Zašto ste se registrirali na forum?
- ps5
#126 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Da prikupim informacije o Playstation 5 prije nego sto naručim 
- Maja
#127 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Kod tebe je kriza identiteta.Osmi Socrates wrote: ↑20/10/2020 05:03 Ljudi se registriraju na forume ili da budu ko zaista jesu ili da budu neko ko nisu.
Ja jos ne znam sta je kod mene.
Ne znas sta bi, ne znas gdje bi.
-
Zoya
#128 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
I?
Edit : a ja sam se registrovala da bih bosanski naučila.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#129 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
-
Zoya
#130 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Nadam se samo sa nisi švrljala i tražila iz ostalih klubovaplain vanilla wrote: ↑29/10/2020 20:05![]()
Vidis koliko godina sam tu, zar mislis da sam nasla samo jednog momka?![]()
I udaj se više. Korona, ono-ovo.
- azurna_obala
#131 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Da uhodim tadašnjeg momka

- nepass1
#132 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Da mi neko da preporuku za servisera plinskih bojlera
- dječak sa šibicama
#133 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Realno na ovom forumu mozes samo da "blejis" i krades bogu dane, nista pametno ne mozes saznati.
Na strucnim podforumima ili neko pametuje i ne mozes ga nista razumjeti jer on tako zeli a da bi ispao prepametan (kao laik recimo, a zelis nesto da saznas, o tehnologiji recimo) ili se prepucavaju ili neko lupa gluposti jer ne zna nista a zeli ispasti pametan.
Na strucnim podforumima ili neko pametuje i ne mozes ga nista razumjeti jer on tako zeli a da bi ispao prepametan (kao laik recimo, a zelis nesto da saznas, o tehnologiji recimo) ili se prepucavaju ili neko lupa gluposti jer ne zna nista a zeli ispasti pametan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- ExNihilo
#135 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Harun se regao na Sa-x, a tri mjeseca kasnije Ronaldo će dva puta zabiti Nijemcima u finalu._BataZiv_0809 wrote: ↑02/11/2020 12:50Vau.Mislim da je ovo najstariji profil koji sam ikad vidio. 2002. jest to bilo davno![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#136 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Da, to je jako dobar metod komparacije. Izvučeš neki poznati događaj iz sličnog vremenskog okvira. Čovječe da smo te 2002 imali priliku vidjeti 2020 na sat vremena, mislili bismo da je SF.
- ExNihilo
#137 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Ne znam šta bih ti rekao. Mislim da je budućnost nekako underwhelming. Očekivao sam više._BataZiv_0809 wrote: ↑02/11/2020 13:18![]()
Da, to je jako dobar metod komparacije. Izvučeš neki poznati događaj iz sličnog vremenskog okvira. Čovječe da smo te 2002 imali priliku vidjeti 2020 na sat vremena, mislili bismo da je SF.
Prije nekoliko dana gledam reportažu iz 1979. o tome kako će računari promijeniti društvo. I novinar upada u neki computer store negdje u Americi, neki malac drka kompjuter nakačen na tv s katodnom cijevi, ponosni otac je tu i proglašava ga genijalcem, a frajer na recepciji daje svoje mišljenje o budućnosti.
Eh, ono što me sjebalo jeste da vode bazično isti diskurs kao mi danas. Frajer s recepcije kaže kako će doći vrijeme da kompjutere koristimo u taxijima (faktički Uber) i kako će dostavljači imati terminale u autima koji će im davati informacije o mjestu i vremenu dostave. Drugi frajer spominje da ćemo kupovati namirnice i vršiti plaćanja preko računara, a treći diskutuje o vještačkoj inteligenciji, nakon što ga novinar pita isto pitanje o kojem se danas vode koplja, a to je pitanje sigurnosti iste.
Govorimo o 1979. godini i običnoj raji u prodavnici. OK, čim su se našli u computer store, što je tada bio poprilično opskuran hobi, razumljivo da znaju ponešto o tome, ali ipak je fascinantno koliko su precizno predvidjeli budućnost, ili uopće što su pokrenuli iste teme o kojima pričamo danas.
Sve ovo pričam kako bih istaknuo da u retrospektivi podcjenjujemo sami sebe. Pomenuti likovi iz reportaže su vjerovatno mislili da će sve o čemu pričaju zaživjeti za 5-10 godina, a ne za 40. Ipak nas je popularna kultura i science fiction, ali i tehnološki optimizam koji je pratio svemirsku utrku, još tamo od sredne 20. stoljeća nakljukao nerealnim vizijama budućnosti tako da mislim kako nam manje-više ništa ne bi bilo pretjerano iznenađenje.
