Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#53401 Re: Liverpool FC
Nije mi jasno kako Nike uspijeva proizvoditi tako beskarakterne i dizajnerski neuvjerljive proizvode i biti kao neki lider u proizvodnji sportske opreme. Očekivano anemično, dosadno i bez zrna karaktera.
- Laertes
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- AmiĐa_Idriz
#53404 Re: Liverpool FC
Zadnjih godina su stvarno katastrofa, basic majica doslovno. Mislim, vjerovatno će bolje izgledati u finalnoj verziji, pogotovo na igračima, ali i dalje...
- vaučer
#53405 Re: Liverpool FC
One zadnje godine New Balancea se zadugo neće ponoviti. Baš dobri, pamtljivi i ‘Liverpool’ dresovi. Ovi Nike su samo crvene krpetine prema onima. S obzirom da nam je zarada vezana za prodaju, valjda im netko im kluba pošalje dopis da uposle pokojeg dizajnera s mozgom i daju mu više od pola sata da radi na dresovima.
- AmiĐa_Idriz
#53406 Re: Liverpool FC
Meni je od NB jedino onaj iz 18/19 bio meh
Ostali su svi super bili.
- AmiĐa_Idriz
#53407 Re: Liverpool FC
Zadnjih dana novinari bliski klubu složni u tome da će ovog ljeta biti "ozbiljnih" ulaganja. Neki to u svojim analizama tumače kao "naručeno mazanje očiju navijačima" od strane FSG-a. Ja se ne bih složio, jer Pearcu ili Lynchu sa Standarda nije bio problem prethodne dvije godine pisati kako se ništa preozbiljno neće desiti, što se na kraju ispostavilo istinom.
Ja vjerujem da će se odraditi dobar posao ovog ljeta. Mora, prije svih FSG, zbog sebe. Mogu oni šutnuti Kloppa ako hoće, ali nije Kloppova krivica sigurno u ovim oskudnim i nikakvim ulaganjima u ekipu. Od osvajanja LP, jedino dva ozbiljnija pojačanja su Thiago i Jota, i to tek jesenas. Neozbiljno poprilično. Ne bi ni Kabaka i Daviesa dobili da maltene Klopp nije počeo direktno prozivati u medijima, i da je Matip morao figurativno poginuti kako bi u zadnjem trenu, poprilično kasno, dobili esencijalna pojačanja.
Ovog ljeta su pojačanja, ali istinska pojačanja pod must. Bilo Europe ili ne. Opravdanja nema više.
Ja vjerujem da će se odraditi dobar posao ovog ljeta. Mora, prije svih FSG, zbog sebe. Mogu oni šutnuti Kloppa ako hoće, ali nije Kloppova krivica sigurno u ovim oskudnim i nikakvim ulaganjima u ekipu. Od osvajanja LP, jedino dva ozbiljnija pojačanja su Thiago i Jota, i to tek jesenas. Neozbiljno poprilično. Ne bi ni Kabaka i Daviesa dobili da maltene Klopp nije počeo direktno prozivati u medijima, i da je Matip morao figurativno poginuti kako bi u zadnjem trenu, poprilično kasno, dobili esencijalna pojačanja.
Ovog ljeta su pojačanja, ali istinska pojačanja pod must. Bilo Europe ili ne. Opravdanja nema više.
- vaučer
#53408 Re: Liverpool FC
Vrlo teško.
Kao prvo prihodi su manji.
Mislim da ćemo prodati Salaha (jer je najtraženija opcija), otpustiti Ginija i Milnera i prodati dosta perifernih aktera kao Origi, Shaq, Phillips, Adrian i sl. S tim novcem će uzeti jednog napadača, veznog i odbrambenog. Plus par kockanja za ispod deset miliona. Ne vidim kako možemo više od tog napraviti. Dosta će ovisiti koliko brzo i za koliko love možemo rasprodati ‘držače klupe’. Bolji scenario je da prodaju Bobbya i Manea, dovedu nekog stvarno klasnog napadača i recimo Neta te očito pokrpe rupe u vezi i odbrani. Ali to nećemo gledati jer to nije ‘sell to buy’ i bili bi u minusu na kraju.
