Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
SamoVasGledam

#13076 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

zilog wrote: 19/03/2021 14:37 Da da, diplomirati istoriju, po mogucnosti u Srbiji, je jako bitno, ali ne na brzinu, nego na tanane.
Zato je Rakovic diplomirao sa 32 godine - inverzni Seselj... :pisnuo:
Ne znam kada je diplomirao, ali je barem doktor istorije ako ništa drugo i drži se svog profesionalnog polja što se za mnoge druge ne može reći.
zilog

#13077 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

SamoVasGledam wrote: 19/03/2021 14:53
zilog wrote: 19/03/2021 14:37 Da da, diplomirati istoriju, po mogucnosti u Srbiji, je jako bitno, ali ne na brzinu, nego na tanane.
Ne znam kada je diplomirao, ali je barem doktor istorije ako ništa drugo i drži se svog profesionalnog polja što se za mnoge druge ne može reći.
Naravno...
2011. je odbranio disertaciju na temu "Rokenrol u Jugoslaviji 1956–1968: izazov socijalistickom drustvu”

2012. Vidi da od rokenrola nema fajde, pa prelazi u Institut za noviju istoriju Srbije. Tamo je nedostajalo puno materijala, pa se novija istorija Srbije morala popuniti. I vec 2014. je osvanulo remek djelo:

СРПСКИ ИДЕНТИТЕТ МУСЛИМАНА СЛОВЕНСКОГ ПОРЕКЛА НА ПОСТЈУГОСЛОВЕНСКОМ ПРОСТОРУ У 21. ВЕКУ (СА ОСВРТОМ НА ПОВЕСНИ ИДЕНТИТЕТ СРБА МУСЛИМАНА)

I njega se smatra ekspertom za CG, a ne Sukovica? :mrgreen:

Istoricari - seoske varalice.

Na kompletne humanisticke nauke, u Srbiji, se komotno ponjamke... :roll:
SamoVasGledam

#13078 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

zilog wrote: 19/03/2021 15:44 Naravno...
2011. je odbranio disertaciju na temu "Rokenrol u Jugoslaviji 1956–1968: izazov socijalistickom drustvu”

2012. Vidi da od rokenrola nema fajde, pa prelazi u Institut za noviju istoriju Srbije. Tamo je nedostajalo puno materijala, pa se novija istorija Srbije morala popuniti. I vec 2014. je osvanulo remek djelo:

СРПСКИ ИДЕНТИТЕТ МУСЛИМАНА СЛОВЕНСКОГ ПОРЕКЛА НА ПОСТЈУГОСЛОВЕНСКОМ ПРОСТОРУ У 21. ВЕКУ (СА ОСВРТОМ НА ПОВЕСНИ ИДЕНТИТЕТ СРБА МУСЛИМАНА)

I magistarska tema ''Jugoslovenska javnost i Irska revolucija 1916-1923''. Njegov stav o južnoslovenskim muslimanima nema veze sa stavom o Crnogorcima.
Ako ga poredimo konkretno sa Šukovićem onda ga je u emisiji rasturio. Ima mnogo jačih imena u istoriji kao nauci na ovim prostorima od Rakovića, ali Raković je ako ništa drugo nezavisan istraživač dok Šuković deklamuje ono što mu drugi napišu.
I zanimljiva mi je jedna stvar. Ovde se pisalo o Šukoviću, a ja sam Rakovića spomenuo u toj priči onako usput. Ne čak ni kao sporednog lika, ali i to je bilo dovoljno da se ti i još jedan forumaš nakačite na taj deo komentara i sada smo došli do toga da pričamo o liku, delu i zvanju Rakovića (iako je to u potpunosti nebitno u kontekstu u kom sam ga ja spomenuo), a ja kao moram da ga branim?
Naravno svaki vaš komentar do sada upućen meni, ma koliko kratak bio, mora obavezno da sadrži i pomen Srba i Srbije u negativnom kontekstu. Ma o kojoj temi da ja pišem vi bi ste našli način da promenite tok reke u tom pravcu.
Ne znam kako to da objasnim. Možda psihologija ima odgovor na to pitanje, ali ja se njome slabo bavim.
zilog

#13079 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

SamoVasGledam wrote: 19/03/2021 16:01
Spoiler
Show
zilog wrote: 19/03/2021 15:44 Naravno...

