Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- GandalfSivi
#3726 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Koje smece od clanka, nevidjeno...
-
Naslovnica
- Hemel
#3728 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Evo je rodila je majka sto ne zna gdje treba potpisati pa sada krivicu svaljuje na Jozu iz Kantona 10.
-
ragib
- sve_ovo_ja
#3730 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Možda updateuju više puta u toku dana, pa je jutros bilo 1300, poslije dodaju druge...GandalfSivi wrote: ↑03/03/2021 17:10Gdje ja vidjeh 1300 na world meteru jutros, pojma nemam. Ne treba kucati prije jutarnje kafe, definitivno...
Iskreno, čisto sumnjam da će ove trenutne vakcine riješiti pandemiju, taman da ih 10 milijardi sada dostupnih ima, a ne borba sa nabavkom koja sve produzuje još mjesecina. Ili 3. doza ili nove poboljšane verzije postojećih vakcina...
-
covir33
#3731 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Teško je za povjerovati, znam, i žao mi je što si primio ovu vakcinu. Ja bih ti savjetovao da drugu dozu ne primaš. Takođe ovaj video ti može biti od pomoći:
https://brandnewtube.com/watch/dr-sherr ... 2MSkr.html
- GandalfSivi
#3732 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Savjetujem i ja tebi da se prestanes povoditi za telegramom i ostalim conspiracy theory smecem, da malo poslusas ljude koji su cijeli zivot proveli u nauci i da svoje neznanje ne pokusavas zamijeniti kvantitetom “informacija” koje postavljas...covir33 wrote: ↑03/03/2021 20:15Teško je za povjerovati, znam, i žao mi je što si primio ovu vakcinu. Ja bih ti savjetovao da drugu dozu ne primaš. Takođe ovaj video ti može biti od pomoći:
-
covir33
#3733 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ljude je teško probuditi i znam da je teško za povjerovati. Provjeri sam neke od priča iz Telegrama pa ćeš vidjeti da su istinite. Previše je tih priča da bi bile izmišljene.GandalfSivi wrote: ↑04/03/2021 00:43Savjetujem i ja tebi da se prestanes povoditi za telegramom i ostalim conspiracy theory smecem, da malo poslusas ljude koji su cijeli zivot proveli u nauci i da svoje neznanje ne pokusavas zamijeniti kvantitetom “informacija” koje postavljas...covir33 wrote: ↑03/03/2021 20:15Teško je za povjerovati, znam, i žao mi je što si primio ovu vakcinu. Ja bih ti savjetovao da drugu dozu ne primaš. Takođe ovaj video ti može biti od pomoći:
Ti možeš slijepo vjerovati "expertima" ali ja više vjerujem vlastitim očima.
Na kraju svako ima pravo izbora, primiti ili ne primiti. Ali isto tako ljudi imaju pravo i na informaciju o opasnosti od ovoga gdje upravo u Telegram grupi govore osobe koju se dobile vackinu i šta ih je snašlo. Što kaže - informacija iz prve ruke i direktno sa terena.
Pa neka svako odluči za sebe ...
-
adsubzero
#3734 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Molim te da se preselis na temu o teorijama zavjera, jer ovdje se ocekuje malo ozbiljnija rasprava. Unaprijed zahvaljujem.covir33 wrote: ↑04/03/2021 09:27Ljude je teško probuditi i znam da je teško za povjerovati. Provjeri sam neke od priča iz Telegrama pa ćeš vidjeti da su istinite. Previše je tih priča da bi bile izmišljene.GandalfSivi wrote: ↑04/03/2021 00:43Savjetujem i ja tebi da se prestanes povoditi za telegramom i ostalim conspiracy theory smecem, da malo poslusas ljude koji su cijeli zivot proveli u nauci i da svoje neznanje ne pokusavas zamijeniti kvantitetom “informacija” koje postavljas...covir33 wrote: ↑03/03/2021 20:15
Teško je za povjerovati, znam, i žao mi je što si primio ovu vakcinu. Ja bih ti savjetovao da drugu dozu ne primaš. Takođe ovaj video ti može biti od pomoći:
Ti možeš slijepo vjerovati "expertima" ali ja više vjerujem vlastitim očima.
Na kraju svako ima pravo izbora, primiti ili ne primiti. Ali isto tako ljudi imaju pravo i na informaciju o opasnosti od ovoga gdje upravo u Telegram grupi govore osobe koju se dobile vackinu i šta ih je snašlo. Što kaže - informacija iz prve ruke i direktno sa terena.
Pa neka svako odluči za sebe ...
