Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma.Le.Na wrote: ↑15/03/2021 19:19
Ja sam stalno umorna
Def smanjenih kognitivnih sposobnosti, na poslu "vidim" da nije to to..
Koncentracija...pamcenje..
Nije ko prije
Sad se javljaju i glavobolje
Ako mozes pogledaj sa prevodom.
Mnogi ljudi imaju slicne probleme kao i ti sada.
Pokusaj naci profesionalnu pomoc i zelim ti brz oporavak
Hvala
Nacu cu nekoga da mi prevede
Vjerovatno zvuci kao suplja ali ja sam jako "svjesna" svog tijela
Puno puta sam neke stvari sama mogla dijagnosticirati jer osjetim kako mi tijelo radi
Korona je meni, ne znam kako i sta tacno, ali def je nesto "zastopala"
U jednom trenurku kao da osjetite da se nesto "zaglavilo"...puklo...pokvarilo
Ne mrsam od tada onako kako sam prije..bez obzira koje mjere uvela
Definitivno nemam onu brzinu razmisljanja, cesto se desi da se ne mogu sjetiti izraza
Na poslu nekada problem jer neke stvari ..ne kontam..zaglupljenje def
Ne znam da li je moguca regeneracija, da li je moguca rekuperacija
Moguce jeste,ljudi iz ovog klipa spominju da im lagano ide na bolje,ali da im je potrebana pomoc strucnjaka za to.
Zaboravljaju rijeci,dok pisu mogu se koncetrisati samo na jednu rijec a nikako recenicu.
Mozda da pokusas sa krizaljkama ili nesto slicno tome
Prve simptome-gubitak okusa i mirisa- osjetio sam u subotu ujutro i odmah nazvao dr. Ona je odredila testiranje u utorak i bio sam pozitivan. Otprilike tada mi se pojavila i temperatura i trajala je nekih 6-7 dana a varirala je u intervalu 37-38.6 C. Jedan dan je bilo blagih bolova u butnim mišićima. Ostalo bilo OK-nije bilo kašlja ni problema sa disanjem ni bilo kakvih bolova. Čula okusa i mirisa se vratila za 7 dana o nestanka. Trošio paracetamol i ponekad brufen te vitamine i minerale. Preventivno, po preporuci dr, pio Azitromicin 6 dana. Malo smanjen apetit ali sam se nekako tjerao da jedem. Godile su mi dosta i tople supe sa telećim koljenicama. Uglavnom, vodili su me kao lakši slučaj.
5 dana nakon izlaska iz izolacije uradio krvnu sliku i bili povišeni trombociti, CRP i fibrinogen. Na rtg snimku dr vidio neke sumnjive tačkice i dao mi da 10 dana pijem Medrol 8 mg i Aspirin protekt (još ga pijem). Na ponovljenim nalazima krvi bilo sve OK a pošto nisam imao nikakvih teškoća nisam ni radio ponovo rtg. Nakon toga, još nekih desetak dana blagi umor a kasnije se sve vratilo u normalu.
Iskustva su fakat različita. Znam ljude kojima se ni tri mjeseca nakon izlaska iz izolacije još nije vratilo čulo mirisa. Neki su mjesecima nakon osjećali umor a znam ljude koji se zaista ne sjećaju nekih stvari.
i agree wrote: ↑15/03/2021 15:06
Jeste li blijedi vi sto ste imali ili imate koronu,to sam primjetio kod nekih,kao simptom...
Meni se vratila boja lica skoro, proslo je tacno 4 mjeseca. I kao da se sve polako vraca u normalu, malo me grlo pecka i dalje slajm i nos ujutru zacepljen.
Od proslog ponedeljka temperatura 37,2 do 38,5 svakodnevno,u srijedu slikao pluća i krv, sve ok, iako temp nije prestajala. Jučer ponovo slikao pluća i konstatovana upala lijevog plućnog krila, dr mi propisala Klacid 2x1 10 dana.
soferina wrote: ↑16/03/2021 08:45
Od proslog ponedeljka temperatura 37,2 do 38,5 svakodnevno,u srijedu slikao pluća i krv, sve ok, iako temp nije prestajala. Jučer ponovo slikao pluća i konstatovana upala lijevog plućnog krila, dr mi propisala Klacid 2x1 10 dana.
Sretno sa klacidom, meni je izuzetno tesko pao... odvratan antibiotik
26. dan od pojave prvih simptoma, kada su prošli i temperatura i upala i svi ostali problemi, koža me boli na svaki dodir, od vrata pa do koljena. Očigledno su se nervni završeci upalili, neka borba u organizmu jos traje (svaku noć se moram, zbog znojenja, bar 3 puta presvući, ali nemam povišenu temperaturu)... jel imao neko slično iskustvo?
