Bingo Lukovo polje.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Njanjavi
#50027 Re: Zeničani
Imal u centru sta mislis, daleko mi tamo klapat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
channel10
#50029 Re: Zeničani
Pogledaj u Aksi u njihovom prodajnom salonu. A mozes i u ostalim radnjama tehnicke robe.
-
belfy
#50030 Re: Zeničani
ALBA je svoj posao radila dosta korektno, a i transparentno. tu problem moze biti samo pokusaj uvaljivanja Almy-a na istim poslovima. takodjer, to sto gradjani placaju odvoz licnog smeca nema nikakve veze sa onim sto placa Grad. Grad ne daje nikakve subvencije, nego placa ciscenje gradskih ulica, a o prigradskim mislim da vec treba, opet, uzeti Almy u obzir. isto kao i za GGM.Ja_Ja wrote: ↑23/02/2021 16:13 Ima u budzetu svega pomalo. Budzet naseg grada je sada puno bolje poredan nego tokom vladavine SDA. Jedna smo od tek nekoliko opstina u BiH koje su izbacile finansiranje politickih stranaka sa budzeta, i ima tu jos finih stvari. Ostaje otvoreno pitanje odredjivanja prioriteta o kojim smo ovdje pricali ranije i ovih malverzacije koje gradonacelnik radi pokusavajuci uvesti "alternativne" cinjenice u diskusiju.
Izmedju ostalog ovogodisnjim budzetom je planiralno (onako sto je meni u oko palo i sto mislim da je pozitivno) nekoliko projekata;
- Sanacija deponije Side
- Plava Voda (valjda ce konacno krenuti)
- Gasovod
- Izgradnja gradske vijecnice
U budzetu ima i stavki koje se trebaju revidirati. Grad je sa Albom potpisao ponovo ugovor a usluga koju Alba pruza gradu je u najmanju ruku nekorektna. Uz to sto gradjani placaju Albine usluge, a grad subvencionira rad Albe. Za sve te silne milione mi nismo dobili niti dobijamo kvalitet usluge koji bi trebali da dobijemo. Placamo deponovanje komunalnog otpada po istim cijenam kao i druge opstine koje dovoze svoje smece u nasu opstinu (jedan citav budzet za sport se odvoji za deponovanje komunalnog otpada), a u sustini bi nase JP trebalo od drugih opstina da naplacuje vise kako bi nasa opstina placala manje ili nista za tu uslugu.
Ja sam misljenja da npr. i sredstva koja se odvajaju na ime odrzavanja drustvenih domova i prostorija MZ treba da se za nesto drugo utrose (neke zabavno/edukativne programe za mlade u MZ a da odrzavanje domova i prostorija MZ bude odgovornost tih ljudi u MZ. Azil za pse bi svake godine morao da pravi dodatnu vrijednost (udomljavanje, grantovi, gofundme, itd.) i da se sto manja sredstva odvajaju iz budzeta za tu stavku. Iako je izbacio finansiranje borackih udruzenja po meni je opet ostavljeno previse novca za finansiranje programa i projekata tih udruzenja (200k), jer osim par udruzenja koja nesto aktivno rade na tom polji i imaju kvalitetnih programa, ostali su ta sredstva dobijali da sjednu par puta godisnje ili odu gdje na izlet i napiju se. Transferi vjerskim zajednicama se moraju u potpunosti ukinuti u skorije vrijeme. Vjernici su ti koji su duzni finansirati svoje bogomolje i rad istih, ostali ne. I ima toga jos koliko hocete.
Ima i dobrih a ima bogami i losih stvari. Ima stavki koje su dobile prioritet iako ima prioritetnijih stvari.
