Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18326 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

vecina talova se po kafanama zavrsava... propade bizmis... Topa uzmaj pusku i na titovu, brani steceno od izdajnicke cetvorke... Allah je velik!
Styling

#18327 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

drug_profi wrote: 20/03/2021 23:25
Styling wrote: 20/03/2021 17:06
klizim po parkingu wrote: 20/03/2021 15:52

jes vidio ostatak mitru proslijedili kuku bilo nama sa ovakvom vlascu
forto lopove forto lopove :bih: :bih: :bih: :skoljka: :lol: :lol:
15 dana nece raditi dobit ce pune doprinose i minimalac za mjesec. Ostatak mjeseca rade za sebe. I opet ima obraza onaj tupi predmet Stojnic izaci na tv i nesto lupetati.
A u stvari ce ovako biti. Svi ce mu radnici ostati bez kinte jer prica ide ovako: kad radis dobijes cvaju i baksis. Jednom mjesecno ti se isplati minimalac koji kompletan podignes i vratis gazdi u ruke, ako hoces jos da radis. Ako ga izradis, shvatices brzo da si sam sebe dobor zajebo.
Tako ce i ove novce samo proprati preko tekucih racuna i nazad gazdi.
A veliko broj ih od 5 zaposlenih ima troje prijavljenih pa nece dobiti pomoc za sve. I naravno kriva mu je drzava. Bijednici.
Styling

#18328 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 20/03/2021 23:03 jos cemo cekati strucno objasnjenje laika, aldinja, logina, bunka, mikia. ipak sta mi znamo, svi smo mi uhljebljeni, sve nas je dino i kojovic zaposlio na drzavnu sisu. pih jebote ja udjem u kafanu da platim,a tamo sve po 200KM novcanice. mislim bruka da ja sa sirotiljom sjedim ali haj eto. mozda kad napokon dobijemo post gdje ljudi objasne pa i ja dodjem pameti pa usitnim ovih 200KM sto mi je cetvorka obezbjedila uhljebljenjem pajel.

samo da se zna, normalan i strucni post ne racunam kopiranjem fb postova zahiragica ( cuj njega neko ozbiljno shvata) i kacenja 10 smajlija.

inace gazda kojem je stalno do kafane, a dusa draga ako 1000KM mora mjesecno placati ce se snaci. ne znam moze auto zaloziti pa namiriti kirije i da kupi drugo auto. ne znam tako ja razmisljam ako posao stane, treba nova masina, kombi, nesto pa jebiga uvali auto skrpi sto treba da se skrpi, a auto ce se opet naci neko. ali opet sta ja znam, valja kiriju platiti, a samo se 3 kafe dnevno prodaju pa je kriza i jos me cetvorka uhljebila logicno
Ne kukaju ni svi ugostitelji, samo rezimska vojska. Osim onih Topinih havera i tupog predmeta Stojnica, ostali sute i postuju zabranu. Pored ugostitelja postoji jedan veliki broj zanimanja koji su indirektno pogodjeni lockdownom a dozvoljeno im je da rade. Promet im pao za 80% ali nece dobiti naknadu kao ugostitelji. Ljudi sute i pokusavaju prezivjeti. Znaju da situacija nije nimalo naivna i da valja izdrzati. Ti privatni obrtnici koji nece dobiti naknadu i mala preduzeca su nosioci ekonomije. Ali Fadil kaze da nece pomoci jer su “siroko rasprostranjeni”. Narode pamti. Brzo ce 2022.
made_in_sarajevo

#18329 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Vidim jutros naslov na klixu, forto obeco do proljeca normalan zivot, a gdje smo sad. Svaka vlada nije bitno ko sjedi u ovakvim situacijama od KCUS dobija rezultate, iz njihove labaratorije, jer bolesni se KCUS jave i oni rade testiranje, a ne vlada. Dakle KCUS kad testira, otkrije sta se desava, ima te analize, racunice onda treba da izbace izvjestaj sta se ocekuje u narednom periodu. Nek me ispravi neko ako sam gdje fulio.

