Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
citroen xm

#15401 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Ja nisam tebi ništa napisao, posebno ne loše. Samo sam reagovao na tu vijest iz linka i rekao da su mi takvi testovi besmisleni.
MikacO

#15402 Re: Xiaomi mobiteli

Post by MikacO »

Ok. Iznerviralo me ono govedo iznad pa sam malo burnije reagovao. Ja stavio link od clanka koji nema veze sa njim a on me poceo vrijedjati.

Govedo mi pise da nesto lupetam a on svo vrijeme lupeta.

Fino govedu napisem da mi je supruga vjerovatno njenom krivicom dobila burn in na Samsungu A7 a da sam ja normalno koristio svoj Samsung S8 i dobio burn in a on meni pise da sam pokvario 2 amoleda.

Svako moze ukucati na googleu S8 burn in pa ce mu izaci 10000 slucajeva burn ina na S8. Jesu li i oni namjerno unistili svoje amolede?

Govedo mi jos kaze da ja hocu savijati mobitele i da su cigle za mene a ja samo dobronamjerno postavio clanak.

Ja sa njim fino a on podbada cijelo vrijeme.
avijon

#15403 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avijon »

MikacO wrote: 19/03/2021 16:36 Ok. Iznerviralo me ono govedo iznad pa sam malo burnije reagovao. Ja stavio link od clanka koji nema veze sa njim a on me poceo vrijedjati.

Fino govedu napisem da mi je supruga vjerovatno njenom krivicom dobila burn in na Samsungu A7 a da sam ja normalno koristio svoj Samsung S8 i dobio burn in a on meni pise da sam pokvario 2 amoleda.

Svako moze ukucati na googleu S8 burn in pa ce mu izaci 10000 slucajeva burn ina na S8. Jesu li i oni namjerno unistili svoje amolede?

Govedo mi jos kaze da ja hocu savijati mobitele i da su cigle za mene a ja samo dobronamjerno postavio clanak.

Ne obaziri se pojavio se prije mjesec na forumu vec je 3 put banovan ali pravi nove akaunte.

Sto se tice toga burn in takvi su amoled po meni korisnik nije kriv nikad a fanatici debili ce uvijek branit kompanije koje boli k za njih.
sencobih

#15404 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

MikacO wrote: 19/03/2021 10:23 Puce Redmi Note 10 kao cackalica.

https://www.bajtbox.com/redmi-note-10-p ... o-se-lomi/

2 godine nisam vidio da neki mobitel ovako lagano padne na durability testu. Plastikaner ocigledno.
Kako je meni mučno gledati one testove, mada ne znam ni sta je cilj onoga, ono grebanje displeja, svaki se izgrebe, savijanje, struganje, ma ježim se
Behemoth

#15405 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Behemoth »

Ovi i dalje o Amoledu...Rok Amoled ekrana ako ga normalno koristiš kako je predviđeno je mnogo duži nego što će korisnik posjedovati tel. Bošno lvl pro plus znanja o tehnologiji i daje sebi za pravo da kaže da amoled ne valja...facepalm.
MikacO

#15406 Re: Xiaomi mobiteli

Post by MikacO »

avijon wrote: 19/03/2021 17:18
MikacO wrote: 19/03/2021 16:36 Ok. Iznerviralo me ono govedo iznad pa sam malo burnije reagovao. Ja stavio link od clanka koji nema veze sa njim a on me poceo vrijedjati.

Ne obaziri se pojavio se prije mjesec na forumu vec je 3 put banovan ali pravi nove akaunte.

Sto se tice toga burn in takvi su amoled po meni korisnik nije kriv nikad a fanatici debili ce uvijek branit kompanije koje boli k za njih.
Hvala za informaciju. Jel ga mogu nekako blokirati?
MikacO

#15407 Re: Xiaomi mobiteli

Post by MikacO »

sencobih wrote: 19/03/2021 17:19
MikacO wrote: 19/03/2021 10:23 Puce Redmi Note 10 kao cackalica.

https://www.bajtbox.com/redmi-note-10-p ... o-se-lomi/

2 godine nisam vidio da neki mobitel ovako lagano padne na durability testu. Plastikaner ocigledno.
Kako je meni mučno gledati one testove, mada ne znam ni sta je cilj onoga, ono grebanje displeja, svaki se izgrebe, savijanje, struganje, ma ježim se
Samo ime govori: durability test. Cilj je da se vidi koliko je otporan neki mobitel.
Koliko imaju smisla ti durability testovi ne znam ali su veoma popularni medju tech geekovima.
avijon

#15408 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avijon »

MikacO wrote: 19/03/2021 17:50
avijon wrote: 19/03/2021 17:18

Hvala za informaciju. Jel ga mogu nekako blokirati?
Udjes mu na profil i " add foe " .
MikacO

#15409 Re: Xiaomi mobiteli

Post by MikacO »

