Do sad je praksa bila da ti Sud da ukor a ti da platis sudske troskove, raja to objerucke prihvati. U sustini opet budes los za te sudske troskove.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Iker C
-
DonieBrasco
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#3453 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nece, kako ne kontas da ima ljudi koji rade malo duze, kojima smjena pocinje kasnije i sl. Ne kontas neke elementarne stvari. Policijski sat je dobra ideja, ali trebao je ici od 19 sati tj. jos duzi da budeinvincible1921 wrote: ↑18/03/2021 20:36Ako neko ide otice o vako i vratit se do 9 ko sto bi se vratio u 11Gerro wrote: ↑18/03/2021 20:34Ne izlazi ni moja raja u Lukavicu sad u ovoj situaciji, ali inace smo znali otici par put u Majstor za pivo, to sto si ti ogranicen druga stvar.invincible1921 wrote: ↑18/03/2021 20:30
Ni ti ni on nemate pojma o realnom stanju na terenu samo lupate neke opste narodno prihvacenje stavove koji su uglavnom pogresni, a koje ste naculi da su popularne...ja toliko raje imam i ne znam nikog da izlazi u lukavicu, vi ovdje pricate ko da ce 20k ic svaku subotu
Udji na instagram, stavi u lokaciju neki kafić iz Lukavice pa ces vidjeti da li izlaze, ukljuci malo taj mozak
-
mrgreen
#3454 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2021 20:08 Ovdje se igra sramotna politicka igra preko ledja gradjana.
Stoka zelena.
Pojam zeleni četnici nikad nije bio istinitiji.
Njima nije bitno koliko ce ljudi umrijeti od pandemije, cak stavise uradice sve sto mogu da taj broj bude sto veci, samo da bi "Fortina vlada" pala.
Vertikale i paketi >>>> ljudski zivoti.
-
laik1981
#3455 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam se zajebavoinvincible1921 wrote: ↑18/03/2021 20:30Ni ti ni on nemate pojma o realnom stanju na terenu samo lupate neke opste narodno prihvacenje stavove koji su uglavnom pogresni, a koje ste naculi da su popularne...ja toliko raje imam i ne znam nikog da izlazi u lukavicu, vi ovdje pricate ko da ce 20k ic svaku subotu
Last edited by laik1981 on 18/03/2021 20:46, edited 2 times in total.
- CikCikCikPogodi
#3456 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nece se vrlo vjerovatno ponovo otvarati i opustati u Sarajevu nista dok se ne vakcinise dovoljni procenat stanovnistva. Kopirat ce ostale. S obzirom koliko su ostali tromi u Europi mi cemo jos tromiji biti.Arachnoidea wrote: ↑18/03/2021 20:33 Čak i u idealnom scenariju po kojem niko ne napušta KS tokom ovih besmislenih mjera ostali kantoni će se tek u narednom periodu suočiti s punim udarom trećeg vala. Smiriš situaciju u KS otvoriš opet sve kroz mjesec ćeš se vratit na isto zbog kruženja virusa iz ostatka FBiH a i RS, o dijaspori koja će dolaziti za ramazan i bajram bez ikakvih testova da i ne govorim.
- Arachnoidea
#3457 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Cisto sumnjam, ovaj malo kakim malo piskim lockdown govori u prilog tome da ne postoji dovoljna ni politicka a ni ekonomska snaga koja bi to sve izgurala do kraja.CikCikCikPogodi wrote: ↑18/03/2021 20:41Nece se vrlo vjerovatno ponovo otvarati i opustati u Sarajevu nista dok se ne vakcinise dovoljni procenat stanovnistva. Kopirat ce ostale. S obzirom koliko su ostali tromi u Europi mi cemo jos tromiji biti.Arachnoidea wrote: ↑18/03/2021 20:33 Čak i u idealnom scenariju po kojem niko ne napušta KS tokom ovih besmislenih mjera ostali kantoni će se tek u narednom periodu suočiti s punim udarom trećeg vala. Smiriš situaciju u KS otvoriš opet sve kroz mjesec ćeš se vratit na isto zbog kruženja virusa iz ostatka FBiH a i RS, o dijaspori koja će dolaziti za ramazan i bajram bez ikakvih testova da i ne govorim.
