Republika Turska

HarTar

#28926 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

zemomak wrote: 12/03/2021 12:58 https://www.hurriyetdailynews.com/xiaom ... ter-163059

koje li ce modele prodavati? mislim da ce to biti redmi note linija
I Oppo otvara pogon u Turskoj. Kineski proizvođač pametnih telefona Oppo počeo je testnu proizvodnju u svojoj fabrici u Turskoj koja je trenutno u izgradnji, rekao je u ponedjeljak turski ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, javlja Anadolu Agency (AA).

"Očekuje se da će oko 1.000 ljudi biti zaposleno u fabrici kada počnu proizvodnju u punom kapacitetu", rekao je Varank. https://www.aa.com.tr/ba/nauka-i-tehnol ... oj/2168217
aerodinamika

#28927 Re: Republika Turska

Post by aerodinamika »

MorningStar wrote: 11/03/2021 18:31
HarTar wrote: 11/03/2021 18:30
JohnnyS wrote: 11/03/2021 18:24 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdo ... /210311127

Pragmatično. Ekonomija ispred religije, pravo sekularno, Kemal Mustafa bi bio ponosan na nasljednika.
I ja bih glasao protiv svega što Amerikanci nameću,poput ovoga sa Ujgurima...
Amerikanci namecu kinezima da ujguri pjevaju zivio mao zivila partijaaaa po radnim.. kampovima :D
i ko siri tu pricu? imas na youtubue videa zapadnih vlogera, setaju ujgurskim gradovima, sve udure, imas reportaze na youtubeu gdje pokazuju uspjesne price ljudi koji su bili ne u lgorima vec u kampovima gdje su prosli visemjesecne edukacija, ucili jezik i/ili vjestine koje im daju mogucnost da zaraduju velike pare, visestruko vece od prosjeka Kine, evo video, cura provela u skoli 9 mjeseci, ucila jezik, zavrsila skolu za agenta nekretnina, danas zaradjuje pare kakve ti mozes samo sanjat, kamol neki kinez-a ujgurka :thumbup:

znaci nema govora o nekim logorima, kao sto predstavlja propali bbc, turci sigurmno i njihovi obacvestajci imaju daleko bolje i detaljnije informacije od onih koje su dolazile do nas,
da je sve to bilo istina kinezi i kinesko rukovodstvo bi bili kaznjeni
JohnnyS wrote: 11/03/2021 19:08
The 51st State wrote: 11/03/2021 19:07
JohnnyS wrote: 11/03/2021 19:05

Pa ja sam to pohvalio, prvo zemlja pa tek onda religija, kako je otac Turaka uvijek govorio
jasta si, jos aplauz odjekuje od cinicnog podjebavanja.
Takva je situacija, reci mi gdje griješim
podjebavas jer mislis da si na nekavom moralnom visokom brdu sa kojeg gledas sve svojim retro brendiranim naocalama za istinu koje su ti oblikovali bbc i cnn, a do juce nisi ni znao za jebene rujgure, a ne bi znao ni sad, ni ti ni svi ovi koji sad liju krokodilske suze, ni pola turaka, ne biste znali nit bi vas bolila ona stvar da nije bilo one budale trampa koji je aktivirao tu izmisljenu pricu, a radi svojih interesa i sukoba sa kinom.
zavadi pa vladaj-stara metoda
aerodinamika

#28928 Re: Republika Turska

Post by aerodinamika »

Challenger_ wrote: 09/03/2021 22:52
aerodinamika wrote: 09/03/2021 18:10
JohnnyS wrote: 06/03/2021 19:33 Koju je vojsku to Turska dobila otkad postoji pa da se tako turkofili kurče? : D

"...it has army and millitary capabilities that is probably best in Europe...they could beat the Germans in the afternoon and the French in an hour when they had showed up..." :izet:
ukratko turska ima najacu armiju u evropi, francuze niko od ozbiljnih analiticara ni ne uzima ozbiljno, turska je domnirala mediteranom i evropom i dominirace i u vrlo bliskoj buducnosti...
Treba znati ko i zašto nešto govori. George Friedman (gore) je američki analitičar mađarsko-jevrejskog porijekla koji ohrabruje turske ambicije jer u njima vide svoje posredno oružje, kao što su to radili Britanci ratujući protiv carske Rusije do posljednjeg Osmanlije.

