Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jednonogi_Jack

#23801 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jednonogi_Jack »

maiya wrote: 04/03/2021 23:39
jednonogi_Jack wrote: 04/03/2021 23:33
maiya wrote: 04/03/2021 23:25 Najlakše se vaditi na rasizam fašizam šovinizam feminizam boljševizam...
Migranti će sami pokrenuti Evropu udesno svojim postupcima.
Čuj ja se branim. :-)
Afd neonacistička partija koju ti braniš.
Očito čitate između redova... odlično kad tad će napast nekog Vašeg pa ćete osnovati ogranak Afd BiH inšallah...usput nisam znao da su nacisti u pravom smislu, mislio sam da im je najdesnije u programu antimigrantski nastroj tjt.
Živjeli
Vidim ja da ne znaš i da lupaš. Afd ogranak?
Ne treba to meni. Eto ih tebi. :wink:
maiya

#23802 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

jednonogi_Jack wrote: 04/03/2021 23:45
Očito čitate između redova... odlično kad tad će napast nekog Vašeg pa ćete osnovati ogranak Afd BiH inšallah...usput nisam znao da su nacisti u pravom smislu, mislio sam da im je najdesnije u programu antimigrantski nastroj tjt.
Živjeli
Ja nisam nacista gospodine i niko mi to neće reć pun mi je đon toga. Volio bih da vam napadnu kćerku ili nešto već pa ćete vidjeti. Izvinjavam se na drskosti. Poz
jednonogi_Jack

#23803 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jednonogi_Jack »

maiya wrote: 04/03/2021 23:53
jednonogi_Jack wrote: 04/03/2021 23:45
Živjeli
Ja nisam nacista gospodine i niko mi to neće reć pun mi je đon toga. Volio bih da vam napadnu kćerku ili nešto već pa ćete vidjeti. Izvinjavam se na drskosti. Poz
:zzzz:
maiya

#23804 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Dzinna wrote: 05/03/2021 00:11
Živjeli
Jel to ona neka stranka u DE koju provjeravaju sad da nema mozda suvise desnicarske (neonaci ili neofascio) elemente?
Jeste
Naime ta stranka ima takve elemente i dospjela je u parlament 2017. Evo baš sam sad čitao...ugl neki Njemci nisu više htjeli ilegalnih migranata i onda su dali glas ovima i dobili su mandat. I to je prvi put da je u Njemačkoj nakon DSR došla desna stranka na vlast.
maiya

#23805 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Dzinna wrote: 05/03/2021 00:26 Danas sam o njima slusala
Pravo sam se iznenadila kad sam cula da De uioce ima takvo tijelo
Sta ti je uredjena drzava i suocavanje s prosloscu
A evo i ja sam

Ali to se jednostavno desi kad stranci nekontrolisano dolaze bez dokumenata i slično...ali eto...
moonca

#23806 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

maiya wrote: 04/03/2021 22:21
moonca wrote: 03/03/2021 18:14 I ti znash, da su migranti placeni za taj posao?
Riječ je o džamiji u Mostaru, ne znam ima li u Sarajevu istoimena...
Eno provalio ih je neki stariji gospodin ima i na fb "bolje daj ilegalnom imigrantu koji ulazi kroz prozor a ne kroz vrata u BiH" nešto tako.
Jesu li plaćeni, naravno da jesu zar bi ti kozojebi radili džaba. Tužno što IZ nekom našem nije ponudila posao.

Gospođo pogledajte kako su obučeni i kako imaju skupe mobitel ja pored njih izgledam sirotinjski. Prije će se neka za njima okrenuti već za mnom.

