Zna Latić kako se to radi jer je i sam tako radio.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 10:49
Zna Latić u koju hramlje i uvijek je to znao.
Tip koji je na dnevnoj bazi pravio spiskove dežurnih islamofoba, krmojeda i persona koje ne idu na džumu po rahmetli "Ljiljanu" stao u odbranu Marićke iz vlastitog interesa.
Koji se glib vrlo brzo dosegao oko svega...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Novak20
#49726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Škobo Habu
-
skoronikako
#49728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valjda bih ja iz Zenice trebao imati neki kontakt sa takvima, a ponavljam da fakat nisam cuo takvu pricu.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 11:17
Zamisli samo koliko je generacija prošlo kroz jednu 7. Muslimansku, kao vojni obveznici, od 96. do 2006. godine, koja je bila glavni centar za ideološke preodgoj u režiji SDA.
I opet kad sve saberes, to je preslab utjecaj na opcu sliku.
Ako je neko musliman, pa prakticira i zivi vjeru, njemu po nacelima vjere mora biti "preci" musliman. To nema nikakve veze sa SDA.
Ima ovdje i jedna bitna stvar, komsija katolik ili pravoslavac u Zenici i "slican" u Zepcu (Sirokom Brijegu) ili na Palama, nije bas isti. Tako da, preci mi je svako od onih koji su pokusali unistiti moju drzavu i ubijati sve one koji ne misle kao oni.
-
Škobo Habu
#49729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja dok nisam doš'o u Zenicu '98. godine nisam ni znao za vehabije. U Zenici sam im'o "čast" da se upoznam sa takvim.skoronikako wrote: ↑10/03/2021 11:35
Valjda bih ja iz Zenice trebao imati neki kontakt sa takvima, a ponavljam da fakat nisam cuo takvu pricu.
Ako je neko musliman, pa prakticira i zivi vjeru, njemu po nacelima vjere mora biti "preci" musliman. To nema nikakve veze sa SDA.
Ima ovdje i jedna bitna stvar, komsija katolik ili pravoslavac u Zenici i "slican" u Zepcu (Sirokom Brijegu) ili na Palama, nije bas isti. Tako da, preci mi je svako od onih koji su pokusali unistiti moju drzavu i ubijati sve one koji ne misle kao oni.
Pošto si iz Zenice, onda da ti kažem da je džamija unutar kasarne na Bilmištu bilo najveće stjecište takvih. Kod Brzine nisu imali problem, u ta doba, sa selefijama, već sa onim koji dolaze iz komunističkog porodičnog backagrounda. Parola "u vjeri nema prisile" je bila najobičnija karina, jer su i djecu iz mješanih brakova tjerali na džume i teravije.
Da nisam bio svjedok kako gazija Brzina plaća za tekiju lustere po 400 km., u vakat kad je moj otac radio za 250 maraka, i da mi od njih nije slao novac ne bi imao šta bukvalno jesti, možda bi mi i mogao tu priču prodavati. No, iskren da budem, meni se Zenica od tada ogadila do besvjesti, pogotova to ondašnje muslimanstvo. A priča kako je Sedma odbranila pola BiH, dok su ostali valjda čekali samo njih - mi je čist primjer ispiranja mozga.
-
saale
#49730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Super, samo se pitam šta nam ostaviše Alija Behmen, Ivo Komšić
Sarajevo je danas grad zahvaljujući ljudima koju su radili i gradili, a ne palamudili i prosipali šuplje
Last edited by saale on 10/03/2021 11:50, edited 1 time in total.
-
skoronikako
#49731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ok, to je tvoje iskustvo, ali se to ne može primjeniti na sve. Zenica nije takva. U Zenici bar nije bitno koje si vjere, ne kazem da u ratu i neposredno poslije rata nije bilo nekih pritisaka, ali je Zenica i duh Zenice po tom pitanju opstao.
Svaki musliman kojem je iole stalo do njegove vjere nece prisiljavati u istu. Naravno, ljudi su ljudi, pa cine mnoge lose stvari misleci da je to ispravno.
Svaki musliman kojem je iole stalo do njegove vjere nece prisiljavati u istu. Naravno, ljudi su ljudi, pa cine mnoge lose stvari misleci da je to ispravno.
-
kluz franjo
#49732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stvarno fascinira kako se ovi likovi raduju (sa koliko smajlija) sopstvenom neznanju.
SDA na svaki način opstruirala Grad Sarajevo, između ostalog i zadržavanjem novčanih sredstava. Sve dok Skaka nije "zaskočio".
I onda se kreveljatori pitaju šta je radio Behmen...
