high_volume wrote: ↑14/03/2021 19:12Nisaj mislio na "punjenje" bočica spremljenom tečnošću, nego istraživanjem i proizvodnjom, svi zajedno, udruženim resursima i kasnijom podjelom dobiti, shodno procentu uloga kapitala i intelektualnog vlasništva.zubi wrote: ↑14/03/2021 17:32E to ce Srbija, a mi cemo od njih da kupujemo...high_volume wrote: ↑14/03/2021 17:08 Ako će vakcinacija biti potrebna svake godine, onda se isplati početi s njenom proizvodnjom. Ne samo po licenci, nego da se naše farmaceutske firme bivše države udruže i počnu s novom vakcinom. 20-tak miliona svake godine, plus trgovačke sposobnosti za prodaju drugima, može se nagurati 50-tak miliona doza godišnje x 10 EUR = 500.000.000 EUR![]()
https://www.klix.ba/vijesti/regija/proi ... /210311133
Znam, prošovinistima ovo zvuči nemoguće, ali u poslovnim okolnostima, ovakva ideja je odlična
Maca drzi se ti tacne I salvete. Nije ovo za tebe. Ti bi da proizvodis naku vakcinu pored toliko jacih boljih firmi. Sta mislis za koliko ce ti neko prodat licencu? Il ce taj sam proizvodi I tusit kome hoce I kada hoce. Al dobro vi sa one strane Drine ste malo ludi jbga.