Hvala ti. Ja sam uvjerena da je prehlada ali radim sa 20 ljudi koji su spremni linčovati svakog ko kahnered evil wrote: ↑09/03/2021 11:11Ja imam pozitivna iskustva sa tim testom.badalpur wrote: ↑09/03/2021 11:03 Kišem, kašljem i curi mi nos. Sve ukazuje na običnu prehladu osim što imam bolove u leđima i neki svrbež na koži. Nemam temperaturu. S obzirom da se u ambulanti niko ne javlja i ne vjerujem da će, mislila sam uraditi antigenski test zbog posla. Kakva su vam iskustva s ovim testom?![]()
Ja sam bio radio taj test između 10-15 dana i bio sam pozitivan, mada kod nas nema tih PCR testovima pa se večinom radi antigenski. Možeš probati, mada to kod tebe baš liči na prehladu.
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- badalpur
#3176 Re: Iskustva sa koronavirusom
- zubi
#3177 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pozitivnabadalpur wrote: ↑09/03/2021 11:03 Kišem, kašljem i curi mi nos. Sve ukazuje na običnu prehladu osim što imam bolove u leđima i neki svrbež na koži. Nemam temperaturu. S obzirom da se u ambulanti niko ne javlja i ne vjerujem da će, mislila sam uraditi antigenski test zbog posla. Kakva su vam iskustva s ovim testom?
- iceman ze
#3178 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ista prica i kod mene, niko osim mene masku ne nosi, a u stanju su te razapeti
- shine_on
#3179 Re: Iskustva sa koronavirusom
Bol u ledjima cesto ukazuje da se radi o covidu i ne treba taj simptom ignorisati. Mene doktor prvo pitao bole li me ledja. I zaista su me bolila, na svaki dodir. Antigenski test je pokazao odmah da sam pozitivan .zubi wrote: ↑09/03/2021 11:19Pozitivnabadalpur wrote: ↑09/03/2021 11:03 Kišem, kašljem i curi mi nos. Sve ukazuje na običnu prehladu osim što imam bolove u leđima i neki svrbež na koži. Nemam temperaturu. S obzirom da se u ambulanti niko ne javlja i ne vjerujem da će, mislila sam uraditi antigenski test zbog posla. Kakva su vam iskustva s ovim testom?![]()
-
trotecnr1
#3180 Re: Iskustva sa koronavirusom
Prehlada, odmori malo, kokošija juhica, paracetamol, vitamini, voće i povrće... Bit će to dobro.badalpur wrote: ↑09/03/2021 11:03 Kišem, kašljem i curi mi nos. Sve ukazuje na običnu prehladu osim što imam bolove u leđima i neki svrbež na koži. Nemam temperaturu. S obzirom da se u ambulanti niko ne javlja i ne vjerujem da će, mislila sam uraditi antigenski test zbog posla. Kakva su vam iskustva s ovim testom?
- spinel_
#3181 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ne brini nista, to su sve panicari. Prehlada i gripa kako nas lazu nije nigdje otisla. Ja i jos desetine ih znam koji su je imali ove zime.badalpur wrote: ↑09/03/2021 11:16Hvala ti. Ja sam uvjerena da je prehlada ali radim sa 20 ljudi koji su spremni linčovati svakog ko kahnered evil wrote: ↑09/03/2021 11:11Ja imam pozitivna iskustva sa tim testom.badalpur wrote: ↑09/03/2021 11:03 Kišem, kašljem i curi mi nos. Sve ukazuje na običnu prehladu osim što imam bolove u leđima i neki svrbež na koži. Nemam temperaturu. S obzirom da se u ambulanti niko ne javlja i ne vjerujem da će, mislila sam uraditi antigenski test zbog posla. Kakva su vam iskustva s ovim testom?![]()
Ja sam bio radio taj test između 10-15 dana i bio sam pozitivan, mada kod nas nema tih PCR testovima pa se večinom radi antigenski. Možeš probati, mada to kod tebe baš liči na prehladu.![]()
- shine_on
#3182 Re: Iskustva sa koronavirusom
ovo nije stvar panike vec razumnog ponasanja. budi odgovorna i uradi test. mozda ti i neces imati simptome a pozitivna si, i izvucices se bez vecih posljedica, ali rizikovati da zarazis 20 ljudi te clanove njihovih familija bi bilo neodgovorno! Neko ce od njih mozda zavrsiti na respiratoru.spinel_ wrote: ↑09/03/2021 12:18Ne brini nista, to su sve panicari. Prehlada i gripa kako nas lazu nije nigdje otisla. Ja i jos desetine ih znam koji su je imali ove zime.
