Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
- kakotakonikako
#2427 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
emmir1 wrote: ↑15/03/2021 10:00 Supruga je trudnica koja prima clexan.
Odemo u OM da nam prepišu i čeka se po sat vremena na red sa bolesnim ljudima da bi se dobio nalog.
Onda sa tim nalogom ideš u prostoriju gdje ti daju par komada jer više nemaju.
Nalog je npr za 30 komada, daju 4 i kažu dodjite naredni put.
Dodje se naredni put i nema naloga, izgubili, idi opet u red i čekaj sat vremena i tako već nekoliko puta gube nalog.
Ako nema nikako clexana moramo kupit, do sada smo kupili nekoliko paketa a jedan paket je 97 km.
No kako je clexan na listi treba nam račun iz apoteke i potvrda iz Omer Maslic da nemaju da nam izdaju clexan, te onda nam može socijalno da refundira novac.
Ali u Omer Maslic ne žele dati potvrdu da nemaju clexana uz obrazloženje da direktor neda, tako da nije moguće refundirati novac za kupovinu.
No nije ni to glavni problem.
Trudnice koje moraju da primaju clexan, stoje u redu po sat vremena i izlažu se riziku svakih nekoliko dana.
I to veliki broj trudnica koje su u riziko grupi.
Zar im je toliki problem potpisati nalog za trudnice za clexan i da ne stoje toliko vremena u redovima da bi došli kod doktorice.
To je samo malo organizacije i reda da se uspostavi.
Bruka.
-
Trappist
#2428 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zato su redovni po televizijama i portalima gdje govore kako je narod bagra koja se ne pridrzava mjera i da se hitno treba sve zatvoriti. A najbanalnije stvari nisu u stanju rijesiti.emmir1 wrote: ↑15/03/2021 10:00 Supruga je trudnica koja prima clexan.
Odemo u OM da nam prepišu i čeka se po sat vremena na red sa bolesnim ljudima da bi se dobio nalog.
Onda sa tim nalogom ideš u prostoriju gdje ti daju par komada jer više nemaju.
Nalog je npr za 30 komada, daju 4 i kažu dodjite naredni put.
Dodje se naredni put i nema naloga, izgubili, idi opet u red i čekaj sat vremena i tako već nekoliko puta gube nalog.
Ako nema nikako clexana moramo kupit, do sada smo kupili nekoliko paketa a jedan paket je 97 km.
No kako je clexan na listi treba nam račun iz apoteke i potvrda iz Omer Maslic da nemaju da nam izdaju clexan, te onda nam može socijalno da refundira novac.
Ali u Omer Maslic ne žele dati potvrdu da nemaju clexana uz obrazloženje da direktor neda, tako da nije moguće refundirati novac za kupovinu.
No nije ni to glavni problem.
Trudnice koje moraju da primaju clexan, stoje u redu po sat vremena i izlažu se riziku svakih nekoliko dana.
I to veliki broj trudnica koje su u riziko grupi.
Zar im je toliki problem potpisati nalog za trudnice za clexan i da ne stoje toliko vremena u redovima da bi došli kod doktorice.
To je samo malo organizacije i reda da se uspostavi.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#2429 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Imal tog lockdowna 
-
Naslovnica
#2430 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mene maloprije zvali iz DZ Kumrovec, imao večeras zakazan internistički pregled.
Uglavnom, sve se odgađa do daljnjeg, nema novog termina, nema internista, "hladni pogon" šta god im to značilo.
Uglavnom, sve se odgađa do daljnjeg, nema novog termina, nema internista, "hladni pogon" šta god im to značilo.
-
Naslovnica
#2431 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Meščini da je ovo DZ Saraje polje
-
Iker C
#2432 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
U 12h je skupstina KS, pripremite kokice i slusajte Zahiragica kako samara poziciju.
-
avijon
#2433 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ŠOKANTNO
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2434 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Individualizam
Nema odgovornosti
Individualizam razara zapadnu civilizaciju
Nema odgovornosti
Individualizam razara zapadnu civilizaciju
- Truba
#2435 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jes vala moze i saraj polje
Nego curi pise ilidza lokacija pa sam konto
Ali vidim nije njezin snimak
-
avijon
#2436 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Cekaj jesu ovo oni heroji? Heroji za bol u kurculaik1981 wrote: ↑15/03/2021 09:45U fazonu zvoni k...u vise, a posle se osudjuje onaj covjek sto je u buljakovu sve posutao.. Ovo su uobicajene slike koje se predstavljaju kao "nemaju vremena". Znam iz licnog iskustva nekad u novembru..A_A_AKCIJA wrote: ↑15/03/2021 09:01 Ako nekoga zanima kako izgleda to javljanje na telefon...
Jutros podijelila frendica na FB
Užas, za zatvora. Ljudi zbog slušalice bukvalno umiru. Jer neki uhljup ne može da radi svoj posao, ljudi na vrijeme ne dobijaju terapiju.