I za kraj jučer na raskrsnici migrantima udara čovjeku u prozor da mu kupi maramice bukvalno tjera glupog Bošnju.
.Zbilja niko nije napisao,da su placeni za cishcenje. I ako jesu, pa, zarade to sto im plate.. sta je tu loshe.. inace ih nazivash ko***, to je ruzno, i pokazuje da ti iskace 'osigurach'... :-)
..Posebno komentar o odjeci-- pa kako bi ih ti obukao.. momci svugdje u svijetu zele isto... i vrlo je moguce, da je ta odjeca od donacija.. narod poklanja svasta.. ti pokazujesh ljubomoru ... :shock: prema migrantu bez papira... koji bi dao sve da ima tvoje papire.. ... :zoka:
maiya

#23807 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

moonca wrote: 05/03/2021 00:35
maiya wrote: 04/03/2021 22:21
moonca wrote: 03/03/2021 18:14 I ti znash, da su migranti placeni za taj posao?
Riječ je o džamiji u Mostaru, ne znam ima li u Sarajevu istoimena...
Eno provalio ih je neki stariji gospodin ima i na fb "bolje daj ilegalnom imigrantu koji ulazi kroz prozor a ne kroz vrata u BiH" nešto tako.
Jesu li plaćeni, naravno da jesu zar bi ti kozojebi radili džaba. Tužno što IZ nekom našem nije ponudila posao.

Gospođo pogledajte kako su obučeni i kako imaju skupe mobitel ja pored njih izgledam sirotinjski. Prije će se neka za njima okrenuti već za mnom.

I za kraj jučer na raskrsnici migrantima udara čovjeku u prozor da mu kupi maramice bukvalno tjera glupog Bošnju.
.Zbilja niko nije napisao,da su placeni za cishcenje. I ako jesu, pa, zarade to sto im plate.. sta je tu loshe.. inace ih nazivash ko***, to je ruzno, i pokazuje da ti iskace 'osigurach'... :-)
..Posebno komentar o odjeci-- pa kako bi ih ti obukao.. momci svugdje u svijetu zele isto... i vrlo je moguce, da je ta odjeca od donacija.. narod poklanja svasta.. ti pokazujesh ljubomoru ... :shock: prema migrantu bez papira... koji bi dao sve da ima tvoje papire.. ... :zoka:
Pa ne znam jedino ćukojebi jer znam za slučaj silovanja psa ali to nije uobičajeno u narodnom govoru.

Ma i ja ću fino u Crveni križ i bit ću blistav dobro ste mi rekli što jest jest.
Jer stvarno im daju kvalitetnu odjeću nisu dornjci što mi nosamo.

Ali kakve papire mislite?
Dražavljanstvo BiH?
maiya

#23808 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Ne razumijem to s papirima ja koliko znam oni svoje dokumente bacaju i slično...ali mi nije jasno kakve ja papire imam koje oni žele? Stvarno nezz
moonca

#23809 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

maiya wrote: 05/03/2021 00:40 Pa ne znam jedino ćukojebi jer znam za slučaj silovanja psa ali to nije uobičajeno u narodnom govoru.

Ma i ja ću fino u Crveni križ i bit ću blistav dobro ste mi rekli što jest jest.

Dražavljanstvo BiH?
Nije uopste prilicno. bez veze-- imamo mi bogat rijecnik.. no, tako sto pisati je ruzno -
Razumijem te, jeste cudno i neshvatljivo, sta se dogadja s tim narodom -- i nadati se da ce brzo zavrsiti taj program sa EU.... zasto su izabrali Bosnu -kao kamp drzavu.. imash li odgovor..

Da, drzavljanstvo, pasosh --legalan status..
maiya

#23810 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

moonca wrote: 05/03/2021 00:45
maiya wrote: 05/03/2021 00:40 Pa ne znam jedino ćukojebi jer znam za slučaj silovanja psa ali to nije uobičajeno u narodnom govoru.

Dražavljanstvo BiH?
Nije uopste prilicno. bez veze-- imamo mi bogat rijecnik.. no, tako sto pisati je ruzno -
Razumijem te, jeste cudno i neshvatljivo, sta se dogadja s tim narodom -- i nadati se da ce brzo zavrsiti taj program sa EU.... zasto su izabrali Bosnu -kao kamp drzavu.. imash li odgovor..