- badalpur
#3183 Re: Iskustva sa koronavirusom
[/quote]
ovo nije stvar panike vec razumnog ponasanja. budi odgovorna i uradi test. mozda ti i neces imati simptome a pozitivna si, i izvucices se bez vecih posljedica, ali rizikovati da zarazis 20 ljudi te clanove njihovih familija bi bilo neodgovorno! Neko ce od njih mozda zavrsiti na respiratoru.
[/quote].
Pa evidentno da jesam odgovorna čim nisam otišla na posao bez da sam dobila bolovanje i želim se testirati o svom trošku s obzirom da se na javno zdravstvo ne može računati da brzo reaguje.
ovo nije stvar panike vec razumnog ponasanja. budi odgovorna i uradi test. mozda ti i neces imati simptome a pozitivna si, i izvucices se bez vecih posljedica, ali rizikovati da zarazis 20 ljudi te clanove njihovih familija bi bilo neodgovorno! Neko ce od njih mozda zavrsiti na respiratoru.
[/quote].
Pa evidentno da jesam odgovorna čim nisam otišla na posao bez da sam dobila bolovanje i želim se testirati o svom trošku s obzirom da se na javno zdravstvo ne može računati da brzo reaguje.
- shine_on
#3184 Re: Iskustva sa koronavirusom
[/quote].
[/quote]
Da , ti si pokazala odgovornost. Na zalost, toga nam u ovom drustvu danas najvise treba.
-
akcija007
#3185 Re: Iskustva sa koronavirusom
Al Tawil ima test PCR 160 KM kosta koji iz jednog uzorka brisa detektuje influencu tipa A, B i Sars Cov 2
- Pandakonda
#3186 Re: Iskustva sa koronavirusom
da li je neko imao iskustva sa reinfekcijom i da li uopste moze doci do toga ? Prosle godine u augustu sam imao covid i nije bilo vecih problema, temperatura par sati i gubitak osjetila, pluca i svi ostali nalazi uredni i na kraju negativan nalaz i niko se hvala bogu nije zarazio od mene a bio sam sa dosta ljudi u bliskom kontaktu. Međutim jucer sam se malo cudnije poceo osjecati i danas sam imao malkice glavobolju i osjecao zimu a toplomjer kaze da nema temperature. Moguce je da je i gripa ali eto opet ne znam da li ce me htjeti testirati ponovo i da li je uopste moguca reinfekcija. Vise mi je do toga da ne ugrozim ljude oko sebe...
- iceman ze
#3187 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zbog d dmer nalaza jos se mora 8 inekcija primiti, u covid ambulanti kazu da se u post covid fazi to daje u porodicnoj ambulanti, medjutim jucer to nisu htjeli aplicirati, ono tipa sto si uopste dosao? Koliko je tesko sam sebi dati u stomak ili bolje platiti med tehnicara?
-
neki
#3188 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam prije par godina nakon operacije primao kleksan, dolazila mi patronažna sestra svako jutro da mi da injekciju. Mislio sam da to sam sebi nikad ne bih mogao dati..Jedan dan rekla da će doći popodne, očigledno zaboravila, a ni meni nije palo na pamet do naveče i kad sam se sjetio panika me uhvatila da neću primiti injekciju dva dana, sam je sebi dam u stomak bez ikakvih problema..od tad ih više nisam ni čekao nego sam to radio.iceman ze wrote: ↑10/03/2021 05:42 Zbog d dmer nalaza jos se mora 8 inekcija primiti, u covid ambulanti kazu da se u post covid fazi to daje u porodicnoj ambulanti, medjutim jucer to nisu htjeli aplicirati, ono tipa sto si uopste dosao? Koliko je tesko sam sebi dati u stomak ili bolje platiti med tehnicara?
Dakle, nije teško, koliko se sjećam pravilo je bosti u krugu cca 5 cm oko pupka u masno tkivo, ali bolje ih nazovi da ti oni objasne..
-
Ali_G
#3189 Re: Iskustva sa koronavirusom
Clexan mozes i sam sebi davati, ili kome vec treba. Ima trudnica koje citavu trudnocu primaju clexan, jednostavno je. Imas video na yt, lakse ces skontati nego da ti objasnjavam. Uglavnom, ne treba ti strucno lice.
