Trazicemo poseban entitet.
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
akcija007
#5152 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
@CikCikCikPogodi aha ok. Ma da Pfizer kad to sve podijeli po svijetu preko.Covaxa zavrsio je misiju . Ode dalje u komercijalu . Mada je i ovo placeno
- Haris.ba
#5153 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
https://ba.n1info.com/english/news/cova ... to-bosnia/CikCikCikPogodi wrote: ↑20/03/2021 18:26Nije to do kraja godine, nego to je to od takozvanog COVAX-a sto ce dolaziti. Vise nece.
Kako nece vise kada je to prva tura?
Nego, zanimljivo je ovo oko Pfizera?
https://balkaninsight.com/2021/02/24/co ... -vaccines/
Da to nema veze sa ovim friziderima?The letter quoted by the media on Wednesday states that on January 29 Bosnia was informed that it would receive 23,400 doses of the Pfizer vaccine if it met a number of conditions, which COVAX – the COVID-19 Vaccines Global Access initiative – said were not met.
Specifically, it stated that, according to Pfizer’s own analysis for each country, Bosnia has not met its obligations. This refers mainly to the supply of “ultra-cold” storage for vaccines but also to some obligations from a legal and administrative aspect.
A sto se tice potpisivanja dokumentacije, u svijet je otislo:Sarajevo, January 26, 2020: Today the first two of the eight refrigerators for storing COVID-19 vaccines in the ultra-cold regime (up to -80o C) arrived in Bosnia and Herzegovina.
UNICEF Representative in BiH, dr. Rownak Khan formally handed over this donation from UNICEF to the Minister of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina, Ms Ankica Gudeljević.
https://www.usnews.com/news/business/ar ... ax-dispute
P.S.Bosnia will sign what it described as “additional” documentation requested by vaccine producers, a statement issued after the video conference said. It added that Bosnia has met the conditions for the arrival and storage of the jabs.
Evo jedan zanimljiv tekst Ridjobrkog.
https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... -je-fadile
Najbolju ilustraciju odsustva ikakve veze sa nekom vizijom djelovanja i brigom za građane ove zemlje dao je premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić čija se nesklonost transparentnom obavljanju dužnosti može mjeriti jedino sa njegovom sklonošću ka transparentnom otkrivanju svog toka misli, a koji je rijetko kad razumno odmjeren i ukusno strukturiran.
- CikCikCikPogodi
#5154 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
EU zeli da zabrani izvoz vakcina. Tako da je pitanje hoce li i to doci.Haris.ba wrote: ↑20/03/2021 18:48https://ba.n1info.com/english/news/cova ... to-bosnia/CikCikCikPogodi wrote: ↑20/03/2021 18:26Nije to do kraja godine, nego to je to od takozvanog COVAX-a sto ce dolaziti. Vise nece.
Kako nece vise kada je to prva tura?
Nego, zanimljivo je ovo oko Pfizera?
https://balkaninsight.com/2021/02/24/co ... -vaccines/
Da to nema veze sa ovim friziderima?The letter quoted by the media on Wednesday states that on January 29 Bosnia was informed that it would receive 23,400 doses of the Pfizer vaccine if it met a number of conditions, which COVAX – the COVID-19 Vaccines Global Access initiative – said were not met.
Specifically, it stated that, according to Pfizer’s own analysis for each country, Bosnia has not met its obligations. This refers mainly to the supply of “ultra-cold” storage for vaccines but also to some obligations from a legal and administrative aspect.
A sto se tice potpisivanja dokumentacije, u svijet je otislo:Sarajevo, January 26, 2020: Today the first two of the eight refrigerators for storing COVID-19 vaccines in the ultra-cold regime (up to -80o C) arrived in Bosnia and Herzegovina.
UNICEF Representative in BiH, dr. Rownak Khan formally handed over this donation from UNICEF to the Minister of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina, Ms Ankica Gudeljević.
https://www.usnews.com/news/business/ar ... ax-dispute
P.S.Bosnia will sign what it described as “additional” documentation requested by vaccine producers, a statement issued after the video conference said. It added that Bosnia has met the conditions for the arrival and storage of the jabs.
