https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... BH_Telecom
a ona je uvijek postupna na @dend -ovom profilu
Moderator: Benq
Ima extra pakete XS S M L XL XXLarnes_king wrote: ↑05/03/2021 14:25 https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... id-paketi/
"Hoćete više minuta, interneta, novi mobitel, manju pretplatu…? MOŽE!"
To pise ali nigdje ne vidim na koji nacin se moze prilagoditi paket?
Samo vidim da su mijenjali pakete i da su sada skuplji, uz vise minuta, sms i gb, ali mi to ne odgovara. Sad kad istekne ugovor automatski bi me trebali prebaciti na taj skuplji paket, a jos ne vidim da vise ima onih pogodnosti uz potpisivanje ugovora....
haha bilo je i meni prije 3-4 dana...doslo 11-12 nekih obavijesti da me neko citirao,prije 2-3 godine
Zavisi odakle sta skidas...neke stranice dozvoljavaju maksimalnu brzinu a vecina ih limitira download sa svojih stranica na odredjenu brzinu...tako da ti mozes imati 100 puta brzi internet,ono skida brzinom koju oni dozvoljavaju.Michaaa wrote: ↑04/03/2021 16:40Pokusao sam sa 3 razlicita browsera i na laptopu i na desktopu se isto desava stvarno ne znam...dend wrote: ↑04/03/2021 16:33Ako ti na steamu ide 6mega onda je ocigledno ta brzina pustena kroz ruterMichaaa wrote: ↑04/03/2021 15:25 Pozz ljudi, brzina na speedtest.net pokazuje 50Mbps, kada downloadam nesto preko steama ili bilo cega drugog ide do 6 Mbs sto je normalno, medjutim kad downloadam preko bilo kojeg browsera max brzina je 2.6 Mbs, trenutno sad je 1.6Mbs probao i na vise razlicitih uredjaja uvijek je limit tu, youtube limitira takodje, tako da 4k video jedva da ide, prijavio sam kvar na 1444 ali evo vec 7 dana nista se nije promijenilo, jel moguce da je u routeru neki limit ili sta vec?
Da nije kakva limitacija browsera ? Neki drugi potrosac interneta u pozadini ?
Znam drug dobro kako to funkcionira, imam 50mbs brzinu, ali 4k video povlaci max oko 20mbs jer sam pratio i sjecka, ne puni ga brzo, a sa ovom brzinom bi mogao 2 gledati u isto vrijeme bez problema, to je jedan primjer, isto tako sam probao downloadati sa 10+ razlicitih stranica i ni na jednoj ne ide vise od 2Mb/s dok no steamu ide 6Mb/s probao i na laptopu isto, odnio taj isti laptop kod prijatelja koji ima istu brzinu i ide max na svemu i download i video i steam sve max. Znaci ocigledno da ima problem, ali etozippoo87 wrote: ↑05/03/2021 18:18Zavisi odakle sta skidas...neke stranice dozvoljavaju maksimalnu brzinu a vecina ih limitira download sa svojih stranica na odredjenu brzinu...tako da ti mozes imati 100 puta brzi internet,ono skida brzinom koju oni dozvoljavaju.
Ako ti sa steama skida punom brzinom,onda ti internet radi kako treba,nemas sta prijavljivati kvar,jer kvara nema.
Kako ti opisa,ocito je problem softwareski i na nivou windowsa a ne na nivou ISPaMichaaa wrote: ↑05/03/2021 18:29Znam drug dobro kako to funkcionira, imam 50mbs brzinu, ali 4k video povlaci max oko 20mbs jer sam pratio i sjecka, ne puni ga brzo, a sa ovom brzinom bi mogao 2 gledati u isto vrijeme bez problema, to je jedan primjer, isto tako sam probao downloadati sa 10+ razlicitih stranica i ni na jednoj ne ide vise od 2Mb/s dok no steamu ide 6Mb/s probao i na laptopu isto, odnio taj isti laptop kod prijatelja koji ima istu brzinu i ide max na svemu i download i video i steam sve max. Znaci ocigledno da ima problem, ali etozippoo87 wrote: ↑05/03/2021 18:18Zavisi odakle sta skidas...neke stranice dozvoljavaju maksimalnu brzinu a vecina ih limitira download sa svojih stranica na odredjenu brzinu...tako da ti mozes imati 100 puta brzi internet,ono skida brzinom koju oni dozvoljavaju.
Ako ti sa steama skida punom brzinom,onda ti internet radi kako treba,nemas sta prijavljivati kvar,jer kvara nema.