Ne koristi se antibiotik za virusno oboljenje.
Naime, kako je meni dr objasnila, u periodu zaraze virusom organizam se bori i dođe do slabljenja imuniteta i tada mogu neke bakterije da napadnu i inficiraju organizam i to oni zovu superinfekcija. To pokušavaju spriječiti antibioticima.
Iker C wrote: ↑16/03/2021 09:10
Virusno oboljenje se lijeci antibioticima, po meni je to skroz nelogicno.
Ali ako virus pokrene neku upalu, a najčešće je to upala pluća, čime ćeš je liječiti? Mi se i ne liječimo od virusa jer za to nema lijeka nego od njegovih posljedica.
Iker C wrote: ↑16/03/2021 09:10
Virusno oboljenje se lijeci antibioticima, po meni je to skroz nelogicno.
Ali ako virus pokrene neku upalu, a najčešće je to upala pluća, čime ćeš je liječiti? Mi se i ne liječimo od virusa jer za to nema lijeka nego od njegovih posljedica.
Wenger wrote: ↑08/03/2021 09:51
Ma testiranje manje vise al gledaj da pluca snimis u narednih par dana, to ti je bitnije svakako. Ja sam se sokirao kad mi rekose upala pluca, nekako sam mislio da sam se izvukao bez toga.
Evo izgleda su mi pluća već u belaju. Osjetim u grlu pucketanje kad dišem. Pretpostavljam da je to dovoljan znak.
Koja ti je bila terapija za upalu pluća?
Izvini nisam ranije vidio...ja sam imao 2 antibiotika, Augmentin i Ciprol, prvi jednom dnevno, drugi dva put dnevno...10 dana
Iker C wrote: ↑16/03/2021 12:26
Neki dan je doktor pisao da je besmisleno uzimati antubiotike kod virusne upale pluca.
Zašto onda ljudima u velikoj mjeri ti antibiotici pomažu? To je garant neki "doktor" u pitanju. Hoće li on preuzeti na sebe odgovornost ako neko završi u bolnici a mogao je proći s kućnim liječenjem uz antibiotik?
Ja sam za cijelo vrijeme bolovanja popio ukupno 3 paracetamola. I to je to.
Iako su me mnogi "strucnjaci" savjetovali da "preventivno" pijem i antibiotike, nisam to uradio.
Osluskivao sam svoje tijelo i u skladu sa tim se i ponasao. Da je krenulo stezanje i bolovi u prsima, kasljanje, temperature koje se tesko obaraju (sve klasicni simptomi upale pluca), ganjao bi doktore i vjerovatno pio antibiotike. Obzirom da to nije bio slucaj, sve se zavrsilo na ta 3 paracetamola. Nisam vadio ni krv. Samo uslikao pluca na pocetku simptoma (tada je sve bilo cisto) i to je to.
Jel kod nekog ovo pocinjalo sa umorom i iscrpljenoscu? Od subote me drzi ozbiljan umor i slabost, a nikakve druge simptome nemam, malo zacepljen nos jedino. Glupo mi nazvati da se testiram, kad nemam nintemperaturu, ne kasljem, a cula su i dalje tu.
New wave wrote: ↑16/03/2021 15:18
Jel kod nekog ovo pocinjalo sa umorom i iscrpljenoscu? Od subote me drzi ozbiljan umor i slabost, a nikakve druge simptome nemam, malo zacepljen nos jedino. Glupo mi nazvati da se testiram, kad nemam nintemperaturu, ne kasljem, a cula su i dalje tu.
Imao sam gubitak cula mirisa i nikakvih vise simptoma, da bi mi sad vrlo cesto bio miris paljevine u nosu. Dvojica poznanika koji su radili seroloski i bili asimptomatski su mi potvrdili da se i njima isto desava.
Bukvalno osjecaj kao kad udjes u zadimljenu prostoriju
_BataZiv_0809 wrote: ↑16/03/2021 15:37
Bice da sam ga prebolovao "na nogama".
Imao sam gubitak cula mirisa i nikakvih vise simptoma, da bi mi sad vrlo cesto bio miris paljevine u nosu. Dvojica poznanika koji su radili seroloski i bili asimptomatski su mi potvrdili da se i njima isto desava.
Ovo sam i ja čuo, uradi serološki.
Jedan od njih dvojice ponovo fasovao Moguce da je novi soj, moguce da je prosao bolje zbog antitijela....ne znam nisam pametan, zato mi se i ne radi...
Tačno taj osjećaj. U stvari nešto kao kad opušak zapali kantu il papir. I konstantno je bio prisutan od kad se pojavio nekad u završnoj fazi.