Evo jedan zanimljiv tekst Ridjobrkog.
https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... -je-fadile
Najbolju ilustraciju odsustva ikakve veze sa nekom vizijom djelovanja i brigom za građane ove zemlje dao je premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić čija se nesklonost transparentnom obavljanju dužnosti može mjeriti jedino sa njegovom sklonošću ka transparentnom otkrivanju svog toka misli, a koji je rijetko kad razumno odmjeren i ukusno strukturiran.
-
jahh
#5155 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I meni je problem osobama, koje padaju pod propagandu politicara i medija, objasniti zasto da se ne vakcinisu. Ljudi sigurniji u eksperimantalnu genetsku terapiju, nikad prije provodjenu (niti na zivotanjama), niti zvanicno odobrenu, nego da dobiju virus gdje je smrtnost u svijetu ispod 60 godina poprilicno zanemariva, a iznad 1-1.5%Olaf1 wrote: ↑20/03/2021 11:51 Biće veliki problem skepticima objasniti značaj vakcine, govorim na temelju svog iskustva, ljudi se više plaše vakcinacije nego samog virusa. Mrzim tu našu zastupljenost. Uzmi čovječe informiši se, potraži informaciju, pa donesi zaključak, a ne slušati šta priča Fadil iz Tarčina i na tome bazirati svoje odluke.
I nakon primananja genetske terapije, ne znaju ni kad ce morati opet, i dalje ce nositi maske, slusati i pokorovati se propagandi. Najvjervatnije da ce morati svako pola godine/godinu ici na novu genetsku terapiju, jer da nije tako ne bi Vucic pravio sad fabrike da narednih godina proizvodi 80-90 miliona vakcina godisnje. Postat ce kao ker kojeg redovno pelcuju da bi 'bio zdrav'.
-
palermo
#5156 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja cu mozda ker postati ali tebi ne treba vakcina da postanes medjed.....vec si....jahh wrote: ↑20/03/2021 18:53I meni je problem osobama, koje padaju pod propagandu politicara i medija, objasniti zasto da se ne vakcinisu. Ljudi sigurniji u eksperimantalnu genetsku terapiju, nikad prije provodjenu (niti na zivotanjama), niti zvanicno odobrenu, nego da dobiju virus gdje je smrtnost u svijetu ispod 60 godina poprilicno zanemariva, a iznad 1-1.5%Olaf1 wrote: ↑20/03/2021 11:51 Biće veliki problem skepticima objasniti značaj vakcine, govorim na temelju svog iskustva, ljudi se više plaše vakcinacije nego samog virusa. Mrzim tu našu zastupljenost. Uzmi čovječe informiši se, potraži informaciju, pa donesi zaključak, a ne slušati šta priča Fadil iz Tarčina i na tome bazirati svoje odluke.
I nakon primananja genetske terapije, ne znaju ni kad ce morati opet, i dalje ce nositi maske, slusati i pokorovati se propagandi. Najvjervatnije da ce morati svako pola godine/godinu ici na novu genetsku terapiju, jer da nije tako ne bi Vucic pravio sad fabrike da narednih godina proizvodi 80-90 miliona vakcina godisnje. Postat ce kao ker kojeg redovno pelcuju da bi 'bio zdrav'.
- Haris.ba
#5157 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Prvenstveno astrazeneke prema Britaniji.CikCikCikPogodi wrote: ↑20/03/2021 18:53
EU zeli da zabrani izvoz vakcina. Tako da je pitanje hoce li i to doci.
Nije Bosna tu bitna.
https://www.bloomberg.com/news/articles ... export-ban
https://www.dw.com/en/eu-warns-astrazen ... a-56937185The new figures were shared with EU ambassadors on Wednesday, when they discussed a new proposal by the European Commission that would restrict exports of vaccines to countries -- the U.K. in particular -- that don’t reciprocate or that already have high vaccination rates, according to a diplomatic note seen by Bloomberg.