Ja se ne sjecam da je kcus ili sebija negdje rekli "spremite se ceka nas jeben period" , a da se vlada oglusila na to. Cak se sebija hvalila da je otkrila britanski soj i nista. Sad ovako kad pogledam sebija je direktno odgovorna za veliki broj umrlih i zarazenih jer je namjerno presutila korisne informacije samo jer nije njena vlada ili je jednostavno nesposobna ustvari da obavlja posao koji radi.

Sad u svemu ovome, sta je tu forto kriv ili nenadic da je ostao. Ljudi rade kako im struka kaze jel tako, a struka je ocigledno pricala totalno drugu pricu sve do skoka zarazenih. Cak i na pocetku skoka sebija je ismijavala fortu i govorila da laze i da nije toliko strasno, a nakon par dana ga prozivala kako oni padose od umora, a forto nece da pomogne.

Ako sa gdje fulio redosljed nek me neko ispravi.

Ps
@klizim po parkingu spremaj sliku sad ce botovi udariti sta je forto obeco, samo dok se reuf ustane pa da napise tvit
zubi

#18330 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by zubi »

Sigma90 wrote: 20/03/2021 23:18 Cudno mi to kako se sdaovci bore za kafane. Ja kontao sdaovci su veliki muslimani. Vjera, dzuma itd. :lol:
:lol:
laik1981

#18331 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Styling wrote: 21/03/2021 09:14
made_in_sarajevo wrote: 20/03/2021 23:03 jos cemo cekati strucno objasnjenje laika, aldinja, logina, bunka, mikia. ipak sta mi znamo, svi smo mi uhljebljeni, sve nas je dino i kojovic zaposlio na drzavnu sisu. pih jebote ja udjem u kafanu da platim,a tamo sve po 200KM novcanice. mislim bruka da ja sa sirotiljom sjedim ali haj eto. mozda kad napokon dobijemo post gdje ljudi objasne pa i ja dodjem pameti pa usitnim ovih 200KM sto mi je cetvorka obezbjedila uhljebljenjem pajel.

samo da se zna, normalan i strucni post ne racunam kopiranjem fb postova zahiragica ( cuj njega neko ozbiljno shvata) i kacenja 10 smajlija.

inace gazda kojem je stalno do kafane, a dusa draga ako 1000KM mora mjesecno placati ce se snaci. ne znam moze auto zaloziti pa namiriti kirije i da kupi drugo auto. ne znam tako ja razmisljam ako posao stane, treba nova masina, kombi, nesto pa jebiga uvali auto skrpi sto treba da se skrpi, a auto ce se opet naci neko. ali opet sta ja znam, valja kiriju platiti, a samo se 3 kafe dnevno prodaju pa je kriza i jos me cetvorka uhljebila logicno
Ne kukaju ni svi ugostitelji, samo rezimska vojska. Osim onih Topinih havera i tupog predmeta Stojnica, ostali sute i postuju zabranu. Pored ugostitelja postoji jedan veliki broj zanimanja koji su indirektno pogodjeni lockdownom a dozvoljeno im je da rade. Promet im pao za 80% ali nece dobiti naknadu kao ugostitelji. Ljudi sute i pokusavaju prezivjeti. Znaju da situacija nije nimalo naivna i da valja izdrzati. Ti privatni obrtnici koji nece dobiti naknadu i mala preduzeca su nosioci ekonomije. Ali Fadil kaze da nece pomoci jer su “siroko rasprostranjeni”. Narode pamti. Brzo ce 2022.
Tako se suti od 96. i pokusava preziviti. Bar smo naucili sutiti.
miki71210

#18332 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by miki71210 »

Haris.ba wrote: 20/03/2021 23:23 Pa evo, hajde da izracunamo koliko kosta bolnicko lijecenje zarazenih i koliko kostaju mrtvi.