@Pandakonda reinfekcije su moguce. Onaj turcin iz Istanbula je govorio o tome, al po njemu su to beznacajne brojke. Mislim da je i kod nas na terenu stvarno stanje takvo.
@Pandakonda reinfekcije su moguce. Onaj turcin iz Istanbula je govorio o tome, al po njemu su to beznacajne brojke. Mislim da je i kod nas na terenu stvarno stanje takvo.
-
Naslovnica
#3190 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zar ne može Xeralto to da reguliše?!iceman ze wrote: ↑10/03/2021 05:42 Zbog d dmer nalaza jos se mora 8 inekcija primiti, u covid ambulanti kazu da se u post covid fazi to daje u porodicnoj ambulanti, medjutim jucer to nisu htjeli aplicirati, ono tipa sto si uopste dosao? Koliko je tesko sam sebi dati u stomak ili bolje platiti med tehnicara?
Ja sam ga pio 20 dana.
-
daario naharis
#3191 Re: Iskustva sa koronavirusom
ja sam imao krajem novembra i nakon kontakta sa 6-7 pozitivnih ljudi sam dobio temp, proljev i povracanje. igG i igM su skocili nenormalno. Negativan sam na PCR i antigenskom testu, u petak mi prolazi 14 dan samovoljne izolacije.Pandakonda wrote: ↑09/03/2021 22:25 da li je neko imao iskustva sa reinfekcijom i da li uopste moze doci do toga ? Prosle godine u augustu sam imao covid i nije bilo vecih problema, temperatura par sati i gubitak osjetila, pluca i svi ostali nalazi uredni i na kraju negativan nalaz i niko se hvala bogu nije zarazio od mene a bio sam sa dosta ljudi u bliskom kontaktu. Međutim jucer sam se malo cudnije poceo osjecati i danas sam imao malkice glavobolju i osjecao zimu a toplomjer kaze da nema temperature. Moguce je da je i gripa ali eto opet ne znam da li ce me htjeti testirati ponovo i da li je uopste moguca reinfekcija. Vise mi je do toga da ne ugrozim ljude oko sebe...
Vjerovatno imunoloski odgovor na reinfekciju, bice okej. Ja sam samo 3 dana imao simptome.
sretno
- Pandakonda
#3192 Re: Iskustva sa koronavirusom
hvala prijatelju, a ako je ovo samo imunoloski odgovor da li je moguce da zarazim nekoga ?daario naharis wrote: ↑10/03/2021 09:27ja sam imao krajem novembra i nakon kontakta sa 6-7 pozitivnih ljudi sam dobio temp, proljev i povracanje. igG i igM su skocili nenormalno. Negativan sam na PCR i antigenskom testu, u petak mi prolazi 14 dan samovoljne izolacije.Pandakonda wrote: ↑09/03/2021 22:25 da li je neko imao iskustva sa reinfekcijom i da li uopste moze doci do toga ? Prosle godine u augustu sam imao covid i nije bilo vecih problema, temperatura par sati i gubitak osjetila, pluca i svi ostali nalazi uredni i na kraju negativan nalaz i niko se hvala bogu nije zarazio od mene a bio sam sa dosta ljudi u bliskom kontaktu. Međutim jucer sam se malo cudnije poceo osjecati i danas sam imao malkice glavobolju i osjecao zimu a toplomjer kaze da nema temperature. Moguce je da je i gripa ali eto opet ne znam da li ce me htjeti testirati ponovo i da li je uopste moguca reinfekcija. Vise mi je do toga da ne ugrozim ljude oko sebe...
Vjerovatno imunoloski odgovor na reinfekciju, bice okej. Ja sam samo 3 dana imao simptome.
sretno![]()
-
daario naharis
#3193 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni su 3 doktora rekla da nisam zarazan ali sam ja ipak ostao u samoizolaciji. Od mojih prijatelja/ porodice niko se nije zalio a bili su sa mnom u kontaktu 1-2 prije nego sto sam se izolovao (kada je najveca mogucnost da nekog zarazis).Pandakonda wrote: ↑10/03/2021 09:56hvala prijatelju, a ako je ovo samo imunoloski odgovor da li je moguce da zarazim nekoga ?daario naharis wrote: ↑10/03/2021 09:27ja sam imao krajem novembra i nakon kontakta sa 6-7 pozitivnih ljudi sam dobio temp, proljev i povracanje. igG i igM su skocili nenormalno. Negativan sam na PCR i antigenskom testu, u petak mi prolazi 14 dan samovoljne izolacije.Pandakonda wrote: ↑09/03/2021 22:25 da li je neko imao iskustva sa reinfekcijom i da li uopste moze doci do toga ? Prosle godine u augustu sam imao covid i nije bilo vecih problema, temperatura par sati i gubitak osjetila, pluca i svi ostali nalazi uredni i na kraju negativan nalaz i niko se hvala bogu nije zarazio od mene a bio sam sa dosta ljudi u bliskom kontaktu. Međutim jucer sam se malo cudnije poceo osjecati i danas sam imao malkice glavobolju i osjecao zimu a toplomjer kaze da nema temperature. Moguce je da je i gripa ali eto opet ne znam da li ce me htjeti testirati ponovo i da li je uopste moguca reinfekcija. Vise mi je do toga da ne ugrozim ljude oko sebe...
