Evo ja tvrdim da mart/april nije bilo isplaćeno do novembra! Kakav je to poticaj, da nismo dali vlasitte pare ugasili bi se ko naše komšije. Serem im se svima u usta!
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#40326 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma pusti kobasičarskog bota. Nema taj dodira s onima kojima nije isplaćeno jer nisu sda bagra. Kakav ba čist račun ako si prošao na konkursu. Čitam i ne vjerujem šta botina piše
Evo ja tvrdim da mart/april nije bilo isplaćeno do novembra! Kakav je to poticaj, da nismo dali vlasitte pare ugasili bi se ko naše komšije. Serem im se svima u usta!
Last edited by un1ted on 18/03/2021 16:01, edited 1 time in total.
-
aldinjo
#40327 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerovatno si primijetio koliko puta je federalna vlada odbila ove iz federalnog kriznog štaba u vezi sa rigoroznijim mjerama?TESLA_EDISON wrote: ↑18/03/2021 14:49Pa samo zapljenom i prodajom njezine imovine pola federacije ne bi trebalo uopšte raditi i svi bi imali punu platu godinu dana.Osim_13 wrote: ↑18/03/2021 14:41Rekoh ja jutros, Biserin novi vozni park bi dao sve rupe popuniti.TESLA_EDISON wrote: ↑18/03/2021 14:17
![]()
Bravo, to je to.
Lockdown uz adekvatnu naknadu u vidu pune plate, subvencioniranja svih troškova kako fizičkim tako i pravnim licima, obustave vraćanja kredita, privremenog ukidanja PDV-a, pa neka bude i godinu dana, nemam ništa protiv.
Para za ovo ima, samo uhljebima obustaviti isplate plata na godinu dana (dovoljno su se nakrali za ovaj period tako da neće ni osjetiti da nemaju platu godinu dana).
-
aldinjo
#40328 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Novca u budžetu Općine Novi Grad prošle godine nije bilo dovoljno za tu svrhu. Po riječima načelnika to bi trebali uplatiti na proljeće ove godine.un1ted wrote: ↑18/03/2021 16:00 Ma pusti kobasičarskog bota. Nema taj dodira s onima kojima nije isplaćeno jer nisu sda bagra. Kakav ba čist račun ako si prošao na konkursu. Čitam i ne vjerujem šta botina piše![]()
-
tukizahou
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#40330 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ti ocigledno ne shvatas da su to MOJE PARE! NE INTERESUJE ME ŠTO NEMA, neka ih rode! Je li to tesko shvatiti?aldinjo wrote: ↑18/03/2021 16:04Novca u budžetu Općine Novi Grad prošle godine nije bilo dovoljno za tu svrhu. Po riječima načelnika to bi trebali uplatiti na proljeće ove godine.un1ted wrote: ↑18/03/2021 16:00 Ma pusti kobasičarskog bota. Nema taj dodira s onima kojima nije isplaćeno jer nisu sda bagra. Kakav ba čist račun ako si prošao na konkursu. Čitam i ne vjerujem šta botina piše![]()
-
aldinjo
#40331 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Promašio si "adresu". Eno ti facebook stranice načelnika Novog Grada pa tu postavi pitanje.un1ted wrote: ↑18/03/2021 16:17Ti ocigledno ne shvatas da su to MOJE PARE! NE INTERESUJE ME ŠTO NEMA, neka ih rode! Je li to tesko shvatiti?aldinjo wrote: ↑18/03/2021 16:04Novca u budžetu Općine Novi Grad prošle godine nije bilo dovoljno za tu svrhu. Po riječima načelnika to bi trebali uplatiti na proljeće ove godine.un1ted wrote: ↑18/03/2021 16:00 Ma pusti kobasičarskog bota. Nema taj dodira s onima kojima nije isplaćeno jer nisu sda bagra. Kakav ba čist račun ako si prošao na konkursu. Čitam i ne vjerujem šta botina piše![]()
Last edited by aldinjo on 18/03/2021 16:36, edited 1 time in total.
