Ja nijednog Hrvata iz Mostara ne znam da se vakcinisao. Ne kažem da ih nema, ali da je masovna pojava, teškomalakh wrote: ↑07/03/2021 13:41 e ovako. došao sam do nekih informacija koje su pouzdane i koje su mi potvrđene od strane korisnika.
moj kolega iz novog travnika, koji je hrvat i ima putovnicu, se već vakcinisao u hrvatskoj zajedno sa svojom obitelji. kaže mi da je mnogo hrvata iz bosne i hercegovine se već vakcinisalo u hrvatskih, ali se o tome šuti. kaže da se vakcinisao u istoj ambulanti u kojoj se vakcinisala ministrica turković.
moj drugi kolega iz dervente se sa obitelji vakcinisao u sremskoj mitrovici prije sedam dana. on mi govori da je mnogo srba, ali i bošnjaka iz sandžaka koji žive u bosni i hercegovini već vakcinisano u srbiji ili će se uskoro vakcinisati. takodjer i medicinsko osoblje iz rsa ima pravo da se vakciniseu srbiji, a isto važi i za hercegovinu.
ovo mi je potvrđeno od strane istih onih koji su primili vakcinu.
eto kakva smo država, ovo sve govori.
ako lazu oni, lazem i ja.
ostao sam u šoku.
Za Srbiju ne znam, osim što sam čuo da su vodili medicinske radnike iz Nevesinja na vakcinaciju u Srbiju ( u Nevesinju imaju Covid bolnicu)