I magistarska tema ''Jugoslovenska javnost i Irska revolucija 1916-1923''. Njegov stav o južnoslovenskim muslimanima nema veze sa stavom o Crnogorcima.
Ako ga poredimo konkretno sa Šukovićem onda ga je u emisiji rasturio. Ima mnogo jačih imena u istoriji kao nauci na ovim prostorima od Rakovića, ali Raković je ako ništa drugo nezavisan istraživač dok Šuković deklamuje ono što mu drugi napišu.
I zanimljiva mi je jedna stvar. Ovde se pisalo o Šukoviću, a ja sam Rakovića spomenuo u toj priči onako usput. Ne čak ni kao sporednog lika, ali i to je bilo dovoljno da se ti i još jedan forumaš nakačite na taj deo komentara i sada smo došli do toga da pričamo o liku, delu i zvanju Rakovića (iako je to u potpunosti nebitno u kontekstu u kom sam ga ja spomenuo), a ja kao moram da ga branim?
Naravno svaki vaš komentar do sada upućen meni, ma koliko kratak bio, mora obavezno da sadrži i pomen Srba i Srbije u negativnom kontekstu. Ma o kojoj temi da ja pišem vi bi ste našli način da promenite tok reke u tom pravcu.
Ne znam kako to da objasnim. Možda psihologija ima odgovor na to pitanje, ali ja se njome slabo bavim.
Ako cemo bas hronoloski, tvoj je komentar bio da ni jedan (koji pise na portalu) nije diplomirani istoricar. Onda si bas kao primjer "diplomiranog" naveo ono fasisticko govno Rakovica. I jos poslije napominjes da je doktor.

I da, nadji mi gdje generalno Srbe spominjem u negativnom kontekstu?
Bossona

#13080 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

zilog wrote: 19/03/2021 15:44
Naravno...

Image
Image

Južnoslavenski muslimani sa dominantnom ilirskom genetikom u granicama srednjevjekovne Bosne omeđene Stećcima, koje nazivaju Srbima,... :lol: :lol: :lol:
Toliko o s(e)r(v)pskim historičarima, :mrgreen:
Laboratorija za forenzičku genetiku na Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu, prof. dr. Damir Marjanović.
I2a je najstarija evropska i izvorno balkanska haplogrupa i što je najvažnije za poentu priče koja je zapoceta, veze nema sa slavenskom R1a što znači da Bošnjaci NISU SLAVENI jer samo 15% njih ima slavenske gene !
https://www.klix.ba/vijesti/bih/marjano ... 5lqq6Nb6_4
Capljina74

#13081 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Bossona wrote: 19/03/2021 16:38
zilog wrote: 19/03/2021 15:44

Naravno...

Image
Image

Južnoslavenski muslimani sa dominantnom ilirskom genetikom u granicama srednjevjekovne Bosne omeđene Stećcima, koje nazivaju Srbima,... :lol: :lol: :lol:
Toliko o s(e)r(v)pskim historičarima, :mrgreen:
Laboratorija za forenzičku genetiku na Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu, prof. dr. Damir Marjanović.
I2a je najstarija evropska i izvorno balkanska haplogrupa i što je najvažnije za poentu priče koja je zapoceta, veze nema sa slavenskom R1a što znači da Bošnjaci NISU SLAVENI jer samo 15% njih ima slavenske gene !
https://www.klix.ba/vijesti/bih/marjano ... 5lqq6Nb6_4

Ne reče ništa za ocila?

OdakleN su?
Bossona

#13082 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

Capljina74 wrote: 19/03/2021 17:02

Ne reče ništa za ocila?

OdakleN su?
Image

Kao i sve drugo iz mitomansko servskih falsfikatorskih bajki,
https://www.crwflags.com/fotw/flags/gr_byz.html#con

Kako smo se mi dočepali 4 S..Samo Sloga Srbina Spašava ili Samo Srbin Svašta Skuplja? :mrgreen:

https://arhiva.elitesecurity.org/t19837 ... EuSfQ5PY8w
Capljina74

#13083 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Kopi/pejst...

Ne reče mi pravo značenje akronima....

Ne reče vezu sa građanskim ratom u Rimu...