-
laik1981
#40332 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Opstine nisu ni davale. Toliko o vasem poznavanju materije. Doprinose u iznosu od 236KM je subvencionirala vlada federacije, a iznos minimalca oko 400KM je uplatio kanton. Bilo je kasnjenja pa mnogi nisu mogli ovjeriti zdravstvenu dok su cekali. Mislim da je sa uplatama za taj dio zavrseno do kraja avgusta. To je bilo za pola marta i april. Za posle nemam pojma. Ako si bio marku duzan drzavi na ime necega bio bi eliminisan po kratkom postupku. Ako si dugovao doprinose za jedan mjesec, ako si bio duzan na ime poreza, ako nisi platio istaknutu reklamu. Znaci trazila se dlaka u jajetu. Ko je imao sve na cisto taj je i dobio. Opstine u tom dijelu nisu ucestvovale, bar u KS. Neke opstine su samo dijelile neke donacije u vidu sredstava za dezinfekciju i slicno.. Sad sta je Efendic obecavao u izbornoj godini to ne znam..aldinjo wrote: ↑18/03/2021 16:04Novca u budžetu Općine Novi Grad prošle godine nije bilo dovoljno za tu svrhu. Po riječima načelnika to bi trebali uplatiti na proljeće ove godine.un1ted wrote: ↑18/03/2021 16:00 Ma pusti kobasičarskog bota. Nema taj dodira s onima kojima nije isplaćeno jer nisu sda bagra. Kakav ba čist račun ako si prošao na konkursu. Čitam i ne vjerujem šta botina piše![]()
Last edited by laik1981 on 18/03/2021 16:31, edited 1 time in total.
-
MMM1977
-
aldinjo
#40334 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Općine su trebale uplaćivati novac . Eto koliko ti znaš. Da li je FBiH uplaćivala Općinama ne znam.laik1981 wrote: ↑18/03/2021 16:30Opstine nisu ni davale. Toliko o vasem poznavanju materije. Doprinose u iznosu od 236KM je subvencionirala vlada federacije, a iznos minimalca oko 400KM je uplatio kanton. Bilo je kasnjenja pa mnogi nisu mogli ovjeriti zdravstvenu dok su cekali. Mislim da je sa uplatama za taj dio zavrseno do kraja avgusta. To je bilo za pola marta i april. Za posle nemam pojma. Ako si bio marku duzan drzavi na ime necega bio bi eliminisan po kratkom postupku. Ako si dugovao doprinose za jedan mjesec, ako si bio duzan na ime poreza, ako nisi platio istaknutu reklamu. Znaci trazila se dlaka u jajetu. Ko je imao sve na cisto taj je i dobio. Opstine u tom dijelu nisu ucestvovale, bar u KS. Neke opstine su samo dijelile neke donacije u vidu sredstava za dezinfekciju i slicno.. Sad sta je Efendic obecavao u izbornoj godini to ne znam..aldinjo wrote: ↑18/03/2021 16:04Novca u budžetu Općine Novi Grad prošle godine nije bilo dovoljno za tu svrhu. Po riječima načelnika to bi trebali uplatiti na proljeće ove godine.un1ted wrote: ↑18/03/2021 16:00 Ma pusti kobasičarskog bota. Nema taj dodira s onima kojima nije isplaćeno jer nisu sda bagra. Kakav ba čist račun ako si prošao na konkursu. Čitam i ne vjerujem šta botina piše![]()
-
tap3ah75
#40335 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Fino im kaže napravite prezentaciju u Power Pointu.hadzinicasa wrote: ↑18/03/2021 14:16a moze im se.BadBoy wrote: ↑18/03/2021 13:35A majke mi dokle višekox wrote: ↑18/03/2021 13:31 Čitam i ne vjerujem:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turskim ... /210318085
Majke mi da ljudi ne umiru bilo bi presmiješno.
ne vidim ja tu kraja. a vlada ce pobiti koliko god njudi treba ne-mjerama samo da podruje sadasnju kantonalnu vlast.
mala zrtva u ljudskim zivotima za veliki cilj ponovnog trijumfa nacionalistickih stranaka na slijedecim izborima. sitnica takorec.
- bunk
#40336 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Federacija je obrtnicima i firmama koji su imali smanjen obim posla u odnosu na isti mjesec prosle godine platila doprinose a opcine su platile minimalne plate za svaki mjesec u kojemu su isti bili zatvoreni.
Pisem o Tk.
Pisem o Tk.