Ustavni sud Federacije BiH javno će objaviti odluku po tužbi Grada Sarajeva protiv Kantona Sarajevo u vezi sa zaštitom prava na lokalnu samoupravu.
Tužbu je prije godinu dana Ustavnom sudu FBiH uputio gradonačelnik Alija Behmen, tražeći da se Gradu Sarajevu vrate ovlasti lokalne samouprave koje je Kanton Sarajevo nezakonito preuzeo.
-
george_constanza
#49733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, a po toj logici Hrvatima moraju bit "preci" Portugalci i Brazilci, a Srbima Rusi. I onda se netko zapita kako ova BIH ne funkcionira, fascinatno.skoronikako wrote: ↑10/03/2021 11:35Valjda bih ja iz Zenice trebao imati neki kontakt sa takvima, a ponavljam da fakat nisam cuo takvu pricu.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 11:17
Zamisli samo koliko je generacija prošlo kroz jednu 7. Muslimansku, kao vojni obveznici, od 96. do 2006. godine, koja je bila glavni centar za ideološke preodgoj u režiji SDA.
- drug_profi
#49734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako mi moze biti preci Sirijac od sandzaklije npr.
Pa moze Sandzaklija biti i Pero i Sabrija.
Ja necu primjetiti nikakvu razliku izmedju nas dok mi neko ne bi objasnio da su neka imena 'vaka a neka 'naka.
Pa moze Sandzaklija biti i Pero i Sabrija.
Ja necu primjetiti nikakvu razliku izmedju nas dok mi neko ne bi objasnio da su neka imena 'vaka a neka 'naka.
-
skoronikako
#49735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa zar i nije na terenu tako? Pricamo o ljudima koji su otvoreno podrzali/provodili agresiju na BiH? BiH ne funkcionira zbog uhljeba, lopova i idiota koji zele da se "pripoje maticama" (nije nuzno ovaj redosljed kriv za to).george_constanza wrote: ↑10/03/2021 12:01 Da, a po toj logici Hrvatima moraju bit "preci" Portugalci i Brazilci, a Srbima Rusi. I onda se netko zapita kako ova BIH ne funkcionira, fascinatno.
@drug_profi Pa ne primjetim ni ja razliku, ali su ocigledno razliku primjecivali Mladic i Karadzic kao i recimo Kordic. Drugi ocigledno primjecuju pa su im smetali i "Muslimani" koji su samo imenom bili "Muslimani". To ih nije sprjecavalo da ubijaju pa cak i djecu. I onda ovdje ide prica kako je SDA u sustini kriva za "ispiranje" mozga, a to sto su nas ubijali, to nije toliko bitno.
-
george_constanza
#49736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
BiH danas ne funkcionira zbog uhljeba, lopova i idiota koji kradu na respiratorima, koji nisu u stanju nabavit vakcinu itd. Tu se uvijek slažu SDA/HDZ/SNSD kad treba plijen podijelit. To je stanje u 2021. ovo što ti pričaš je mentalni sklop iz 1993. I zato NS ne smije dopustit da ih više uvlače u te glupe priče, a bavit se više 2021.skoronikako wrote: ↑10/03/2021 14:13Pa zar i nije na terenu tako? Pricamo o ljudima koji su otvoreno podrzali/provodili agresiju na BiH? BiH ne funkcionira zbog uhljeba, lopova i idiota koji zele da se "pripoje maticama" (nije nuzno ovaj redosljed kriv za to).george_constanza wrote: ↑10/03/2021 12:01 Da, a po toj logici Hrvatima moraju bit "preci" Portugalci i Brazilci, a Srbima Rusi. I onda se netko zapita kako ova BIH ne funkcionira, fascinatno.
@drug_profi Pa ne primjetim ni ja razliku, ali su ocigledno razliku primjecivali Mladic i Karadzic kao i recimo Kordic. Drugi ocigledno primjecuju pa su im smetali i "Muslimani" koji su samo imenom bili "Muslimani". To ih nije sprjecavalo da ubijaju pa cak i djecu. I onda ovdje ide prica kako je SDA u sustini kriva za "ispiranje" mozga, a to sto su nas ubijali, to nije toliko bitno.
- drug_profi
#49737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego šta je bitno? Da sad treba primjećivati razliku u imenima? Jer su je neki primjećivali ranije?skoronikako wrote: ↑10/03/2021 14:13Pa zar i nije na terenu tako? Pricamo o ljudima koji su otvoreno podrzali/provodili agresiju na BiH? BiH ne funkcionira zbog uhljeba, lopova i idiota koji zele da se "pripoje maticama" (nije nuzno ovaj redosljed kriv za to).george_constanza wrote: ↑10/03/2021 12:01 Da, a po toj logici Hrvatima moraju bit "preci" Portugalci i Brazilci, a Srbima Rusi. I onda se netko zapita kako ova BIH ne funkcionira, fascinatno.
