Iskustva sa koronavirusom

Moderator: O'zone

Locked
iceman ze

#3376 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by iceman ze »

Polovinom februara pozitivan pcr

D dimmer i dalje visok, sedimentacija povisena, saturacija citavo vrijene 98%,terapija sumameda do kraja, bila obostrana sada jedno plucno krilo, uvode ponovo antibiotik, u petak bi trebalo rtg.
Last edited by iceman ze on 13/03/2021 18:27, edited 3 times in total.
Kinaski

#3377 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Kinaski »

Imam blagu temperaturu 3 dan, produktivan kasalj koji se već smirio. Od danas i jako slinim na nos, jedna nozdrva mi začepljena. S obzirom da sam se prije 7 dana dobro smrzao kolika je vjerovatnoca da je ovo samo prehlada?
laik1981

#3378 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by laik1981 »

Kinaski wrote: 13/03/2021 18:23 Imam blagu temperaturu 3 dan, produktivan kasalj koji se već smirio. Od danas i jako slinim na nos, jedna nozdrva mi začepljena. S obzirom da sam se prije 7 dana dobro smrzao kolika je vjerovatnoca da je ovo samo prehlada?
Velika. To slinjenje nije karakteristicno za covid, mada i moze biti.
iceman ze

#3379 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by iceman ze »

Becky7 wrote: 13/03/2021 18:08
Pincic wrote: 13/03/2021 17:57 Supruga i ja pijemo Orthomol immun u granulama. Supruga je odmah nakon Korone počela piti, ja nakon zavrsenih antibiotika. Doktorica mi je rekla da nista drugo ne koristimo od suplemenata. Taj imunizer savršeno je izbalansiran svim drangulijama koje su potrebne za vraćanje i dizanje imuniteta. Rekla je da možemo koristiti (ali od provjerenog pčelara) med, mliječ i propolis. I ništa drugo. Rekli su da je mjesec dana u principu dovoljno da digne imunitet. Bio sam privatno na pregledu pluća kod jedne stare profesorice, ona mi je rekla da je to "lijek budućnosti". Jedina mana mu je cijena.
Hvala, i ja mislim da je jedan od boljih lijekova zato i razmišljam da uzmem jer ne znam da li ili ne sam pozitivna, ali eto temperatura prvi dan dan, malaksalost, glavobolju imala prije par dana i stomacne tegobe... ne mora znaciti da jeste, ali ni da nije...
Imam svoj domaći med sa propolisom uzet cu i njega uz topli caj
Mlijeko kozije, magarece?
Becky7

#3380 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Becky7 »

iceman ze wrote: 13/03/2021 18:29
Becky7 wrote: 13/03/2021 18:08
Pincic wrote: 13/03/2021 17:57 Supruga i ja pijemo Orthomol immun u granulama. Supruga je odmah nakon Korone počela piti, ja nakon zavrsenih antibiotika. Doktorica mi je rekla da nista drugo ne koristimo od suplemenata. Taj imunizer savršeno je izbalansiran svim drangulijama koje su potrebne za vraćanje i dizanje imuniteta. Rekla je da možemo koristiti (ali od provjerenog pčelara) med, mliječ i propolis. I ništa drugo. Rekli su da je mjesec dana u principu dovoljno da digne imunitet. Bio sam privatno na pregledu pluća kod jedne stare profesorice, ona mi je rekla da je to "lijek budućnosti". Jedina mana mu je cijena.
Hvala, i ja mislim da je jedan od boljih lijekova zato i razmišljam da uzmem jer ne znam da li ili ne sam pozitivna, ali eto temperatura prvi dan dan, malaksalost, glavobolju imala prije par dana i stomacne tegobe... ne mora znaciti da jeste, ali ni da nije...
Imam svoj domaći med sa propolisom uzet cu i njega uz topli caj
Mlijeko kozije, magarece?
Nisam to uzimala nikad, ako je meni pitanje bilo upuceno... Nadam se da nece biti pozitivan nalaz kada budem radila.
akcija007

#3381 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by akcija007 »

Ortomol je dobar. Namijenjen je prvenstvrno za podizanje imuniteta kod onkoloskih bolesnika, ko je na kemoterapiji ili radioterapiji.
Potreban je oprez i to vam pise na uputstvu. Ko ima problema sa stitnom zlijezdom, obzitom da ortomol sadrzi jod potrebna je konsultacija sa doktorom oko uzimanja istog.
Jeftinije je uzeti 30 kesica nego tih 7 bocica. Inace u Njemackoj ima i pakovanje od 30 bocica ali to kod nas nema .
Ali_G