The European Union could stop AstraZeneca from exporting its COVID-19 vaccine from the bloc if the British-Swedish pharma company does not meet its supply obligations, European Commission President Ursula von der Leyen said in comments published on Saturday.
-
A_A_AKCIJA
#5158 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ooojj, majko. Haj edituj i ubaci ravnu zemlju, ljude guštere i kemitrejlse, pa da bude dernek kako treba...jahh wrote: ↑20/03/2021 18:53I meni je problem osobama, koje padaju pod propagandu politicara i medija, objasniti zasto da se ne vakcinisu. Ljudi sigurniji u eksperimantalnu genetsku terapiju, nikad prije provodjenu (niti na zivotanjama), niti zvanicno odobrenu, nego da dobiju virus gdje je smrtnost u svijetu ispod 60 godina poprilicno zanemariva, a iznad 1-1.5%Olaf1 wrote: ↑20/03/2021 11:51 Biće veliki problem skepticima objasniti značaj vakcine, govorim na temelju svog iskustva, ljudi se više plaše vakcinacije nego samog virusa. Mrzim tu našu zastupljenost. Uzmi čovječe informiši se, potraži informaciju, pa donesi zaključak, a ne slušati šta priča Fadil iz Tarčina i na tome bazirati svoje odluke.
- spinel_
#5159 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Hoce da ti kaze da si teoreticar zavjere, da ne vjerujes u zvanicnu verziju da je virus nastao na pijaci od sismisa vec je napravljen u labu i da smatras da se u vakcinama nalazi Gejtsov cip kojim ce on nama da upravlja i prati.Capljina74 wrote: ↑20/03/2021 16:19Koga?Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 16:01Zar vas jos ima?Capljina74 wrote: ↑20/03/2021 15:30 Jebo vas Gejts.
Govnar da vindovs i onda krene puštati viruse da izjebe raju.
I saće on da glumi finoću. Nek se nosi u materinu!![]()
Kakva ti je ovo generalizacija? Budi određeniji?
-
jahh
#5160 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
To je nesto kao da ja tebi napisem da ti vjerujes samo zvanicnim institucijama, Fadilu, Jelki, Fahrudinu S., Cerkezu i slicnima.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:05Ooojj, majko. Haj edituj i ubaci ravnu zemlju, ljude guštere i kemitrejlse, pa da bude dernek kako treba...jahh wrote: ↑20/03/2021 18:53I meni je problem osobama, koje padaju pod propagandu politicara i medija, objasniti zasto da se ne vakcinisu. Ljudi sigurniji u eksperimantalnu genetsku terapiju, nikad prije provodjenu (niti na zivotanjama), niti zvanicno odobrenu, nego da dobiju virus gdje je smrtnost u svijetu ispod 60 godina poprilicno zanemariva, a iznad 1-1.5%Olaf1 wrote: ↑20/03/2021 11:51 Biće veliki problem skepticima objasniti značaj vakcine, govorim na temelju svog iskustva, ljudi se više plaše vakcinacije nego samog virusa. Mrzim tu našu zastupljenost. Uzmi čovječe informiši se, potraži informaciju, pa donesi zaključak, a ne slušati šta priča Fadil iz Tarčina i na tome bazirati svoje odluke.
![]()
-
Capljina74
#5161 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Znam ja šta on hoće da kaže, nego,spinel_ wrote: ↑20/03/2021 19:07Hoce da ti kaze da si teoreticar zavjere, da ne vjerujes u zvanicnu verziju da je virus nastao na pijaci od sismisa vec je napravljen u labu i da smatras da se u vakcinama nalazi Gejtsov cip kojim ce on nama da upravlja i prati.
ja pričam o Linuksu i vindovsu.
Ko je ovdje lud?
Ja bi rekao da je on u teoriji...
