SDA-All about

tempuser

#57426 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Man of steel wrote: 08/03/2021 23:02 Srbi i Hrvati nisu dozvolili da se promjeni zakon na državnom nivou gdje će država umjesto posrednika moci direktno nabavljati vakcine.

Tako da Bisera Turković i nema drugog izbora nego da moli za "sadaku".

A s obzirom od kuda i koga sve dolaze napadi na Biseru Turković, imam osjećaj da je na pravom mjestu u pravo vrijeme. Samo činjenica da je sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a ostvarila vezu, pa makar i skypom, govori u prilog tome.
Jesu li Srbi i Hrvati glasali da se uvoze respiratori preko Maline?
Jel bar dobar sedvić?
Patton44

#57427 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

MorningStar wrote: 08/03/2021 23:21
N.N. wrote: 08/03/2021 23:16 Dobili smo qurcinu, ali tuzbu necemo.
To sto se nepismeni novinari razbacuju pravnim pojmovima je drugi par opanaka.

Gdje je to koja drzava tuzena za klevetu!?

Zeleni termiti neka samo sute, ovi drugi ce sami sebe sjebati kako je krenulo :mrgreen:

Drzave, naroda i qurca, dan te jebo'.
Za klevetu ne - ali tuzene su i za bizarnije stvari (The Philip Morris v.Uruguay case (Spanish: Caso Philip Morris contra Uruguay) started on 19 February 2010, when the multinational tobacco company Philip Morris International filed a complaint against Uruguay)
tako da ne sumnjam da sa svojim advokatima bit meCnuli kako hoce al sumnjam da im se da barkat sa nama jer smo im nevazni.
Hoce li sad i Austriju tuzit,jesu zavrsili provjere Forte i Vranica,pa da napokon i Sarajevo sunce usija, ko Banovice. :pisnuo: :pisnuo:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57428 Re: SDA-All about

Post by pici »

NEMA OPRAVDANJA
Federalna vlast ide u direktnu nabavku vakcina: Zašto tek sada!?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /210308146

zbog...

Image
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#57429 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Man of steel wrote: 08/03/2021 23:22 Vjerujem da će vrijeme pokazati zašto je Bisera Turković tu gdje jeste.
Pa zar se nije pokazalo vec? Zaposlila je sina
drug_profi

#57430 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

tempuser wrote: 09/03/2021 08:14
pici wrote: 08/03/2021 11:31
NAJVIŠE U ISTANBULU
U Turskoj protiv koronavirusa vakcinisano više od 10 miliona ljudi
dze vakcina... braČo turki udjelte sadaKe...
Sad će ovce i ispravni mozgovi da objašnjavaju kako nam je Turska velika sestra zaštitnica, Erdoganstariji brat... :-)
Javio bi se brko nego mu ukrali telefon, pa izgubio kontakte.
pici

#57431 Re: SDA-All about

Post by pici »

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, 27 godina je provela u diplomaciji. Nikada nije bila kandidat na izborima – ali je po imenovanju na funkciju popunila formular o imovini.

CIN je objavio da ima pet kuća, dvije u Sarajevu, dvije u Fojnici i jednu u Stocu te po stan u Sarajevu, Zagrebu i Sydneyu. Vozi Porsche Cayenne, a vlasnica je i kombija marke Volkswagen, prenosi Jabuka.tv
Može li se to sve zaraditi od diplomatske službe – odgovorila je gostujući na N1.

„Ja otprilike imam to što ste rekli, negdje manje, nešto dodano. Svu svoju imovinu sam prijavila što sam imala kada sam postala ministar vanjskih poslova, to su dostupni formulari koji su javni. Ja sam dobar dio imovine naslijedila od majke koja je živjela u Australiji, moj djed je proveo dobar dio svog života u SAD-i. Imala sam sreću kao jedino dijete da mi ostane i iza oca i iza majka poprilična imovina, i iza bake. Ja sam to uspjela sačuvati, da možda preusmjerim iz Australije prema BiH. Mislim da se od diplomatskog rada ne može steći“, kazala je.

Koliko zarađuju amabasadori?
ima se moze se... kad porastem bitnut cu sdO ambasador ko senaid memic u maleziji...
Last edited by pici on 09/03/2021 08:41, edited 1 time in total.
Patton44

#57432 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

tempuser wrote: 09/03/2021 08:23
Man of steel wrote: 08/03/2021 23:02 Srbi i Hrvati nisu dozvolili da se promjeni zakon na državnom nivou gdje će država umjesto posrednika moci direktno nabavljati vakcine.