Uradio. Hvala ti.
zippoo87

#15410 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Jest ovaj novi redmi note 10 los na ovom savijanju ali ostali testovi na ovom testu izdrzljivosti nisu losi...padao 3-4 puta i niti se razbio niti je prestao raditi.
A sansa da ces ga prepoloviti u odnosu na sansu da ces ga razbiti je 1:1000000 :D
Ali ja se nadam da ce xiaomi ovo ispraviti i pojacati malo plastiku...fakat puce kao friska napolitanka :D
Rockman

#15411 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Rockman »

ko hoće da kupi mobitel samo otić na kanal

JerryRigEverything

sve ćeš saznati!
avijon

#15412 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avijon »

Rockman wrote: 19/03/2021 20:37 ko hoće da kupi mobitel samo otić na kanal

JerryRigEverything

sve ćeš saznati!
Da jer su mu testovi bas korisni i razumije se u tehnologiju i ministar Ze
Sam on kaze nema pojma sto ga ljudi gledaju jer ono sto testira nema veze sa vezom :lol:
zippoo87

#15413 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Pa realno niko nece kupiti telefon i onda raditi test bacanja i lomljenja :D
Ali eto obzirom da svi modeli prodju kroz ruke raznoraznih Jerija i da to ljudi gledaju,onda barem ovo sluzi za diskusiju.
Evo i redmi note 10 pro ista situacija,puca na istom mjestu...ocito da je tu dio gdje je praznina izmedju maticne ploce i baterije i tu puca kao ledenica.
Rockman

#15414 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Rockman »

ali frajko ga satare ko SDA budžet
high_volume

#15415 Re: Xiaomi mobiteli

Post by high_volume »

zippoo87 wrote: 19/03/2021 21:47 Pa realno niko nece kupiti telefon i onda raditi test bacanja i lomljenja :D
Ali eto obzirom da svi modeli prodju kroz ruke raznoraznih Jerija i da to ljudi gledaju,onda barem ovo sluzi za diskusiju.
Evo i redmi note 10 pro ista situacija,puca na istom mjestu...ocito da je tu dio gdje je praznina izmedju maticne ploce i baterije i tu puca kao ledenica.
Ali, što je nama bitno da li telefon puca ili ne, i a kojim mjestima, ako ga silom prelomimo :? Pa i ako se ogrebe negdje.. Nisu li bitnije njegove funkcije, sadržaj, ono za šta nam koristi i zbog čega biramo vrstu aparata :-)
avijon

#15416 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avijon »

high_volume wrote: 19/03/2021 22:45
zippoo87 wrote: 19/03/2021 21:47 Pa realno niko nece kupiti telefon i onda raditi test bacanja i lomljenja :D
Ali, što je nama bitno da li telefon puca ili ne, i a kojim mjestima, ako ga silom prelomimo :? Pa i ako se ogrebe negdje.. Nisu li bitnije njegove funkcije, sadržaj, ono za šta nam koristi i zbog čega biramo vrstu aparata :-)
Meni je veoma bitno kad drzim Opaljac na ekranu 30sec da mi ekran ne pocrni, pricaj za sebe :D
zippoo87

#15417 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Pa sve igra ulogu kada nesto placas i kupujes.
Ja sam se navikao na aluminij i staklo...a ove nove modele sada izbacuju plasticne i to nije polikarbonat plastika,koja je beton,nego neko smece...sto neko rece,sigurno od recikliranih flasa :lol:
Meni se kao korisniku ne svidja ovo da telefon ovako lako puca,iako u mojim rukama ne bi pukao ovako ni za tri zivota ali svejedno,opet cu birati jace i cvrsce,ako mogu.
high_volume

#15418 Re: Xiaomi mobiteli

Post by high_volume »

zippoo87 wrote: 19/03/2021 22:56
Pa sve igra ulogu kada nesto placas i kupujes.
Ja sam se navikao na aluminij i staklo...a ove nove modele sada izbacuju plasticne i to nije polikarbonat plastika,koja je beton,nego neko smece...sto neko rece,sigurno od recikliranih flasa :lol:
Meni se kao korisniku ne svidja ovo da telefon ovako lako puca,iako u mojim rukama ne bi pukao ovako ni za tri zivota ali svejedno,opet cu birati jace i cvrsce,ako mogu.
Po meni, mobitel može biti i od kartona, svejedno mi je. Bitno mi je da mi odgovara funkciji i potrebama. Nebrojeno je mnogo drugih stvari koje treba forsirati
sencobih

#15419 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

avijon wrote: 19/03/2021 22:51
Meni je veoma bitno kad drzim Opaljac na ekranu 30sec da mi ekran ne pocrni, pricaj za sebe :D
I da ga ne izgrebem kad budem drva cijepao na njemu, to mi je ključno
Tesla Edison

#15420 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tesla Edison »

MikacO wrote: 18/03/2021 16:42
citroen xm wrote: 18/03/2021 16:35 Evo u Hustelu se pojavio Note 10 4/64 za 380 KM. Za početak prodaje to je ok cijena. Ipak je nov model. Očekujem u istoj prodavnici 10 PRO oko 550 KM kada se pojavi i smatram da bi to bila za početak dobra cijena.
Meni to nije Ok. 4GB rama je malo za danasnji vakat a 64GB memorije jos manje. Snapdragon 6 procesor. Jos piljara pa je i garancija beskorisna. Za 380KM je Redmi Note 9s 6/128GB mnogo bolji izbor.
Eh da mi je znato za šta ti je potrebno više od 3 GB RAM-a na mobitelu, častio bih te.