- dječak sa šibicama
#138 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
A Snake Plissken u jedrilici slijece u New York, 1997. je godina grad New York je unisten i razoren, buducnost izgleda sumorno, Menhetn je izolirani otok/zatvor kojim vladaju bande, USA vise ne postoji svijetom vladaju roboti, nade vise nema...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#139 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Zanimljivo razmisljanje. Mislim kada gledas u retrospektivi, sve danasnje izgleda logicno i ocekivano i nista nije bas palo s Marsa, ukljucivo sa drasticnim povecanjem koristenja drustvenih mreza koje je ekslodiralo tamo nekad 2012/2013 pojavom Instagrama u trenucima kada je facebook polako poceo gubiti gas.
Zasto to isticem u moru drugih naprednih tehnologija? Pa iz prostog razloga sto su iste promijenile nase bihevorialne navike, totalno su izmijenile nas svakodnevni zivot, a i samo udvaranje i trazenje partnera sto je, shodno temi koju smo naceli na drugom mjestu, sustina naseg postojanja
Ti i ja smo slicnih godina, dakle hajmo reci da je nase vrijeme kad smo najvise lumpovali je od 2002 do 2015. Svako ko se sjeca izlazaka prije smartphona i instagrama moze skontati drasticnu razliku u ponasanju.
Eh sad 2002. kad smo svi imali Nokiu 33-10, jesmo li bas mogli predvidjeti da ce raja blejiti na mobitelima se vrijeme
Zasto to isticem u moru drugih naprednih tehnologija? Pa iz prostog razloga sto su iste promijenile nase bihevorialne navike, totalno su izmijenile nas svakodnevni zivot, a i samo udvaranje i trazenje partnera sto je, shodno temi koju smo naceli na drugom mjestu, sustina naseg postojanja
Ti i ja smo slicnih godina, dakle hajmo reci da je nase vrijeme kad smo najvise lumpovali je od 2002 do 2015. Svako ko se sjeca izlazaka prije smartphona i instagrama moze skontati drasticnu razliku u ponasanju.
Eh sad 2002. kad smo svi imali Nokiu 33-10, jesmo li bas mogli predvidjeti da ce raja blejiti na mobitelima se vrijeme
-
detroit-mercy
#140 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Jos ukidose jedinu pravu informativnu temu, onu o voditeljicamadječak sa šibicama wrote: ↑02/11/2020 12:42 Realno na ovom forumu mozes samo da "blejis" i krades bogu dane, nista pametno ne mozes saznati.
-
detroit-mercy
#141 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Moras razdvojiti kompjuterizaciju od mobile tehnologije i smart phone tehnologije, tek sa smartphone tehnologijom doslo je do velikih promjena u mnogim industrijama, pa tako jedan AirB&B redefinise turizam, Uber transporatciju, Amazon kompletan retail, Robyn Hood investiranje, banking aplikacije bankarstvo i da ne nabrajam dalje. Ovo sto smo vidjeli u zadnjih 10 godina sa razvojem smart phone tehnlogije je imala ogroman uticaj na drustvo/ekonomiju, od toga kako se svaleramo (Tinder), preko kako se zabavljamo/trazimo partnera (klix sites), do toga kako kupujuemo, putujemom, ljetujemo.ExNihilo wrote: ↑02/11/2020 13:48Ne znam šta bih ti rekao. Mislim da je budućnost nekako underwhelming. Očekivao sam više._BataZiv_0809 wrote: ↑02/11/2020 13:18![]()
Da, to je jako dobar metod komparacije. Izvučeš neki poznati događaj iz sličnog vremenskog okvira. Čovječe da smo te 2002 imali priliku vidjeti 2020 na sat vremena, mislili bismo da je SF.![]()
Prije nekoliko dana gledam reportažu iz 1979. o tome kako će računari promijeniti društvo. I novinar upada u neki computer store negdje u Americi, neki malac drka kompjuter nakačen na tv s katodnom cijevi, ponosni otac je tu i proglašava ga genijalcem, a frajer na recepciji daje svoje mišljenje o budućnosti.
Eh, ono što me sjebalo jeste da vode bazično isti diskurs kao mi danas. Frajer s recepcije kaže kako će doći vrijeme da kompjutere koristimo u taxijima (faktički Uber) i kako će dostavljači imati terminale u autima koji će im davati informacije o mjestu i vremenu dostave. Drugi frajer spominje da ćemo kupovati namirnice i vršiti plaćanja preko računara, a treći diskutuje o vještačkoj inteligenciji, nakon što ga novinar pita isto pitanje o kojem se danas vode koplja, a to je pitanje sigurnosti iste.
Govorimo o 1979. godini i običnoj raji u prodavnici. OK, čim su se našli u computer store, što je tada bio poprilično opskuran hobi, razumljivo da znaju ponešto o tome, ali ipak je fascinantno koliko su precizno predvidjeli budućnost, ili uopće što su pokrenuli iste teme o kojima pričamo danas.