- Truba
#2437 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Introvert
Na pauzi
Na pauzi
- avenija
#2438 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kao sto sam i pisao prosle sedmice je bio glavni pik u srijedu sa 850 zarazenih i od tada brojka pada do danasnjih 500.
Sutra prekosutra ce opet biti po 600-700 ali do nedelje i ponedeljka brojka ce pasti na 200-300.
Kao sto govore virusolozi pa i Djikic sada lockdown pa ni u Sarajevu nema smisla.
Koliko je KS najebao i koliko je dobra odluka da svaki kanton sam upravlja pokazuje ovaj podatak.
Sutra prekosutra ce opet biti po 600-700 ali do nedelje i ponedeljka brojka ce pasti na 200-300.
Kao sto govore virusolozi pa i Djikic sada lockdown pa ni u Sarajevu nema smisla.
Koliko je KS najebao i koliko je dobra odluka da svaki kanton sam upravlja pokazuje ovaj podatak.
-
Trappist
#2439 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
15.03.2021. "Na koronavirus je pozitivno 109 uposlenika KCUS-a, u izolaciji je još 55. Ukupno 387 uposlenika KCUS-a je na bolovanju po raznim osnovama."
10.11.2021. "Naučili smo da radimo puno. Sa današnjim danom imamo 457 uposlenika na bolovanju, od toga 260 zbog COVID-19, a od toga 176 pozitivnih i onih koji imaju razvijenu sliku bolesti. Ostali su u izolaciji i čekaju nalaz testa."
Po rijecima Sebije, haman svaki drugi uposlenik kcus-a je imao koronu od novembra do marta. Toliko o tome da obican narod ne postuje mjere pa se zarazi.
10.11.2021. "Naučili smo da radimo puno. Sa današnjim danom imamo 457 uposlenika na bolovanju, od toga 260 zbog COVID-19, a od toga 176 pozitivnih i onih koji imaju razvijenu sliku bolesti. Ostali su u izolaciji i čekaju nalaz testa."
Po rijecima Sebije, haman svaki drugi uposlenik kcus-a je imao koronu od novembra do marta. Toliko o tome da obican narod ne postuje mjere pa se zarazi.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2440 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
sarajevo su dobro jebale otvorene granice, skijališta za sve i sl.
ovdje bi situacija bila jednaka i danas kao i recimo u januaru / februaru da virus nije usao iz inostranstva... ali jbg, tako nam je kako je, nadam se da će ovo splasnuti do kraja mjeseca i da će se malo regulisati nešto oko ulaska u državu
ovdje bi situacija bila jednaka i danas kao i recimo u januaru / februaru da virus nije usao iz inostranstva... ali jbg, tako nam je kako je, nadam se da će ovo splasnuti do kraja mjeseca i da će se malo regulisati nešto oko ulaska u državu
-
Naslovnica
#2441 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
De ba, ovaj dušek ne izgleda ovako nakon pacijenta sa koronom.
Ovaj dušek nije opran od kada je stavljen u upotrebu, a preko njega su protutnjale vjerovatno stotine različitih pacijenata.
Svako ko je bio u bolnici zna na šta liče ti dušeci.
- Mate_Miso_Kovac
#2442 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma do kraja mjeseca opet smanjiti broj dnevnih testiranja i rijesen problem. Ne moš imat buljuk zaraženih ako ne testiraš mlogo, ha ja 
-
Milenkov buraz
#2443 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Da, da, ja sam se zijanio koliko sam u januaru i februaru vidio HR registracija štraftaju gore-dole.mk ultra wrote: ↑15/03/2021 11:07 sarajevo su dobro jebale otvorene granice, skijališta za sve i sl.
-
invincible1921
#2444 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Utorkom vazda najvise bude tako da ocekujem sutra kao sto ti rece 600/700...nadam se da si u pravu za peakavenija wrote: ↑15/03/2021 10:59 Kao sto sam i pisao prosle sedmice je bio glavni pik u srijedu sa 850 zarazenih i od tada brojka pada do danasnjih 500.
-
NelsonM
#2445 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Na KCUS je fakat ratno stanje, mole jedni druge za krevete, nemaju doovljno kisika, sestre moraju davati nekoliko minuta bocu jednom, nekoliko durgom. Ovo nije samo na podhrastovima, nego na svim klinikama, jer su ih morali svugdje primiti. Smjene koje rade su apsolutno nenormalne. Zovu ih u 2 ujutro da dodju jer nema ljudi. Zar je toliko tesko prihvatiti svoju odgovornost u svemu ovome, u Njemackoj nema tog doktora koji bi pristao da radi takve smjene dok narod ne podnosi ni najmanju zrtvu. Aposlutno sva moja raja se zarazili u ovom trecem valu na skijanju (tj. restoranima na skijalistima) i svadbama. I ok fakat niko od mladih nije imao teze simptome osim dvojice sto su debeli, ali od nekoliko su roditelji sad u opstoj i kcusu. Interesuje me jel tako mala zainteresovanost za te bolesne zato sto su im daleko od ociju pa ih ne moraju gledati vec su na ledjima doktora i sestara. Ja sam protiv lockdowna kad su hospitalizacije niske, npr. u Njemackoj mi nije jasno sto je ovako, ali svako vidi da je u Sarajevu nemoguce ovako izdrzati. Ne razumijem napade na zdravstveni sistem a niko ne zeli da pogleda sebe.
