Slučaj Dženan Memić
-
hurmasica
#8251 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni nije jasno zasto Alisa nije uskladila pricu sa onom romkinjom....i govori kako je sanjala da je Dzenan na drugom mjestu a ne na onom gdje ga je policija zatekla....samo da se nasluti da ipak nije sve onako kako se cini...
Ova Romkinja mi ne djeluje neiskrena....ne znam....sto vise gledam, citam, svve mi je manje jasno....mogu samo naslutiti u kojoj je agoniji Muriz sve ove godine. Zelim mu da sto prije dodje do istine i smiri svoju dusu.
Ova Romkinja mi ne djeluje neiskrena....ne znam....sto vise gledam, citam, svve mi je manje jasno....mogu samo naslutiti u kojoj je agoniji Muriz sve ove godine. Zelim mu da sto prije dodje do istine i smiri svoju dusu.
-
hurmasica
#8252 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni je vise zvucalo kao postapalica onaj onaj ...vise puta ponavlja....mada je sav zbunjen...Cherry-Cherry wrote: ↑26/02/2021 23:14 Policajac govori za Dženana "onaj muškarac", kao da su već pričali o njemu, a to je na početku snimka.
Meni je cudan nacin govora sluzbenika hitne pomoci prilikom prvog javljanja....djeluje kao da lose glumi i kao da zna vec o cemu je rijec....posebno kad trazi detaljan opis mjesta...kaze ma ja to na pocetku i prije nego mu je objasnjeno
Isto tako na kraju sninka neka zenska trazi da jojnizdijtiraju tacno vrijeme polaska, dolaska hitne....vjerovatno radi uskladjivanja
-
dzolix
#8253 Re: Slučaj Dženan Memić
Dali si ikada vidio u zivotu direktno da covjek leti od udara automobila.I naravno Dzej wrote: ↑26/02/2021 22:23GoldenSpoon wrote: ↑26/02/2021 22:13Je li to možda ovaj gospodin?ellaxaz wrote: ↑26/02/2021 21:14 Za čiji interes i po čijem nalogu je radio ovaj Ševal Kovačević?![]()
https://nap.ba/news/45706
![]()
Sjećam se kad je ovaj tvrdio na Sudu da je rahmetli Dzenan od udarca kombija pri brzini 40 km/h , bio odbačen 20 metara. I ko da vjeruje u takve gluposti, i da ovo može biti relevantan vještak , jer mu je posle takve tvrdnje trebalo biti zabranjeno obavljanje poslova sudskog vještaka.
Covjek je letio oko 7 m udaren sa nekim autom gabarita stojadin pri brzini oko 40kmh.
A ovaj je iso (puno) brze.
-
Nivelacija
#8254 Re: Slučaj Dženan Memić
Sad sam pregledao prvi put ovu rekonstrukciju i jel mi neko moze objasniti hajmo reci da Alisa stvarno ima amneziju od udarca zbog čega bi ovi Romi priznavali da su ih udarili? Znaci to mi je malo nejasno, ljudi sami sebe u zatvor smjestaju? WTF. I hajmo reci da Romi lazu, zasto ih sud ne optuzi za laznog svjedocenje ometanje istrage i ne ispita zbog koga lazu.
Sto vise pratim tek mi sad nista nije jasno.
- I naravno Dzej
#8255 Re: Slučaj Dženan Memić
dzolix wrote: ↑26/02/2021 23:53Dali si ikada vidio u zivotu direktno da covjek leti od udara automobila.I naravno Dzej wrote: ↑26/02/2021 22:23
Sjećam se kad je ovaj tvrdio na Sudu da je rahmetli Dzenan od udarca kombija pri brzini 40 km/h , bio odbačen 20 metara. I ko da vjeruje u takve gluposti, i da ovo može biti relevantan vještak , jer mu je posle takve tvrdnje trebalo biti zabranjeno obavljanje poslova sudskog vještaka.
Covjek je letio oko 7 m udaren sa nekim autom gabarita stojadin pri brzini oko 40kmh.
Vidio sam na Ilidzi kod pijace kad je jedan čovjek pokupio ženu na pješačkom , vozio je mozda 50 km/h, i žena je preletila preko auta.
Ševal je rekao na Sudu da je kombio išao 40 km/h , i odbacio tijelo preko 20 metara.Ali nisam znao da kombiji udaraju palicama.