Sve ovo pričam kako bih istaknuo da u retrospektivi podcjenjujemo sami sebe. Pomenuti likovi iz reportaže su vjerovatno mislili da će sve o čemu pričaju zaživjeti za 5-10 godina, a ne za 40. Ipak nas je popularna kultura i science fiction, ali i tehnološki optimizam koji je pratio svemirsku utrku, još tamo od sredne 20. stoljeća nakljukao nerealnim vizijama budućnosti tako da mislim kako nam manje-više ništa ne bi bilo pretjerano iznenađenje.
- ExNihilo
#142 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Da, ali se ne bih složio kako tu postoji nagli presjek u tehnološkom smislu. Sve što mi danas radimo na telefonima, od plaćanja računa do kupovine na Amazonu, jednako smo mogli i na Pentium 2. Štaviše, ne samo da smo mogli, nego je 90tih postojao niz startupa koji je upravo računao da ćemo tačno to i raditi (hence dotcom boom).detroit-mercy wrote: ↑02/11/2020 14:52Moras razdvojiti kompjuterizaciju od mobile tehnologije i smart phone tehnologije, tek sa smartphone tehnologijom doslo je do velikih promjena u mnogim industrijama, pa tako jedan AirB&B redefinise turizam, Uber transporatciju, Amazon kompletan retail, Robyn Hood investiranje, banking aplikacije bankarstvo i da ne nabrajam dalje. Ovo sto smo vidjeli u zadnjih 10 godina sa razvojem smart phone tehnlogije je imala ogroman uticaj na drustvo/ekonomiju, od toga kako se svaleramo (Tinder), preko kako se zabavljamo/trazimo partnera (klix sites), do toga kako kupujuemo, putujemom, ljetujemo.ExNihilo wrote: ↑02/11/2020 13:48Ne znam šta bih ti rekao. Mislim da je budućnost nekako underwhelming. Očekivao sam više._BataZiv_0809 wrote: ↑02/11/2020 13:18
![]()
Da, to je jako dobar metod komparacije. Izvučeš neki poznati događaj iz sličnog vremenskog okvira. Čovječe da smo te 2002 imali priliku vidjeti 2020 na sat vremena, mislili bismo da je SF.![]()
Suština je u tome da se naši obrasci ponašanja ne mijenjaju jednakom brzinom kojom se mijenja tehnologija.
-
detroit-mercy
#143 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Ima jedan izraz u engleskom, accessibility, ipak je bilo potrebno da neke stvari postanu dostupne sirokim narodnim masama da bi doslo do promjena. Mozda je I commodore 84 imao tu mogucnost ali kod mene u cijelom naselju samo jedan lik ga je imao, mi se hude skupimo, ne smijemo darnut u to cudoExNihilo wrote: ↑02/11/2020 14:59Da, ali se ne bih složio kako tu postoji nagli presjek u tehnološkom smislu. Sve što mi danas radimo na telefonima, od plaćanja računa do kupovine na Amazonu, jednako smo mogli i na Pentium 2. Štaviše, ne samo da smo mogli, nego je 90tih postojao niz startupa koji je upravo računao da ćemo tačno to i raditi (hence dotcom boom).detroit-mercy wrote: ↑02/11/2020 14:52Moras razdvojiti kompjuterizaciju od mobile tehnologije i smart phone tehnologije, tek sa smartphone tehnologijom doslo je do velikih promjena u mnogim industrijama, pa tako jedan AirB&B redefinise turizam, Uber transporatciju, Amazon kompletan retail, Robyn Hood investiranje, banking aplikacije bankarstvo i da ne nabrajam dalje. Ovo sto smo vidjeli u zadnjih 10 godina sa razvojem smart phone tehnlogije je imala ogroman uticaj na drustvo/ekonomiju, od toga kako se svaleramo (Tinder), preko kako se zabavljamo/trazimo partnera (klix sites), do toga kako kupujuemo, putujemom, ljetujemo.ExNihilo wrote: ↑02/11/2020 13:48
Ne znam šta bih ti rekao. Mislim da je budućnost nekako underwhelming. Očekivao sam više.![]()
Suština je u tome da se naši obrasci ponašanja ne mijenjaju jednakom brzinom kojom se mijenja tehnologija.
Sto se tice obrazaca ponasanja, naravno, najteze je promijeniti/preusmjeriti human behavior ili ponasanje, pa jebote svako jutro vozis na posao jednom ulicom, samo jedan dan neka zatvore saobracaj u toj ulici i preusmjere te u drugu, ti osjecas neku vrstu nelagode, da ne pricamo o krupnijim stvarima.