Pokusat cu sa linux live usb, ali opet mi je cudno jer sam prije 10-ak dana instalirao clean windows zadnju verziju, a to mi se desava i na laptopu i na desktopu. Upravo sam sad slucajno testirajuci vidio da mi je na dailymotion.com limit na 12,5mbs i nece povuci vise nikako, na youtube je 25mbs, dok na twitch.tv mogu bez problema pokrenuti vise streamova i vuce kompletnih 50mbs lolzippoo87 wrote: ↑05/03/2021 18:47Kako ti opisa,ocito je problem softwareski i na nivou windowsa a ne na nivou ISPaMichaaa wrote: ↑05/03/2021 18:29Znam drug dobro kako to funkcionira, imam 50mbs brzinu, ali 4k video povlaci max oko 20mbs jer sam pratio i sjecka, ne puni ga brzo, a sa ovom brzinom bi mogao 2 gledati u isto vrijeme bez problema, to je jedan primjer, isto tako sam probao downloadati sa 10+ razlicitih stranica i ni na jednoj ne ide vise od 2Mb/s dok no steamu ide 6Mb/s probao i na laptopu isto, odnio taj isti laptop kod prijatelja koji ima istu brzinu i ide max na svemu i download i video i steam sve max. Znaci ocigledno da ima problem, ali etozippoo87 wrote: ↑05/03/2021 18:18
Zavisi odakle sta skidas...neke stranice dozvoljavaju maksimalnu brzinu a vecina ih limitira download sa svojih stranica na odredjenu brzinu...tako da ti mozes imati 100 puta brzi internet,ono skida brzinom koju oni dozvoljavaju.
Ima nesto podeseno sto ti blokira brzinu a mozes testirati je li do windowsa tako sto ces skinuti neki live linux na usb i pokrenuti live verziju linuxa i konektuj se i izmjeri brzine i pokusaj downloadovati to isto sto si i do sada pokusavao a sto ide sporo.
AKo bude do windowsa,onda treba precesljati sta blokira...ja bih prvo provjerio ili iskljucio windows firewall,pa defender i testirao...kao i provjerio sve u opcijama interneta na windowsu
Ja isto imam optiku od bhta,isti paket i nikakvih problema nemam,sve radi savrseno i skida brzinom koju mogu max skidati,na stranicama gdje je to dozvoljeno.
Nemam torrent-a, iskljucim ga cim zavrsim download. Sve sam iskljucio.zippoo87 wrote: ↑05/03/2021 19:20 Iskreno sta je tacno,nemam pojma,jer do sada nisam imao neki slican problem.
Nego da te pitam...da li ti slucajno bude upaljen torrent u vrijeme kada ovo testiras...ono da upload ide konstantno ?
Ja sam prije nekada znao imati problem da mi torrent aplikacija zagusi potpuno internet dok je aktivan,cak i kada radi samo upload a ne download i da bi radilo sve kako treba,morao sam zatvoriti torrent aplikaciju (uTorrent)
Imamo
Broj se registruje na šalteru bhTelecomatap3ah75 wrote: ↑06/03/2021 14:09 Uzeli djetetu ULTRA broj.
Dobili 1 GB neta i 3 KM kredita.
Neko mi reće da se može još kredita dobiti ako registruješ broj. Šta je to i je li postoji to?
+ dobijam sljedeću poruku na tom ultra broju kada hoću aktivirati meku opciju na xiaomi mobu ... od find my phone pa do nekih free mi poruka. Pozivi, poruke idu normala.
"NIJE MOGUĆE POSLATI AKTIVACIJSKU PORUKU. PROVJERITE DA LI JE VAŠA SIM KARTICA AKTIVIRANA".
A šta se dobije sa tom registracijom?dend wrote: ↑06/03/2021 14:20Broj se registruje na šalteru bhTelecomatap3ah75 wrote: ↑06/03/2021 14:09 Uzeli djetetu ULTRA broj.
Neko mi reće da se može još kredita dobiti ako registruješ broj. Šta je to i je li postoji to?
+ dobijam sljedeću poruku na tom ultra broju kada hoću aktivirati meku opciju na xiaomi mobu ... od find my phone pa do nekih free mi poruka. Pozivi, poruke idu normala.