- Lao Ce
#3735 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ukrajina bacila neiskorištena cjepiva, liječnici se nisu cijepili
Ukrajina je tek počela cijepiti 41 milijun stanovnika protiv covida-19 pošto je primila prvu pošiljku od 500.000 doza AstraZenecina cjepiva prošli tjedan, ali suočava se s borbom protiv skepticizma prema cjepivu.
https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajin ... E53MpjmpBY
-
covir33
#3736 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Veoma sam ozbiljan i dijelim informacije do kojih sam došao u nadi da će pomoći drugima. Ti ih nazva nekakvom teorijom bez da si ih i provjerio. Recimo da si 99% u pravu. Ako ima i 1% šanse da griješiš zar ne misliš da bi trebao sam da ispitaš i razmisliš? Molim te da to i uradiš.
-
Trappist
#3738 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
https://www.index.hr/vijesti/clanak/smr ... 58367.aspx
"Smrtnost od covida-19 u Britaniji jako pada, najbrže među starijima. "
Po meni je ovo najbolja vijest od pocetka pandemije a vezana je za cjepivo. Svima je jasno da se korona nece istrijebiti i da je nemoguce da u jednoj VB ima 0 zarazenih, ali ako niko ne umire i minimalno ljudi ode u bolnicu, misija uspjesna. Ali naravno da mediji o tome ne govore...
"Smrtnost od covida-19 u Britaniji jako pada, najbrže među starijima. "
Po meni je ovo najbolja vijest od pocetka pandemije a vezana je za cjepivo. Svima je jasno da se korona nece istrijebiti i da je nemoguce da u jednoj VB ima 0 zarazenih, ali ako niko ne umire i minimalno ljudi ode u bolnicu, misija uspjesna. Ali naravno da mediji o tome ne govore...
- Haris.ba
#3739 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Politicari u Velikoj Britaniji su samo takvi lazljivci, petljanci.
Ali, imaju tu nekakvu drustvenu klimu "getting things done" kada zagusti. Njihov premijer je potrosio 50 miliona funti na planiranje mosta u Londonu i nikada ga nije napravio. Lagao je i petljao oko nema kojih stvari nije. Ali, gurao je vakcinaciju ko niko.
Merkelica se na kraju svog mandata osramotila i sve dobre stvari koje je uradila ce joj biti gledane kroz prizmu nesposobnosti oko vakcinacije i lokdauna.
Ali, imaju tu nekakvu drustvenu klimu "getting things done" kada zagusti. Njihov premijer je potrosio 50 miliona funti na planiranje mosta u Londonu i nikada ga nije napravio. Lagao je i petljao oko nema kojih stvari nije. Ali, gurao je vakcinaciju ko niko.
Merkelica se na kraju svog mandata osramotila i sve dobre stvari koje je uradila ce joj biti gledane kroz prizmu nesposobnosti oko vakcinacije i lokdauna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3740 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I primanja miliona izbjeglica koje sad pokusava drugima svaliti.
- Freamon Lester
#3741 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ali ce zato drug Putin na celo slobodnog svijeta.Haris.ba wrote: ↑04/03/2021 11:32 Politicari u Velikoj Britaniji su samo takvi lazljivci, petljanci.
- Haris.ba
#3742 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vakcinacija u Rusiji je nekih 4 miliona ljudi, a u Americi 80 miliona.
Mada, teško je to uspoređivati. Rusija ima oko 90 hiljada mrtvih, otprilike ko Italija.
Nije mnogo ko u Americi sa pola miliona, ali opet je velika cifra. Turska ima oko 25 hiljada mrtvih.
Šta i kako je pored postojeće domicilne vakcine uzrok spore vakcinacije teško je reći. Amerikanci imaju dobar sistem kada neku stvar treba proizvesti u velikim količinama. Pa, se to pokazalo i kod vakcina. Rusi ogromnu većinu lijekova uvoze. Nemaju za lijekove kapacitete da zadovolje svoje tržište. Na prvu mislim da nemaju kapaciteta za naglo povećanje proizvodnje. Što mi je nekako baš ruski. Jer Rusija ima sistem gdje kroz drzavne grantove pokusava sacuvati znanje kako se sta pravi. Samo nema se para koliko se zeli i treba da bi se razvila domicilna industrija toliko da moze da se bori sa stranom konkurencijom. Svakako je uspijeh sta su do sada sacuvali od naucnog potencijala.
-
hladan.preminger
#3743 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
cim amerika završi vakcinaciju, biti će vakcina daleko više dostupna
-
splinter
-
kio01
#3745 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Je li moguce da ovaj nije anti vaxxer? Valjda kako nema vremena da sjedi po fejzbuku vascijeli dan.splinter wrote: ↑04/03/2021 17:59 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ine-635624
Sejo veći od Covaxa![]()
-
Milenkov buraz
#3746 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Al im ga Italijani složišeBritansko-švedski proizvođač lijekova nije ispunio svoje ugovorne obaveze s EU, pa je italijanska vlada odbila zahtjev za izvozom 250.000 doza iz svoje tvornice Anagni u blizini Rima, javlja novinska agencija Reuters.
Italija je podnijela zahtjev, a Evropska komisija ga je potpisala novim sistemom kontrole izvoza koji je stupio na snagu 30. januara. Ovo je prvi put da ga koristi država članica.
-
BiBi911
#3747 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Italijani su ga svima slozili za boce, u koje se pakuje vakcina. Kao problem u proizvodnji. Al cim njima dadose po miliona preko reda uvedose 4. SmjenuMilenkov buraz wrote: ↑04/03/2021 19:23Al im ga Italijani složišeBritansko-švedski proizvođač lijekova nije ispunio svoje ugovorne obaveze s EU, pa je italijanska vlada odbila zahtjev za izvozom 250.000 doza iz svoje tvornice Anagni u blizini Rima, javlja novinska agencija Reuters.
Italija je podnijela zahtjev, a Evropska komisija ga je potpisala novim sistemom kontrole izvoza koji je stupio na snagu 30. januara. Ovo je prvi put da ga koristi država članica.![]()
![]()
- spinel_
#3748 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ima li sta za klasicne vakcine ala ruska ili kineska a da je problematicno. Ozbiljno pitam. Vidim samo Pfizer i Modernu ovdje.covir33 wrote: ↑04/03/2021 18:52 Mapa svijeta vakcinacije i ostali info:
https://hpv-vaccine-side-effects.com/co ... world-map/
-
BadBoy
#3749 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Malo pozitive. Kraj pandemije se nazire, u vakcinama je spas.
COVID vaccines: how to make sense of reports on their effectiveness
COVID vaccines: how to make sense of reports on their effectiveness
Israel’s ahead-of-the-world vaccine rollout offers hope for countries lagging behindSo what should you make of all this? Well, if you are offered a vaccine – any vaccine – take it enthusiastically. You should feel confident that it is safe and by the positive nature of both the trial data and the experience of countries that are rolling them out in high numbers already – even if we don’t have highly precise measures of their real-world effectiveness yet.
Covid-19: Pfizer BioNTech vaccine reduced cases by 94% in Israel, shows peer reviewed studyA rush of Israeli medical research — some emerging too fast for academic journals to keep up — reveals that the Pfizer-BioNTech vaccine is even more effective than hoped at preventing serious disease and death, safe for nearly all adults, and almost completely free of serious side effects.
Israel’s scientific results have allowed health officials to open the inoculation program to pregnant women and nursing mothers, while the findings also showed that it was safe for those with food allergies and autoimmune diseases.
Ranije sam postavljao peer-reviewed studiju za Sputnik V vakcinu: cca 91% efikasna prema najnovijem ispitivanju u Fazi 3.The Pfizer BioNTech coronavirus vaccine produces as good results in the “real world” as have been previously documented in randomised trials.
A case control study, which has been peer reviewed and published in the New England Journal of Medicine, compared 596 618 people who were newly vaccinated in Israel and matched them to unvaccinated controls.1 Two doses of the mRNA vaccine reduced symptomatic cases by 94%, hospitalisation by 87%, and severe covid-19 by 92%, according to the data from the Clalit Institute for Research which is Israel’s biggest healthcare provider.
- Edin H.
#3750 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ove AstraZeneca vaccine su bile namijenjene Australiji, na iznenadjenje Bisere TrukovicMilenkov buraz wrote: ↑04/03/2021 19:23Al im ga Italijani složišeBritansko-švedski proizvođač lijekova nije ispunio svoje ugovorne obaveze s EU, pa je italijanska vlada odbila zahtjev za izvozom 250.000 doza iz svoje tvornice Anagni u blizini Rima, javlja novinska agencija Reuters.
Italija je podnijela zahtjev, a Evropska komisija ga je potpisala novim sistemom kontrole izvoza koji je stupio na snagu 30. januara. Ovo je prvi put da ga koristi država članica.![]()
![]()
https://www.msn.com/en-gb/news/world/eu ... ocid=ientp