Lik je debil i valja bombe.
sto ne ohrabruju nas? ili propale grke?
gospodin je analiticar, religija privatna stvar, spomenuo je i japan, tursku, kao tehnoloski razvijene zemlje sa jakom vojskom,m a to je ono sto danas vidimo, vrtoglavi uspon i razvoj i japana i turske,
@mba

#28929 Re: Republika Turska

Post by @mba »

List Star u vijesti pod naslovom „Bez Turske nema rješenja u Istočnom Mediteranu“ prenosi da je ambasador Italije u Ankari Massimo Gaiani kazao da vjeruju da u istočnom Mediteranu postoje bogati energetski izvori i da Turska kao zemlja sa najdužom obalom je važan dio ove regije. „Ne vjerujem da se bez pravednog učešća Turske može postići rješenje u regiji“, kazao je Gaiani.
aerodinamika

#28930 Re: Republika Turska

Post by aerodinamika »

Tito_i_Partija wrote: 11/03/2021 18:57 Ja ne znam sta to jos treba da se desi pa da neki ovdje konacno shvate da je Brko totalni licemjer koga boli guzica za sve one vrijednosti sto on tvrdi da brani.
ne pisi gluposti
Tito_i_Partija

#28931 Re: Republika Turska

Post by Tito_i_Partija »

Vec se vidi kako ce nas sultan branit' ako bude opet rata na balkanu. Srebrenica je samo dobra kad se treba dignut' turski nacionalizam, al' zato braci srbima idu ogromne investicije o kojima mi mozemo samo sanjat'.
@mba

#28932 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Tito_i_Partija wrote: 12/03/2021 14:54 Vec se vidi kako ce nas sultan branit' ako bude opet rata na balkanu. Srebrenica je samo dobra kad se treba dignut' turski nacionalizam, al' zato braci srbima idu ogromne investicije o kojima mi mozemo samo sanjat'.

ulaganja se tamo desavaju gdje ima profit, a ne gdje se neko ceslja na lijevo ili na desno pa eto meni se to svidjelo ja cu tu investirati milione pa makar sve propalo, niko ne investira iz milostinje nego profita radi, to sto srbija ima bolje poslovne uslove nego bosna, to je iskljucivo problem bosne, a ne potencialnog investitora u ovom slucaju turske! :roll:

a ko ce koga braniti nebi vise komentarisao, postalo je smijesno!
HarTar

#28933 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Podmornice klase Preveze bit će opremljene AKYA Torpedom kojeg je razvio Roketsan.
Ministarstvo narodne odbrane potpisalo je sporazum sa TÜBİTAK BİLGEM o tom pitanju.
🇹🇷Naša Plava Domovina🇹🇷 :thumbup:

Image
Login7777

#28934 Re: Republika Turska

Post by Login7777 »

@mba wrote: 12/03/2021 15:22
Tito_i_Partija wrote: 12/03/2021 14:54 Vec se vidi kako ce nas sultan branit' ako bude opet rata na balkanu. Srebrenica je samo dobra kad se treba dignut' turski nacionalizam, al' zato braci srbima idu ogromne investicije o kojima mi mozemo samo sanjat'.

ulaganja se tamo desavaju gdje ima profit, a ne gdje se neko ceslja na lijevo ili na desno pa eto meni se to svidjelo ja cu tu investirati milione pa makar sve propalo, niko ne investira iz milostinje nego profita radi, to sto srbija ima bolje poslovne uslove nego bosna, to je iskljucivo problem bosne, a ne potencialnog investitora u ovom slucaju turske! :roll:

Najviše se za turske investicije brinu oni koji ne vole Tursku. :wink:
@mba

#28935 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Login7777 wrote: 12/03/2021 16:12
@mba wrote: 12/03/2021 15:22

Najviše se za turske investicije brinu oni koji ne vole Tursku. :wink:
ima i toga!
HarTar

#28936 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Pakistan je dao Turskoj još 6 mjeseci da riješi “Embargo motora”od SAD za T-129 ATAK.
Ugovor od prodaje,obuke,naoružanja borbenih helikoptera za Pakistan iznosi 1,5 milijardi.
Ako Turska ne učini ništa za 6 mjeseci Pakistan će se obratit Kini,a ugovor nažalost propada.
👏Hvala “saveznicima”SAD👏