"NIJE MOGUĆE POSLATI AKTIVACIJSKU PORUKU. PROVJERITE DA LI JE VAŠA SIM KARTICA AKTIVIRANA".
te poruke koje dobivas su od proizvođača mobitela ( xiaomi ) koje žele aktivirati te dodatne funkije i moguće je da koriste tvoj broj za to
http://m.bhtelecom.ba/fileadmin/user_up ... izicka.pdftap3ah75 wrote: ↑06/03/2021 14:23A šta se dobije sa tom registracijom?dend wrote: ↑06/03/2021 14:20Broj se registruje na šalteru bhTelecomatap3ah75 wrote: ↑06/03/2021 14:09 Uzeli djetetu ULTRA broj.
te poruke koje dobivas su od proizvođača mobitela ( xiaomi ) koje žele aktivirati te dodatne funkije i moguće je da koriste tvoj broj za to
I je si se samo ode na šalter?
Moram li taj mobitel nositi sa sobom?
A ovo drugo odoh na temu čaomi pitati
Mislim da je 5KM bonus na taj ultra broj i nešto interneta ali nmgu da pronađem tačno, možeš pitati na 1444Za potrebe Vaše registracije, potrebno je da poštujete sljedeća pravila:
registracija se vrši na prodajnim mjestima BH Telecoma (šalteri, telecom centri);
registraciju vrši vlasnik/opunomoćenik Ultra korisničkog broja (u slučaju maloljetne osobe registraciju mora ovjeriti roditelj/staratelj);
neophodna dokumentacija: identifikacijski dokument (lična karta/pasoš/vozačka dozvola) i Ultra certifikat/ovjerena izjava o posjedovanju Ultra broja;
na obrascu trebaju biti popunjeni svi traženi podaci.Prilikom postupka registracije korisniku se dostavljaju Specifični uslovi za registraciju Ultra korisnika.
Pa ima Hajdukplain vanilla wrote: ↑06/03/2021 17:38 Sta je s ovim arenama? Jedno najave, drugo prenose. Ista kosarka na tri kanala![]()
Umjesto najavljenog Hajduka dali australski fudbal![]()
Kome se to zaliti?

Ima od drugog poluvremenaDzontra_Volta wrote: ↑06/03/2021 18:29Pa ima Hajdukplain vanilla wrote: ↑06/03/2021 17:38 Sta je s ovim arenama? Jedno najave, drugo prenose. Ista kosarka na tri kanala![]()
Umjesto najavljenog Hajduka dali australski fudbal![]()
Kome se to zaliti?
![]()
Ima mogucnost seobe, nazoves 1444 i kazes da selisObasvijetljeni wrote: ↑07/03/2021 05:29 Pozdrav, pitanje u vezi Moja tv. U slucaju ako se mijenja adresa da li se mora odjaviti ili se moze prenijeti na sljedecu adresu bez problema ili se moze "zamrznuti" pretplata na Moja tv? Pod ugovorm sam jos nekih godinu dana. Hvala unaprijed.
Ne predstavlja problem sto sam jos uvijek pod ugovorom?dend wrote: ↑07/03/2021 09:15Ima mogucnost seobe, nazoves 1444 i kazes da selisObasvijetljeni wrote: ↑07/03/2021 05:29 Pozdrav, pitanje u vezi Moja tv. U slucaju ako se mijenja adresa da li se mora odjaviti ili se moze prenijeti na sljedecu adresu bez problema ili se moze "zamrznuti" pretplata na Moja tv? Pod ugovorm sam jos nekih godinu dana. Hvala unaprijed.
Mozes i zamrznuti uslugu do 3 mjeseca u toku jedne godine
Seobom se seli ugovor na novu adresu i tamo nastavljaObasvijetljeni wrote: ↑07/03/2021 09:21Ne predstavlja problem sto sam jos uvijek pod ugovorom?dend wrote: ↑07/03/2021 09:15Ima mogucnost seobe, nazoves 1444 i kazes da selisObasvijetljeni wrote: ↑07/03/2021 05:29 Pozdrav, pitanje u vezi Moja tv. U slucaju ako se mijenja adresa da li se mora odjaviti ili se moze prenijeti na sljedecu adresu bez problema ili se moze "zamrznuti" pretplata na Moja tv? Pod ugovorm sam jos nekih godinu dana. Hvala unaprijed.
Mozes i zamrznuti uslugu do 3 mjeseca u toku jedne godine
Hvala puno na informacijama!dend wrote: ↑07/03/2021 09:43Seobom se seli ugovor na novu adresu i tamo nastavlja
Seoba se placa 10KM
zamrzavanje je besplatno i moze maks 3 mjeseca pri cemu se ugovor produzava za taj period
Kada odmrzavas placa se isto tako neka cijena ( 10-15 KM )