sretno![]()
Kod mene je nekako pocelo sa temperaturom (dobijem je 3-4 puta dnevno na pola sata), onda proljev, malo povracanje ali sada je okej.
Dobra stvar je sto sam ovo vrijeme iskoristio da bacim cigare
PS. Masa ljudi se zali na neke simptome (povracanje, proljev) a preboljeli su koronu.
Svakako su sanse da ponovo imas koronu vrlo vrlo male.
Pozdrav
-
clowerine
#3194 Re: Iskustva sa koronavirusom
Male su šanse, jer imuni sistem brzo eliminiše uzročnika nakon što se po drugi put upoznajuPandakonda wrote: ↑10/03/2021 09:56hvala prijatelju, a ako je ovo samo imunoloski odgovor da li je moguce da zarazim nekoga ?daario naharis wrote: ↑10/03/2021 09:27ja sam imao krajem novembra i nakon kontakta sa 6-7 pozitivnih ljudi sam dobio temp, proljev i povracanje. igG i igM su skocili nenormalno. Negativan sam na PCR i antigenskom testu, u petak mi prolazi 14 dan samovoljne izolacije.Pandakonda wrote: ↑09/03/2021 22:25 da li je neko imao iskustva sa reinfekcijom i da li uopste moze doci do toga ? Prosle godine u augustu sam imao covid i nije bilo vecih problema, temperatura par sati i gubitak osjetila, pluca i svi ostali nalazi uredni i na kraju negativan nalaz i niko se hvala bogu nije zarazio od mene a bio sam sa dosta ljudi u bliskom kontaktu. Međutim jucer sam se malo cudnije poceo osjecati i danas sam imao malkice glavobolju i osjecao zimu a toplomjer kaze da nema temperature. Moguce je da je i gripa ali eto opet ne znam da li ce me htjeti testirati ponovo i da li je uopste moguca reinfekcija. Vise mi je do toga da ne ugrozim ljude oko sebe...
sretno![]()
I meni se slično dogodilo, nakon što sam prebolovao u oktobru negdje sredinom decembra isti simptomi, ali ovaj put blaži, nakon dva dana prestali.
- Pandakonda
#3195 Re: Iskustva sa koronavirusom
hvala svima na odgovoru, ne brinem se ja za sebe znam da cu biti ok, vise mi je radi drugih bitno da ne mogu prenijeti

- jazzer
#3196 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kolegica vec drugi put pozitivna. Bolovi u ledjima, blaga temparatura, opsta slabost. A psihicki se jako lose osjeca.
- Eleonora
#3197 Re: Iskustva sa koronavirusom
Gdje neće...
Godinu dana nas filuju brojkama, crnim scenarijima, samo objavljuju ko je umro, bio poznat ili ne.
Čuvajte ljudi i mentalno zdravlje!
-
laik1981
#3198 Re: Iskustva sa koronavirusom
clowerine wrote: ↑10/03/2021 10:19Male su šanse, jer imuni sistem brzo eliminiše uzročnika nakon što se po drugi put upoznajuPandakonda wrote: ↑10/03/2021 09:56hvala prijatelju, a ako je ovo samo imunoloski odgovor da li je moguce da zarazim nekoga ?daario naharis wrote: ↑10/03/2021 09:27
ja sam imao krajem novembra i nakon kontakta sa 6-7 pozitivnih ljudi sam dobio temp, proljev i povracanje. igG i igM su skocili nenormalno. Negativan sam na PCR i antigenskom testu, u petak mi prolazi 14 dan samovoljne izolacije.
sretno![]()
![]()
I meni se slično dogodilo, nakon što sam prebolovao u oktobru negdje sredinom decembra isti simptomi, ali ovaj put blaži, nakon dva dana prestali.
splinter wrote: ↑10/03/2021 11:47 Koliko god ovaj virus bio naopak i namazan, imuni sistem kod imunokompetentnih osoba je namazaniji.