Naravno, ne zaraze se svi u kafani. Ali, mnogi da.

Kome do sada nije jasno da je pandemija, i da to je prvo, sve ostalo se prolagodjava, sta objasnjavati? Hrvati su se kockali sa prosle godine spase turisticku sezonu, ali da se nisu poklopile okolnosti gdje su mjere imale efekta, ko bi snosio krivicu?

To isto ko brod tone, a umjesto podjele pojaseva prica se hoce li se odrzati zakazani koncert i ko ce platiti muzicare ako se otkaze.

Nije sve crno bijelo.

zaraznih i prenosivih bolesti ima uvijek i svaka od njih izaziva smrtnost u odredjenom i ne bas tako malom procentu. to nije razlog da se bilo sta zatvara. takse za nocenja u hotelima u budjetu opcine Ilidza ucestvuje sa 70%, mislim ucestvovalo je sa toliko.
Haris.ba

#18333 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

miki71210 wrote: 21/03/2021 10:17 zaraznih i prenosivih bolesti ima uvijek i svaka od njih izaziva smrtnost u odredjenom i ne bas tako malom procentu. to nije razlog da se bilo sta zatvara. takse za nocenja u hotelima u budjetu opcine Ilidza ucestvuje sa 70%, mislim ucestvovalo je sa toliko.
Pa nije do sada bio razlog, eto sada je postao. Dosao vakat da se broj smrtnosti od zaraznih bolesti ne smatra prihvatljivim za poslovanje.

I ne ucestvuju takse u budzetu opcine sa 70%. Vecina budzeta su pdv koji prebacuju visi nivoi vlasti.
foxlife

#18334 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

Malo je prica nategnuta i sa jedne i sa druge strane tako da ja mislim da je istina negdje u sredini
Iako sam isao po kaficima petkom subotom podrzavam sto su se kafane zatvorile
Iz vise razloga ne samo zbog pandemije
E sada tu je pitanje koliko ce posteni ugostitelji ma koliko ih ima najebati
Ovi lopovi ce se opet snaci kad se vrati u normalu jer ima crni fond za razliku od onog postenog
Tesla Edison

#18335 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 20/03/2021 22:45 Niti imam kafanu, niti idem po kafanama. Imam nekih poznanika koji djecu hrane od toga. Ko ih jebe. Tanka im nafaka.. A kako ono kazu za one sto ne vjeruju u koronu? Pocne vjerovati kad ga licno pogodi.. Tako je izgleda i kad se prica o egzistencijama ljudi..

I sposobni krizni stab samo neka zatvara. Doci ce i to na naplatu. A vi samo generalizujte..
Pa ko im je kriv što se nisu školali i sada bi bili direktori telekoma ili elektroprivrede.

/s SDA bot
Styling

#18336 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

laik1981 wrote: 21/03/2021 10:13

Ti bas nemas pojma o cemu pises. Bujrum, bunite se, na ulicu, zarazite se. Sto se mene tice, mozete na tim protestima svi pocrkati. Kad dodjes na red na klinickom a nema mjesta jer je neko prije tebe zauzeo krevet pa moras cekati u kolima hitne na malinarovom respiratoru, valjda ce ti doci iz guzice u glavu. I tebi i takvima koji razmisljaju kao ti.
miki71210

#18337 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by miki71210 »

Haris.ba wrote: 21/03/2021 10:54
miki71210 wrote: 21/03/2021 10:17 zaraznih i prenosivih bolesti ima uvijek i svaka od njih izaziva smrtnost u odredjenom i ne bas tako malom procentu. to nije razlog da se bilo sta zatvara. takse za nocenja u hotelima u budjetu opcine Ilidza ucestvuje sa 70%, mislim ucestvovalo je sa toliko.
Pa nije do sada bio razlog, eto sada je postao. Dosao vakat da se broj smrtnosti od zaraznih bolesti ne smatra prihvatljivim za poslovanje.