-
Blackjack21
#8256 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim da je to sasvim normalna procedura i da policija traži od hitne sve te podatke, pogotovo ako neko dođe u bolnicu u teškom stanju kao što je to slučaj sa Dženanom.hurmasica wrote: ↑26/02/2021 23:25Meni je vise zvucalo kao postapalica onaj onaj ...vise puta ponavlja....mada je sav zbunjen...Cherry-Cherry wrote: ↑26/02/2021 23:14 Policajac govori za Dženana "onaj muškarac", kao da su već pričali o njemu, a to je na početku snimka.
Meni je cudan nacin govora sluzbenika hitne pomoci prilikom prvog javljanja....djeluje kao da lose glumi i kao da zna vec o cemu je rijec....posebno kad trazi detaljan opis mjesta...kaze ma ja to na pocetku i prije nego mu je objasnjeno
Isto tako na kraju sninka neka zenska trazi da jojnizdijtiraju tacno vrijeme polaska, dolaska hitne....vjerovatno radi uskladjivanja
Meni na ovom snimku osoblje Hitne zvuči maksimalno profesionalno i da je s njihove strane sve urađeno po P.S.-u. A to što nisu odmah primijetili Dženana, moja pretpostavka je da ih je Alisa dočekala malo dalje od mjesta događaja, kupujući vrijeme dok se ne skonta šta sa Dženanom.
Svakako ću preslušati snimak još jednom, moguće i da se na drugo slušanje još nešto čuje što je promaklo prvi put. Ali mnogo čudnih okolnosti od samog početka. Od pripadnika obezbjeđenja ambasada sa različitim svjedočenjima i spominjanjem stakla i zelene farbe koja nije izuzeta na uviđaju, nego sutradan, pa djevojka udarila autom u drvo, Alisina dva mobitela od kojih je na jednom razbijen displej (nisam vidio da je Muriz spominjao razbijen displej na Dženanovom telefonu). Po meni su KLJUČ ove istrage dvije stvari: 1. da se utvrdi tačna hronologija događaja, od samog početka, kad su došli u Aleju, kada se tačno desilo ubistvo, pa će to dati odgovore na mnoga druga pitanja: da li je Zijo Mutap došao na lice mjesta prije Hitne pomoći, koliko je prošlo od samog događaja do poziva Hitnoj, koliko je prošlo od ubistva do Alisinog mahanja policajcima i mnoge druge stvari.
2. PRONAĆI ALISIN DRUGI MOBITEL koji očigledno krije mnogo toga i direktno dovodi do ubice.
Ovo se moglo riješiti za 15 dana da se htjelo, kao uostalom i sva druga ubistva i kriminalna djela u Sarajevu. Nije Sarajevo Pariz da se ništa ne zna i da se ubica može sakriti.
-
dzolix
#8257 Re: Slučaj Dženan Memić
Nivelacija wrote: ↑27/02/2021 00:03 Sad sam pregledao prvi put ovu rekonstrukciju i jel mi neko moze objasniti hajmo reci da Alisa stvarno ima amneziju od udarca zbog čega bi ovi Romi priznavali da su ih udarili? Znaci to mi je malo nejasno, ljudi sami sebe u zatvor smjestaju? WTF. I hajmo reci da Romi lazu, zasto ih sud ne optuzi za laznog svjedocenje ometanje istrage i ne ispita zbog koga lazu.
Zasto bi oni nesto bili krivi osim sto je vozio brzo u dijelu gdje je ogranicenje. Ako nije bilo namjere a nije,izleti neko ispred vozila ,desava se. Bio je pijan vozac, pobjego sa mjesta mozda bi dobio 5g . Da nije pobjego mozda 1g.Tebi je znaci nejasno zasto neko priznaje to sta se dogodilo. Prizno je jer su bili dokazi ,svjedoci i faktor savjesti.
-
Blackjack21
#8258 Re: Slučaj Dženan Memić
Koji svjedoci i kakvi dokazi? O čemu ti pričaš više i koga ubjeđuješ u svoja sranja?