To te pitam.
Bossona

#13084 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

Dao sam ti masu dokaza i linkova ali mitomanima je mjerodavana samo njihova istina kojoj je osnova laz i mitomanija. :mrgreen:

Bitno je lažnu historiju širiti. falsfikovati i prisvajati kao svoju kako se radilo stoljećima. :mrgreen:

Ideja za to djelo nastala je iz potrebe da se osavremene domaće bajke i mitovi, s ciljem da se prilagode estetskim i moralnim normama savremenog građanskog društva, i uz savremen jezik pripovedanja. :mrgreen:

Bajke i mitove su priredili David Albahari, Dragan Velikić, Darko Tuševljaković, Aleksandar Glovacki i Oto Oltvanji.
Image
https://carobnaknjiga.rs/srpske-narodne ... u-xxi-veka
hillbill

#13085 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by hillbill »

Ne generalizujem....ja 35 godina slusam ovo bolesno guslanje iz Beograda /nema crnogoraca,nema makedonaca ,nema bosnjaka ,nema slovenaca.nema albanaca,nema ni ameba ako nije srpskog porekla/.Reci mi molim te kakav ti imas osjecaj kad gledas te srpske umne glave /rakovic,bokan,seselj,markovic/ kad zaguslaju svakog tjedna kod Marica.Kakav ti osjecaj imas kad se ti umni istoricari pocnu nadguslavati/nije se dogodila Srebrenica,logori u prijedoru su bili otvorenog tipa....maltene dobrovoljni,nije se dogodila Vase Miskina...usvari jeste se dogodila ali su sami sebe gadali,nisu srbi gadali markale . Jesu li to te mudre glave na koje se pozivas,i dajes im kredibilitet.Ako si srbin/a vidim da jesi/trebao bi ti reagovati na ovako nesto, i stiditi se stvari koje je ta bulumenta izgovorila.Ti se pozivas na takve da ti budu izvor znanja, i informacija..........i molim te lijapo .Oni imaju diplome.Oni su doktori.
Za tvoju informaciju; Mengele je imao diplomu i bio doktor.Kako bi se osjecao da ja tebi tvrdim; da je Jasenovac bio radni logor otvorenog tipa,u kojem su logorasi imali sportske aktivnosti i pozoriste.Ja znam neke glave koji to tvrde,i imaju diplome, ali se ne pozivam na takve, i ne dajem im kredibilitet kao ti.... Ovo gore sie dogodilo prije 25-30 godina .Danas imas predsjednika koji je trazio/ 100 za 1/i 80% nacije ga podzava........i ti mene optuzujues da generalizujem.
Capljina74

#13086 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Bossona

Za šta si mi dao?

Pa već sam ti odgovorio da i mala djeca znaju porjeklo ocila.

Šta si dokazao? Ono što svako srpče zna?

Sam sa sobom pričaš. Mora da ti je jaaaako dobro!

I rekao sam ti da su države tog doba tražile naslon na Romeju.
To je za ponos.

Već sam ti rekao da se zbog toga Stefan Uroš IV Dušan Nemanjić krunisao kao Rex Rasciae, imperator Romaniae.

Ali ti meni ne odgovaraš na ono što te ja pitam.

Mantaš o mitomaniji...
Bossona

#13087 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

Image
Image

Da ta djeca iz vrtića znaju istinu o ocilima ali iz bajki kao i ti, a kada je u mitomanija i falsfikovanje historije u pitanju to rade oni koje je Rimski imperator Heraklije u 7 stoljeću doveo kao nekrštene robove Serve na obale Dunava na prostoru danasnje Rumunije, koji bugarsko carstvo Romeja sebi prisvajaju, :mrgreen: http://www.roconsulboston.com/Pages/Inf ... rigin.html
SamoVasGledam

#13088 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

zilog wrote: 19/03/2021 16:37 Ako cemo bas hronoloski, tvoj je komentar bio da ni jedan (koji pise na portalu) nije diplomirani istoricar. Onda si bas kao primjer "diplomiranog" naveo ono fasisticko govno Rakovica. I jos poslije napominjes da je doktor.

I da, nadji mi gdje generalno Srbe spominjem u negativnom kontekstu?
Ja sam Rakovića spomenuo samo kao gosta kod Šukovića i ništa više. Sve ostalo ste vi dodavali za njega. Mene on ne zanima uopšte, niti sam ikada citirao njegove reči, ali svakako u domenu istorije ću više ceniti njega nego one koji se istorijom bavi iz hobija i honorarno.
Capljina74

#13089 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Đe nabavljaš puše?