I ne ucestvuju takse u budzetu opcine sa 70%. Vecina budzeta su pdv koji prebacuju visi nivoi vlasti.
Mozda je smrtnost od gripe tip B, pticje i svinjske gripe, obicne gripe i bruceloze bila veca od smrtnosti od COVIDa. Takse za nocenja idu direktno opcini a to sto ti visi nivoi isporuce opcini sa tim mozes muda ocicat.
laik1981

#18338 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Styling wrote: 21/03/2021 11:09

Ti bas nemas pojma o cemu pises. Bujrum, bunite se, na ulicu, zarazite se. Sto se mene tice, mozete na tim protestima svi pocrkati. Kad dodjes na red na klinickom a nema mjesta jer je neko prije tebe zauzeo krevet pa moras cekati u kolima hitne na malinarovom respiratoru, valjda ce ti doci iz guzice u glavu. I tebi i takvima koji razmisljaju kao ti.
Ja tebi i tvojima zelim puno zdravlja i da ti ne zatreba nikakva zdravstvena usluga :thumbup:
Haris.ba

#18339 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

miki71210 wrote: 21/03/2021 11:15
Haris.ba wrote: 21/03/2021 10:54

Mozda je smrtnost od gripe tip B, pticje i svinjske gripe, obicne gripe i bruceloze bila veca od smrtnosti od COVIDa. Takse za nocenja idu direktno opcini a to sto ti visi nivoi isporuce opcini sa tim mozes muda ocicat.
Mozda. Sve cemo sada zdravlju potciniti. Sve zarazne bolesti.

P.S.
Stojinicu, jesi to ti?
Styling

#18340 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

laik1981 wrote: 21/03/2021 11:17
Ja tebi i tvojima zelim puno zdravlja i da ti ne zatreba nikakva zdravstvena usluga :thumbup:
Ja i moji slusamo sta se preporucuje i tako se ponasamo. Ne glumimo silu i ne izazivamo sudbinu. Posebno nastojimo da ne ugrozimo ljude oko nas. Vas boli djon za sve okolo, bitno je ispostovati stranacku direktivu i opstruirati sve sto se preporucuje za zastitu. A zbog takvih kao vi koji smatrate da ste iznad sistem ispasta obican svijet.
miki71210

#18341 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by miki71210 »

Haris.ba wrote: 21/03/2021 11:19 Mozda. Sve cemo sada zdravlju potciniti. Sve zarazne bolesti.

P.S.
Stojinicu, jesi to ti?
dje ti je Fikro?
laik1981

#18342 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Styling wrote: 21/03/2021 11:22

Ja i moji slusamo sta se preporucuje i tako se ponasamo. Ne glumimo silu i ne izazivamo sudbinu. Posebno nastojimo da ne ugrozimo ljude oko nas. Vas boli djon za sve okolo, bitno je ispostovati stranacku direktivu i opstruirati sve sto se preporucuje za zastitu. A zbog takvih kao vi koji smatrate da ste iznad sistem ispasta obican svijet.
Kako si samo sve provalio. Kako god, puno zdravlja tebi i tvojima, a ti zeli drugima sta god hoces.
Styling

#18343 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

laik1981 wrote: 21/03/2021 11:51
Styling wrote: 21/03/2021 11:22
Kako si samo sve provalio. Kako god, puno zdravlja tebi i tvojima, a ti zeli drugima sta god hoces.
Ne zelim ja drugima nista. Oni sami sebi zele.
miki71210

#18344 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by miki71210 »

Haris.ba wrote: 21/03/2021 11:19 Mozda. Sve cemo sada zdravlju potciniti. Sve zarazne bolesti.