-
jagugu
#40337 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ništa od lockdowna u RS-u
Višković: Nećemo zatvarati ugostiteljske objekte, treba pojačati kontrole
https://www.klix.ba/vijesti/bih/viskovi ... /210318132
Višković: Nećemo zatvarati ugostiteljske objekte, treba pojačati kontrole
https://www.klix.ba/vijesti/bih/viskovi ... /210318132
-
invincible1921
#40338 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zbog cega produzit?Gerro wrote: ↑18/03/2021 13:34Jel se ti zayebavas za ovo trece? Pa ne postuje niko mjere u kaficima, cesto prodjem dnevno pored par kafica, sam izbjegavam da idem u zadnje vrijeme i niko tamo ne postuje distancu. Svaki 12 konobar nosi masku otprilike. Inspekcije nikad ni na vidiku. Prije je bilo i pisali su kazne ali u zadnjih par mjeseci nigdje.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
2.Zabrana masovnih okupljanja
3.Kafici ..ovdje se lomim..ako ce se striktno drzat pravila onda nek bude otvoren
4.PRACENJE STROGO DAL SE MJERE POSTUJU
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Mislim da za vise od ovoga nema potrebe, jer i ovo jedva da ista djeluje, a bilo sta vise ne bi donijelo nikakav benefit a steta bi bila nenadoknadiva
I ova glupost za policijski sat. Ne treba ga ukiniti nego staviti od 20:00 sati umjesto 23:00
Ti si po svom pisanju krajnje asocijalna osoba koja ni kad nije pandemija ne izlazi nigdje. Ti sumnjam da gdje izlazis a kamo li da negdje prolazis ...jer po ovome koliko prizivas mjere ja zakljcujem ovo sto si naveo, znaci ako cu ja sjedit kuci i syebavat se iz xy razloga onda nek sjede k drugi sto bi se samo ja
patio.
Izvini ako sam te uvrijedio al svakim postom samo pojacavas utisak koji sam napisao i mislim da zbog toga nisi relevantan da sudis o bilo cemu.
Toliko
-
avijon
#40339 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odao se ovim sa inspekcijom.. Nema objekta gdje nisu ušli desetine puta a posebno zadnjih mjesec, gledaju dezinf. Sredstva rokove, ima li ih dovoljno itd itd.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 17:02Zbog cega produzit?Gerro wrote: ↑18/03/2021 13:34Jel se ti zayebavas za ovo trece? Pa ne postuje niko mjere u kaficima, cesto prodjem dnevno pored par kafica, sam izbjegavam da idem u zadnje vrijeme i niko tamo ne postuje distancu. Svaki 12 konobar nosi masku otprilike. Inspekcije nikad ni na vidiku. Prije je bilo i pisali su kazne ali u zadnjih par mjeseci nigdje.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
3.Kafici ..ovdje se lomim..ako ce se striktno drzat pravila onda nek bude otvoren
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
Mislim da za vise od ovoga nema potrebe, jer i ovo jedva da ista djeluje, a bilo sta vise ne bi donijelo nikakav benefit a steta bi bila nenadoknadiva
I ova glupost za policijski sat. Ne treba ga ukiniti nego staviti od 20:00 sati umjesto 23:00
Ti si po svom pisanju krajnje asocijalna osoba koja ni kad nije pandemija ne izlazi nigdje. Ti sumnjam da gdje izlazis a kamo li da negdje prolazis ...jer po ovome koliko prizivas mjere ja zakljcujem ovo sto si naveo, znaci ako cu ja sjedit kuci i syebavat se iz xy razloga onda nek sjede k drugi sto bi se samo ja
patio.
Izvini ako sam te uvrijedio al svakim postom samo pojacavas utisak koji sam napisao i mislim da zbog toga nisi relevantan da sudis o bilo cemu.
Toliko
Terorisu ih bukvalno posebno petak, subota.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#40340 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi me uvrijedio jer se ne dam uvrijediti od nepismene osobe na nekom forumu, to kao prvo.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 17:02Zbog cega produzit?Gerro wrote: ↑18/03/2021 13:34Jel se ti zayebavas za ovo trece? Pa ne postuje niko mjere u kaficima, cesto prodjem dnevno pored par kafica, sam izbjegavam da idem u zadnje vrijeme i niko tamo ne postuje distancu. Svaki 12 konobar nosi masku otprilike. Inspekcije nikad ni na vidiku. Prije je bilo i pisali su kazne ali u zadnjih par mjeseci nigdje.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
patio.
Toliko
Kao drugo, svaka cast ako si zakljucio da sam asocijalna osoba jer mi je bitnije zdravlje ljudi koje volim od toga da izlazim i provodim se.
Treca stvar, produziti ga ako vec neces zatvarati kafice, jer ces time postici manju cirkulaciju ljudi u periodima kada ljudi najvise izlaze.