-Turska je proizvela svoj motor za T-129 ATAK ali dok taj motor krene u serijsku proizvodnju trebat će mu još najmanje 2 godine.
-Embargo motora važi samo za helikoptere T-129 ATAK koji su za izvoz ,a za vojsku Turske nema Embarga.👍👍🇹🇷🇹🇷👍👍Barem nešto 😂

Image
Sanjarko

#28937 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

HarTar wrote: 12/03/2021 21:39 Pakistan je dao Turskoj još 6 mjeseci da riješi “Embargo motora”od SAD za T-129 ATAK.
Ugovor od prodaje,obuke,naoružanja borbenih helikoptera za Pakistan iznosi 1,5 milijardi.
Ako Turska ne učini ništa za 6 mjeseci Pakistan će se obratit Kini,a ugovor nažalost propada.
👏Hvala “saveznicima”SAD👏

-Turska je proizvela svoj motor za T-129 ATAK ali dok taj motor krene u serijsku proizvodnju trebat će mu još najmanje 2 godine.
-Embargo motora važi samo za helikoptere T-129 ATAK koji su za izvoz ,a za vojsku Turske nema Embarga.👍👍🇹🇷🇹🇷👍👍Barem nešto 😂

Image
Ovo Rambo jednom strijelom skrsi. :evil: Salu na stranu jb-no svakome ko se nadze na nisanu ovih sprava. Ovo ko neka jeftina verzija Apac copera.
DonerKebab

#28938 Re: Republika Turska

Post by DonerKebab »

Kolika je sila Brkova banana drzava pokazuje ulizivanje rusiji, ne komentiranje kineskog genocida nad Muslimanima, igranje oko amerikanaca i ranjivost ekonomije koja se bazira na sibicarenju.
Ova zemlja djelima nije prijatelj BiH i Bosnjaka.
HarTar

#28939 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Rusija planira prodati Turskoj borbene avione Su-35 i Su-57... ⬇ https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... i-suhojeva
hamos

#28940 Re: Republika Turska

Post by hamos »

Ovih dana u Svedskoj pravo aktuelno,citava se drzava prije par mjeseci digla da trazi nestalog profesionalnog vojnika,oficira svedske vojske Deniz Arda,inace turskog porijekla ,,cak se vojska angazovala .,prije par dana nadjen je mrtav navodno eksplozivom ubijen:

razne teorije su sada od toga da se sam ubio do toga da je "znao previse"

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stock ... -i-tyresta

licno mislim da je previse znao,mozda ga je pak ubila turska obavjestajna sluzba jer je navodno bio protiv Erdogana? :evil:
klizim po parkingu

#28941 Re: Republika Turska

Post by klizim po parkingu »

aerodinamika wrote: 12/03/2021 14:19
HarTar wrote: 11/03/2021 18:30

I ja bih glasao protiv svega što Amerikanci nameću,poput ovoga sa Ujgurima...
Amerikanci namecu kinezima da ujguri pjevaju zivio mao zivila partijaaaa po radnim.. kampovima :D
i ko siri tu pricu? imas na youtubue videa zapadnih vlogera, setaju ujgurskim gradovima, sve udure, imas reportaze na youtubeu gdje pokazuju uspjesne price ljudi koji su bili ne u lgorima vec u kampovima gdje su prosli visemjesecne edukacija, ucili jezik i/ili vjestine koje im daju mogucnost da zaraduju velike pare, visestruko vece od prosjeka Kine, evo video, cura provela u skoli 9 mjeseci, ucila jezik, zavrsila skolu za agenta nekretnina, danas zaradjuje pare kakve ti mozes samo sanjat, kamol neki kinez-a ujgurka :thumbup:

znaci nema govora o nekim logorima, kao sto predstavlja propali bbc, turci sigurmno i njihovi obacvestajci imaju daleko bolje i detaljnije informacije od onih koje su dolazile do nas,
The 51st State wrote: 11/03/2021 19:07

jasta si, jos aplauz odjekuje od cinicnog podjebavanja.
podjebavas jer mislis da si na nekavom moralnom visokom brdu sa kojeg gledas sve svojim retro brendiranim naocalama za istinu koje su ti oblikovali bbc i cnn, a do juce nisi ni znao za jebene rujgure, a ne bi znao ni sad, ni ti ni svi ovi koji sad liju krokodilske suze, ni pola turaka, ne biste znali nit bi vas bolila ona stvar da nije bilo one budale trampa koji je aktivirao tu izmisljenu pricu, a radi svojih interesa i sukoba sa kinom.
i ti to sve iz olandije znas bas kvalitetan shit tamo prodaju :thumbup: al haj ti nama reci jesi li nasao kuda bi mogli tenkovi preko trebevica da se spuste u lukavicu kad ih budemo napadali jos nikad to nisi raji detaljno objasnio :bih: ostavi se ujgura prihvati se trebevica
p.s trebevic nisu polja lala u Holandiji
HarTar