- CikCikCikPogodi
#3458 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Postoji KS moze izdrazavati sve ugostitelje dok se ne vakcinise barem 50% stanovnistva.Arachnoidea wrote: ↑18/03/2021 20:44Cisto sumnjam, ovaj malo kakim malo piskim lockdown govori u prilog tome da ne postoji dovoljna ni politicka a ni ekonomska snaga koja bi to sve izgurala do kraja.CikCikCikPogodi wrote: ↑18/03/2021 20:41Nece se vrlo vjerovatno ponovo otvarati i opustati u Sarajevu nista dok se ne vakcinise dovoljni procenat stanovnistva. Kopirat ce ostale. S obzirom koliko su ostali tromi u Europi mi cemo jos tromiji biti.Arachnoidea wrote: ↑18/03/2021 20:33 Čak i u idealnom scenariju po kojem niko ne napušta KS tokom ovih besmislenih mjera ostali kantoni će se tek u narednom periodu suočiti s punim udarom trećeg vala. Smiriš situaciju u KS otvoriš opet sve kroz mjesec ćeš se vratit na isto zbog kruženja virusa iz ostatka FBiH a i RS, o dijaspori koja će dolaziti za ramazan i bajram bez ikakvih testova da i ne govorim.
-
laik1981
#3459 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
S obzirom na policijski skratice radno vrijeme i trgovcima..
- ANamelessGhoul
#3460 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma ko da ce bit nesto od ovog drug. Ostavili su ljude bukvalno bez hljebaOsim_13 wrote: ↑18/03/2021 20:18https://www.klix.ba/vijesti/vlada-ks-pr ... /210318148ANamelessGhoul wrote: ↑18/03/2021 20:16 Zao mi je kuhara i konobara kojima je to jedini izvor egzistencije. A za ove gazde me plaho zaboli. Reko da pojasnim ono sto sam ranije rekao.
Eh sad, pitanje je koliko će obični radnik išta od ovog vidjeti.
-
splinter
#3461 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
@laik1981
Nevjerojatno koliko zaostajemo za svijetom. Npr do prije par mjeseci svi su provodili manje više iste mjere.
Okosnica strategije borbe su bile tzv NPI (Non-Pharmaceutical interventions) koje se inače provode kod epidemija ( pojačana higijena, dezinfekcija, distanca, maske itd). U tom segmentu mi smo bili koliko toliko konkurentni jer smo poduzimali manje više iste mjere. Ali od prije par mjeseci fokus je na vakcinama i imunizaciji stanovništva i tu su se ljudi totalno udaljili od nas. Ja ne znam šta oni kontaju u KŠ. Pa vala Ima i segment mentalnog zdravlja. Ne mogu ljudi više trpiti neke stvari godinu dana poput ovaca i bez ikakvog vidljivog napretka ili usvojene strategije.
@DonieBrasco
Baš zato su trebali pokazati inat ali i stručnost te preuzeti odgovornost za neke stvari.
Ovako im samo nabacuju loptu na volej.
Nevjerojatno koliko zaostajemo za svijetom. Npr do prije par mjeseci svi su provodili manje više iste mjere.
Okosnica strategije borbe su bile tzv NPI (Non-Pharmaceutical interventions) koje se inače provode kod epidemija ( pojačana higijena, dezinfekcija, distanca, maske itd). U tom segmentu mi smo bili koliko toliko konkurentni jer smo poduzimali manje više iste mjere. Ali od prije par mjeseci fokus je na vakcinama i imunizaciji stanovništva i tu su se ljudi totalno udaljili od nas. Ja ne znam šta oni kontaju u KŠ. Pa vala Ima i segment mentalnog zdravlja. Ne mogu ljudi više trpiti neke stvari godinu dana poput ovaca i bez ikakvog vidljivog napretka ili usvojene strategije.