-
avijon
#2446 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Doslo na naplatu ispijanje kafa i gledanje serija dok su sve ostale kolege crkavale neka sad malo nadoknade iako bi trebali u zatvor za ono sto su radili prvih pola godine pandemije.NelsonM wrote: ↑15/03/2021 11:40 Na KCUS je fakat ratno stanje, mole jedni druge za krevete, nemaju doovljno kisika, sestre moraju davati nekoliko minuta bocu jednom, nekoliko durgom. Ovo nije samo na podhrastovima, nego na svim klinikama, jer su ih morali svugdje primiti. Smjene koje rade su apsolutno nenormalne. Zovu ih u 2 ujutro da dodju jer nema ljudi. Zar je toliko tesko prihvatiti svoju odgovornost u svemu ovome, u Njemackoj nema tog doktora koji bi pristao da radi takve smjene dok narod ne podnosi ni najmanju zrtvu. Aposlutno sva moja raja se zarazili u ovom trecem valu na skijanju (tj. restoranima na skijalistima) i svadbama. I ok fakat niko od mladih nije imao teze simptome osim dvojice sto su debeli, ali od nekoliko su roditelji sad u opstoj i kcusu. Interesuje me jel tako mala zainteresovanost za te bolesne zato sto su im daleko od ociju pa ih ne moraju gledati vec su na ledjima doktora i sestara. Ja sam protiv lockdowna kad su hospitalizacije niske, npr. u Njemackoj mi nije jasno sto je ovako, ali svako vidi da je u Sarajevu nemoguce ovako izdrzati. Ne razumijem napade na zdravstveni sistem a niko ne zeli da pogleda sebe.
- Mate_Miso_Kovac
#2447 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ništa njima nece biti naplaćeno, nego pacijentima koji će umirati i od covida i od drugih boleština, zbog njihovog nerada. Kad se sve zavrsi i podvuce crta, niko nece odgovarati ni za šta. Posao se nastavlja, plata dobra i redovna, groblja puna. Do sljedećeg puta...
-
avijon
#2448 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, nit cemo ikad saznat koliko je ljudi posebno mladjih bezveze umrlo zbog njihovog neznanja i nemara. Nema obdukcija nema kontrole nicega. Samo pakuj u vrece.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑15/03/2021 11:50Ništa njima nece biti naplaćeno, nego pacijentima koji će umirati i od covida i od drugih boleština, zbog njihovog nerada. Kad se sve zavrsi i podvuce crta, niko nece odgovarati ni za šta. Posao se nastavlja, plata dobra i redovna, groblja puna. Do sljedećeg puta...![]()
-
meridiyan
#2449 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Upravo tako. Nesposobnost i nerad sistema je glavni razlog za ovo stanje. Jucer u dvije Njemacke pokrajine na izborima (Baden Württemberg i Rheinland Pfalz) nezapamcen debakl Merkelove CDU zbog nekih mucki sa maskama i testovima a kod nas politicari i njihovi trabanti pokradose sve zivo a narod ko guske u magli sa izlizanom frazom "snasao se". Nismo bolje ni zasluzili.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑15/03/2021 11:50Ništa njima nece biti naplaćeno, nego pacijentima koji će umirati i od covida i od drugih boleština, zbog njihovog nerada. Kad se sve zavrsi i podvuce crta, niko nece odgovarati ni za šta. Posao se nastavlja, plata dobra i redovna, groblja puna. Do sljedećeg puta...![]()
-
NelsonM
#2450 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
a hoce li odgovarati ljudi koji su organizovali svadbe, hodali po skijalistima, a onda sirili po poslu i roditeljima. zasto bi doktori odgovarali? s i nisu plate toliko dobre, koje pare ti mogu nadoknaditi gledanje ljudi kako umiru. kao neki vrijedan i napacen narod koji zasluzuje dobar zdravstveni sistem, a 25g biraju ljude koji nisu 1 skolu izgradili; svaki test, oprema i vakcina dobiveni preko sadake. nigdje na svijetu nema naroda koji ima manji osjecaj vlastite odgovornosti.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑15/03/2021 11:50Ništa njima nece biti naplaćeno, nego pacijentima koji će umirati i od covida i od drugih boleština, zbog njihovog nerada. Kad se sve zavrsi i podvuce crta, niko nece odgovarati ni za šta. Posao se nastavlja, plata dobra i redovna, groblja puna. Do sljedećeg puta...![]()