Turska majka, braća arapi i sl. Islamska pravila se propagiraju u nazovi sekularnom drustvu. Liže se dupe Erdoganu dok se pusi q. Vučiću?
Lavrov se odjebe, a onda plačeš po Briselu kako te niko ne voli.
Čovječe odmakni se više od rata.
- Hank Paldum
#49738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To šta si napisao je ista nelogičnost u rangu 'Ako glasaš u BiH za SDA zašto na zapadu ne glasaš za njihovu SDA" iako je domaća SDA pro islam (bar zvanično) a zapadna SDA islamofobična.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 10:21Well, zemljače, imalo smo mi puno jedno desetljeće, ako ne i više, ispiranje mozga generacijama i generacijam mladih Bošnjaka posredstvom Stranke i njeznih ideologa kako je Bošnjaku preći musliman iz Indonezije ili Maroka od susjeda Hrvata ili Srbina, samo što ti nisi bio dio toga - uhvati si se3 izgleda na vrijeme noge.Hank Paldum wrote: ↑10/03/2021 10:05
Ali u Evropi ne vlada radikalni desničarski politički islam. Ovdje se fura priča "U Bosni se glasa za SDA i pljuje Naša Stranka a tamo se boje da ne pobjedi njihova SDA i nadaju se da će njemacka verzija Naše Stranke pobjediti" pa se želi kao neka dvoličnost dokazati što nema uopšte nikakve logike.
Pa na zapadu bi se desničarske stranke borile protiv stranke koje su po definiciji kao SDA i njihovih glasača.
Upravo je takva desnica u Bošnjaka vodila kampanju na račun Zapada o tome kako je njemo gledao sistemsko uništenje bošnjačkog naroda, ne čineći ništa, te da se bosanski muslimani mogu uzdati u pomoć samo bliskoistočnih šeika i emira. Sve to je, na kraju, kulminiralo sa Sirijom i odlaskom ovdašnjih selefija u džihad. Znamo kako je ta avantura završila. No, i pored takve vrste odijuma prma Zapadu, koji je prisutan i kod tebe, ti umjesto da se po ideloškoj opciji opredjeliš za Katar ili Sudiju, ti se uhvatio Alemanije. Što bi rekli - igraš na sigurno. Švabo je babo.
Tako i sa ovim, ako neko smatra Tursku i Maroko bratskom zašto bi morao izabrati njih umjesto Njemačke?
Ti da imaš rođaka koji ima firmu gdje je plata 700km a u drugoj firmi je plata 1300km ili da rođak ima solidnu platu ali je udaljen 8 sata vožnje gdje je pokvarena klima pa ti ne godi a druga firma je udaljena samo pola sata da li bi značilo da ako izabereš povoljniju opciju da ne voliš svog rođaka i ne smatraš ga familijom?
- joint union
#49739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ako je rodjak sda a taj povoljniji npr snsd, gdje bi se zaposlio?
-
skoronikako
#49740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bitno je ekonomski napredovati. Bitno je unaprjedjivati nasu NI, ostale vrste industrije, poboljsavati nasu specijalizaciju (jer sad proizvodimo mahom osnovne proizvode). Bitno je poboljsavati standard. U isto vrijeme je bitno zapamtiti sta nam se do sad vise puta desilo kako se isto ne bi ponovilo. Ostaviti proslost u proslosti, ali uzeti lekcije iz proslosti. Dobro znati ko je neprijatelj nase drzave i ko nam zeli zlo. Saradjivati moramo, ali zaboraviti ne smijemo.
- Hank Paldum
#49741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da ne, kraj toliko alternativa ne mora se izabrati tako nešto ekstremno.joint union wrote: ↑10/03/2021 15:16 A ako je rodjak sda a taj povoljniji npr snsd, gdje bi se zaposlio?
- Hank Paldum
#49742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poruši ti džamije, zove te turčinom, zove žene bulama i onda je nekoj grupici fascinantno što je tragedija približila ljude bliže islamu i misle da je SDA isprala mozak. Vi ste totalno odvojeni od realnosti.george_constanza wrote: ↑10/03/2021 12:01Da, a po toj logici Hrvatima moraju bit "preci" Portugalci i Brazilci, a Srbima Rusi. I onda se netko zapita kako ova BIH ne funkcionira, fascinatno.skoronikako wrote: ↑10/03/2021 11:35Valjda bih ja iz Zenice trebao imati neki kontakt sa takvima, a ponavljam da fakat nisam cuo takvu pricu.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 11:17
-
Login7777
-
statixx
#49744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo sad vec granici sa Ministatstvom istine.