@DonieBrasco
Baš zato su trebali pokazati inat ali i stručnost te preuzeti odgovornost za neke stvari.
Ovako im samo nabacuju loptu na volej.
-
Iker C
#3462 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nebitno, ako cu birati izmedju Lukavice i Harkija biram Lukavicu. Harki prekuce zatvara sve objekte jer je kao samosvjestan a u biti je dezinfikovao prostor zbog smrti konobara( prepala mu se g...). Danas pompezno najavljuje otvaranje objekata vec sutra i onda u medjuvremenu Vlada donosi ovu zabranu. I naravno Harki pljuje ovu odluku, pitam vas koliko mozes biti licemjer od 1 do Harkija Selmanovica?
-
akcija007
#3463 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sto je najgore ovi svi politicari, ce se vakcinisati vec iduce sedmice a nisu prtom mrdnuli.
Kakao Federalna vlada ne zeli da donosi odluke za cijelu federaciju, morat ce strozije mjere da donose i svi granicni kantoni sa KS ako zele da uspiju koliko toliko u borbi s virusom
Kakao Federalna vlada ne zeli da donosi odluke za cijelu federaciju, morat ce strozije mjere da donose i svi granicni kantoni sa KS ako zele da uspiju koliko toliko u borbi s virusom
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#3464 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je to.Iker C wrote: ↑18/03/2021 20:49Nebitno, ako cu birati izmedju Lukavice i Harkija biram Lukavicu. Harki prekuce zatvara sve objekte jer je kao samosvjestan a u biti je dezinfikovao prostor zbog smrti konobara( prepala mu se g...). Danas pompezno najavljuje otvaranje objekata vec sutra i onda u medjuvremenu Vlada donosi ovu zabranu. I naravno Harki pljuje ovu odluku, pitam vas koliko mozes biti licemjer od 1 do Harkija Selmanovica?
-
markopd
#3465 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pravi radnik će naći drugi posao,ako nije u dodiru sa ugostiteljstvom i uslugom,vjerovatno i sa boljim uslovima ako ne i većom platom.Pa zar ne vidite da se od tog posla bježi glavom bez obzira,znam masu ljudi koji su školovani konobari rade sasvim druge poslove,mada ni sa kuvarima nije idealna situacija.U KS možeš ih prstima jedne ruke prebrojati koji sa strukom rade taj posao.Tu su omladinci i studenti koji ganjaju da zarade za džeparac i da bježe što prije.Onda se nađu ova gospoda koja su protestvovala prije nedelju dana da iskorištavaju omladinu za sitniš.Nisam protiv ugostiteljstva kao dijela privrede,ali da radi kako treba.Ovo je smijurija i iskorištavanje jadnog čovjeka.ANamelessGhoul wrote: ↑18/03/2021 20:16 Zao mi je kuhara i konobara kojima je to jedini izvor egzistencije. A za ove gazde me plaho zaboli. Reko da pojasnim ono sto sam ranije rekao.
- ANamelessGhoul
#3466 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Govorim za ljude koje znam i koji su stariji s porodicamamarkopd wrote: ↑18/03/2021 20:52Pravi radnik će naći drugi posao,ako nije u dodiru sa ugostiteljstvom i uslugom,vjerovatno i sa boljim uslovima ako ne i većom platom.Pa zar ne vidite da se od tog posla bježi glavom bez obzira,znam masu ljudi koji su školovani konobari rade sasvim druge poslove,mada ni sa kuvarima nije idealna situacija.U KS možeš ih prstima jedne ruke prebrojati koji sa strukom rade taj posao.Tu su omladinci i studenti koji ganjaju da zarade za džeparac i da bježe što prije.Onda se nađu ova gospoda koja su protestvovala prije nedelju dana da iskorištavaju omladinu za sitniš.Nisam protiv ugostiteljstva kao dijela privrede,ali da radi kako treba.Ovo je smijurija i iskorištavanje jadnog čovjeka.ANamelessGhoul wrote: ↑18/03/2021 20:16 Zao mi je kuhara i konobara kojima je to jedini izvor egzistencije. A za ove gazde me plaho zaboli. Reko da pojasnim ono sto sam ranije rekao.