#28942 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

hamos wrote: 13/03/2021 10:48 Ovih dana u Svedskoj pravo aktuelno,citava se drzava prije par mjeseci digla da trazi nestalog profesionalnog vojnika,oficira svedske vojske Deniz Arda,inace turskog porijekla ,,cak se vojska angazovala .,prije par dana nadjen je mrtav navodno eksplozivom ubijen:

licno mislim da je previse znao,mozda ga je pak ubila turska obavjestajna sluzba jer je navodno bio protiv Erdogana? :evil:
Ma da, eto Erdoğan se bakće oko tamo nekog švedskog vojnika :-) Ohladite malo...
hamos

#28943 Re: Republika Turska

Post by hamos »

HarTar wrote: 13/03/2021 12:46
hamos wrote: 13/03/2021 10:48 Ovih dana u Svedskoj pravo aktuelno,citava se drzava prije par mjeseci digla da trazi nestalog profesionalnog vojnika,oficira svedske vojske Deniz Arda,inace turskog porijekla ,,cak se vojska angazovala .,prije par dana nadjen je mrtav navodno eksplozivom ubijen:

Ma da, eto Erdoğan se bakće oko tamo nekog švedskog vojnika :-) Ohladite malo...
prvo on je imao tursko porijeklo,i nije bio "obican svedski vojnik" vec je svijet obisao,i napredovao koliko si mogao napredovat u svedskoj vojsci

po svedskim forumima kruze price da je bio simpatizer antierdoganovih snaga
HarTar

#28944 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Čovječe, Davutoglu otvoreno na TV-u kaže da će se desiti novi vojni puč i da će Erdoğan biti smijenjen,i gle čuda, i dan danas živ i zdrav, čak i slobodan :mrgreen:
hamos

#28945 Re: Republika Turska

Post by hamos »

HarTar wrote: 13/03/2021 13:51 Čovječe, Davutoglu otvoreno na TV-u kaže da će se desiti novi vojni puč i da će Erdoğan biti smijenjen,i gle čuda, i dan danas živ i zdrav, čak i slobodan :mrgreen:
pa bio bi preofiran kada bi njega zatvorio?
HarTar

#28946 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Zajednička vojna vježba Turske i Pakistana 🇹🇷 🇵🇰

Zanimljiv natpis na zidu iza vojnika:

"Mi volimo smrt mnogo više nego što vi volite život!"

Image
HarTar

#28947 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

hamos wrote: 13/03/2021 15:41
HarTar wrote: 13/03/2021 13:51 Čovječe, Davutoglu otvoreno na TV-u kaže da će se desiti novi vojni puč i da će Erdoğan biti smijenjen,i gle čuda, i dan danas živ i zdrav, čak i slobodan :mrgreen:
pa bio bi preofiran kada bi njega zatvorio?
Ima i to smisla, ali povezivati Erdoğana i Tursku tajnu službu MIT sa ubistvom ovog vojnika je i više nego smiješno.
Point.

#28948 Re: Republika Turska

Post by Point. »

HarTar wrote: 13/03/2021 15:52 Zajednička vojna vježba Turske i Pakistana 🇹🇷 🇵🇰

Zanimljiv natpis na zidu iza vojnika:

"Mi volimo smrt mnogo više nego što vi volite život!"

Image
Wow, jesu zajebaTi. Imas jedan zivot, koliko glup moras biti da volis smrt i nistavilo vise od zivota, familije.
belfy

#28949 Re: Republika Turska

Post by belfy »

aerodinamika wrote: 12/03/2021 14:19

jarane... ti bi trebao manje da citas. vidis da te ne ide...
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#28950 Re: Republika Turska

Post by Istinu govorim »

Aerodinamika u stilu Svetlane Cenić
Post Reply