#3382 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Ali_G »

zigubigule wrote: 13/03/2021 18:18
breuer wrote: 13/03/2021 18:16
zigubigule wrote: 13/03/2021 18:13 Jel moguce da virus ode na pluca i da dodje do upale bez da neko skonta? Bez simptoma, kaslja, otezanog disanja i slicno?
ja sam imao nisku temp i nista pored toga, a obostrana upala... :-)
Kad/koji dan si slikao? Kad je rano, kad nije rano?
Sta si dobio kao terapiju?
4-5ti dan od pocetka simptoma virus moze dati upalu pluca. Ta pocetna upala je virusna i na nju antibiotici nemaju ucinak mada se daju jer eto kao imaju u nekoj mjeri i imunomodulatorni ucinak. Ako sve ostane na bezazlenim simptomima i sa urednim lab nalazima onda se takva upala moze tretirati i simptomatsko izuzev ako nisi neka rizicna skupina. Medjutim ako temperatura divlja (39 i vise, traje danima, izuzetno visok crp) onda je visoka sumnja na pratecu bakterijsku upalu.
Posebno je za diskusiju sto se iz straha opisuju upale koje i ne postoje.
I na kraju svaki pristup je individualan, ali neki okviri postoje i trebalo bi ih pokusati primijeniti.
zubi

#3383 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by zubi »

Becky7 wrote: 13/03/2021 17:41
Ali_G wrote: 13/03/2021 17:38 Ja sam pio i kesice i bocice. Ne znam da se mora praviti pauza poslije 7 dana.
Ja sam negdje procitala da kao mora, ali mozda uzeti bocice prvo . Hvala ti
jesi li druge vitamine pio u isto vrijeme ili samo njega?
ili one vitamine sto si nabrojala ili ortomol, ne treba i jedno i drugo....
Becky7

#3384 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Becky7 »

zubi wrote: 13/03/2021 18:50
Becky7 wrote: 13/03/2021 17:41
Ali_G wrote: 13/03/2021 17:38 Ja sam pio i kesice i bocice. Ne znam da se mora praviti pauza poslije 7 dana.
Ja sam negdje procitala da kao mora, ali mozda uzeti bocice prvo . Hvala ti
jesi li druge vitamine pio u isto vrijeme ili samo njega?
ili one vitamine sto si nabrojala ili ortomol, ne treba i jedno i drugo....
Ok, onda cu nastaviti sa ovima dok se ne cujem sa doktoricom
neko_sa_strane

#3385 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by neko_sa_strane »

zigubigule wrote: 13/03/2021 18:13 Jel moguce da virus ode na pluca i da dodje do upale bez da neko skonta? Bez simptoma, kaslja, otezanog disanja i slicno?
Moguće je. Ja sam imao ne tako jak kašalj što je bio jedini simptom a RTG pluća pokazao je postupalne promjene na plućima. Nisam otežano disao a nisu me boljela ni leđa između lopatica.
Pandakonda

#3386 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Pandakonda »

Moguće je. Inace to moze biti i bez covida, poznatije kao walking pneumonia. Sustinski nije nista opasno i dosta ljudi na nogama preboluje ali je problem sto u oba slucaja, covid i obicna upala, je zarazno i covjek i ne skonta da je nekome prenio
breuer

#3387 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by breuer »

Ja samo želim još da podijelim jedno neugodno iskustvo sa Covidom, a to je užasan nepoznat smrad kad mi se počelo vraćati čulo ukusa i mirisa. Ogavan, nepoznat i nekako rezak smrad sam osjećao u nosu i na jeziku :-) Prvi put sam ga osjetio nakon što sam probao kafu (tad još nisam imao ukusa i mirisa).

Ne znam da li je još neko to imao i da li je to smrad korone ili mi je to reakcija tijela na istu?

Čini mi se da ga i dalje osjećam u tragovima, evo 16. dan od pojave simptoma.
Kinaski

#3388 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Kinaski »

Jel iko tokom infekcije covidom imao prodktivan kasalj, i gust zuto zeleni isjedak iz nosa?
dorkcic

#3389 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by dorkcic »

breuer wrote: 13/03/2021 20:02 Ja samo želim još da podijelim jedno neugodno iskustvo sa Covidom, a to je užasan nepoznat smrad kad mi se počelo vraćati čulo ukusa i mirisa. Ogavan, nepoznat i nekako rezak smrad sam osjećao u nosu i na jeziku :-) Prvi put sam ga osjetio nakon što sam probao kafu (tad još nisam imao ukusa i mirisa).

Ne znam da li je još neko to imao i da li je to smrad korone ili mi je to reakcija tijela na istu?

Čini mi se da ga i dalje osjećam u tragovima, evo 16. dan od pojave simptoma.
Nisi jedini, izgleda da ima još slučajeva:
https://www.yahoo.com/lifestyle/some-co ... 16264.html
laik1981

#3390 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by laik1981 »

Ja sam u novembru nekad imao neki slican simptom tom "smradu" ili bolje receno neki cudan ruzan aftertaste koji je bio prisutan i prilikom disanja. Ne gubitak cula okusa i mirisa, nego nekako poremecen, pogotovo miris. Trajalo nekih desetak dana i proslo. Ispirao nos svakodnevno slanom otopinom ne bi li se toga rijesio, ali bezuspjesno. Sad ptice znaju od cega je. Covid nije 100% jer nesto ne vjerujem da sam medju sretnicima koji su ga zakacili, a nisu ni skontali.