A s obzirom od kuda i koga sve dolaze napadi na Biseru Turković, imam osjećaj da je na pravom mjestu u pravo vrijeme. Samo činjenica da je sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a ostvarila vezu, pa makar i skypom, govori u prilog tome.
Jel bar dobar sedvić?
Koli potpisa nalog za ti 10 mil.
pici

#57433 Re: SDA-All about

Post by pici »

Zato svoj politički uspon Bisera Turković treba zahvaliti poznanstvu sa Hasanom Čengićem i Omerom Behmenom, a potom svom porijeklu. To je Čengić i spomenuo u nedavnom prisjećanju o nastanku SDA u Australiji gdje je Turkovićka organizirala prvu podružnicu ove stranke u dijaspori. Međutim, nju džematlije sumnjiče za pronevjeru enormnih donacija koje su preko nje slali u Bosnu tokom rata. Čak su dokumentaciju bili predali tadašnjem ministru vanjskih poslova Irfanu Ljubijankiću.
nasljedstvo, vreca zlata za mog bOkira...
tempuser

#57434 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Patton44 wrote: 09/03/2021 08:40
tempuser wrote: 09/03/2021 08:23

Jel bar dobar sedvić?
Koli potpisa nalog za ti 10 mil.
Ma ja, sad su respiratori i Malina Jelkina kombinacija, Fadil, Asim i ostala *ovna iz M. Spahe nemaju veze s tim!
Tvoja konstatacija te samo dodatno ukupava u poziciji pripadnika stada, jer samo potvrđuje su HDZ i SNSD najbliži SDA saradnici!
tempuser

#57435 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

drug_profi wrote: 09/03/2021 08:38
tempuser wrote: 09/03/2021 08:14
pici wrote: 08/03/2021 11:31

dze vakcina... braČo turki udjelte sadaKe...
Sad će ovce i ispravni mozgovi da objašnjavaju kako nam je Turska velika sestra zaštitnica, Erdoganstariji brat... :-)
Javio bi se brko nego mu ukrali telefon, pa izgubio kontakte.
Kad ga je mijenjao u Austriji?!
tempuser

#57436 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Man of steel wrote: 08/03/2021 23:22 Nije fino da jednu stariju gospođu koja ti mama može biti nazivaš tako.

A dok Konaković, Nikšić i ekipa ne budu imali barem jedno ime na vidiku koje će moći da ostvare kontakte kao što ih ima Turković, ne bi se smjeli uopšte javljati na temu vanjske diplomatije.

Vjerujem da će vrijeme pokazati zašto je Bisera Turković tu gdje jeste.
Baš moraš biti poseban ili razviti poseban tip emocije prema dotičnoj da je zamisliš u ulozi svoje majke! :lol:
Leverage

#57437 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Bilo je ranije forumaša koji brane SDA, brane Bakira Izetbegovića, itd.

Al lik brani Biseru Turković, to je jedan potpuno novi nivo, uber deredža.
Škobo Habu

#57438 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Man of steel wrote: 08/03/2021 23:22

:lol:

Žena će nadživjeti i Izetbegovića jr. u diplomatiji, a Izetbegović senior je ispratio...

Čuj, vrijeme će pokazati? Koga je to Bisera dovela u BiH, za svog mandata, od velikih državnika u ovu zemlju?
Styling

#57439 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 09/03/2021 11:24

:lol:

Žena će nadživjeti i Izetbegovića jr. u diplomatiji, a Izetbegović senior je ispratio...

Čuj, vrijeme će pokazati? Koga je to Bisera dovela u BiH, za svog mandata, od velikih državnika u ovu zemlju?
Naravno. Kad se sve raspadne, sve ce nam biti jasno.
jazzer

#57440 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Ne treba nam dodatno vrijeme da shvatimo zasto je Bisera Turkovic tu gdje jeste. Bezobrazna a nesposobna, sklona nepotizmu. Zena koja
je cijeli svoj radni vijek provela primajuci pare iz budzeta i od kojih vise nego fantasticno zivi.

Da je neo pita da kaze 5 najboljih stvari koje je uradila za drzavu, ne bi ih znala nabrojati. Jer ne postoje.

Dakle, jedan klasicni SDA parazit u vlasti.
Styling

#57441 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Billy The Pljuc wrote: 09/03/2021 13:06 Šta nam ima biti jasno, ako nije već sve jasno. Kuja iz pakla vrišti sa KCUS-a željna pažnje i prostora u medijima, ne da mi se postati bljuvotine izrečene u cilju odbrane stranke joj i položaja. Kriv Forto i vlada KS za "put pacijenta", malinarove respiratore, strašan prosjek smrti oboljelih od korone, vakcinaciju nepostojećim vakcinama itd. itd.

Tačno je treba politi benzinom i zapaliti na KCUS-u, van zgrade naravno jer u njenom slučaju samo je taj vid borbe protiv vještica adekvatan. Izvinjenje forumašici sa nick-om vještica jer ovo nema veze s njom :kiss:.
Ovo sto na rade je za Haga. Ovo je zlocin protiv vlastitog naroda i njegovog zdravlja. Ovo je ubistvo s predumisljajem. Svjesno se nisu nabacljale vakcine jer se neko usudio otkriti aferu respiratori. Ovo je genocid nad vlastitim narodom.
drug_profi

#57442 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Vakcine su ignorisane jer se ocekivalo da ce se izvuci od budzetskog troska (da li su uopste predvidjene u budzetima ove nabavke?) i da ce se vecina gradjana strpiti do ljeta jer je epidemioloska situacija prije mjesec dana bila vrlo povoljna. Tada bi nastupio covid pasoš i ljudi bi plaćali sami svoje vakcine komercijalnim kanalima ako žele putovati.
Billy The Pljuc

#57443 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Ima li se šta reći na sve ovo:

"Izetbegović dao veliki intervju za Fenu. Tvrdi da je cijela Evropa nabavila respiratore, a da je samo u BiH bila afera."