Cetvrta stvar, danas od poznanika umro otac od korone, srednjiu godina, koji nije imao nekih zdravstvenih poteskoca, ali vjerujem da cete vi teoreticari zavjera naci nacin da tu smrt pripisete nekoj drugoj bolesti.
-
laik1981
#40341 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Haj dobro, da se dalje ne raspravljamo. U pravu ste. Jeste da je zenin racunovodja predavao papire u federalnu poresku za subvenciju doprinosa i u ministarstvo privrede KS za minimalce ali eto ocigledno je da su neki predavali po opcinama. Spiskovi onih kojima je odobreno su javni i dalje dostupni na stranici ministarstva privrede KS i PUFBiH.. Zenina firma je u pitanju. Zvanicno nismo bili zatvoreni ali smo ostvarili pravo na osnovu prikazanog manjeg prometa za mart i april. Mimo toga Koldzo je u predizbornoj kampanji dijelio novac nekad u septembru, a koji je bio namijenjen za dezinfekciona sredstva i kao trebalo je taj novac pravdati, ali na kraju niko nista nije trazio jer je postojala rupa u ugovoru koja govori da je novac dodijeljen za borbu protiv pandemije pa se nije morao utrositi iskljucivo na dezinfekciona sredstva. Radilo se o iznosu od 2500KM, a dodjeljivalo se kao 500KM po radniku iako ta cifra po radniku nije bila zvanicna, ali otprilike toliko se dobijalo u Novom Sarajevu od Koldze i za to mozemo biti iskljucivo zahvalni Koldzinoj predizbornoj kampanji.. Nikakvu stelu nisam morao ganjati. Racunovodja sve zavrsio bez ikakvih problema. Znam da su mnogi otpadali jer su imali 50-100KM duga prema "drzavi" za neku glupost..aldinjo wrote: ↑18/03/2021 16:36Općine su trebale uplaćivati novac . Eto koliko ti znaš. Da li je FBiH uplaćivala Općinama ne znam.laik1981 wrote: ↑18/03/2021 16:30Opstine nisu ni davale. Toliko o vasem poznavanju materije. Doprinose u iznosu od 236KM je subvencionirala vlada federacije, a iznos minimalca oko 400KM je uplatio kanton. Bilo je kasnjenja pa mnogi nisu mogli ovjeriti zdravstvenu dok su cekali. Mislim da je sa uplatama za taj dio zavrseno do kraja avgusta. To je bilo za pola marta i april. Za posle nemam pojma. Ako si bio marku duzan drzavi na ime necega bio bi eliminisan po kratkom postupku. Ako si dugovao doprinose za jedan mjesec, ako si bio duzan na ime poreza, ako nisi platio istaknutu reklamu. Znaci trazila se dlaka u jajetu. Ko je imao sve na cisto taj je i dobio. Opstine u tom dijelu nisu ucestvovale, bar u KS. Neke opstine su samo dijelile neke donacije u vidu sredstava za dezinfekciju i slicno.. Sad sta je Efendic obecavao u izbornoj godini to ne znam..
https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/novosti-s ... nansiranja
https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/novosti-s ... za-dodjelu
http://www.pufbih.ba/v1/novosti/1879/li ... osiguranja
-
aldinjo
#40342 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja upitao načelnika Efendića na njegovoj facebook stranici i on mi odgovorio.laik1981 wrote: ↑18/03/2021 17:30Haj dobro, da se dalje ne raspravljamo. U pravu ste. Jeste da je zenin racunovodja predavao papire u federalnu poresku za subvenciju doprinosa i u ministarstvo privrede KS za minimalce ali eto ocigledno je da su neki predavali po opcinama. Spiskovi onih kojima je odobreno su javni i dalje dostupni na stranici ministarstva privrede KS i PUFBiH.. Zenina firma je u pitanju. Zvanicno nismo bili zatvoreni ali smo ostvarili pravo na osnovu prikazanog manjeg prometa za mart i april. Mimo toga Koldzo je u predizbornoj kampanji dijelio novac nekad u septembru, a koji je bio namijenjen za dezinfekciona sredstva i kao trebalo je taj novac pravdati, ali na kraju niko nista nije trazio jer je postojala rupa u ugovoru koja govori da je novac dodijeljen za borbu protiv pandemije pa se nije morao utrositi iskljucivo