P.S.
Stojinicu, jesi to ti?
dje ti je Memic, dusebriznice s tudjih ledja
Login7777

#18345 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Login7777 »

Image
Piše: Rasim Belko

Zaštićeni su kao ugrožena vrsta. Spisak onih koji ih “neovisno” brane je sve duži. Zapravo, riječ je o ljudima koji ili su na platinum spisku kroz različite odbore, komisije i slično ili im je obećana neka funkcija.

Vlada Kantona Sarajevo tako je posljednjih mjeseci više štićena od svega u Bosni i Hercegovini. Napišete li primjera radi na Twitteru da loše rade u borbi protiv pandemije, njihovi zaštitnici, da ne kažem plaćenici će vas zasuti komentarima.

Spominjat će vam da ste SDA, da ste ne realni, huškači, da Vlada još nije imala vremena, pitat će je l' vas stid što ste to napisali i slično.

A Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa Edinom Fortom sve je više izložena kritikama. Svakim danom množi se broj nezadovoljnih njihovim radom, ali i broj grešaka i ne ispunjenih obećanja.

Da je kojim slučajem riječ o nekoj vladi SDA ili neke druge stranke, gledali bismo i slušali svašta.

Ima li u toj suludoj odbrani Vlade KS novaca iz vana ne znam, ali da je krenulo loše, u to sam siguran.

Krenut ću od pandemije, u kojoj su se prilično snašli. Umjesto da prije dvije sedmice smognu snage i krenu energično u zaustavljanje širenja opasnog virusa, u Vladi su kalkulirali, previše razmišljali i krivicu prebacivali na druge.

Svaki dan su najavljivali nešto, ali od konkretnih i uspješnih poteza nije bilo ništa. Sarajevo je bilo preplavljeno automobilima zemalja regije ali i šire. Imali smo i posjetioce s istoka.

Vlada je čekala, u strahu od osude, nije povukla pravovremene poteze. Onda su, da bi se sakrili, odlučili sve odraditi sa Skupštinom Kantona Sarajevo. Cijeli dan potrošili u predlaganja nečega što neće dovesti do ničega. Na kraju usvojene mjere bez mjera.

I onda, kada je sve eskaliralo, kada smo došli u stanje u kojem je kantonalni zdravstveni sistem ubjedljivo najviše opterećen od svih u FBiH, kada svaki dan čitamo osmrtnice najdražih, a incidenca smrtnih slučajeva preko 700 na 100 hiljada, onda se sjete da moraju donijeti odluke.

Prije konkretnih poteza Vlada KS zatvarala je pijacu na stupu na kojoj se jednom nedjeljno okupi hiljadu do dvije ljudi, a otvorenim ostavila skijalište na Bjelašnici na kojem je dnevno bivalo i do 10 hiljada osoba. Stranaca i bh. građana.

Je li tako rađeno što vrh Vlade KS voli skijati ili zbog onih koji vode ski centar a imaju prijateljske ruke u četvorci jednog ćemo dana saznati.

I onda, kada su shvatili razmjere svoje greške, Vlada Edina Forte po Vojinu Mijatoviću u tv emisiji šalje poruku “sutra vas zatvaramo za narednih 15 dana”. Vjerovato su računali na popularnost koju Vojin nosi sa sobom i da će to ublažiti prvu reakciju građana.
Ali, osim ugostitelja reakcije nije ni bilo. Jer i neuki su svjesni da je Vlada KS odavno propustila priliku da reaguje kako treba.

I onda, taj i takav premijer Edin Forto, sa zakašnjelom pameti poziva nekog na krivičnu odgovornost. Ponajprije i ponajviše Fadila Novalića i Federalnu vladu, koja je Forti očito reper za sve.

Prozivao je Forto za mjere i vakcine. A Vlada FBiH daleko prije Forte riješila dobar dio mjera. Kantonima pustila na volju da mogu restriktivnije. Forto nije poslušao.

