Ljudi koriste priliku koja im se pruza sta treba da pokrepaju pa da im neko kaze "e svaka vam cast"...daddy-kool wrote: ↑16/03/2021 15:39 Vidi ove bagre:
https://rs.n1info.com/region/ceo-ustavn ... -u-srbiji/
Svi zaposleni u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine vakcinisali su se protiv koronavirusa, međutim vakcinu su umesto u svojoj zemlji primili u Srbiji, potvrđeno je iz sedišta tog suda u Sarajevu.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- emigrazione
#40176 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
palermo
#40177 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ali oni ne smiju koristiti tu priliku. Nemaju pravo na to. Jer su Ustavni sud. Koji štiti pravni poredak i štiti tebe i mene od anarhije.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:08Ljudi koriste priliku koja im se pruza sta treba da pokrepaju pa da im neko kaze "e svaka vam cast"...daddy-kool wrote: ↑16/03/2021 15:39 Vidi ove bagre:
https://rs.n1info.com/region/ceo-ustavn ... -u-srbiji/
Svi zaposleni u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine vakcinisali su se protiv koronavirusa, međutim vakcinu su umesto u svojoj zemlji primili u Srbiji, potvrđeno je iz sedišta tog suda u Sarajevu.
Na ovaj način oni legitimiraju anarhiju i svima šalju poruku da je jedino ispravno pravilo,snalazi se kako možeš. Ako ne možeš, onda crkni.
- Javier Pena
#40178 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bez uvrede, ali u kojoj državi ti misliš da živiš? Pa ovo ne čudi ni 1%. Naravno da je snalazi se kako znaš i umiješ, uvijek će i biti.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:14
Ali oni ne smiju koristiti tu priliku. Nemaju pravo na to. Jer su Ustavni sud. Koji štiti pravni poredak i štiti tebe i mene od anarhije.
Na ovaj način oni legitimiraju anarhiju i svima šalju poruku da je jedino ispravno pravilo,snalazi se kako možeš. Ako ne možeš, onda crkni.
- emigrazione
#40179 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cuj ne smiju, ko kaze i gdje pise da sudija ustavnog suda ne smije da se vakcinise u inostranstvu?! Ja bih poslao sad ovog momenta svoje roditelje na bilo koju tacku ove planete da se vakcinisu, da sam to u stanju naravno i bas bi me bolio kurac sta misli neko o tome...
- spinel_
#40180 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda jedino u privatnoj reziji. Ovako smiju nam se u facu.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:19 Cuj ne smiju, ko kaze i gdje pise da sudija ustavnog suda ne smije da se vakcinise u inostranstvu?! Ja bih poslao sad ovog momenta svoje roditelje na bilo koju tacku ove planete da se vakcinisu, da sam to u stanju naravno i bas bi me bolio kurac sta misli neko o tome...
-
palermo
#40181 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ti možeš, one ne smije. Tebi niko ne treba niti smije zamjeriti. Jer nisi sudija Ustavnog suda.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:19 Cuj ne smiju, ko kaze i gdje pise da sudija ustavnog suda ne smije da se vakcinise u inostranstvu?! Ja bih poslao sad ovog momenta svoje roditelje na bilo koju tacku ove planete da se vakcinisu, da sam to u stanju naravno i bas bi me bolio kurac sta misli neko o tome...
Ako on može (sudija Ustavnog suda) onda nemaš pravo da se ljutiš na doktora koji uzme bolovanje usred padnemje, na policajca koji pušta kriminalca...svi će oni naći opravdanje zašto su to uradili.
I onda smo se vratili u praistorijsko doba.
-
palermo
#40182 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Bosni i Hercegovini živim. Već dugo godina. Da liu me čudi ili ne čudi, uopšte nije bitno.Javier Pena wrote: ↑16/03/2021 16:16Bez uvrede, ali u kojoj državi ti misliš da živiš? Pa ovo ne čudi ni 1%. Naravno da je snalazi se kako znaš i umiješ, uvijek će i biti.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:14
Ali oni ne smiju koristiti tu priliku. Nemaju pravo na to. Jer su Ustavni sud. Koji štiti pravni poredak i štiti tebe i mene od anarhije.
Snalazi se kako znaš i umiješ može vrijediti za mene i za tebe, za sudije Ustavnog suda ne može. Imaju oni dovoljno privilegija, i neka imaju, ali privilegije za sobom nose i makar minimum odgovornosti.
- emigrazione
#40183 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jarane umiru ljudi okolo, danas mi komsija umro 40tak godina mogao 5 ljudi nositi u zubima, prije dva dana dobio temperaturu danas umro...drzava ne postoji, niti je kada postojala niti ce ikada i postojati, osim da ti mazne lovu iz dzepa i sl...svi, znaci i sudije i svi ostali, ako su normalni i odgovorni prema sebi prije svega i onim koji ih vole u zivotu, trebaju koristiti sve moguce veze i vezice da se vakcinisu, sve ostalo je suplja i populizam....