-
dzolix
#8259 Re: Slučaj Dženan Memić
To isto pitanje postavi sebi.Blackjack21 wrote: ↑27/02/2021 00:44 Koji svjedoci i kakvi dokazi? O čemu ti pričaš više i koga ubjeđuješ
-
Blackjack21
#8260 Re: Slučaj Dženan Memić
Upravo postavio i shvatio da razmišljam svojom glavom, da na forumu pišem ono što je meni kurcu ćejf, a ne ono što mi narede iz centrale i najvažnije od svega ne namećem nikome svoje mišljenje, ne optužujem nikoga bez dokaza i nisam botčina.dzolix wrote: ↑27/02/2021 00:51To isto pitanje postavi sebi.Blackjack21 wrote: ↑27/02/2021 00:44 Koji svjedoci i kakvi dokazi? O čemu ti pričaš više i koga ubjeđuješ
-
last mohicans
#8261 Re: Slučaj Dženan Memić
Odakle više izlazite, gledaj ovoga!

Za 10 dana, sve i jedan post na ovoj temi. 48 postova na temi,ama baš ni jedan na drugim temama. Ljudi,banujte ovo, tuzilaštvo treba i forumom da se pozabavi. Čim ste se ovoliko nakotili, velika stvar se valja iza brda. Pa imate li imalo ljudskosti,dostojanstva? Centrala vam je mozak popila, kamikaze sultanijine.

Za 10 dana, sve i jedan post na ovoj temi. 48 postova na temi,ama baš ni jedan na drugim temama. Ljudi,banujte ovo, tuzilaštvo treba i forumom da se pozabavi. Čim ste se ovoliko nakotili, velika stvar se valja iza brda. Pa imate li imalo ljudskosti,dostojanstva? Centrala vam je mozak popila, kamikaze sultanijine.
- dystopia
#8262 Re: Slučaj Dženan Memić
meni je najjače, hajmo reći da alisa ima amneziju 
-
moonca
#8263 Re: Slučaj Dženan Memić
-
Dead Man Walking
#8264 Re: Slučaj Dženan Memić
Nista od toga. Bezze se zamarate Mensurom, lik nema nikakve veze sa bilo cim spomenutim na temi, osim sto je smor i napast po definiciji.uvijekIInikadI wrote: ↑26/02/2021 21:16Eh mene ovde zanima ko je MensurM:vjeshalica wrote: ↑26/02/2021 19:17 Nemoj zaboraviti da tri cetiri godine MemsurM razvodnjava temu i okrece na kriminalnu stranu, sve po zadatku bas kao i prikrivanje dogadjaja. Ovdje u SDA tamnoj žabokrečini se nista ne desava slucajno.
1. neki Sipin istražilac koji na razne načine kupi informacije, potura lažne podatke, osluškuje reakcije....
2. pripadnik kriminalnog ilidžanskog miljea i zaštitnik svih alisinih jebača
3. eto dodajte sami![]()
- vjeshalica
#8265 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa kad je isao brze kako nije nanio vece povrede svojom povdrsinom po cijelom tijelu vec samo dzenan ima povredu glave? Pises besmislice
- vjeshalica
#8266 Re: Slučaj Dženan Memić
Po toj logici prilikom udara ako je letio preko 20 metara imao bi vise povreda po CIJELOM TIJELU jer povrsina kombija kojom udara, tezina i brzina bi nanijeli daleko vece povrede....prema tome jasno je da je rijec o laznom nalazu Sevala Kovacevica koji opstruira svaki slucaj gdje god bude postavljen kao vjestakI naravno Dzej wrote: ↑27/02/2021 00:07dzolix wrote: ↑26/02/2021 23:53Dali si ikada vidio u zivotu direktno da covjek leti od udara automobila.I naravno Dzej wrote: ↑26/02/2021 22:23
Vidio sam na Ilidzi kod pijace kad je jedan čovjek pokupio ženu na pješačkom , vozio je mozda 50 km/h, i žena je preletila preko auta.
Ševal je rekao na Sudu da je kombio išao 40 km/h , i odbacio tijelo preko 20 metara.Ali nisam znao da kombiji udaraju palicama.