Al bez zajebancije.

Isto tako, više od 32 GB interne memorije isto nije potrebno. U vrijeme clouda (GDrive, Azure, OneDrive,...) i kad su računari i mobiteli postali samo cloud terminali i ništa više, 32 GB memorije je i više nego dovoljno. Imam telefon od 64 GB i nikad nisam iskoristio ni 1 GB. Sve što uslikam ode na cloud, sve što skinem ode na cloud i automatski se obriše sa telefona. Cloud je zakon.

Sad ako telefon koristiš za PUBG i ostale gluposti, to je druga stvar, mada nikad nisam vidio smisao igranja igrica na telefonu. Za to su konzole i računari. Telefon je prvenstveno telekomunikacijski i multimedijalni uređaj pa sve ostalo. Al, svakom njegovo.

Ovaj dio o piljari i garanciji, u potpunosti se slažem :thumbup:
Grom2017

#15421 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Grom2017 »

^ Bez ljutnje i bez bilo kakvog pokusaja provokacije ali odavno vecu glupost nisam procitao. 64 GB je ispod bilo kakvog minimuma dana kad se razmislja o novom uredjaju a zasto ne treba sve podatke i fotografije drzati na raznim serverima mogao bih sat vremena nabrajati.
Opet kazem bez ljutnje, tebi ne treba i to je tvoje misljenje.
tukizahou

#15422 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tukizahou »

Grom2017 wrote: 20/03/2021 12:07 ^ Bez ljutnje i bez bilo kakvog pokusaja provokacije ali odavno vecu glupost nisam procitao. 64 GB je ispod bilo kakvog minimuma dana kad se razmislja o novom uredjaju a zasto ne treba sve podatke i fotografije drzati na raznim serverima mogao bih sat vremena nabrajati.
Ispod cijeg minimuma,gejmera i onih sto instaliraju 50 aplikacija?Evo ja godinu dana ne prelazim 30 giga i koristim ono sto meni treba,znaci preko 30 giga mi je slobodno,osnovne stvari koristim na telefonu kao i velika vecina onih sto imaju 40+ godina..
zippoo87

#15423 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Tacno je budalastinu napisao...ne zato sto mozda mnogima nije dovoljno 32 GB,nego zato sto druge mjeri po sebi i racuna ako je njemu dovoljno,da je svima dovoljno.
64GB je neki minimum danas za korisnika koji koristi telefon malo vise od viber chata i gledanja youtube-a
Ja recimo sada imam 64 GB i nikada nisam imao telefon sa vise GB,jer mi nije trebalo ali evo skoro sam popunio memoriju a masu stvari drzim u oblaku i online ali eto opet se nakupi.
Kako tehnologija napreduje,sve ide u HDu i odmah sve zauzima vise prostora ...igrice,aplikacije,slike,video,...
Telefon ne koristim ni godinu...dakle ako ga budem koristio jos godinu,sigurno cu ga napuniti.
Znaci za neko prosjecno koristenje ,minimum je 64 GB a 128 GB da ne razmisljas o tome dok koristis telefon.

Ne znam da li telefoni sta usporavaju kada se memorija popuni skroz ???
Tesla Edison

#15424 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tesla Edison »

Grom2017 wrote: 20/03/2021 12:07 ^ Bez ljutnje i bez bilo kakvog pokusaja provokacije ali odavno vecu glupost nisam procitao. 64 GB je ispod bilo kakvog minimuma dana kad se razmislja o novom uredjaju a zasto ne treba sve podatke i fotografije drzati na raznim serverima mogao bih sat vremena nabrajati.
Vjeruj mi ne bavim se teorijama zavjere. Sve svoje stvari držim na cloudu i cloud je budućnost, pričali mi šta god hoćemo. U budućnosti će biti sve manje i manje potrebe za lokalnom pohranom. Sa svim aplikacijama (budući da koristim preko 90% predinstaliranih) ne prelazim 1 GB prostora. A tu je i viber, netflix, eon, hbo i sl.

Sve ostalo cloud.
tukizahou

#15425 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tukizahou »

Najgore je to sto oni gledaju stvari iz svog ugla,ako oni koriste dosta aplikacija i igraju se na telefonu ne mora znacit da to svi rade.
Post Reply