-
nezznalicaa
-
BadBoy
#40185 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne razumiju ljudi šta ovo znači. Društveni ugovor je mrtav.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:31U Bosni i Hercegovini živim. Već dugo godina. Da liu me čudi ili ne čudi, uopšte nije bitno.Javier Pena wrote: ↑16/03/2021 16:16Bez uvrede, ali u kojoj državi ti misliš da živiš? Pa ovo ne čudi ni 1%. Naravno da je snalazi se kako znaš i umiješ, uvijek će i biti.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:14
Snalazi se kako znaš i umiješ može vrijediti za mene i za tebe, za sudije Ustavnog suda ne može. Imaju oni dovoljno privilegija, i neka imaju, ali privilegije za sobom nose i makar minimum odgovornosti.
-
meridiyan
#40186 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pametni ljudi. A poruku nikome ne salju jer je narod ovo im omogucio.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:14Ali oni ne smiju koristiti tu priliku. Nemaju pravo na to. Jer su Ustavni sud. Koji štiti pravni poredak i štiti tebe i mene od anarhije.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:08Ljudi koriste priliku koja im se pruza sta treba da pokrepaju pa da im neko kaze "e svaka vam cast"...
-
palermo
#40187 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Onda trebaju reći, mi više nismo sudije Ustavnog suda i odosmo tražiti sebi vakcinu.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:31 Jarane umiru ljudi okolo, danas mi komsija umro 40tak godina mogao 5 ljudi nositi u zubima, prije dva dana dobio temperaturu danas umro...drzava ne postoji, niti je kada postojala niti ce ikada i postojati, osim da ti mazne lovu iz dzepa i sl...svi, znaci i sudije i svi ostali, ako su normalni i odgovorni prema sebi prije svega i onim koji ih vole u zivotu, trebaju koristiti sve moguce veze i vezice da se vakcinisu, sve ostalo je suplja i populizam....
I onda će te sutra netko na ulici sresti i oteti i vakcinu i sve što imaš. A sve pod izgovorom da se mora brinuti o sebi i svojima.
I mene je strah i shvatam jako dobro šta znači strah, ali de saulišite se malo
-
laik1981
#40188 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Drustveni ugovor i solidarnost su kod nas rahmetlije od 96.BadBoy wrote: ↑16/03/2021 16:34Ne razumiju ljudi šta ovo znači. Društveni ugovor je mrtav.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:31U Bosni i Hercegovini živim. Već dugo godina. Da liu me čudi ili ne čudi, uopšte nije bitno.Javier Pena wrote: ↑16/03/2021 16:16
Bez uvrede, ali u kojoj državi ti misliš da živiš? Pa ovo ne čudi ni 1%. Naravno da je snalazi se kako znaš i umiješ, uvijek će i biti.
- Javier Pena
#40189 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Živiš u zabludi, kao i poprilično mnogo ljudi u ovoj državi. Mogu oni raditi šta god hoće i niko im ništa neće uraditi, i tako je odavno, tako je sada, i tako će još dugo biti. Ja shvatam šta ti želiš reći, ali to sve vrijedi za normalnu državu.
-
palermo
#40190 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cak i u nenormalnoj drzavi kakva je nasa moraju postojati neka pravila od kojih se ne.smije odstupiti.Javier Pena wrote: ↑16/03/2021 16:42 Živiš u zabludi, kao i poprilično mnogo ljudi u ovoj državi. Mogu oni raditi šta god hoće i niko im ništa neće uraditi, i tako je odavno, tako je sada, i tako će još dugo biti. Ja shvatam šta ti želiš reći, ali to sve vrijedi za normalnu državu.
- Javier Pena
#40191 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa evo je li se odstupilo? I šta će se desiti? Daj bože šta, ali ne vjerujem.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:45Cak i u nenormalnoj drzavi kakva je nasa moraju postojati neka pravila od kojih se ne.smije odstupiti.Javier Pena wrote: ↑16/03/2021 16:42 Živiš u zabludi, kao i poprilično mnogo ljudi u ovoj državi. Mogu oni raditi šta god hoće i niko im ništa neće uraditi, i tako je odavno, tako je sada, i tako će još dugo biti. Ja shvatam šta ti želiš reći, ali to sve vrijedi za normalnu državu.
-
laik1981
#40192 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo stizu donacije i iz Turske. Hocete da pogadjamo kako ce poredati prioritete za vakcinaciju? Eva ja glasam da ce prvi na redu biti budzetski korisnici i ne mislim tu samo na rizicne kategorije kao sto su zdravstveni i prosvjetni radnici, policija i sl. Solidarnost postoji, ali samo unutar institucija za uhljebljavanje.. Ostale koji nisu u tim vodama posmatraju kao neprijatelje..