-
A_A_AKCIJA
#5162 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Slušaj, obično sa toliko neobrazovnaim osobama ne pričam, jer je apsolutno besmisleno. Tvoje kraljevstvo gluposti neće biti narušeno ničim. Zato ću ovo napisati zbog drugih:jahh wrote: ↑20/03/2021 19:08To je nesto kao da ja tebi napisem da ti vjerujes samo zvanicnim institucijama, Fadilu, Jelki, Fahrudinu S., Cerkezu i slicnima.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:05Ooojj, majko. Haj edituj i ubaci ravnu zemlju, ljude guštere i kemitrejlse, pa da bude dernek kako treba...jahh wrote: ↑20/03/2021 18:53
I meni je problem osobama, koje padaju pod propagandu politicara i medija, objasniti zasto da se ne vakcinisu. Ljudi sigurniji u eksperimantalnu genetsku terapiju, nikad prije provodjenu (niti na zivotanjama), niti zvanicno odobrenu, nego da dobiju virus gdje je smrtnost u svijetu ispod 60 godina poprilicno zanemariva, a iznad 1-1.5%
![]()
Kakva crna genetska terapija? Misliš da je genetika tako jednostavna, da se može napraviti jednom vakcinom. Drugo, samo Pfizer i Moderna imaju mRNA u sebi (što je opet svjetlosnu godinu daleko od genetske terapije).
Kakva eksperimentalna terapija, ako je prošla testiranje na stotinama hiljada dobrovoljaca. Stotine hiljada su je primile prije puštanja u upotrebu. Svi podaci su dostupni.
Ostale vakcine na tržištu se prave metodama starim desetinama, pa i stotinama godina. Nema apsolutno ništa novo ni posebno ni u ovoj vakcini. Zajedničko im je da spašavaju život, u milionima slučajeva.
I šta ako je smrtnost 1% ispod 60 godina? Imaš li mater, roditelje, rodbinu stariju od toga? Šta ćemo sa njima? U neku halu i pustiti plin? Kakva nevjerovatna dehumanizacija i egoizam izbija iz vas Covidiota, da je to strašno. Samo da možeš u kafanu bez maske, pustio bi da ljudi umiru.
Ja se kunem da ću protiv svakog od vas biti svjedok na Sudnjem danu. Jučer je bila dženaza jednoj mojoj komšinici, danas sam saznao da mi je umro otac od prijatelja i još dvoje poznanika. Stidite se i bojte vašeg egoizma i životinjske nehumanosti, jer nikada ne znate kada će vas ugristi za guzicu, a ne da izazviate, malo je reći. Svaki dan si stariji, a ja ti želim da budeš okružen idiotima poput tebe, da te sahrane jer si im ometao ispijanje kafe!
-
Milenkov buraz
#5163 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Potpis!A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:27Slušaj, obično sa toliko neobrazovnaim osobama ne pričam, jer je apsolutno besmisleno. Tvoje kraljevstvo gluposti neće biti narušeno ničim. Zato ću ovo napisati zbog drugih:jahh wrote: ↑20/03/2021 19:08To je nesto kao da ja tebi napisem da ti vjerujes samo zvanicnim institucijama, Fadilu, Jelki, Fahrudinu S., Cerkezu i slicnima.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:05
Ooojj, majko. Haj edituj i ubaci ravnu zemlju, ljude guštere i kemitrejlse, pa da bude dernek kako treba...
![]()
Kakva crna genetska terapija? Misliš da je genetika tako jednostavna, da se može napraviti jednom vakcinom. Drugo, samo Pfizer i Moderna imaju mRNA u sebi (što je opet svjetlosnu godinu daleko od genetske terapije).
Kakva eksperimentalna terapija, ako je prošla testiranje na stotinama hiljada dobrovoljaca. Stotine hiljada su je primile prije puštanja u upotrebu. Svi podaci su dostupni.
Ostale vakcine na tržištu se prave metodama starim desetinama, pa i stotinama godina. Nema apsolutno ništa novo ni posebno ni u ovoj vakcini. Zajedničko im je da spašavaju život, u milionima slučajeva.
I šta ako je smrtnost 1% ispod 60 godina? Imaš li mater, roditelje, rodbinu stariju od toga? Šta ćemo sa njima? U neku halu i pustiti plin? Kakva nevjerovatna dehumanizacija i egoizam izbija iz vas Covidiota, da je to strašno. Samo da možeš u kafanu bez maske, pustio bi da ljudi umiru.