Mislim da ćemo prodati Salaha (jer je najtraženija opcija), otpustiti Ginija i Milnera i prodati dosta perifernih aktera kao Origi, Shaq, Phillips, Adrian i sl. S tim novcem će uzeti jednog napadača, veznog i odbrambenog. Plus par kockanja za ispod deset miliona. Ne vidim kako možemo više od tog napraviti. Dosta će ovisiti koliko brzo i za koliko love možemo rasprodati ‘držače klupe’. Bolji scenario je da prodaju Bobbya i Manea, dovedu nekog stvarno klasnog napadača i recimo Neta te očito pokrpe rupe u vezi i odbrani. Ali to nećemo gledati jer to nije ‘sell to buy’ i bili bi u minusu na kraju.
- Leopard_SA
#53409 Re: Liverpool FC
Prodajom Salaha ili Manea ili i jedog i drugog, Liverpool bi ostao bez sansi da se bori za titulu sljedecih godina.vaučer wrote: ↑12/03/2021 17:40 Vrlo teško.
Mislim da ćemo prodati Salaha (jer je najtraženija opcija), otpustiti Ginija i Milnera i prodati dosta perifernih aktera kao Origi, Shaq, Phillips, Adrian i sl. S tim novcem će uzeti jednog napadača, veznog i odbrambenog. Plus par kockanja za ispod deset miliona. Ne vidim kako možemo više od tog napraviti. Dosta će ovisiti koliko brzo i za koliko love možemo rasprodati ‘držače klupe’. Bolji scenario je da prodaju Bobbya i Manea, dovedu nekog klasnog napadača i recimo Neta te očito pokrpe rupe u vezi i odbrani. Ali to nećemo gledati jer to nije ‘sell to buy’ i bili bi u minusu na kraju.
Jednostavno, ma trzistu nema igraca koji su bolji od njih, a da bi se isplatila kupovina istih
- vaučer
#53410 Re: Liverpool FC
Slažem se, ali nešto nije ok između njih dvojice. Mislim da jedan ide ovo ljeto. Idealno je zamjeniti najlošiju kariku trojca, Firmina, nekim klasnim mladim napadačem i podići ukupnu razinu kvalitete. Šanse da Liverpool iskešira 100+ miliona za takvog napadača bez prodaje gorenavedenih - nula.
Plus rupe u odbrani i vezi - mislim da je jasno gdje vjetar puše. Pod FSGom ni jednom nismo kupili igrača za masnu cifru bez prodaje za još masniju.
Plus rupe u odbrani i vezi - mislim da je jasno gdje vjetar puše. Pod FSGom ni jednom nismo kupili igrača za masnu cifru bez prodaje za još masniju.
- AmiĐa_Idriz
#53411 Re: Liverpool FC
Kaže SPORT da je Barcelona odustala od Wijnalduma, i da će se, prema njima, okrenuti ponovno novom ugovoru sa nama. Klub će vjerovatno ostati pri svom stajalištu.
- vaučer
#53412 Re: Liverpool FC
Nisam baš pratio, problem nije bila cifra nego trajanje ugovora? Ili?
- AmiĐa_Idriz
#53413 Re: Liverpool FC
Ma ja. Mislim, razumljivo sa obje strane. Njemu je ovo zadnji veći ugovor koji će potpisati u karijeri a opet klub se ne želi dovesti u situaciju da kroz x godina ima situaciju da imaš neupotrebljivog igrača kojeg se ne možeš riješiti što zbog plate što zbog velikog ugovora.
- vaučer
#53414 Re: Liverpool FC
Ako pristane - super.
Jedan manje problem za ovo ljeto.
Jedan manje problem za ovo ljeto.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#53415 Re: Liverpool FC
Ako ce pristati na neku razumnu platu moze. On je jako vrijedan igrac i isplati se imati takvog. Mislim da nije za startera naredne sezone jer ocekujem neko vece ime na sredini ali kao igrac s klupe bi bio odlican.