Vidim dobro te radi...
SamoVasGledam

#13090 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Bossona wrote: 19/03/2021 16:38 ...
Južnoslovenska I2a nema veze sa Ilirima. Ona je istočnoevropskog porekla. Na Balkanu je pre više hiljada godina postojala I2, ali ona je davno izumrela, mnogo pre pojave Ilira. Iliri su E1b, R1b, J2b i G2.
Što se stećaka tiče koliko sam ispratio niko ne zna tačno njihovo poreklo, ali se najviše dovode u vezu sa Vlasima.
Pesma ''Tamo daleko'' nije nikakva prerada turske pesme, već je pesma ''Zar je morala doć'' stvorena na melodiju turskog kompozitora, a kasnije je sa ''Tamo daleko'' pretopljena u jednu pesmu. Danas i neki Hrvati tvrde ad su Srbi zapravo preuzeli celu pesmu od njih.
SamoVasGledam

#13091 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

hillbill wrote: 19/03/2021 17:55 Danas imas predsjednika koji je trazio/ 100 za 1/i 80% nacije ga podzava........i ti mene optuzujues da generalizujem.
Ne mogu da uzimam ni tebe, nit jednog drugog Bošnjaka za ozbiljno kada pišete o ovome svog dok Vučić na predsedničkim izborima pobeđuje ubedljivo u Novom Pazaru.
Ako ti Bošnjaci nemaju osećaj krivice dok glasaju za Vučić zašto bi Srbi realno imali?
I po kojem si to istraživanju zaključio da 80% podržava Vučića?
hillbill

#13092 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by hillbill »

SamoVasGledam wrote: 19/03/2021 18:46
hillbill wrote: 19/03/2021 17:55 Danas imas predsjednika koji je trazio/ 100 za 1/i 80% nacije ga podzava........i ti mene optuzujues da generalizujem.
Ne mogu da uzimam ni tebe, nit jednog drugog Bošnjaka za ozbiljno kada pišete o ovome svog dok Vučić na predsedničkim izborima pobeđuje ubedljivo u Novom Pazaru.
Ako ti Bošnjaci nemaju osećaj krivice dok glasaju za Vučić zašto bi Srbi realno imali?
I po kojem si to istraživanju zaključio da 80% podržava Vučića?
pa Vucicu je postavljen crveni tepih i u Sarajevu.

Mislim da je to veci poraz za bosnjake nego ono sto se dogodilo u ratu.

Nadam se da ce doci vrijeme za odgovornost onih koji su priredivali lakrdije tipa;tuzba protiv srbije i crveni tepih za doticnog
Bossona