-
nadezdakov
#3467 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moja susjeda koja radi kao kuharica u lokalnom restoranu onda nije prava radnica. A vjerojato ni njena maloljetna djeca nisu prava djeca, neke lutke.markopd wrote: ↑18/03/2021 20:52Pravi radnik će naći drugi posao,ako nije u dodiru sa ugostiteljstvom i uslugom,vjerovatno i sa boljim uslovima ako ne i većom platom.ANamelessGhoul wrote: ↑18/03/2021 20:16 Zao mi je kuhara i konobara kojima je to jedini izvor egzistencije. A za ove gazde me plaho zaboli. Reko da pojasnim ono sto sam ranije rekao.
-
markopd
#3468 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nisam mislio u tom kontekstu,već da će pravi radnik naći posao koji NIJE u dodiru sa ugostiteljstvom.Kakve veze ima što radi kao kuvarica ili ako joj je to škola,sad sam Vam rekao da znam masu ljudi koji sa tom školom rade kao kuriri brze pošte,trgovci,vozači...nadezdakov wrote: ↑18/03/2021 20:56 Moja susjeda koja radi kao kuharica u lokalnom restoranu onda nije prava radnica. A vjerojato ni njena maloljetna djeca nisu prava djeca, neke lutke.
-
DonieBrasco
#3469 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Uskrs, Vaskrs, Ramazan - Bajram, to ce biti haos jer je narod stoka.
- dječak sa šibicama
#3470 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Cijeli svijet vodi bitku sa koronom, samo kod nas SDA i HDZ sa cetvorkom.
-
laik1981
#3471 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zbog ovih stvari imaju otpor ljudi i prema onim najosnovnijim mjerama. Iskreno zao mi je cetvorke. Glasao sam za njih, a skoncace prije nego sto su i poceli sta konkretno raditi. Bas su naletili na volej..splinter wrote: ↑18/03/2021 20:48 @laik1981
- ANamelessGhoul
#3472 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Hoce li dostave raditi?
-
laik1981
#3473 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Najbolje da sve te ljude zaposle u javne institucije. Sta ces konobarisati i kuhati. Bolje se uvaliti na kakav salter i krasti Bogu dane do penzije..markopd wrote: ↑18/03/2021 20:58Nisam mislio u tom kontekstu,već da će pravi radnik naći posao koji NIJE u dodiru sa ugostiteljstvom.Kakve veze ima što radi kao kuvarica ili ako joj je to škola,sad sam Vam rekao da znam masu ljudi koji sa tom školom rade kao kuriri brze pošte,trgovci,vozači...nadezdakov wrote: ↑18/03/2021 20:56 Moja susjeda koja radi kao kuharica u lokalnom restoranu onda nije prava radnica. A vjerojato ni njena maloljetna djeca nisu prava djeca, neke lutke.
-
kox
- MorningStar
#3475 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja mislim da bi svi trebali postati ministrilaik1981 wrote: ↑18/03/2021 21:03Najbolje da sve te ljude zaposle u javne institucije. Sta ces konobarisati i kuhati. Bolje se uvaliti na kakav salter i krasti Bogu dane do penzije..markopd wrote: ↑18/03/2021 20:58Nisam mislio u tom kontekstu,već da će pravi radnik naći posao koji NIJE u dodiru sa ugostiteljstvom.Kakve veze ima što radi kao kuvarica ili ako joj je to škola,sad sam Vam rekao da znam masu ljudi koji sa tom školom rade kao kuriri brze pošte,trgovci,vozači...nadezdakov wrote: ↑18/03/2021 20:56 Moja susjeda koja radi kao kuharica u lokalnom restoranu onda nije prava radnica. A vjerojato ni njena maloljetna djeca nisu prava djeca, neke lutke.