Da, drzavljanstvo, pasosh --legalan status..
Zato što je BiH neorganizirana i nama je najlakše utrpat mulj.
Ali jel mislite da im treba dati državljanstvo BiH??? Na koje dražavljanstvo mislite?

Evo ja Vam se kunem da ljeti radim po jebenim plantažama kao neki garib zadnji da bi se školovao. Zašto će migrantima naše dražavljanstvo. Imaju svoju djedovinu ili Dojč.
Znate li vi da je to nespojivo. Pročitajte uvjete za to. I ne mogu imati legalan status kad ulaze ilegalno.
moonca

#23811 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

maiya wrote: 05/03/2021 00:51 Zato što je BiH neorganizirana i nama je najlakše utrpat mulj.
Ali jel mislite da im treba dati državljanstvo BiH??? Na koje dražavljanstvo mislite?

Evo ja Vam se kunem da ljeti radim po jebenim plantažama kao neki garib zadnji da bi se školovao. Zašto će migrantima naše dražavljanstvo. Imaju svoju djedovinu ili Dojč.
Znate li vi da je to nespojivo. Pročitajte uvjete za to. I ne mogu imati legalan status kad ulaze ilegalno.
Ne znam, da li neorganizovana, i zasto je pristala na ovako sto? .
Ne, napisala sam-figurativno- 'papire' koje ce ih odvesti u EU.
Zavisi od zakona drzave-- neke drzave ne prave problem, ako je ilegalno usao--- -ako ima osonovu za azil ili ako se ta drzava odluci da uzme odredjeni br kao -sezonske radnike.. pa vidish da hodaju slobodno... kako ?
maiya

#23812 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Aha figurativno...bilo je za brigu čuti da želite podijeliti im BH dražavljanstvo.
maiya

#23813 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

moonca wrote: 05/03/2021 00:58
maiya wrote: 05/03/2021 00:51 Zato što je BiH neorganizirana i nama je najlakše utrpat mulj.

Ne znam, da li neorganizovana, i zasto je pristala na ovako sto? .
Ne, napisala sam-figurativno- 'papire' koje ce ih odvesti u EU.
Zavisi od zakona drzave-- neke drzave ne prave problem, ako je ilegalno usao--- -ako ima osonovu za azil ili ako se ta drzava odluci da uzme odredjeni br kao -sezonske radnike.. pa vidish da hodaju slobodno... kako ?
Joj možete li npr "vidish" da pišete "vidis" to me baš bode...

Koje države na Balkanu ne prave problem ako im ilegalno uđu? Sve još ih strpaju u kampove iz kojih bježe prema BiH. Jer džaba što imaju skrb u kampu kad su tu ograničeni. Onako može lakše i to krijumčara može nešto i ukrasti opljačkati svojatati...
Vjerujte mi Maroko npr je daaaaleko ispred BiH ma i ispred Hrvatske čak, eto nju sam uzeo za primjer pošto je ona poslije Slovenije najrazvijenija od Ex yu država.
spreca

#23814 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by spreca »

Vodite ih sebi pm, jer su se vama i zaputili ane da ih ostavljate ovdje u BiH svojim sadakama

https://www.klix.ba/vijesti/delegacija- ... /210305009
McGradySA

#23815 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by McGradySA »

Čak 30% mladih ljudi između 15 i 24 godine u Maroku je bez posla i obrazovanja.

Krajem januara 2021. godine Nacionalni opservatorij za ljudski razvoj predstavio je rezultate istraživanja o statusu “mladih izvan obrazovanja, rada ili stručnog osposobljavanja”.Istraživanje je sprovedeno u 23 marokanska grada i u partnerstvu s Dječijim fondom Ujedinjenih naroda (UNICEF).

