana. Plus cajevi, supe, puno limuna i narandzi. Nakon tri dana losine krenulo je nabolje, pa opet nagore, i evo danas sam "onako", nema vise bolova u prsima ali je ostao kasalj, kratkoca daha, osjecaj nedostatka zraka i umor. U petak sam radio d dimere i crp, sve je ok. Planiram se retestirati krajem sedmice, nadam se da ce sve biti ok.
Sto se tice CT-a, radio sam ga u Sirius dijagnostickom centru u Lukavici, narucio se ujutru za popodne, cijena 160 KM. Dobijete snimak na CD i doktor vam propise terapiju. Sa tim nalazom mozete preuzeti lijekove uz placanje ili ici kod porodicnog ljekara da posalje recepte u apoteku.
Laboratoriju radio u PRO LAB, sa Covid pacijentima rade od 10 do 12 svaki dan, nije potrebna narudzba, tu su vam najpovoljniji D-dimeri u gradu (d-dimer, crp, kks, fe, hormoni stitne, alt, ast, ldh sve skupa 77 KM).
Seroloski test radio u Al Tawilu, ne treba narudzba, cijena 50 KM, rezultat bude za 15 minuta (samo traziti brzi test).
Eto nadam se da sam kome pomogao...
Last edited by NEOPLAN on 22/03/2021 14:42, edited 1 time in total.
-
Voltriz
#3795 Re: Iskustva sa koronavirusom
To je mozda nekada ranije bilo. Ne postoji nikakva preporuka ni terapija zadnjih 10 dana a isao sam 3 puta vec.hurmasica wrote: ↑22/03/2021 14:12Tawil na nalazu napise preporucenu terapiju a onda se potrebno javiti svom ljekaru sa tim nalazom i onda porodicni ljekar salje recepte u apoteku. Ili da probate sa nalazom u apoteku u.rs, obicno izdaju lijek samo na osnovu nalaza.Voltriz wrote: ↑22/03/2021 14:09 Jedino sto kod tawila nema terapije. Ima doktor da ti ocita snimak ali nebitno koji je rezultat kaze ti javite se svom ljekaru. Ja sam trazio da dodatno platim za terapiju ali jednostavno nemaju slobodnih ljekara tako da i taj kovid paket sto je neko gore spomenuo je bez terapije.
-
NediM17
#3796 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma moras moljakati da te pogleda ljekar, i to je 60 KM. Supruga i ja evo upravo idemo na kontrolu.
-
noviclan
#3797 Re: Iskustva sa koronavirusom
https://avaz.ba/vijesti/bih/639340/mini ... ulah-nakas
Ma ja ministar odmah positive odmah in hospital i ti kupi kaze c vitamin
Ma ja ministar odmah positive odmah in hospital i ti kupi kaze c vitamin
-
Becky7
#3798 Re: Iskustva sa koronavirusom
Uspjela sam zavrsiti kod al tawila... Ja sam vec snimala pluca u subotu i zamislite u vrazovoj mi izgubili nalaz.... crp mi je 11, sedimentacija 44, zeljezo ili ti hemoglobin katastrofa ukljucili mi danas totemu dvije dnevno... Dobila sam i azomeks, deksametazon, cinat, fenix, paracetamol i aspirin.
D dimer cekam poslat ce mi rezultat na viber jer nisam mogla da cekam gore bila je ogromna guzva. Pluca pise da ima na desnoj strani mrljasta zasjenjenja, nemam nikakve bolove, malo se zakaljsljem u toku dana
Edit:dosao nalaz d dimera, dobar je hvala Bogu
D dimer cekam poslat ce mi rezultat na viber jer nisam mogla da cekam gore bila je ogromna guzva. Pluca pise da ima na desnoj strani mrljasta zasjenjenja, nemam nikakve bolove, malo se zakaljsljem u toku dana
Edit:dosao nalaz d dimera, dobar je hvala Bogu
Last edited by Becky7 on 22/03/2021 16:39, edited 1 time in total.
-
dgL_
#3799 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ekipa,
Jeli iko imao velikih problema sa temperaturom? 7 dana otkako sam dobio simptome... Temperaturu bukvačno mogu dkinuti ssmo cepicem... Konstantno je imam 37.5 38 38.5 pa cak i 39... Brine me sto nema naznaka da ce prestati
Jeli iko imao velikih problema sa temperaturom? 7 dana otkako sam dobio simptome... Temperaturu bukvačno mogu dkinuti ssmo cepicem... Konstantno je imam 37.5 38 38.5 pa cak i 39... Brine me sto nema naznaka da ce prestati
-
nlt
#3800 Re: Iskustva sa koronavirusom
kod mene je isto tako bilo, samo je cepic obarao i to sporo i na nekih 5 sati, onda sve ponovo..
rtg je pokazao kasnije obostranu upalu pluca