-
mali_balon
#144 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Pogledajte dokumentarac social dilemma sve ce se kazatExNihilo wrote: ↑02/11/2020 14:59Da, ali se ne bih složio kako tu postoji nagli presjek u tehnološkom smislu. Sve što mi danas radimo na telefonima, od plaćanja računa do kupovine na Amazonu, jednako smo mogli i na Pentium 2. Štaviše, ne samo da smo mogli, nego je 90tih postojao niz startupa koji je upravo računao da ćemo tačno to i raditi (hence dotcom boom).detroit-mercy wrote: ↑02/11/2020 14:52Moras razdvojiti kompjuterizaciju od mobile tehnologije i smart phone tehnologije, tek sa smartphone tehnologijom doslo je do velikih promjena u mnogim industrijama, pa tako jedan AirB&B redefinise turizam, Uber transporatciju, Amazon kompletan retail, Robyn Hood investiranje, banking aplikacije bankarstvo i da ne nabrajam dalje. Ovo sto smo vidjeli u zadnjih 10 godina sa razvojem smart phone tehnlogije je imala ogroman uticaj na drustvo/ekonomiju, od toga kako se svaleramo (Tinder), preko kako se zabavljamo/trazimo partnera (klix sites), do toga kako kupujuemo, putujemom, ljetujemo.ExNihilo wrote: ↑02/11/2020 13:48
Ne znam šta bih ti rekao. Mislim da je budućnost nekako underwhelming. Očekivao sam više.![]()
-
Osmi Socrates
#145 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Dobro je da kod tebe nije. Sva si bez kriza.Maja wrote: ↑29/10/2020 19:18Kod tebe je kriza identiteta.Osmi Socrates wrote: ↑20/10/2020 05:03 Ljudi se registriraju na forume ili da budu ko zaista jesu ili da budu neko ko nisu.
Ja jos ne znam sta je kod mene.
Ne znas sta bi, ne znas gdje bi.
- -storm-
#146 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Dodjoh da vidim, što je pošlo krivo... Skontah da je zapravo još dobro ispalo...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#147 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Doso sam da mijenjam divx filmove 2003.
Od 1999.do 2003 nisam prismrdio
Domacem dijelu interneta
Samo engleski
Od 1999.do 2003 nisam prismrdio
Domacem dijelu interneta
Samo engleski
- ¤ jelena ¤
#148 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Došla i registrovala se daaavne 2010. da objasnim neke stilske figure, nešto...i tako je krenulo.
Odem s vremena na vrijeme - kad mi se nešto ne svidi ili mi dosadi čitanje (i pisanje, naravno) raznoraznih gluposti, prepucavanja na ličnoj osnovi i tako to - ali se opet vratim kada tenzije popuste ili onda kad ja uspijem da ih izbjegnem i pronađem neki kutak u kojem pronađem nešto što mi je korisno i pametno napisano.
Volim kvalitetnu razmjenu mišljenja i volim pročitati argumentovano i inteligentno napisan post iz kojeg mogu naučiti nešto o nekoj temi koja me zanima ili o ljudima uopšte, a toga je na forumu sa-x tj. današnjem klix uvijek bilo i što se toga tiče... ovaj forum definitivno nema konkurenciju.
E, na ovo klix se nikad neću naviknuti, brate mili. Šuplje i besmisleno skroz, džaba...
Odem s vremena na vrijeme - kad mi se nešto ne svidi ili mi dosadi čitanje (i pisanje, naravno) raznoraznih gluposti, prepucavanja na ličnoj osnovi i tako to - ali se opet vratim kada tenzije popuste ili onda kad ja uspijem da ih izbjegnem i pronađem neki kutak u kojem pronađem nešto što mi je korisno i pametno napisano.
Volim kvalitetnu razmjenu mišljenja i volim pročitati argumentovano i inteligentno napisan post iz kojeg mogu naučiti nešto o nekoj temi koja me zanima ili o ljudima uopšte, a toga je na forumu sa-x tj. današnjem klix uvijek bilo i što se toga tiče... ovaj forum definitivno nema konkurenciju.
E, na ovo klix se nikad neću naviknuti, brate mili. Šuplje i besmisleno skroz, džaba...
Last edited by ¤ jelena ¤ on 28/02/2021 20:13, edited 1 time in total.
- bunk
#149 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Dodjem,odem i stalno se vracam..
Nekako mi se cini da cu neki od narednih dana otici i necu se vise vracati..
Nekako mi se cini da cu neki od narednih dana otici i necu se vise vracati..
-
Guadalajara
#150 Re: Zašto ste se registrirali na forum?
Šta je šuplje ? Klix forum ? Klix naziv ? ne kontam¤ jelena ¤ wrote: ↑28/02/2021 20:11 Došla i registrovala se daaavne 2010. da objasnim neke stilske figure, nešto...i tako je krenulo.
E, na ovo klix se nikad neću naviknuti, brate mili. Šuplje i besmisleno skroz, džaba...![]()