Prema spomenutom istraživanju, od 6 miliona marokanske mladeži, čak je 1,7 miliona mladih Marokanaca nezaposleno i bez adekvatnog obrazovanja.
eto nama braće na proljeće
maiya

#23816 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Zanimljivo je da im vi u Sarajevu nenormalno dajete novac na raskrsnicama a s druge strane prave vam probleme odnosno čitavoj BiH
foxlife

#23817 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by foxlife »

maiya wrote: 05/03/2021 16:20 Zanimljivo je da im vi u Sarajevu nenormalno dajete novac na raskrsnicama a s druge strane prave vam probleme odnosno čitavoj BiH
To je nazalost problem naseg naroda
Al to je ono daju im marku jer je to sadaka kojom peru svoje neke grijehe i sl
Nabijem ih sve sto daju na neku stvar
maiya

#23818 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Ako će se igrati sadake neka im daju hranu...slažem se s Vama džaba im ta sadaka kad krimosa pomažeš.
Sanjarko

#23819 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sanjarko »

foxlife wrote: 05/03/2021 16:23
maiya wrote: 05/03/2021 16:20 Zanimljivo je da im vi u Sarajevu nenormalno dajete novac na raskrsnicama a s druge strane prave vam probleme odnosno čitavoj BiH
Moja stara neki dan dade migrantu 20 feninga. Kazem ja njoj ne daji. Ne pere grijehe i slicno. Daje i davala je prosjacima Romima i drugima. Zao joj jbga iako smo i mi zesca sirotinja koja se snalazi i ima samo za osnovno i duga skoro 10 kila maraka za rezije iako su rahmetli starom godinama za rezije vise od pola penzije uzimali.
Chloe
Photo mod

#23820 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

maiya wrote: 05/03/2021 16:26 Ako će se igrati sadake neka im daju hranu...slažem se s Vama džaba im ta sadaka kad krimosa pomažeš.
Kako znaš ko je kriminalac ako ne?

Kako znaš da nisu prevare neki od mnogobrojnih apela za pomoć po društvenim mrežama, bez obzira da li je dijete u pitanju ili neko stariji?

Sumnjaš li u dobre namjere i iskrenost općenito svakog čovjeka?

Sadaka nije igra.
maiya

#23821 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Chloe wrote: 05/03/2021 16:53
maiya wrote: 05/03/2021 16:26 Ako će se igrati sadake neka im daju hranu...slažem se s Vama džaba im ta sadaka kad krimosa pomažeš.
Kako znaš ko je kriminalac ako ne?

Kako znaš da nisu prevare neki od mnogobrojnih apela za pomoć po društvenim mrežama, bez obzira da li je dijete u pitanju ili neko stariji?

Sumnjaš li u dobre namjere i iskrenost općenito svakog čovjeka?

Sadaka nije igra.
Sumnjam u iskrenost.
Pa mogu li dati imigrantu hranu jesam li time dobar čovjek?
foxlife

#23822 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by foxlife »

Sanjarko wrote: 05/03/2021 16:51
Moja stara neki dan dade migrantu 20 feninga. Kazem ja njoj ne daji. Ne pere grijehe i slicno. Daje i davala je prosjacima Romima i drugima. Zao joj jbga iako smo i mi zesca sirotinja koja se snalazi i ima samo za osnovno i duga skoro 10 kila maraka za rezije iako su rahmetli starom godinama za rezije vise od pola penzije uzimali.
Pa i tvoja majka na neki nacin pere grijehe jer misli da je greskama tu gdje ste sada
Izvini sto sam direktan al ti je mama "glupa" sto daje a i vi ste u mozda i goroj situaciji
maiya

#23823 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Sanjarko wrote: 05/03/2021 16:51
A i moja majka je feministički nastrojena...nadam se da će se dozvat pameti pa neka daje našim ljudima kojima je baš potrebno
Sanjarko

#23824 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Ali kome visak hrane dati i kako? Evo dobili kao pomoc od udruzenja penzionera i grada Zenice 2 vrecice krompira. Dali sestri na cuvanje jer imamo mi vec jednu kupljenu za 3 km odprije. Nema sanse da ja i stara, i sestra, njen covjek i sestricna to pojedemo.
maiya

#23825 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Posadi ljudino ili čuvaj, krompir ode u sve
Locked