Ja se kunem da ću protiv svakog od vas biti svjedok na Sudnjem danu. Jučer je bila dženaza jednoj mojoj komšinici, danas sam saznao da mi je umro otac od prijatelja i još dvoje poznanika. Stidite se i bojte vašeg egoizma i životinjske nehumanosti, jer nikada ne znate kada će vas ugristi za guzicu, a ne da izazviate, malo je reći. Svaki dan si stariji, a ja ti želim da budeš okružen idiotima poput tebe, da te sahrane jer si im ometao ispijanje kafe!
- zemomak
#5164 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
pa kolika je smrtnost od virusa????A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:27Slušaj, obično sa toliko neobrazovnaim osobama ne pričam, jer je apsolutno besmisleno. Tvoje kraljevstvo gluposti neće biti narušeno ničim. Zato ću ovo napisati zbog drugih:jahh wrote: ↑20/03/2021 19:08To je nesto kao da ja tebi napisem da ti vjerujes samo zvanicnim institucijama, Fadilu, Jelki, Fahrudinu S., Cerkezu i slicnima.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:05
Ooojj, majko. Haj edituj i ubaci ravnu zemlju, ljude guštere i kemitrejlse, pa da bude dernek kako treba...
![]()
-
jahh
#5165 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja se kunem da ću protiv svakog od vas biti svjedok na Sudnjem danu iA_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:27Slušaj, obično sa toliko neobrazovnaim osobama ne pričam, jer je apsolutno besmisleno. Tvoje kraljevstvo gluposti neće biti narušeno ničim. Zato ću ovo napisati zbog drugih:jahh wrote: ↑20/03/2021 19:08To je nesto kao da ja tebi napisem da ti vjerujes samo zvanicnim institucijama, Fadilu, Jelki, Fahrudinu S., Cerkezu i slicnima.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:05
![]()
> neobrazovnaim osobama
> kraljevstvo gluposti
> egoizam izbija iz vas Covidiota
> Samo da možeš u kafanu bez maske
> životinjske nehumanosti
> za guzicu
> ja ti želim da budeš okružen idiotima poput teb
> da te sahrane jer si im ometao ispijanje kafe
Ne ide u istu recenicu. Ako cemo o Sudnjem danu, ti vrijedjas, potvaras i lazes, sto ne ide u istu recenicu sa Sudnjim danom.
- CikCikCikPogodi
#5166 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Suffer and die.jahh wrote: ↑20/03/2021 19:47Ja se kunem da ću protiv svakog od vas biti svjedok na Sudnjem danu iA_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2021 19:27Slušaj, obično sa toliko neobrazovnaim osobama ne pričam, jer je apsolutno besmisleno. Tvoje kraljevstvo gluposti neće biti narušeno ničim. Zato ću ovo napisati zbog drugih:
> neobrazovnaim osobama
> kraljevstvo gluposti
> egoizam izbija iz vas Covidiota
> Samo da možeš u kafanu bez maske
> životinjske nehumanosti
> za guzicu
> ja ti želim da budeš okružen idiotima poput teb
> da te sahrane jer si im ometao ispijanje kafe
Ne ide u istu recenicu. Ako cemo o Sudnjem danu, ti vrijedjas, potvaras i lazes, sto ne ide u istu recenicu sa Sudnjim danom.
-
jahh
#5167 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Tvojom retorikom, ti podrzavas da milioni ljudi ostaju bez posla, da izvrse samoubistvo jer ne mogu prehraniti porodicu, jer ih mediji stalno krkljaju strahom. Podrzavas da djeca budu neobrazovana, da imaju citav zivot psiholoske probleme jer se nisu socijalizovali kad su trebali, da stari umiru zatvoreni u domovima bez prava da vide djecu, cak i na samrti. Podrzavas jos svasta nesto, ali ta retorika nema mjesta i to je koristenje ekstrema za argumentaciju.