#13093 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

SamoVasGledam wrote: 19/03/2021 18:43
Bossona wrote: 19/03/2021 16:38 ...
Južnoslovenska I2a nema veze sa Ilirima. Ona je istočnoevropskog porekla. Na Balkanu je pre više hiljada godina postojala I2, ali ona je davno izumrela, mnogo pre pojave Ilira. Iliri su E1b, R1b, J2b i G2. :mrgreen:
Što se stećaka tiče koliko sam ispratio niko ne zna tačno njihovo poreklo, ali se najviše dovode u vezu sa Vlasima.. :lol: :lol: :lol:
Pesma ''Tamo daleko'' nije nikakva prerada turske pesme, već je pesma ''Zar je morala doć'' stvorena na melodiju turskog kompozitora, a kasnije je sa ''Tamo daleko'' pretopljena u jednu pesmu. :mrgreen: Danas i neki Hrvati tvrde ad su Srbi zapravo preuzeli celu pesmu od njih.
Image
BOSNA JE STEĆCIMA OMEĐENA ISPOD KOJIH LEŽE NAŠI PRECI
Genetika dokazala: Ukopani ispod stećaka su naši preci
Voditelj projekta Naris Pojskić pojasnio je da je analizirano 20 grobova u kojima su bile 22 individue
Kod Tarčina su u 20 grobova ukopane 22 osobe/fena
Antropološkom analizom 22 skeletna ostatka sa nekropole stećaka "Metaljica" Vilovac kod Tarčina iz 15 stoljeća, utvrđeno je da je tu ukopano 17 odraslih individua starosti između 40 i 50 godina i petero djece starosti od devet mjeseci do devet godina. Njihova genetička struktura odgovara genetičkoj strukturi današnjeg bh. stanovnika.
Direktor Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju UNSA i voditelj projekta Naris Pojskić pojasnio je u razgovoru za Fenu da je analizirano 20 grobova u kojima su bile 22 individue, konstatovani su dvojni ukopi, odnosno u dva groba ukopane su po dvije individue.
- Analizom je utvrđeno da je na "Metaljici" ukopano 17 odraslih individua i petero djece. Jedno dijete je bilo starosti 9-12 mjeseci, drugo 4+-1 godina, treće 8+-2 godine, četvrto 9+-2 godine i za peto dijete godine se nisu mogle odrediti. S obzirom da su kosti postmortalno dosta oštećene, samo se na tri individue mogla odrediti okvirna starost, između 40 i 50 godina – pojasnio je Pojskić.
Utvrđeno je i brojčano stanje spolova, sedam individua je bilo muškog spola, četiri ženskog, a za njih šest nije se mogao utvrditi spol. Također, za pet dječijih skeleta nije se mogla odrediti spolna pripadnost.
- Zanimljivo je da su kod određenih individua uočene određene patologije na kostima. Tako je kod jedne individue ustanovljen teški osteoartitis - bez sumnje individua je patila od bolova u zglobovima, naročito pri kretanju, zatim u ograničenoj pokretljivosti kao i atrofiji mišića, koja dolazi uslijed smanjene pokretljivosti. Uzročnik ove bolesti jeste dizanje i nošenje teškog tereta – pojasnio je Pojskić.
Ista individua patila je i od osteoporoze – gubitka organskog i mineralnog dijela kosti koji se najviše manifestuje na pršljenovima.
- Značajno je spomenuti da je ova individua po svim prilikama imala i siflis – spolnu bolest koja se manifestuje po patološkim promjenama na lobanji – kazao je Pojskić.
Kod nekolicine individua uočena je paradentoza usljed nedostatka vitamina C, s čim su se historijske populacije često susretale, a nerijetko je to bio i skorbut – nešto ozbiljnija bolest uslijed hroničnog nedostatka vitamina C. Na zubima kod jedne individue ustanovljeni su i hipoplastični defekti na očnjacima. Ove patologije nastaju kao posljedica genetičkih faktora ili sistemskog fiziološkog stresa u koje spadaju izgladnjivanje, zarazne bolesti, metabolički poremećaji i fizičke ili psihičke traume.
Od dentalno-antropoloških specifičnosti uočljiva je pojava lopatastih sjekutića kod četiri uzorka te caklenskih ekstenzija kod šest uzoraka i obje specifičnosti javljaju se kod uzoraka muškog i jednog uzorka ženskog spola, kao i kod uzoraka dječijeg uzrasta.
- Specifično je uočljiva izrazita abrazija zuba te rijetka pojava karijesa (samo u jednom uzorku, starije životne dobi). Abrazija je karakteristična pojava na zubima srednjovjekovnih populacija zbog načina ishrane koja je uključivala slabo obrađenu hranu izrazito abrazivnog karaktera - naveo je Pojskić.
Hipoplazije cakline su rijetke na zubima ovih uzoraka, što je zanimljivo s obzirom na to da se radi o srednjevjekovnoj populaciji, gdje bi bilo za očekivati da je uslijed stresa i slabije ishrane došlo do narušavanja mineralizacije zuba. Izražena resorpcija alveolarne kosti govori u prilog mogućnosti da su ove osobe patile od parodontalnih oboljenja.
- Ipak, pri tumačenju ovih nalaza mora se biti oprezan zbog mogućnosti da je poslije smrti došlo do resorpcije kosti uslijed djelovanja kiselosti okolnog tla, te vremena proteklog od smrti do iskopavanja uzoraka – kazao je.
Analizi Y-hromosoma, koji se nasljeđuje po očevoj liniji, podvrgnuti su uzorci tri muške individue te je ustanovljeno da dvije muške osobe pripadaju I2a Y-haplogrupi (koja je najrasprostranjenija haplogrupa u recentnoj muškoj populaciji na prostoru BiH), dok jedna osoba pripada drugoj najučestalijoj Y-haplogrupi u BiH - R1b haplogrupi.
Dosadašnji rezultati molekularno-genetičke analize nisu ukazali na blisko-srodničku povezanost analiziranih individua, a za konačnu potvrdu ovog nalaza čekaju se rezultati sekvenciranja mitohondrijalne DNK koja je trenutno u fazi finalizacije.
Analizom mitohondrijalne DNK moguće je, kazao je Pojskić, pored srodničkih odnosa po majčinoj liniji, odrediti i pripadnost mitohondrijalnoj haplogrupi, što je od ključne važnosti za određivanje porijekla i pozicioniranje srednjovjekovnih bosanskohercegovačkih populacija u kontekstu cjelokupne humane populacije.
- Prema dosadašnjim naučnim saznanjima može se konstatovati da analizirane jedinke sa arheološkog nalazišta srednjovjekovne nekropole "Metaljica" nisu srodnici, različite su životne dobi i da se sa molekularno-genetičkog aspekta ne razlikuju od recentnih populacija u BiH, što populaciju ovog lokaliteta svrstava u primarno-srednjovjekovnu bosansku populaciju. Time se jasno pokazuje veza između većeg dijela današnje bh. populacije sa srednjovjekovnom bosanskom populacijom – zaključio je Pojskić.
Sonde na nekropoli "Metaljica" su trenutno zaštićene, a dalja iskopavanja su prekinuta zbog mjera koje su poduzete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, ali Pojskić je izrazio nadu da će ih krajem augusta ili početkom septembra ponovno otvoriti.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... eci-568353
Što se genetike tiče http://www.bosniafacts.info/other/genet ... uYjwn2_X2U
SamoVasGledam