@breuer Jesi li pusac?
soferina

#3391 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by soferina »

Niko ne rece da se znoji satima od voltaren čepića 😊
Pincic

#3392 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Pincic »

Ja se nisam znojio. Meni je cjelonoćno znojenje nastupilo tek nakon Korone.
hurmasica

#3393 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by hurmasica »

Nakon koliko vremena odnprvoh simtoma s e moze smatrati izljecen, tj. Da se vise ne strahuje od pogorsanja inupale plica. Meni danas 8. Dan
Frend85

#3394 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Frend85 »

hurmasica wrote: 13/03/2021 23:04 Nakon koliko vremena odnprvoh simtoma s e moze smatrati izljecen, tj. Da se vise ne strahuje od pogorsanja inupale plica. Meni danas 8. Dan
Meni se stanje pogoršalo, poslije 2 mjeseca od prvih simptoma, tad sam imala upalu pluca jer sam tad poslata na snimanje. 15.3 ce biti puna 4 mjeseca od borbe sa ovim otrovom.Procitala sam neki post i najvažnije je da ne dodje do dehidracije jer sam ja diska u to stanje. Nadam se ubrzo toj vakcinaciji jer sam prosla pakao. Oporavak je jako tezak i traje dugo...
Pandakonda

#3395 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Pandakonda »

Frend85 wrote: 14/03/2021 00:18
hurmasica wrote: 13/03/2021 23:04 Nakon koliko vremena odnprvoh simtoma s e moze smatrati izljecen, tj. Da se vise ne strahuje od pogorsanja inupale plica. Meni danas 8. Dan
Meni se stanje pogoršalo, poslije 2 mjeseca od prvih simptoma, tad sam imala upalu pluca jer sam tad poslata na snimanje. 15.3 ce biti puna 4 mjeseca od borbe sa ovim otrovom.Procitala sam neki post i najvažnije je da ne dodje do dehidracije jer sam ja diska u to stanje. Nadam se ubrzo toj vakcinaciji jer sam prosla pakao. Oporavak je jako tezak i traje dugo...
Ako nije tajna, koja si krva grupa ?

Danas su roditelji na televiziji culi da je iz nekog razloga virus najopasniji za A krvnu grupu (pogotovo ide na pluća), dok ako imas nultu krvnu grupu skoro pa nikako te ne moze zakaciti neki tezi oblik. Objasnjenje je valjda da ljudi sa nultom krvnom grupom imaju drugaciju "konfiguraciju" i da se virus ne moze tako lagano "zakaciti" za njih.

Ja sam licno nulta krvna grupa i stvarno sam preblag oblik korone imao, mogu slobodno reci da sam teze prehlade prebolovao. Opet kazem ne znam da li postoji tu neka korelacija ali eto mozemo barem ovdje na forumu da neku komparaciju odradimo
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3396 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Dado dijasporitus »

Pandakonda wrote: 14/03/2021 01:25

Danas su roditelji na televiziji culi da je iz nekog razloga virus najopasniji za A krvnu grupu (pogotovo ide na pluća), dok ako imas nultu krvnu grupu skoro pa nikako te ne moze zakaciti neki tezi oblik. Objasnjenje je valjda da ljudi sa nultom krvnom grupom imaju drugaciju "konfiguraciju" i da se virus ne moze tako lagano "zakaciti" za njih.

Ja sam licno nulta krvna grupa i stvarno sam preblag oblik korone imao, mogu slobodno reci da sam teze prehlade prebolovao. Opet kazem ne znam da li postoji tu neka korelacija ali eto mozemo barem ovdje na forumu da neku komparaciju odradimo
Ovo sam i ja čuo i iz bliskih iskustava potvrdio. Majka nulta krvna grupa, prebrodila koronu relativno ok, nije joj trebala hospitalizacija, doduše dugo je držalo, skoro dva mjeseca. Otac A grupa, upala oba plućna krila, skoro mjesec dana u bolnici. Približno su isto godina , kasne 70te rane 80te. Hvala Bogu oboje su se izvukli.
Casual's

#3397 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Casual's »

Prvo sam imao osjecaj da mi je kao kamen na nosu, a onda strasna groznicu. Sada sam imao temp. koja je prvo bila 38.6, zatim 37.9, pa 38.1. Je l' to to? :mrgreen:
Frend85

#3398 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Frend85 »

Pandakonda wrote: 14/03/2021 01:25

Ja sam A pozitivna i vrlo je moguce to sa krvnom grupom. Ja samo znam da sam se jedva iscupala. I dalje nisam ok ali ide nekako.
Fauja Singh

#3399 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Fauja Singh »

Ja sam A negativna i prosao bez ikakvih problema, cak ni terapiju nisam imao, a clan porodice B pozitivna i jedva se izvukao.
Mislim da to nema veze sa krvnim grupama.
klixoris

#3400 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by klixoris »

Koliko vremena je trebalo da vam se vrate cula okusa i mirisa ?
Ja evo vec treca sedmica kako sam ih zijanio i jos se ne vracaju... Od ukusa osjetim samo slatko, slano, kiselo, a mirisa nema na mapi. Povremeno, u toku dana kada pomirisem parfem nesto jedva namirisem (obicno ujutro) i onda se u toku dana ponovo izgubi...
Locked