Iako je često slavodobitno najavljivao da će Kanton Sarajevo sam nabavljati vakcine od tog očito nema, pa je danima, sve do jučer, populistički pozivao Novalića i Vladu FBiH.

Otišao je Forto i korak dalje, pa pozvao na krivičnu odgovornost između ostalog i za Novalića u danu kada je Federacija potpisala ugovor i kada se saznalo da će biti kupljene vakcine.

Prebaci lopticu u tuđe dvorište je stara fora, oživljena u mladoj vladi Kantona Sarajevo.

Samo se pitam do kada će aktuelna Vlada KS pričati drugima šta da rade, dok ona ne radi ono što bi trebala i kada bi trebala.

Istovremeno, veći dio političkih kreatora te Vlade kreće se po Bosni i Hercegovini, dio njih i po svijetu, prodaje maglu i ublehe, a Kanton tone zavijen u tugu i bol zbog velikog broja umrlih.

A prečesto su se ti politički kreatori aktuelne vlasti u KS hvalili međunarodnim konekcijama. U ovo teško vrijeme ih i ne spominju. Niti pomažu.

Kada sumiram dosadašnji rad Vlade KS lako je zaključiti da je on umotan u celofan sjajnih najava.

A zapravo je stvarno lice aktuelne vlasti nerad i ne snalaženje, što se odražava na sve nas koji tu živimo.

I uvijek je kriv Fadil. Poslije njega i Sebija, kojoj ne znaju ili ne smiju stati u kraj. Jer, koliko su opterećeni davanjem savjeta i napadima na druge, vlast u KS zaboravila je kolikim budžetom raspolaže.

Zaboravila je vlast da su u Srbiji u velikoj Štark areni napravili privremenu bolnicu, da su neke države za dvije sedmice napravile bolnice.

Ili nisu zaboravili, jednostavno ne znaju i ne mogu. U prijevodu njima su riječi jača od dijela.

A u konačnici, takva vlast brzo odlazi
Haris.ba

#18346 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

miki71210 wrote: 21/03/2021 13:20

P.S.
Stojinicu, jesi to ti?
dje ti je Memic, dusebriznice s tudjih ledja
?
Styling

#18347 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Ja zaista molim moderaciju da reaguje na ovo bjesomucno kopiranje raznih clanaka sa portala i postiranje na forum. Sta je svrha foruma? Jesmo li mi ovdje da medjusobno diskutujemo i raspravljamo ili da nas SDA botovi zasipaju ovakvim stvarima? Nemojte dozvoliti da ovakvim ponasanjem tjeraju ljude sa foruma. To vam nikako ne ide u korist. Reagujte!
miki71210

#18348 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by miki71210 »

Haris.ba wrote: 21/03/2021 13:48?
ma ja, ti si sad kod Muzura
relativno84

#18349 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by relativno84 »

Styling wrote: 21/03/2021 13:48 Ja zaista molim moderaciju da reaguje na ovo bjesomucno kopiranje raznih clanaka sa portala i postiranje na forum. Sta je svrha foruma? Jesmo li mi ovdje da medjusobno diskutujemo i raspravljamo ili da nas SDA botovi zasipaju ovakvim stvarima? Nemojte dozvoliti da ovakvim ponasanjem tjeraju ljude sa foruma. To vam nikako ne ide u korist. Reagujte!
Nije vidljiva ta zabrinutost za stanje foruma kad se zalijepi neki clanak koji napada zelene. S druge strane cim neko udari na ove cetiri pande alarm licemjerstva se upali.
Haris.ba

#18350 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

miki71210 wrote: 21/03/2021 13:52
Haris.ba wrote: 21/03/2021 13:48?
ma ja, ti si sad kod Muzura
To onaj sto isto ima kafanu?

Ima jos jedan ministar kafanu u vladi. I to onda ide protiv vlastitih interesa. Izglda nepoznat ti termin, javni ili drustveni interes.
Locked