#13094 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

hillbill wrote: 19/03/2021 19:05 pa Vucicu je postavljen crveni tepih i u Sarajevu.

Nadam se da ce doci vrijeme za odgovornost onih koji su priredivali lakrdije tipa;tuzba protiv srbije i crveni tepih za doticnog
Eto, a ja u životu nisam glasao za SNS i Vučića, a većina Bošnjaka u Srbiji jeste.
SamoVasGledam

#13095 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Bossona wrote: 19/03/2021 19:10 ...
Ovo je neozbiljno skroz. Neka autohtonistička budalaština. Gde je direktan link ka iGENEA-i?
Po kojoj logici Albanci i Crnogorci imaju više slovenskih gena od Bošnjaka kada su Bošnjaci autosomalno bliži Ukrajincima nego balkanskim narodima za koje zasigurno znamo da su starosedelački?
Ako je I2 starosedelački zašto je onda najdominantniji kod govornika slovenskih jezika na Balkanu dok se kod Albanaca i Grka kao starosedelaca nalazi minimalno?
Prelistaj malo Eupediju i stranice priznatih genetskih ustanova umesto pristrasnih balkanskih sajtova na kojima su podaci ''rekla-kazala''.

Što se pesama tiče, evo je izvorna ''Tamo daleko''.
https://www.youtube.com/watch?v=J95DzZCgl2A

A evo je i ''Zar je morala doć'' rađena po turskoj kompoziciji. Dve u potpunosti različite pesme:
https://www.youtube.com/watch?v=S82Y8NMJS2U
hillbill

#13096 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by hillbill »

SamoVasGledam wrote: 19/03/2021 19:12
hillbill wrote: 19/03/2021 19:05 pa Vucicu je postavljen crveni tepih i u Sarajevu.

Eto, a ja u životu nisam glasao za SNS i Vučića, a većina Bošnjaka u Srbiji jeste.

nisam sigaran u to.........ali ako su glasali ,eto im ga .Nemam nista protiv....neka nam ga ne izvoze.
Bossona

#13097 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

SamoVasGledam wrote: 19/03/2021 19:19 ---
Image
Image

Genetska istraživanja su iz medunarodnih instituta,. Dio Abanaca su od ilirskih plemena poput plemena Albani ali su većina mješavina i doseljenici sa prostora današnje Armenije i Azarbejdžana i zato imaju manje ilirskih gena od nas u Bosni jer su Iliri potiskivani dolaskom Slavena i ostalih plemena prema centralnom dijelu Ilirije današnje Bosne i Dalmacije koje se poklapaju i sa granicama stećaka. https://www.britannica.com/place/Illyria Image

Što se tiče pjesme "Tamo daleko" i njenog nastanka iz vremena nakon bijega iz Srbije srpske vojske na grčki otok Krf kada je i nastala, ma koliko se trudili ostaje samo loš pokušaj falsfikovanja turskog originala o moja Margarit :mrgreen:
http://enigmagika.blogspot.com/2015/02/ ... garit.html
Capljina74

#13098 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Travar,
Oćeš da kažeš da su Bošnjaci Iliri?

Oćeš li, molim te, toga što koristiš poslati Deretiću?
MorningStar

#13099 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by MorningStar »

Capljina74 wrote: 19/03/2021 21:00 Travar,

Nego sta :D ko i Hrvati germani :D
Capljina74

#13100 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

MorningStar wrote: 19/03/2021 21:01
Capljina74 wrote: 19/03/2021 21:00 Travar,

Nego sta :D ko i Hrvati germani :D
Čovjek koristi jaku medecinu!

Di beste!
Post Reply