-
Milenkov buraz
#5168 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Čovjek ti je fino objasnio a ti glavom kroz zid. Da imalo razumiješ napisano znao bi da ljudi ostaju bez posla sa i bez korone, sjeti se ekonomskih kriza iz prošlosti, gubitka poslova, krahova biznisa, ostajanja bez kuće auta, samoubistva...itd. Tu tvoju retoriku na forumu slušam od marta 2020. godine da ćemo svi pomrijeti od gladi i evo u jebenoj BiH niko još nije umro od gladi a od korone masa ljudi. Izrael koji se vraća u normalu, otvara klubove i to je dokaz da se vakcinom može vratiti u neke normalne okvire od prije pandemije. Patetičan si sa domovima i sa djecom, niđe veze.jahh wrote: ↑20/03/2021 19:50 Tvojom retorikom, ti podrzavas da milioni ljudi ostaju bez posla, da izvrse samoubistvo jer ne mogu prehraniti porodicu, jer ih mediji stalno krkljaju strahom. Podrzavas da djeca budu neobrazovana, da imaju citav zivot psiholoske probleme jer se nisu socijalizovali kad su trebali, da stari umiru zatvoreni u domovima bez prava da vide djecu, cak i na samrti. Podrzavas jos svasta nesto, ali ta retorika nema mjesta i to je koristenje ekstrema za argumentaciju.
- animus
#5169 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ljudi osporavaju opasnost virusa i smatraju vakcine glupostima a ipak dodju na temu vakcinacije da nam jebu mozak. Hajde pametnjakovici razgulite nije vam mjesto ovdje.
- zemomak
#5170 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
kaze ovaj gore filozof pa nek od vakcine umre i 1% to je nista spram toga sta dobijamo, ja ga pitam kolika je smrtnost od virusa, u njemackoj je recimo 0,7%...pa sad šta je bolje, zakačit virus ili da te vakcina ubije?
-
jahh
#5171 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ljudi umiru sa i bez korone, sjeti se (navesti razne razloge smrti)... Florida je otvorena svo vrijeme, bez maski i vakcina. To je dokaz da se bez vakcine moze vratiti u neke normalne okvire od prije pandemije. Ja tebe necu vrijedjati kao sto ti mene vrijedjas. Uostalom necu vise ni pisati ovdje jer koristi od rasprave na internetu nema nikakve. Iskreno vam zelim sve najbolje.Milenkov buraz wrote: ↑20/03/2021 20:11Čovjek ti je fino objasnio a ti glavom kroz zid. Da imalo razumiješ napisano znao bi da ljudi ostaju bez posla sa i bez korone, sjeti se ekonomskih kriza iz prošlosti, gubitka poslova, krahova biznisa, ostajanja bez kuće auta, samoubistva...itd. Tu tvoju retoriku na forumu slušam od marta 2020. godine da ćemo svi pomrijeti od gladi i evo u jebenoj BiH niko još nije umro od gladi a od korone masa ljudi. Izrael koji se vraća u normalu, otvara klubove i to je dokaz da se vakcinom može vratiti u neke normalne okvire od prije pandemije. Patetičan si sa domovima i sa djecom, niđe veze.jahh wrote: ↑20/03/2021 19:50 Tvojom retorikom, ti podrzavas da milioni ljudi ostaju bez posla, da izvrse samoubistvo jer ne mogu prehraniti porodicu, jer ih mediji stalno krkljaju strahom. Podrzavas da djeca budu neobrazovana, da imaju citav zivot psiholoske probleme jer se nisu socijalizovali kad su trebali, da stari umiru zatvoreni u domovima bez prava da vide djecu, cak i na samrti. Podrzavas jos svasta nesto, ali ta retorika nema mjesta i to je koristenje ekstrema za argumentaciju.
-
emmir1
#5172 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zaista je teško povjerovati i da nakon ovolike tragedije ima ljudi koji su protiv vakcina.
Samo me zanima gdje je to njihovo uporište, na osnovu čega su protiv vakcina.
Evo ima par slučajeva da su ljudi umrli nakon AstraZenece.
No vakcinisalo se 20 miliona ljudi, možda nisu od AZ umrli.
Na 20 miliona zaraženih Covidom umire na hiljade ljudi.
Višestruko je veća šansa da umrete od Covida nego od vakcine.