na dezinfekciona sredstva. Radilo se o iznosu od 2500KM, a dodjeljivalo se kao 500KM po radniku iako ta cifra po radniku nije bila zvanicna, ali otprilike toliko se dobijalo u Novom Sarajevu od Koldze i za to mozemo biti iskljucivo zahvalni Koldzinoj predizbornoj kampanji.. Nikakvu stelu nisam morao ganjati. Racunovodja sve zavrsio bez ikakvih problema. Znam da su mnogi otpadali jer su imali 50-100KM duga prema "drzavi" za neku glupost..aldinjo wrote: ↑18/03/2021 16:36Općine su trebale uplaćivati novac . Eto koliko ti znaš. Da li je FBiH uplaćivala Općinama ne znam.laik1981 wrote: ↑18/03/2021 16:30
Opstine nisu ni davale. Toliko o vasem poznavanju materije. Doprinose u iznosu od 236KM je subvencionirala vlada federacije, a iznos minimalca oko 400KM je uplatio kanton. Bilo je kasnjenja pa mnogi nisu mogli ovjeriti zdravstvenu dok su cekali. Mislim da je sa uplatama za taj dio zavrseno do kraja avgusta. To je bilo za pola marta i april. Za posle nemam pojma. Ako si bio marku duzan drzavi na ime necega bio bi eliminisan po kratkom postupku. Ako si dugovao doprinose za jedan mjesec, ako si bio duzan na ime poreza, ako nisi platio istaknutu reklamu. Znaci trazila se dlaka u jajetu. Ko je imao sve na cisto taj je i dobio. Opstine u tom dijelu nisu ucestvovale, bar u KS. Neke opstine su samo dijelile neke donacije u vidu sredstava za dezinfekciju i slicno.. Sad sta je Efendic obecavao u izbornoj godini to ne znam..
-
aldinjo
#40343 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vidiš da čovjek trola danima a administracije nema da ga barem upozori.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 17:02Zbog cega produzit?Gerro wrote: ↑18/03/2021 13:34Jel se ti zayebavas za ovo trece? Pa ne postuje niko mjere u kaficima, cesto prodjem dnevno pored par kafica, sam izbjegavam da idem u zadnje vrijeme i niko tamo ne postuje distancu. Svaki 12 konobar nosi masku otprilike. Inspekcije nikad ni na vidiku. Prije je bilo i pisali su kazne ali u zadnjih par mjeseci nigdje.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 11:59 1.Maske
5.UKINITE POLICIJSKI SAT
patio.
Toliko
Last edited by aldinjo on 18/03/2021 18:25, edited 1 time in total.
-
laik1981
#40344 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
E ako ti je Efendic tako odgovorio na FB onda ga ganjajte. Ja sam isao putem zvanicnih javnih poziva..aldinjo wrote: ↑18/03/2021 18:19Ja upitao načelnika Efendića na njegovoj facebook stranici i on mi odgovorio.laik1981 wrote: ↑18/03/2021 17:30Haj dobro, da se dalje ne raspravljamo. U pravu ste. Jeste da je zenin racunovodja predavao papire u federalnu poresku za subvenciju doprinosa i u ministarstvo privrede KS za minimalce ali eto ocigledno je da su neki predavali po opcinama. Spiskovi onih kojima je odobreno su javni i dalje dostupni na stranici ministarstva privrede KS i PUFBiH.. Zenina firma je u pitanju. Zvanicno nismo bili zatvoreni ali smo ostvarili pravo na osnovu prikazanog manjeg prometa za mart i april. Mimo toga Koldzo je u predizbornoj kampanji dijelio novac nekad u septembru, a koji je bio namijenjen za dezinfekciona sredstva i kao trebalo je taj novac pravdati, ali na kraju niko nista nije trazio jer je postojala rupa u ugovoru koja govori da je novac dodijeljen za borbu protiv pandemije pa se nije morao utrositi iskljucivo na dezinfekciona sredstva. Radilo se o iznosu od 2500KM, a dodjeljivalo se kao 500KM po radniku iako ta cifra po radniku nije bila zvanicna, ali otprilike toliko se dobijalo u Novom Sarajevu od Koldze i za to mozemo biti iskljucivo zahvalni Koldzinoj predizbornoj kampanji.. Nikakvu stelu nisam morao ganjati. Racunovodja sve zavrsio bez ikakvih problema. Znam da su mnogi otpadali jer su imali 50-100KM duga prema "drzavi" za neku glupost..