Sjetio se nakon haman pa 30 godina povratnika, e nek ste malinara vratili u Sućesku sve vam jebem al' u curcu.

Edit:

K'o što napisah, jebo vam on mater i vi njemu, ljubite mu skute k'o što ste i navikli kao i onima prije njega:

"Novi problem s Vučićevim vakcinama: Neće se stići revakcinacija jer im ističe rok!?"
Last edited by Billy The Pljuc on 09/03/2021 15:09, edited 1 time in total.
tempuser

#57444 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Kad te uhvate s prstima u pekmezu ti onda okreći priču na drugu stranu, kmeči kako ti drugi rade o glavi, "sjeti" se povratnik,a udaraj u tanku žicu ovaca To mogu samo SDA vanago...
U kojoj je to državi od te cijele Europe respiratore za vladu nabavljao zemljoradnik?
Veigar

#57445 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

Billy The Pljuc wrote: 09/03/2021 15:03 Ima li se šta reći na sve ovo:

"Izetbegović dao veliki intervju za Fenu. Tvrdi da je cijela Evropa nabavila respiratore, a da je samo u BiH bila afera."

Sjetio se nakon haman pa 30 godina povratnika, e nek ste malinara vratili u Sućesku sve vam jebem al' u curcu.

Edit:

K'o što napisah, jebo vam on mater i vi njemu, ljubite mu skute k'o što ste i navikli kao i onima prije njega:

"Novi problem s Vučićevim vakcinama: Neće se stići revakcinacija jer im ističe rok!?"
Epitom sadakaške politike, welcome to the jungle called Bosnia and Herzegovina.

Samo da se na...em matere svim SDA članovima i simpatizerima, paraziti prosjački.
Janjicar

#57446 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Turkovicka falsifikovala PCR test pri ulasku u Njemacku hahaha
jazzer

#57447 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /210309093

Predsjenik svake normalne stranke na svijetu bi, nakon izrecenog u ovom intervjuu, podnio ostavku i dozivotno se povuako
iz politike. Rekao bi ''ljudi, ja nisam sposoban, nisu sposobni ljudi koje sam postavio na funkcije, zato se svi povlacimo da bi
zemlji bilo bolje''.

Jedino kod nas predsjenik najvece stranke, stranke koja vedri i oblaci zadnji 30 godina, izgovori sve ovo i nastavi
obavljati sve moguce funkcije.
Billy The Pljuc

#57448 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

A problem sa nabavkom vakcina je isključivo "tehničke prirode", "gospoda" se nisu usudila ugraditi u nabavku jer su na iste skrenuli pažnju malinarovim respiratorima. S obzirom na tu amaterski odrađenu nabavku jednostavno nisu imali muda za nabavku vakcina, to da se iste nisu mogle nabaviti je priča za malu djecu kao uostalom i sve što nam plasiraju iz Mehmeda Spahe.

Evidentno je da imaju sve manje prostora za krađu, upravo stoga i ne dopuštaju zakone da prolaze, uvode nove "institute" i pokreću "akcije" kako bi obezbjedili nove načine krađe novca kroz institucije. Davno napisah da je njihov poraz najvećim dijelom moguć onemogućavanjem pristupa novcu i isto kad se desi ispuhaće k'o mjehur od sapunice. Ogroman je to aparat nehljebovića na sisi koju bjesomučno muze na svim nivoima i samo po tom osnovu nas kao društvo i državu isuviše koštaju, o krađama da se i ne govori.

Gade mi se iskreno svi preletači, pacovi prvi napuštaju brod koji tone, gade mi se i pokušaji koaliranja sa istima po bilo kom pitanju, to je samo bacanje pojasa davljeniku i zato nisam ni najmanje oduševljen potezima četvorke i primanjem SDA kadrova i njihovih satelita u bilo čije članstvo, ako ih već primate ne dozvolite dolazak na izborne liste istih, ima načina da i kroz građansko djelovanje doprinesu ako već hoće da "pomognu".

Nisu oni za Haga ili bilo kakvog suda osim prijekog, jel ima člansku treba ga zatuć' i duboko zakopat' da ih majčica zemlja ne povrati od gadosti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57449 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Za pokušaj nekog uspješnog rada suspregnite sujetu svojstvenu neznalicama i čestitajte na junačkoj borbi svim uposlenicima KCUS-a i meni", rekla je ona.

:-) :-)
jazzer

#57450 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Hoce li ikada doci dan kada ce ova kuja platiti za sve ove godine jebanja u mozak cijelog jednog naroda?
Post Reply