Samo me zanima gdje je to njihovo uporište, na osnovu čega su protiv vakcina.
Evo ima par slučajeva da su ljudi umrli nakon AstraZenece.
No vakcinisalo se 20 miliona ljudi, možda nisu od AZ umrli.
Na 20 miliona zaraženih Covidom umire na hiljade ljudi.
Višestruko je veća šansa da umrete od Covida nego od vakcine.
-
Capljina74
#5173 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I sa druge se prenaglašava opasnost.
Gubi se mentalna higijena. Ljudi će početi masovno da iskaču iz vinkla.
Nije dobro. Krajnost nije dobra.
- JohnnyS
#5174 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Milenkov buraz wrote: ↑20/03/2021 20:11Čovjek ti je fino objasnio a ti glavom kroz zid. Da imalo razumiješ napisano znao bi da ljudi ostaju bez posla sa i bez korone, sjeti se ekonomskih kriza iz prošlosti, gubitka poslova, krahova biznisa, ostajanja bez kuće auta, samoubistva...itd. Tu tvoju retoriku na forumu slušam od marta 2020. godine da ćemo svi pomrijeti od gladi i evo u jebenoj BiH niko još nije umro od gladi a od korone masa ljudi. Izrael koji se vraća u normalu, otvara klubove i to je dokaz da se vakcinom može vratiti u neke normalne okvire od prije pandemije. Patetičan si sa domovima i sa djecom, niđe veze.jahh wrote: ↑20/03/2021 19:50 Tvojom retorikom, ti podrzavas da milioni ljudi ostaju bez posla, da izvrse samoubistvo jer ne mogu prehraniti porodicu, jer ih mediji stalno krkljaju strahom. Podrzavas da djeca budu neobrazovana, da imaju citav zivot psiholoske probleme jer se nisu socijalizovali kad su trebali, da stari umiru zatvoreni u domovima bez prava da vide djecu, cak i na samrti. Podrzavas jos svasta nesto, ali ta retorika nema mjesta i to je koristenje ekstrema za argumentaciju.
Nošenje maski, ograničenja broja osoba nisu i nikad neće biti normala, ne postoji staro i novo normalno nego samo normalno, a to što je sad u Izraelu nije normalno.
- Pandakonda
#5175 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da li imamo vise informacija o razlikama između obicne astrazenece i ove indijske koja bi trebala nama doci ? Koliko znam to bi trebala biti kao ista vakcina ali je samo proizvedena u Indiji zbog manjeg troska.. Iskreno ne bih imao problem da primim AZ, ali me vise strah da nam ne uvale losiju varijantu ako vec ima neka razlika...
Sto se tice Fajzera, s obzirom da oni pregovaraju samo sa drzavnim vladama vjerujem da je to to sto smo cemo od njih dobiti. Ovih 23 400 doza je dovoljno za cca 11k ljudi i kad se to raspodjeli na citavu bih je stvarno minoran broj, a da ne govorim da ce prvo politicari zaletiti na njih. Također da li su nasi uzeli u obzir karakteristike vakcina prema određenim populacijama pa na osnovu toga napisali kome koja ide ? Ako je recimo AZ manje efikasna za ljude preko 60 godina, onda Fajzera treba njima podjeliti a AZ dati omladini jer je ocigledno da ce Sputnik i AZ biti dominatne vakcine kod nas.
Sto se tice Fajzera, s obzirom da oni pregovaraju samo sa drzavnim vladama vjerujem da je to to sto smo cemo od njih dobiti. Ovih 23 400 doza je dovoljno za cca 11k ljudi i kad se to raspodjeli na citavu bih je stvarno minoran broj, a da ne govorim da ce prvo politicari zaletiti na njih. Također da li su nasi uzeli u obzir karakteristike vakcina prema određenim populacijama pa na osnovu toga napisali kome koja ide ? Ako je recimo AZ manje efikasna za ljude preko 60 godina, onda Fajzera treba njima podjeliti a AZ dati omladini jer je ocigledno da ce Sputnik i AZ biti dominatne vakcine kod nas.