Mnogi koji su preboljeli ovu bolest su osjetili određene stomačne tegobe pa i mjesecima nakon ozdravljenja.
To je logično obzirom da sve veći broj istraživanja pokazuje da se manji "đepovi" virusa nalaze u crijevima čak tri do četiri mjeseca nakon infekcije.
Dakle ne virusni geni nego cijeli vironi ali sa ograničenom razmnožavanjem.
Interesantno na istoj lokaciji se nalaze i Peyerove ploče izuzetno važne u imunom sistemu u kojima se nalazi oko 30% od ukupnih CD 4+ T ćelija.
Vrlo je vjerojatno da imuni sistem na neki način izoluje manje kolonije virusa kako bi se naivne T ćelije "obučavale" za borbu protiv istog.
Nakon određenog perioda nastupa totalna eliminacija virusa.
Kao posljedica svega čovjek može da osjeća mučninu neko vrijeme ili ima neredovnu stolicu i tako to ali u principu ljudi sa takvim simptomima bi zapravo trebali biti mnogo duže zaštićeni.
Ja imam nisku razinu antitjela ali se uzdam u T ćelije.
Istina da je najbrži imuni odgovor daju antitjela koja djeluju gotovo trenutno po ulasku virusa u organiza. Kod T ćelija to ide malo sporje jer treba neko vrijeme da se proizvede reakcija ali ništa strašno.
-
clowerine
#3199 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da, zato je neophodno koristiti preparate koji povećavaju i boostaju nivo CD 4 i CD 8 T limfocita. Za tu svrhu je najkorisniji etanolski ekstrakt propolisa, nabavljen kod provjerenih pčelara, izbjegavati farmaceutski jer su manje koncentrovani nauštrb masovne proizvodnje.laik1981 wrote: ↑10/03/2021 12:13clowerine wrote: ↑10/03/2021 10:19Male su šanse, jer imuni sistem brzo eliminiše uzročnika nakon što se po drugi put upoznajuPandakonda wrote: ↑10/03/2021 09:56
hvala prijatelju, a ako je ovo samo imunoloski odgovor da li je moguce da zarazim nekoga ?![]()
I meni se slično dogodilo, nakon što sam prebolovao u oktobru negdje sredinom decembra isti simptomi, ali ovaj put blaži, nakon dva dana prestali.splinter wrote: ↑10/03/2021 11:47 Koliko god ovaj virus bio naopak i namazan, imuni sistem kod imunokompetentnih osoba je namazaniji.
Mnogi koji su preboljeli ovu bolest su osjetili određene stomačne tegobe pa i mjesecima nakon ozdravljenja.
To je logično obzirom da sve veći broj istraživanja pokazuje da se manji "đepovi" virusa nalaze u crijevima čak tri do četiri mjeseca nakon infekcije.
Interesantno na istoj lokaciji se nalaze i Peyerove ploče izuzetno važne u imunom sistemu u kojima se nalazi oko 30% od ukupnih CD 4+ T ćelija.
Vrlo je vjerojatno da imuni sistem na neki način izoluje manje kolonije virusa kako bi se naivne T ćelije "obučavale" za borbu protiv istog.
Kao posljedica svega čovjek može da osjeća mučninu neko vrijeme ili ima neredovnu stolicu i tako to ali u principu ljudi sa takvim simptomima bi zapravo trebali biti mnogo duže zaštićeni.
Istina da je najbrži imuni odgovor daju antitjela koja djeluju gotovo trenutno po ulasku virusa u organiza. Kod T ćelija to ide malo sporje jer treba neko vrijeme da se proizvede reakcija ali ništa strašno.
-
Ali_G
#3200 Re: Iskustva sa koronavirusom
Imal jos nesto od preparata za boost?clowerine wrote: ↑10/03/2021 12:38Da, zato je neophodno koristiti preparate koji povećavaju i boostaju nivo CD 4 i CD 8 T limfocita. Za tu svrhu je najkorisniji etanolski ekstrakt propolisa, nabavljen kod provjerenih pčelara, izbjegavati farmaceutski jer su manje koncentrovani nauštrb masovne proizvodnje.laik1981 wrote: ↑10/03/2021 12:13splinter wrote: ↑10/03/2021 11:47 Koliko god ovaj virus bio naopak i namazan, imuni sistem kod imunokompetentnih osoba je namazaniji.