Pogledaj slucaj malog Marevca na Stupu, taj glodar je vjestak
Pogledaj slucaj Sefica i dvije djevojke kod Muzeja on je vjestak.....olos kriminalna koja je trazila da on bude jedini sluzbeni vjestak u KS....osvijestite se ljudi, Seval je kriminalac visegodisnji koji ide raznim kriminalcima na ruku
-
hurmasica
#8267 Re: Slučaj Dženan Memić
Da lj je moguce da ga je Seferovic ipak opalio palijom po glavi pa ova jadna Romkinja pokusava da spasi cocjeka tvrdeci da je bila saobracajka? Naravno udarac je bio po necijem nalogu, Muriz je spominjao nalogodavca.....ne znam alo ovo njihovo svjedocenje je totalno nejasno, posebno u kombinaciji sa Alisinim tvrdnjama...ako se stimala saobracajkka onda bi se i Alisina prica poklapala.....nekako je ova Romkinja previse emotivna dok objasnjava....pokusava svim silama da ubjedi policajce u svoju pricu....dok Alisa onako laganini prica isto ko da prica prijateljici da je isla na kafu.
Romi jesu kakvi jesi, al nisu glupi ko sto se misli....
Romi jesu kakvi jesi, al nisu glupi ko sto se misli....
- Cherry-Cherry
#8268 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma kakvi Romi, ne treba njih ni spominjati više...
- JThomas
#8269 Re: Slučaj Dženan Memić
ali ima on kontraargument, možda je više išao, možda je 70vjeshalica wrote: ↑27/02/2021 06:51
Po toj logici prilikom udara ako je letio preko 20 metara imao bi vise povreda po CIJELOM TIJELU jer povrsina kombija kojom udara, tezina i brzina bi nanijeli daleko vece povrede....prema tome jasno je da je rijec o laznom nalazu Sevala Kovacevica koji opstruira svaki slucaj gdje god bude postavljen kao vjestak
Pogledaj slucaj malog Marevca na Stupu, taj glodar je vjestak
Pogledaj slucaj Sefica i dvije djevojke kod Muzeja on je vjestak.....olos kriminalna koja je trazila da on bude jedini sluzbeni vjestak u KS....osvijestite se ljudi, Seval je kriminalac visegodisnji koji ide raznim kriminalcima na ruku
naravno, raznio bi i ih i na 40, uništio. bilo bi njih svuda, a ne samo lažnih staklića. dvije tone prazan. ovo razumije ne cigo koji se potpisuje prstom, nego razumije i pas pa se instinktivno skloni. ne zna objasniti, ali razumije.
-
MrMuradif
#8270 Re: Slučaj Dženan Memić
Tv Hayat: "Enra Suljić: Nemam veze sa slučajem Memić, ako neko zna ko ga je ubio neka kaže"
https://crna-hronika.info/enra-suljic-n ... aze/217751
Poceli su da izgmizavaju iz rupa i jazbina, nakon javnog oglasavanja Budnje, evo u "javnom prostoru" ukazala se i desna pesnica profesorice dr direktorice... radi enri huza ko meduza, pripremaju se izjave za Sipu i javnost, treba sad docekati Sipu kad nakon Hitne upadne u KCU radi pretresa i oduzimanja dokumentacije,
Poceli su da izgmizavaju iz rupa i jazbina, nakon javnog oglasavanja Budnje, evo u "javnom prostoru" ukazala se i desna pesnica profesorice dr direktorice... radi enri huza ko meduza, pripremaju se izjave za Sipu i javnost, treba sad docekati Sipu kad nakon Hitne upadne u KCU radi pretresa i oduzimanja dokumentacije,
- Cherry-Cherry
-
Nivelacija
#8272 Re: Slučaj Dženan Memić
i niko nista da ih pita i privede za lazno svjedocenje ?
niko da ih pita za koga su radili i lagali na sebe?
i da ga nisu i da jesu udarili oni su za zatvora u oba slucaja a ovdje ih se amnestira fujjjjjjj
- Cherry-Cherry
#8273 Re: Slučaj Dženan Memić
Niko je ništa ne pita, ali osjeća potrebu da kaže da nije kriva.MrMuradif wrote: ↑27/02/2021 10:06 Tv Hayat: "Enra Suljić: Nemam veze sa slučajem Memić, ako neko zna ko ga je ubio neka kaže"
-
laik1981
#8274 Re: Slučaj Dženan Memić
A mozda ih i pita, ko ce znati. Mozda ce i odgovarati za svoja djela..Nivelacija wrote: ↑27/02/2021 10:10i niko nista da ih pita i privede za lazno svjedocenje ?
niko da ih pita za koga su radili i lagali na sebe?
i da ga nisu i da jesu udarili oni su za zatvora u oba slucaja a ovdje ih se amnestira fujjjjjjj
- Cherry-Cherry
#8275 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa nije taj postupak još okončan.