-
emmir1
#40193 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Realno je da će običan narod vakcine da dobije medju zadnjim u BIH
Dok se cijeli svijet vakciniše onda ide BH sirotinja
Dok se cijeli svijet vakciniše onda ide BH sirotinja
- emigrazione
#40194 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Niko ba nikome nista ne otima, ljudi su ponudjeni da se vakcinisu...znas li ti koliko se ljudi iz Federacije treba ovih dana vakcinisati u RS-u, ja ih znam 5 samo iz moje blize okoline, veze muljanje ovo ono...spasi svoju glavu care ako si pametan, boli i Fadila i Bakira kurac za tebe i tvoj zivotpalermo wrote: ↑16/03/2021 16:38Onda trebaju reći, mi više nismo sudije Ustavnog suda i odosmo tražiti sebi vakcinu.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:31 Jarane umiru ljudi okolo, danas mi komsija umro 40tak godina mogao 5 ljudi nositi u zubima, prije dva dana dobio temperaturu danas umro...drzava ne postoji, niti je kada postojala niti ce ikada i postojati, osim da ti mazne lovu iz dzepa i sl...svi, znaci i sudije i svi ostali, ako su normalni i odgovorni prema sebi prije svega i onim koji ih vole u zivotu, trebaju koristiti sve moguce veze i vezice da se vakcinisu, sve ostalo je suplja i populizam....
I onda će te sutra netko na ulici sresti i oteti i vakcinu i sve što imaš. A sve pod izgovorom da se mora brinuti o sebi i svojima.
I mene je strah i shvatam jako dobro šta znači strah, ali de saulišite se malo
-
adsubzero
#40195 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
WTF, kako je ovo uporedivo? Evo godinu i nesto od pocetka pandemije, nemaju znaci ljudi pravo na bolovanje ni godisnji? A stavljas to u istu ravan sa policajcem koji pusta kriminalca?palermo wrote: ↑16/03/2021 16:27Ti možeš, one ne smije. Tebi niko ne treba niti smije zamjeriti. Jer nisi sudija Ustavnog suda.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:19 Cuj ne smiju, ko kaze i gdje pise da sudija ustavnog suda ne smije da se vakcinise u inostranstvu?! Ja bih poslao sad ovog momenta svoje roditelje na bilo koju tacku ove planete da se vakcinisu, da sam to u stanju naravno i bas bi me bolio kurac sta misli neko o tome...
Ako on može (sudija Ustavnog suda) onda nemaš pravo da se ljutiš na doktora koji uzme bolovanje usred padnemje, na policajca koji pušta kriminalca...svi će oni naći opravdanje zašto su to uradili.
I onda smo se vratili u praistorijsko doba.
-
palermo
#40196 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Off topic je, neću da idem dalje u diskusiju. A uporedivo jeste, ono što bi im bi bilo zajedničko je bježanje od odgoovrnosti i prave prirode svoga posla.
Ali rekoh, off topic je.....pa ja neću dalje, ti kako hoćeš
-
daddy-kool
#40197 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne bi ni ja bolje rekao.palermo wrote: ↑16/03/2021 16:14Ali oni ne smiju koristiti tu priliku. Nemaju pravo na to. Jer su Ustavni sud. Koji štiti pravni poredak i štiti tebe i mene od anarhije.emigrazione wrote: ↑16/03/2021 16:08Ljudi koriste priliku koja im se pruza sta treba da pokrepaju pa da im neko kaze "e svaka vam cast"...
-
adsubzero
#40198 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prava priroda posla nije fizicki i mentalni burn-out, niko tu nema nadljudske sposobnosti. Problem je organizacije, tj nedovoljne radne snage. Ali necemo dalje kao sto kazes...
-
Trappist
#40199 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
KAKO KLIX DEZINFORMISE JAVNOST:
"U Sarajevu će Covid pasoši funkcionisati preko Vibera, masovna vakcinacija u Zetri
S obzirom na to da je već sada poznato kako putovanja u mnogim evropskim zemljama neće biti moguća bez potvrde o vakcinisanju, i Bosna i Hercegovina će morati da osmisli način dobijanja virtuelne potvrde za svoje stanovnike.
Pasoš o vakcinaciji protiv koronavirusa koji je potreban za slobodna putovanja unutar Evropske unije bi trebalo da bude na snazi već od 17. marta, a bit će odobrena samo putovanja onima koji su dobili vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lijekove."
Da li ce mediji ikad odgovarati za prenosenje laznih informacija?
"U Sarajevu će Covid pasoši funkcionisati preko Vibera, masovna vakcinacija u Zetri
S obzirom na to da je već sada poznato kako putovanja u mnogim evropskim zemljama neće biti moguća bez potvrde o vakcinisanju, i Bosna i Hercegovina će morati da osmisli način dobijanja virtuelne potvrde za svoje stanovnike.
Pasoš o vakcinaciji protiv koronavirusa koji je potreban za slobodna putovanja unutar Evropske unije bi trebalo da bude na snazi već od 17. marta, a bit će odobrena samo putovanja onima koji su dobili vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lijekove."
Da li ce mediji ikad odgovarati za prenosenje laznih informacija?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija