Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#1576 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
U Metropolisu su bukvalno proveli onaj sistem 7 metara kvadratnih, pa kad su poceli ljude vracati sa vrata jer nema mjesta, samo sto pobuna nije izbila na ulazu.
Narod nije normalan a vlast jos manje.
-
meridiyan
#1577 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑08/03/2021 20:38 Ako bude kako strucnjaci ocekuju, a nadam se da nece ali eto tako se ocekuje, vrhunac ovog vala bi bio negdje oko katolickog bozica a to je tek pocetkom aprila.
Onda ce i biti rigoroznijih mjera.
Samo se pita, gdje su vakcine i sta vlade svih nasih nivoa cine da se ljudima pomogne u drugom apslektu problema, ekonomiji. Cijene divljaju, hrana je sve skuplja, a niko prstom ne mrda.
- escobar__
#1578 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zoveš policiju i riješiš problem/pobunu. Ne kažnjavaš one što poštuju mjere tako što ćeš i njima pozatvarat sve samo zato što nisi imao kontrolu nad tim što su ispred kafane organizovali pobunu.dječak sa šibicama wrote: ↑08/03/2021 20:51 U Metropolisu su bukvalno proveli onaj sistem 7 metara kvadratnih, pa kad su poceli ljude vracati sa vrata jer nema mjesta, samo sto pobuna nije izbila na ulazu.
- starii
#1579 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
a veceras se slavi 8 mart 
- insaneinthebrain
#1580 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pocela se ugostiteljska mafija okupljati. Samo lagano 
-
laik1981
#1581 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Svi pred zgradu vlade. Ovom ludilu se mora stati u kraj. Kada sebi smanje plate i adekvatno namire materijalnu stetu neka zatvaraju koliko hoce.. Dosta vise izivljavanja od strane uhljeba..
- dječak sa šibicama
#1582 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ugostitelja mi je bas zao, smrc.
-
al-em
#1583 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Najveci klosari su sarajevski ugostitelji. Treba im policiju poslati i pokaznjavati distancu i maske.
- escobar__
#1584 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ugostitelji su klošari ali kod klošara ima pofin broj ljudi koji tu zarađuju hljeb. Kakav-takav, hljeb.
- MorningStar
#1585 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Meni je zao konobara i ostalih ljudi u usluznom sektoru koji rade za 600 maraka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1586 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Hahahahah jest fkt. Izdire se mraka na one jadne radnice sto stoje na ulazu i govore da se ne moze ucdječak sa šibicama wrote: ↑08/03/2021 20:51 U Metropolisu su bukvalno proveli onaj sistem 7 metara kvadratnih, pa kad su poceli ljude vracati sa vrata jer nema mjesta, samo sto pobuna nije izbila na ulazu.
-
last mohicans
#1587 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
S Trbovićem na čelu, Ibrinim pulenom, a Ibraga 4ka,kobajagi. Gazda mi je najmanje žao,osobito, Vatre,Metropolisa i sličnih. Radnicima je najgore, ali neće propasti za vikend,a ovo vjerovatno vrše pritisak na vladu, ako se produže mjere.
-
Nivelacija
#1588 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Objavljeno: 08.03.2021. 20:39
Uređeno: 08.03.2021. 20:39
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona trebalo bi biti vraćeno na stari režim, odnosno do 23:00 sata, kao što je bilo prije Odluke koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva TK-a, 3. marta ove godine, zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, saznaje Federalna televizija

Uređeno: 08.03.2021. 20:39
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona trebalo bi biti vraćeno na stari režim, odnosno do 23:00 sata, kao što je bilo prije Odluke koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva TK-a, 3. marta ove godine, zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, saznaje Federalna televizija
-
elcaliente
#1589 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa te mjere sa razmakom su uvedene davno.escobar__ wrote: ↑08/03/2021 20:41Ne mora značit da se svako ko se protivi ovim govnjivim mjerama ponaša kao da ne postoji. Moji su roditelji oboje imali COVID i ni jedno ni dan-danas neće reći da je pro-lockdown ili bilo kakva druga idiotska mjera - a pazili se, nosali jebene maske, dezinficijense, držali distance, bili kući... Ja od početka pandemije (i možeš to provjerit kroz moje pisanje) nikad nisam bio za to da se zajebavamo s virusom, poštovao sam mjere, držao distancu, nosio masku i sve to radim i danas.Arachnoidea wrote: ↑08/03/2021 20:33Pa jeste ali to ne koristim kao opravdanje da se ponasam kao da to ne postoji.
Ali sam umoran, drug moj, umoran psihički od ovog svega. A ni tokom prvog (prošlog martovskog) lockdowna, ni tokom onih polumjera ljetos, na jesen, a evo ni sad nisam za ovakav način rješavanja krize. Moglo se malo više reda na vrijeme uvest u rad ugostiteljskih objekata (malo više povećat razmak između stolova), pobrinut se da se mjere drže prije svega u jebenom Domu zdravlja, a onda i dalje... Dakle sprovodit mjere gdje je to zaista potrebno i gdje ima efekta, a ne jebavat građane maskama na otvorenom i evo sad najnovijim starim idejama lockdownom.
Ko je kriv sto se nisu postovale?
Drzava je rekla uradite to i to i necemo vas zatvarati.
Niti ugostitelji niti gosti nisu htjeli da postuju.
I sada kada ih malo zatvore problem je neki.
Odjednom se spominju vakcine, kao drzava je kriva trebaju vakcine a du prije deset dana ti isti ljudi govorli da su vakcine cipovanje.
Kolektivno ludilo mozga.
- escobar__
#1590 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jesam li ja kriv što se nisu poštovale, pa i mene treba kaznit zbog toga što DRŽAVA nije bila u stanju sprovest mjere koje je donijela?elcaliente wrote: ↑08/03/2021 21:25 Pa te mjere sa razmakom su uvedene davno.
Odjednom se spominju vakcine, kao drzava je kriva trebaju vakcine a du prije deset dana ti isti ljudi govorli da su vakcine cipovanje.
Kolektivno ludilo mozga.
-
akcija007
#1591 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A federalni krizni stab Vladi Federacije predlozio model kao u Hr za ugostitelje da samo rade vanjske terase . Unutrasnji prostori ne .
Sva skola prelazi na online
Sutra je na Vladi F BiH da vidimo hoce li usvojiti
Anketa za mjere u KS, preovladava zdrav razum. Ima ugostitelja koji postuju a velika vecina ih ne postuje . Isto kao i teretane .
Sva skola prelazi na online
Sutra je na Vladi F BiH da vidimo hoce li usvojiti
Anketa za mjere u KS, preovladava zdrav razum. Ima ugostitelja koji postuju a velika vecina ih ne postuje . Isto kao i teretane .
-
elcaliente
#1592 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mozda nisi ti kao pojedinac. Ali ovo je demokratija a u demokratiji se vecina izivljava nad manjinom.escobar__ wrote: ↑08/03/2021 21:27Jesam li ja kriv što se nisu poštovale, pa i mene treba kaznit zbog toga što DRŽAVA nije bila u stanju sprovest mjere koje je donijela?elcaliente wrote: ↑08/03/2021 21:25 Pa te mjere sa razmakom su uvedene davno.
Kolektivno ludilo mozga.
Pa eto u stanju su na vikend zatvoriti sve te sto nisu postovali mjere.
-
Login7777
#1593 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kifloni i Forto ekspertiza na djelu. Samo preko leđa naroda.
-
Trappist
#1594 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
100 vlasnika restorana i kafica na kraju nece puno dotaci mjere jer ce smanjiti plate-otpustiti 5000 radnika. Tako trebate razmišljati uhljebi jedni.
Koliko je budzetskih korisnika dobilo otkaz ili im se smanjila plata od pocetka pandemije? 0!!!
Ali jok, vi pljujte po ljudima koji nece za hljeba uskoro imati.
Koliko je budzetskih korisnika dobilo otkaz ili im se smanjila plata od pocetka pandemije? 0!!!
Ali jok, vi pljujte po ljudima koji nece za hljeba uskoro imati.
- MorningStar
#1595 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Samo zatvoriti , rekao sam ja - ovaj narod treba samo ***** i to na gladan stomak 
Samo mjere, zatvori 3 sedmice sveeeee
Samo mjere, zatvori 3 sedmice sveeeee
- MorningStar
- dječak sa šibicama
#1597 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ako pratite sta se pise i izjavljuje, recimo u Americi je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti dao upute za vakcinisane i manje vise svi ce se morati drzati mjera restrikcije do daljnjeg, a ovi u Hrvatskoj se nadaju da ce u martu iduce godine moci govoriti o normalnom zivotu. Englezi koji imaju najveci % vakcinisanih tek se nadaju da ce na EP u nogometu ovog ljeta moci popuniti oko 10% kapaciteta stadiona i nesto vise u finalu.
To je jos godinu dana nekakvih zabrana i opcenito haosa, mozda i duze mi jos ne znamo kako ce se virus ponasati. Kao imamo vakcinu (mi je niti nemamo) a vec su novi sojevi u igri, koji se brze sire, sad su i djeca u opasnosti.
Pa ti budi pametan, gdje ovo vodi, mi smo najebali jer imamo nesposobnu vlast a sami smo je birali. I bice jos gora... u EU ugostiteljima drzava uplacuje pausal cirka 500 eura ako sam dobro cuo, svaki mjesec, i oni mogu lockdown iako se ugostitelji bune posto im je to malo ali bar nesto dobiju. Nasi ne dobiju nista. Samo jedan primjer.
Plus sto ce se sad stranacki botovi naklatiti novoj vladi KS, bez politikanstva ne moze.
To je jos godinu dana nekakvih zabrana i opcenito haosa, mozda i duze mi jos ne znamo kako ce se virus ponasati. Kao imamo vakcinu (mi je niti nemamo) a vec su novi sojevi u igri, koji se brze sire, sad su i djeca u opasnosti.
Pa ti budi pametan, gdje ovo vodi, mi smo najebali jer imamo nesposobnu vlast a sami smo je birali. I bice jos gora... u EU ugostiteljima drzava uplacuje pausal cirka 500 eura ako sam dobro cuo, svaki mjesec, i oni mogu lockdown iako se ugostitelji bune posto im je to malo ali bar nesto dobiju. Nasi ne dobiju nista. Samo jedan primjer.
Plus sto ce se sad stranacki botovi naklatiti novoj vladi KS, bez politikanstva ne moze.
-
Iker C
#1598 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kako besposlicaru objasniti da ne moze navece pushiti shishu u Paralmentu?
-
Trappist
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure