To sto nam je zdravstvo u helacu i sto ne zbrinjavaju pacijente je problem koji nema veze sa koronom. Ovdje se i prije korone ultrazvuk srca cekao, po 3-4 mjeseca, magnet po pola godine.. KCUS danas moze primiti 1500 pacijenata sto se tice kapaciteta. Problem njihove organizacije je prisutan godinama. To sto su mnogi od nas progledali od kako je korona pocela i sto su u zadnjih godinu dana dozivjeli sve strahote naseg zdravstva, to je drugi par cipela..Gandra_1 wrote: ↑04/03/2021 12:49Zato sto ne mora uvijek prvi test biti pozitivan, meni je npr tek treci bio. Tako da i od ovog ostatka testiranih velika je mogucnost da je dosta njih pozitivno. Test vise nije jedino mjerilo Corone.TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 11:36Sendvič udarniče, ako su testirani samo sa simptomima (a po vašoj logici ko god ima bilo kakav simptom taj je pozitivan), kako onda objašnjavaš to da je od preko 1400 testiranih SA SIMPTOMIMA (kako vi iz sendvič brigade tvrdite) pozitivno svega oko 400?
Haj samo da vidim to objašnjenje.
A i bez obzira na ove koji nisu bili pozitivni broj zarazenih je velik.
I kako vise ne shvatate da nije poenta u onima sa blazim simptomima, problem je starijih ljudi i onih mladjih kojima bude potrebna bolnicka hospitalizacija, a ne mogu je dobiti ako su kapaciteti prepuni. Znam dosta ljudi koji da nisu legli u bolnicu vjerovatno ne bi ni prezivjeli, a mogu jos 20 godina bez problema velikih zivjeti.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
#1001 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
kox
#1002 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Testiraju se i kontakti u nekim slučajevima. Što je više potvrđeno pozitivnih to je i više njihovih kontakata koji se testiraju, a oni su vrlo često negativni. A postoje i druge bolesti, i sada ljudi boluju od sinusa, imaju gripu, prehladu itd.
Ako se uz broj oboljelih potvrđenih testiranjem jako povećao broj hospitaliziranih covid pacijenata, broj umrlih i svi ostali pokazatelji, negiranje da je došlo do povećanja je baš nebulozno. A da ne kažem da oko mene nikada nije bilo ovoliko pozitivnih i to iz potpuno različitih okruženja, ni u novembru ili decembru.
Ako se uz broj oboljelih potvrđenih testiranjem jako povećao broj hospitaliziranih covid pacijenata, broj umrlih i svi ostali pokazatelji, negiranje da je došlo do povećanja je baš nebulozno. A da ne kažem da oko mene nikada nije bilo ovoliko pozitivnih i to iz potpuno različitih okruženja, ni u novembru ili decembru.
- Tesla Edison
#1003 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kako ne razumiješ?
Evo nacrtaću.
Dakle, po izjavama federalnog KŠ, Čerkeza konkretno, svako ko ima simptom se tretira kao pozitivan. To je prva nebuloza.
Drugo, ovdje se kaže da brojka raste zato što ima više ljudi sa simptomima i testiraju samo oni koji imaju simptome. Ok, hajde prihvatimo to.
Ako je tako, prije mjesec-dva, po toj logici, sa simptomima je bilo oko 300 dnevno a pozitivnih je bilo 80-tak. Dakle, 220 ima simptome a negativni su. Samim tim, izjave iz KŠ je piju vode.
Zatim, danas je testirano 1400 ljudi. Uredu, istina je da ima više ljudi sa simptomima. Od tih 1400, pozitivno je 400 a negativno 1000.
Dakle, od prije mjesec dva, procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih (sa simptomima) je: 26,67%
Danas, broj pozitivnih u odnosu na testirane je: 28,58%.
I ja sad vas ovdje pitam, GDJE JE TAJ DRASTIČAN PORAST zaraženih u odnosu na od prije mjesec-dva?
Drastičan porast je samo u suhim brojkama broja zaraženih u odnosu na broj testiranih.
Istina, javlja se veći broj ljudi sa simptomima ali nisu svi simptomi Covid. Procenat pozitivnih je haman pa isti.
Sutra da testiramo kompletnu populaciju u KS, broj pozitivnih bi vjerovatno bio: 130000 (ako uzmemo da bi se testiralo 500000 ljudi).
E sad ako kažemo da je u jednom danu u KS-u zabilježeno 130 000 novih slučajeva, jel to znači da treba sve zaključati i da je drastičan rast u odnosu na dan prije? Ili je brojka ista kao dan prije?
Jel mjerodavnije dnevno objavljivati "toliko i toliko procenata pozitivnih u odnosu na testirane" ili ovako lupati suhe brojke?
Ove brojke i izjave nadležnih pune su kontradikcija.
-
laik1981
#1004 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Doslo je do povecanja i to je ocito, ali to povecanje nije uzrokovano nepostivanjem mera, isto kao sto ni pad koji smo imali u periodu prije ovog nije uzrokovan mjerama i postivanjem istih.kox wrote: ↑04/03/2021 12:58 Testiraju se i kontakti u nekim slučajevima. Što je više potvrđeno pozitivnih to je i više njihovih kontakata koji se testiraju, a oni su vrlo često negativni. A postoje i druge bolesti, i sada ljudi boluju od sinusa, imaju gripu, prehladu itd.
-
Nivelacija
#1005 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Prije 2-3 dana je pocela sezona alergija..
Cure nosici svi se testiraju.
Danas KS testira vise nego cijela država prije 10 dana.
Forto se usutio.
Tuzla masovno ljudi izasli aferim Tuzla
Forto se usutio.
- Tesla Edison
#1006 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Dakle hokus pokus testiranja. Što bi narod rekao "ofrlje".Gandra_1 wrote: ↑04/03/2021 12:49Zato sto ne mora uvijek prvi test biti pozitivan, meni je npr tek treci bio. Tako da i od ovog ostatka testiranih velika je mogucnost da je dosta njih pozitivno. Test vise nije jedino mjerilo Corone.TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 11:36Sendvič udarniče, ako su testirani samo sa simptomima (a po vašoj logici ko god ima bilo kakav simptom taj je pozitivan), kako onda objašnjavaš to da je od preko 1400 testiranih SA SIMPTOMIMA (kako vi iz sendvič brigade tvrdite) pozitivno svega oko 400?
Haj samo da vidim to objašnjenje.
A i bez obzira na ove koji nisu bili pozitivni broj zarazenih je velik.
I kako vise ne shvatate da nije poenta u onima sa blazim simptomima, problem je starijih ljudi i onih mladjih kojima bude potrebna bolnicka hospitalizacija, a ne mogu je dobiti ako su kapaciteti prepuni. Znam dosta ljudi koji da nisu legli u bolnicu vjerovatno ne bi ni prezivjeli, a mogu jos 20 godina bez problema velikih zivjeti.
Prvo, problem sa starijima je isti kao što je bio i prije mjesec, šest i godina. Ništa danas nije veći problem. Procenat pozitivnih je haman pa isti.I kako vise ne shvatate da nije poenta u onima sa blazim simptomima, problem je starijih ljudi i onih mladjih kojima bude potrebna bolnicka hospitalizacija, a ne mogu je dobiti ako su kapaciteti prepuni. Znam dosta ljudi koji da nisu legli u bolnicu vjerovatno ne bi ni prezivjeli, a mogu jos 20 godina bez problema velikih zivjeti.
Drugo, može se za starije brinuti bez da se uništava ekonomija i radna mjesta. Samo je ovdje problem što su budžetskim parazitima starije osobe samo izgovor. Imaju itekako oni svoje razloge zbog čega su ovako aktivni kada je korona i pitanju, zna se i koji su, da ne ponavljam opet.
-
kox
#1007 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam štaje izjavoio Čerkez i u kojem kontekstu i iskreno ne interesuje me.TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 13:01Kako ne razumiješ?
Evo nacrtaću.
Dakle, po izjavama federalnog KŠ, Čerkeza konkretno, svako ko ima simptom se tretira kao pozitivan. To je prva nebuloza.
Drugo, ovdje se kaže da brojka raste zato što ima više ljudi sa simptomima i testiraju samo oni koji imaju simptome. Ok, hajde prihvatimo to.
Ako je tako, prije mjesec-dva, po toj logici, sa simptomima je bilo oko 300 dnevno a pozitivnih je bilo 80-tak. Dakle, 220 ima simptome a negativni su. Samim tim, izjave iz KŠ je piju vode.
Zatim, danas je testirano 1400 ljudi. Uredu, istina je da ima više ljudi sa simptomima. Od tih 1400, pozitivno je 400 a negativno 1000.
Dakle, od prije mjesec dva, procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih (sa simptomima) je: 26,67%
I ja sad vas ovdje pitam, GDJE JE TAJ DRASTIČAN PORAST zaraženih u odnosu na od prije mjesec-dva?
Drastičan porast je samo u suhim brojkama broja zaraženih u odnosu na broj testiranih.
Istina, javlja se veći broj ljudi sa simptomima ali nisu svi simptomi Covid. Procenat pozitivnih je haman pa isti.
Sutra da testiramo kompletnu populaciju u KS, broj pozitivnih bi vjerovatno bio: 130000 (ako uzmemo da bi se testiralo 500000 ljudi).
E sad ako kažemo da je u jednom danu u KS-u zabilježeno 130 000 novih slučajeva, jel to znači da treba sve zaključati i da je drastičan rast u odnosu na dan prije? Ili je brojka ista kao dan prije?
Jel mjerodavnije dnevno objavljivati "toliko i toliko procenata pozitivnih u odnosu na testirane" ili ovako lupati suhe brojke?
Evo da kopiram iz prethodnog posta: Ako se uz broj oboljelih potvrđenih testiranjem jako povećao broj hospitaliziranih covid pacijenata, broj umrlih i svi ostali pokazatelji, negiranje da je došlo do povećanja je baš nebulozno. A da ne kažem da oko mene nikada nije bilo ovoliko pozitivnih i to iz potpuno različitih okruženja, ni u novembru ili decembru.
Ono, kome odgovara može i da se pravi da je sve isto kao 2019, nije problem, samo činjenice kažu drugačije.
- zubi
#1008 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
User987 wrote: ↑04/03/2021 10:54 Nisam Zijo, ali eto možeš me zvati kako hoćeš. Samo me nemoj razbiti. E sad malo razmisli što si rekla. Da se zarazim i tako pomognem društvu? Ne vidim da bih tako pomogao ovom raspadnutom zdravstvenom sistemu koji je u raspadnutom stanju i bez korone. Ali, vjeruj mi, nisam izbjegavao zarazu. Stajao sam u redovima, posjećivao tržne centre, kafiće i sl. Zbog sestre i supruge stajao u redovima ispred ambulanti porodične medicine i domova zdravlja, a to su prema mojoj skromnoj procjeni najrizičniji objekti za širenje korone. Jadni ljudi i žene koji satima čekaju da dobiju neku uputnicu. Jadne i one sestre i doktorice koje rade u tim ambulantama. Dakle, bio sam izložen napadu ovog najstrašnijeg virusa u istoriji čovječanstva. Ipak, moram ti priznati da sam se uvijek pametno odmicao i nisam ulazio u glasne rasprave i diskusije kao drugi koji stoje u tim redovima.
Najdraža moja Zubi, ja ništa ne propovijedam. Ja sam samo obični čovjek koji odbija da misli tudjom glavom, gleda tudjim očima i sluša kroz tuđe uši. Vidim da se ne snalaze, da se vrte u krug u svom neznanju, da čak i obmanjuju i lažu. Čekam dan kada će narod u svom bijesu otpuhati sa scene ove nekompetentne, lažljive Čerkeze čiji je najveći domet policijski sat.
Zanimljivo Zijo... Mozda da se dogovoris sam sa sobom, jesu li ambulante porodicne medicine opasne ili nisuUser987 wrote: ↑03/03/2021 18:17 Meni se ta rečenica "zbog neodgovornih pojedinaca" već naprosto gadi. Nisu to levati što čekaju u redu nego jadni ljudi koji moraju čekati u redu da nešto obave e što moraju obaviti. Tako je i pred nekim ambulantama porodične medicine. Stojiš u redu dva sata. Ma ne može više, nakupilo se u ljudima. Ali, i u tim redovima, niko ne puše drugom za vrat. Znam iz iskustva. Ne prenosi se tu korona. Prenosi se u porodicama i u kancelarijama. Ali, možda je sazrelo vrijeme da se kaže da su ove mjere neučinkovite jer je virus takav i takav. Taman mjere i lockdown malo pomognu, a onda sve ispočetka. Do kada više, halo? Dosta više terora idiota epidemiologa. Pomrijećemo od ludila, kardiovaskularnih bolesti i kancera.
I nema razloga za nepotrebnim objasnjenjima, ja procitah da je tvoj stav: dosta je terora zbog 1% ugrozenih, jedino rjesenje je sticanje prirodnog imuniteta, sta vise treba "pustiti" da se tako stekne imunitet... pa de, pomozi, uskoci, ucini sve sto mozes sa svoje strane da se taj imunitet stekne, a ne preko tudjih ledja i zivota da to ostvaris...

-
laik1981
#1009 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Masovno? 300 ljudi? S obzirom na ovakcu "masovnost" siguran sam da ce iste mjere uvesti i u KS jer je TZ bila probni balon.. Kaze ugrozeno 20000 radnih mjesta, a izaslo ih 300Nivelacija wrote: ↑04/03/2021 13:02 Prije 2-3 dana je pocela sezona alergija..
Forto se usutio.
-
kox
#1010 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
E to stvarno ne znam šta da mislim. Mjere se poštuju koliko su se poštovale i prije mjesec-dva kada je situacija bila mnogo bolja, bar koliko ja mogu procijeniti. Opet, ja ne idem na skijanje, ne hodam po klubovima, drugim firmama i sl. pa ne znam kakva je tamo situacija. Moguće da je tamo raspašoj.laik1981 wrote: ↑04/03/2021 13:01Doslo je do povecanja i to je ocito, ali to povecanje nije uzrokovano nepostivanjem mera, isto kao sto ni pad koji smo imali u periodu prije ovog nije uzrokovan mjerama i postivanjem istih.kox wrote: ↑04/03/2021 12:58 Testiraju se i kontakti u nekim slučajevima. Što je više potvrđeno pozitivnih to je i više njihovih kontakata koji se testiraju, a oni su vrlo često negativni. A postoje i druge bolesti, i sada ljudi boluju od sinusa, imaju gripu, prehladu itd.
Last edited by kox on 04/03/2021 13:10, edited 1 time in total.
- Arachnoidea
#1011 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne kontam koja je poenta ovih alibi teorija da se virus ne širi ubrzano u odnosu na početak godine, da su to lakši slučajevi curenja nosa i slično
veći dio Europe se suočava sa trećim talasom samo eto kod nas kao s nikakvim mjerama toga nema i neće biti 
S obzirom na nove virulentnije sojeve, slabe mjere prevencije i generalno populacije koja se od decembra prošle godine ne pridržava skoro ničega biće dobro ako ostane na ovom.
S obzirom na nove virulentnije sojeve, slabe mjere prevencije i generalno populacije koja se od decembra prošle godine ne pridržava skoro ničega biće dobro ako ostane na ovom.
-
laik1981
#1012 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne ides i ne hodas mozda ti, ali idu i hodaju oni koji su isli i prije 2-3-4 mjeseca i to svakodnevno i bez nekog posebnog opreza.. U evropi imas rigorozne mjere, ne radi gotovo nista, pa su trendovi konstantno slicni kao i kod nas gdje konkretne mjere u praksi i ne postoje.kox wrote: ↑04/03/2021 13:08E to stvarno ne znam šta da mislim. Mjere se poštuju koliko su se poštovale i prije mjesec-dva kada je situacija bila mnogo bolja, bar koliko ja mogu procijeniti. Opet, ja ne idem na skijanje, ne hodam po klubovima i sl. pa ne znam kakva je tamo situacija.laik1981 wrote: ↑04/03/2021 13:01Doslo je do povecanja i to je ocito, ali to povecanje nije uzrokovano nepostivanjem mera, isto kao sto ni pad koji smo imali u periodu prije ovog nije uzrokovan mjerama i postivanjem istih.kox wrote: ↑04/03/2021 12:58 Testiraju se i kontakti u nekim slučajevima. Što je više potvrđeno pozitivnih to je i više njihovih kontakata koji se testiraju, a oni su vrlo često negativni. A postoje i druge bolesti, i sada ljudi boluju od sinusa, imaju gripu, prehladu itd.
-
Nivelacija
#1013 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Skup je prijavljen na samo 30 ljudi.laik1981 wrote: ↑04/03/2021 13:06Masovno? 300 ljudi? S obzirom na ovakcu "masovnost" siguran sam da ce iste mjere uvesti i u KS jer je TZ bila probni balon.. Kaze ugrozeno 20000 radnih mjesta, a izaslo ih 300Nivelacija wrote: ↑04/03/2021 13:02 Prije 2-3 dana je pocela sezona alergija..
Forto se usutio.
Tuzla masovno ljudi izasli aferim Tuzla![]()
Nisu smjeli vise i opet se pojavilo 500 ljudi.
Aferim izasli prvi u BiH protiv mjera i unistavanja.
Aferim Tuzla
- Tesla Edison
#1014 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
U broj hospitalizovanih zaista ne ulazim. Ako je povećan broj, onda nije dobro. Logično. Ako se pomalo povećava broj hospitalizovanih isto nije dobro.kox wrote: ↑04/03/2021 13:06Ne znam štaje izjavoio Čerkez i u kojem kontekstu i iskreno ne interesuje me.TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 13:01Kako ne razumiješ?
Evo nacrtaću.
Evo da kopiram iz prethodnog posta: Ako se uz broj oboljelih potvrđenih testiranjem jako povećao broj hospitaliziranih covid pacijenata, broj umrlih i svi ostali pokazatelji, negiranje da je došlo do povećanja je baš nebulozno. A da ne kažem da oko mene nikada nije bilo ovoliko pozitivnih i to iz potpuno različitih okruženja, ni u novembru ili decembru.
Ono, kome odgovara može i da se pravi da je sve isto kao 2019, nije problem, samo činjenice kažu drugačije.
Ja ovdje govorim o brojkama koje su dostupne, a brojke govore da nema rasta zaraženih (ima ali na nivou statističke greške).
A koliko je broj hospitalizovanih to samo Bog dragi zna. Seki ne vjerujem i kad kaže da je kafa crna. Bio je snimak koji pokazuje tu "prebukiranost" ali botovski kerovi su se potrudili da se isti brzo ukloni sa YT-a.
-
kox
#1015 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
@laik1981
Ja nikada i nisam mislio da je zatvaranje rješenje. Maska, distanca, rad od kuće ko može i kombinovana nastava u školama se meni čini normalnim.
Takođe ograničenje broja ljudi u zatvorenom, ali stvarno ograničenje koje bi se poštovalo.
A da li će i koliko trendovi kod nas da prate one u svijetu ćemo vidjeti u narednom periodu. Moguće da hoće, ali sad nam se situacija iz nekog razloga strmopizdila, bar u KS.
Ja nikada i nisam mislio da je zatvaranje rješenje. Maska, distanca, rad od kuće ko može i kombinovana nastava u školama se meni čini normalnim.
Takođe ograničenje broja ljudi u zatvorenom, ali stvarno ograničenje koje bi se poštovalo.
A da li će i koliko trendovi kod nas da prate one u svijetu ćemo vidjeti u narednom periodu. Moguće da hoće, ali sad nam se situacija iz nekog razloga strmopizdila, bar u KS.
- zubi
#1016 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Razlozi su poznati, nikakve misterije tu nema...kox wrote: ↑04/03/2021 13:17 Ja nikada i nisam mislio da je zatvaranje rješenje. Maska, distanca, rad od kuće ko može i kombinovana nastava u školama se meni čini normalnim.
- Tesla Edison
#1017 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jedna je činjenica jasna kao dan. Ako se mjere pooštre, korona će nam biti najmanji problem.kox wrote: ↑04/03/2021 13:17 @laik1981
A da li će i koliko trendovi kod nas da prate one u svijetu ćemo vidjeti u narednom periodu. Moguće da hoće, ali sad nam se trend iz nekog razloga strmopizdio, bar u KS.
Nezaposlenost, kriza, influacija, biće svakodnevnica. Da je virus puno opasniji od ovoga, mjere ne bi smjele biti na snazi a da ne govorim o ovom virusu. Lahko je Njemačkoj zatvoriti sve kada svaki radnik dobija punu platu kao da je na poslu, otplate režija i kredita zamrznute,...
Ovdje sve kada zaključaju, plate nema a obaveze iste. To je suštinska razlika.
-
laik1981
#1018 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
I sad je trend isti kao u vecini EU drzava. Raste simultano kod vecine.kox wrote: ↑04/03/2021 13:17 Ja nikada i nisam mislio da je zatvaranje rješenje. Maska, distanca, rad od kuće ko može i kombinovana nastava u školama se meni čini normalnim.
A da li će i koliko trendovi kod nas da prate one u svijetu ćemo vidjeti u narednom periodu. Moguće da hoće, ali sad nam se trend iz nekog razloga strmopizdio, bar u KS.
Davno sam rekao sta ja mislim o mjerama. Mjere koje su trebali uvesti su punktovi sa besplatnim ffp2 maskama, obezbjedjivanje suplementacije d vitaminom penzionerima i onima koji spadaju u ugrozene kategorije i usmjeriti inspekcije u javne firme i institucije koje su legla klastera od samog pocetka pandemije. Dakle umjesto u kafice neka ih posalju u telekom, ep, vodovod, gras, u zgrade opstina, policijske stanice i ostale slicne institucije.. Pored toga ne ici sa represijom i panikom vec smireno sa nekom edukativnom kampanjom..
Siguran sam da bi uvodjenje i implementacija ovih mjera bila visestruko ucinkovitija od ogranicenja kretanja iza 23h i skracivanja rada ugostiteljima..
- ANamelessGhoul
#1019 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sto se ovo vlada usutila ? Zar ne rekose u 12 press da ce biti
-
AdrianMole
#1020 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovi koji gledaju postotke.Moram priznati da pratim samo postotke pozitivnih među testiranim i broj hospitalizacija kao jedine relevantne podatke.U januaru je u jednom trenutku postotak pozitivnih od testiranih pao ispod 9%,a bilo je ispod 40 ljudi u bolnicama.Danas je u KS 36% pozitivnih i 338 hospitaliziranih.Pametnom dosta.
-
User987
#1021 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Samo za ZUBI..... Svaki dan pomalo virusa i na kraju postaneš imuna i puna antitijela. Ništa ja preko tudjih ledja ne tražim. Ali, tvoj umni kapacitet ne može razumjeti da upravo takvi kao ti hoće preko tudjih ledja. Zatvori se bona, ko ti brani? Pusti mene na miru. Nikoga ja ne ugrožavam.
-
nekome
#1022 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Izdrzati jos mjesec.
- Tesla Edison
#1023 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Koja sedmica?AdrianMole wrote: ↑04/03/2021 13:37 Ovi koji gledaju postotke.Moram priznati da pratim samo postotke pozitivnih među testiranim i broj hospitalizacija kao jedine relevantne podatke.U januaru je u jednom trenutku postotak pozitivnih od testiranih pao ispod 9%,a bilo je ispod 40 ljudi u bolnicama.Danas je u KS 36% pozitivnih i 338 hospitaliziranih.Pametnom dosta.
-
Nivelacija
#1024 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Tuzla se izborila, mjere im se ukidaju odmah 9.03.
Bravo Tuzla
Bravo Tuzla
-
adsubzero
#1025 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
I tebi je procenat pozitivnih najrelevantiji podatak? Ne broj umrlih, hospitalizovanih?TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 13:01 Dakle, od prije mjesec dva, procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih (sa simptomima) je: 26,67%
Nemoj puno razmisljati, umorit ces se. Nisi ti navikao na mozganje to se jasno vidi