- Kejn
#49745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sanja Vlaisavljevic je Hazreti Hatidza za ovu.
Sanja vrati se sve ti je oprosteno
Sanja vrati se sve ti je oprosteno
- escobar__
#49746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Rasuo ih momak k'o rižu. 
-
sandzokan
#49747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šteta bi velika bila ako se i NS pokaže kao šupljatorska stranka uhljeba, foteljaša i "elitista". Glasače koje ova stranka okuplja bi teško bilo ponovo motivisati da izađu na izbore, nisu to "selam-alejk" glasači pa ih potrpaš u auto i vozi na glasanje. Ako se NS pokaže kao prevara demokratija u BiH bi, zaista, puno izgubila. Zbog toga navijam da se dozovu pameti, još nije kasno.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 07:10
NS me je totalno razočarala kao glasača.
Politika diskontinuiteta od Mostara preko Sarajeva do Tuzle. U Mostaru ne želiš izdati birače, što i razumijem, dok u Tuzli ulaziš u vlast sa "naboljim gradonačelikom u BiH" za kojeg je Zenica, infrastrukturno, Bern, i klasičnim hapcem koji je diplomirao na prestižnoj SDA akademiji za prodaju magle, ne vodeći se interesima vlastitih birača.
Sve u svemu - totalno mršavo.
I da, Peđa se neće vraćati na ovaj forum. One je ovakve "dječije bolesti" već odavno prevazišao. Agitiranje po forumima je stvar prošlosti. Sad je veći level. Televizijski intervjui i štura copy/paste saopštenja po FB-u.
-
foxlife
#49748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno i mene je ovoga strahsandzokan wrote: ↑10/03/2021 21:45Šteta bi velika bila ako se i NS pokaže kao šupljatorska stranka uhljeba, foteljaša i "elitista". Glasače koje ova stranka okuplja bi teško bilo ponovo motivisati da izađu na izbore, nisu to "selam-alejk" glasači pa ih potrpaš u auto i vozi na glasanje. Ako se NS pokaže kao prevara demokratija u BiH bi, zaista, puno izgubila. Zbog toga navijam da se dozovu pameti, još nije kasno.Škobo Habu wrote: ↑10/03/2021 07:10
NS me je totalno razočarala kao glasača.
Politika diskontinuiteta od Mostara preko Sarajeva do Tuzle. U Mostaru ne želiš izdati birače, što i razumijem, dok u Tuzli ulaziš u vlast sa "naboljim gradonačelikom u BiH" za kojeg je Zenica, infrastrukturno, Bern, i klasičnim hapcem koji je diplomirao na prestižnoj SDA akademiji za prodaju magle, ne vodeći se interesima vlastitih birača.
Sve u svemu - totalno mršavo.
I da, Peđa se neće vraćati na ovaj forum. One je ovakve "dječije bolesti" već odavno prevazišao. Agitiranje po forumima je stvar prošlosti. Sad je veći level. Televizijski intervjui i štura copy/paste saopštenja po FB-u.
- Prpa.ba
#49749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nadam se da ce pokazati zrelost i odgovornost i kulturno i tiho se posuti pepelom, te povuci Maricku iz opticaja.
NiP i NES, pa i SDP, dzentlmenski sute na ovu bruku i sramotu, sto smatram velikim osvjezenjem i dokazom ipak neke kompaktnosti Cetvorke u KS. Pa i ovo oko lockdowna za vikend gdje je ocito da je NiP suzdrzan ili cak i vokalno protiv sto se tice pojedinaca, ali kao stranka nece da unose nemir u koaliciju.
Sve je sad na NS-u.
NiP i NES, pa i SDP, dzentlmenski sute na ovu bruku i sramotu, sto smatram velikim osvjezenjem i dokazom ipak neke kompaktnosti Cetvorke u KS. Pa i ovo oko lockdowna za vikend gdje je ocito da je NiP suzdrzan ili cak i vokalno protiv sto se tice pojedinaca, ali kao stranka nece da unose nemir u koaliciju.
Sve je sad na NS-u.
-
Tempo
- ZeModerator
#49750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ivana ovo sigurno cita, pa da joj kazem da je najveci smrad ako se ne kandiduje za zamjenika gradonacelnika sarajeva, a na opstim izborima za clana predsjednistva. u inat svima.