- Javier Pena
#40345 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turkovi ... /210318146
Nije da je branim, ubjedljivo najogavnija osoba u političkom svijetu i želim joj sve najgore, ali ovo je još jedan klasičan primjer nakaradnosti sistema.
Dakle, vezano za one Sputnikove vakcine koje su se mogle nabaviti još u januaru. Iz priloženih dokumenata, Bisera i MVP su odradili sav posao i onda to lagano preusmjerili Federalnom ministarstvu zdravlja i Ministarstvu civilnih poslova BiH.
Naravno, nije ovo ništa novo.
Nije da je branim, ubjedljivo najogavnija osoba u političkom svijetu i želim joj sve najgore, ali ovo je još jedan klasičan primjer nakaradnosti sistema.
Dakle, vezano za one Sputnikove vakcine koje su se mogle nabaviti još u januaru. Iz priloženih dokumenata, Bisera i MVP su odradili sav posao i onda to lagano preusmjerili Federalnom ministarstvu zdravlja i Ministarstvu civilnih poslova BiH.
Sad, da neko krene istraživati i propitkivati dalje, ovi će reći "mi smo to preusmjerili nekom drugom", taj drugi će reći "mi smo to nekom trećem", i tako se to vrti u krug i izgubi se negdje u sredini i slučaj bude zaboravljen. Idealno kreiran sistem da nikad ne pronađeš krivca."Dakle, Ministarstvo vanjskih poslova, ministrica Turković i njeni saradnici, svoje obaveze su izvršavali na vrijeme, a za nabavku vakcina i odluke o nabavkama, upite i odgovornost treba adresirati institucijama u čijim nadležnostima je ova oblast.
Naravno, nije ovo ništa novo.
- bunk
#40346 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovu ideju o pcr testu za ulazak u BiH treba podrzati.
-
aldinjo
#40347 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam imao trgovinu davno, tako da se to mene ne dotiče sada, ali znam ljude koji imaju firme pa su mi rekli da nisu dobili one "minimalce".laik1981 wrote: ↑18/03/2021 18:29E ako ti je Efendic tako odgovorio na FB onda ga ganjajte. Ja sam isao putem zvanicnih javnih poziva..aldinjo wrote: ↑18/03/2021 18:19Ja upitao načelnika Efendića na njegovoj facebook stranici i on mi odgovorio.laik1981 wrote: ↑18/03/2021 17:30
Haj dobro, da se dalje ne raspravljamo. U pravu ste. Jeste da je zenin racunovodja predavao papire u federalnu poresku za subvenciju doprinosa i u ministarstvo privrede KS za minimalce ali eto ocigledno je da su neki predavali po opcinama. Spiskovi onih kojima je odobreno su javni i dalje dostupni na stranici ministarstva privrede KS i PUFBiH.. Zenina firma je u pitanju. Zvanicno nismo bili zatvoreni ali smo ostvarili pravo na osnovu prikazanog manjeg prometa za mart i april. Mimo toga Koldzo je u predizbornoj kampanji dijelio novac nekad u septembru, a koji je bio namijenjen za dezinfekciona sredstva i kao trebalo je taj novac pravdati, ali na kraju niko nista nije trazio jer je postojala rupa u ugovoru koja govori da je novac dodijeljen za borbu protiv pandemije pa se nije morao utrositi iskljucivo na dezinfekciona sredstva. Radilo se o iznosu od 2500KM, a dodjeljivalo se kao 500KM po radniku iako ta cifra po radniku nije bila zvanicna, ali otprilike toliko se dobijalo u Novom Sarajevu od Koldze i za to mozemo biti iskljucivo zahvalni Koldzinoj predizbornoj kampanji.. Nikakvu stelu nisam morao ganjati. Racunovodja sve zavrsio bez ikakvih problema. Znam da su mnogi otpadali jer su imali 50-100KM duga prema "drzavi" za neku glupost..
-
aldinjo
#40348 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li neko je li ovo sad opet ograničeno kretanje ili su izmislili policijski sat? I odakle kantonu ovlaštenje da uvodi policijski sat/ograničeno kretanje bez da proglasi stanje elementarne nepogode?
-
high_volume
#40349 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ograničeno je bilo kretanje i prije "sad". Sad je samo smanjeno vrijeme slobodnog kretanje za dva sata, i nije u zavisnosti od stanja elementarne nepogode. Čak ni ugostiteljima nije zabranjen rad, zabranjeno je samo okupljanje u zatvorenoj prostoriji.
-
daddy-kool