Ako trazi neku platu 150 K + sedmično jbg odyebaus
Ako trazi neku platu 150 K + sedmično jbg odyebaus
- AmiĐa_Idriz
#53416 Re: Liverpool FC
Spominjalo se jedno vrijeme da hoće u taj rank sa platama sa Salahom i Virgilom, ali se mahom pisalo kako njemu pare nisu preveliki prioritet.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#53417 Re: Liverpool FC
Ma kod nas se ''slabija'' plata zamaskira velikim bonusom kod potpisa kao i bonusa kod golova, asistencija, trofeja i sl.
- AmiĐa_Idriz
#53418 Re: Liverpool FC
Istina. Podmažu se i agenti dobro pri potpisu, mislim da Liverpool u tom segmentu prednjači. Uglavnom u realnosti jeste to dosta više nego ova "fiksna".
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#53419 Re: Liverpool FC
Pa da. Salah je na papiru cini mi se na 200 K sedmicno, a u stvarnosti je medju 5 najplacenijih igraca evrope kad se dodaju ti bonusi i dodje to na 300 K+ sedmično...
Primjera radi naravno... Salah zasluzuje te pare
Primjera radi naravno... Salah zasluzuje te pare
- no_sekirli
#53420 Re: Liverpool FC
Gini nije superstar, niti super igracina, ali frajer je apsolutno najpouzdaniji igrac zadnjih par godina. Kod njega nema izgubljene lopte, nema preseravanja kod zamjena, nema velikih oscilacija u formi.
Nego, zna li se zbog cega je Mane bio onako nadrkan kad je izlazio iz igre u srijedu? To sad postala moda neka?
Nego, zna li se zbog cega je Mane bio onako nadrkan kad je izlazio iz igre u srijedu? To sad postala moda neka?
- drug_profi
#53421 Re: Liverpool FC
Meni je bas on najdrazi.AmiĐa_Idriz wrote: ↑12/03/2021 17:02 Meni je od NB jedino onaj iz 18/19 bio meh![]()

Pored ovog zadnjeg u kojem su osvojili EPL.
- drug_profi
#53422 Re: Liverpool FC
Nat Philips treba obavezno ostati.vaučer wrote: ↑12/03/2021 17:40 Vrlo teško.
VVD, Kabak, Gomez, Phillips, Davies, Williams.
Mentor i ucenici.
Matip, jbg. kad nije povrijedjen izvrstan, ali kod njega je lutrija skupiti 10 tekmi u sezoni. Zahvaliti mu se i prodati negdje gdje on zeli da ide. Ne zakerati za koji milion, ako se mozes tako zahvaliti igracu.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#53423 Re: Liverpool FC
Uci sa ovakvom garniturom stopera bi bilo katastrofalno, da ne kazem glupo. Vjerujem da ce se Klopp opametiti i da idemo po jednog stopera visoke klase, ma ko to bio.drug_profi wrote: ↑12/03/2021 19:04Nat Philips treba obavezno ostati.vaučer wrote: ↑12/03/2021 17:40 Vrlo teško.
VVD, Kabak, Gomez, Phillips, Davies, Williams.
Mentor i ucenici.
Matip, jbg. kad nije povrijedjen izvrstan, ali kod njega je lutrija skupiti 10 tekmi u sezoni. Zahvaliti mu se i prodati negdje gdje on zeli da ide. Ne zakerati za koji milion, ako se mozes tako zahvaliti igracu.
Na Kabaku vidis da nikad nece biti stoper za Liverpoola niti se uklapa u nas stil igre.
- drug_profi
#53424 Re: Liverpool FC
Kabak tek sletio Gerro bogtipomogo.
- Osim_13
#53425 Re: Liverpool FC
Pa tu ti je bukvalno jedna manja povreda Virgila opet raspad sistema ko ove sezone. A ko zna kakav će se i on vratiti, iako je fizički nevjerovatan, puno je upitnika.
Treba tu klasu dovesti neku, samo slabo i realno ima šta na tržištu da kažeš "evo ga".
Treba tu klasu dovesti neku, samo slabo i realno ima šta na tržištu da kažeš "evo ga".