Dom Stampe je koliko znam neko kupio i kao trebao bi nesto da gradi tamo. Koliko ce to potrajati bog sami zna. Zbog toga bih volio da vidim jednu vijecnicku inicijativu koja bi se pretocila u zakonsko rijesenje na lokalnom nivou koje bi tretiralo problematiku gradnje koja krene pa stane. Tj. uveo bih pravilo da investitori prilikom pribavljanja dozvola moraju prikazati bankovne garancije da imaju novac da zavrse projekt kako nebi dolazilo do toga da se stane u pola s projektom i onda ni tamo ni vamo godinama (vidi kompleks Sultan Ahmedove dzamije). Ako imas pare, gradi. Ako nemas pare nije to za tebe idemo dalje.
nadalje, deponovanje na Moscanici ima svoju cijenu koja ne ovisi odakle smece stize. iako je osnivac Grad to ne znaci da ALBA ili bilo ko drugi tamo ima ili treba da ima povlastene cijene, jer ista mora biti dovoljna za odrzavanje i/ili eventualno sirenje iste. tako da nije realno da nekome naplacuju manje, jer bi onda to preduzece bilo u gubitku, tako da bi se dobitak ALBE (ili ALMY -a) prelio u gubitak deponije Moscanica. samim time bi gurao privatnike na ustrb svih gradjana koji pune budzet. isto tako, nema osnova po kojem bi nekoj opstini naplacivao vise. tona smeca je tona smeca, bas kao je u svim prodavnicama kila jabuka - kila jabuka. ako to isto preduzece od toga ima zaradu bilo bi, u najmanju ruku, nerazumno da smanje istu odbijanjem korisnika po kriteriju odakle smece dolazi. oni svakako vec moraju placati i gorivo i radnike i amortizaciju vozila da bi isto dovezli do deponije.
ovo oko drustvenih domova i MZ je receno bez upotrebe mozga. od cega to Grad odrzava drustvene domove i mjesne zajednice ako ne upravo iz dzepova tih istih ljudi? kako bi ti to objasnio tim ljudima? (sad se pitam da li si imao ikada neki angazman u lokalnoj zajednici...)
ovo oko gradnje i vjerskih zajednica se apsolutno slazem.
-
Nivelacija
#50031 Re: Zeničani
Prosle godine je Alba potpisala ugovor sa gradom na 20 godina. Nema uvaljivanja.
Sad sto je grad zapusten treba vidjeti, naprimjer nema velike akcije proljetnog ciscenja grada koju je Fudo ukinuo..mnogo znaci, vjerovatno stedi na dosta stvari u vezi odrzavanja i ciscenja grada sto se odmah primjeti.
Jedan primjer, 4 godine 1 nova ulicna korpa nije postavljanja a osteceno ili ih je nestalo barem 50 %
Sad sto je grad zapusten treba vidjeti, naprimjer nema velike akcije proljetnog ciscenja grada koju je Fudo ukinuo..mnogo znaci, vjerovatno stedi na dosta stvari u vezi odrzavanja i ciscenja grada sto se odmah primjeti.
Jedan primjer, 4 godine 1 nova ulicna korpa nije postavljanja a osteceno ili ih je nestalo barem 50 %
- Hercegoviina
#50032 Re: Zeničani
Zna li neko kakav je stomatolog dr. kaknjou crkvicama?
- Ja_Ja
#50033 Re: Zeničani
Prihvatam da se ne slazemobelfy wrote: ↑23/02/2021 21:34 ALBA je svoj posao radila dosta korektno, a i transparentno. tu problem moze biti samo pokusaj uvaljivanja Almy-a na istim poslovima. takodjer, to sto gradjani placaju odvoz licnog smeca nema nikakve veze sa onim sto placa Grad. Grad ne daje nikakve subvencije, nego placa ciscenje gradskih ulica, a o prigradskim mislim da vec treba, opet, uzeti Almy u obzir. isto kao i za GGM.
nadalje, deponovanje na Moscanici ima svoju cijenu koja ne ovisi odakle smece stize. iako je osnivac Grad to ne znaci da ALBA ili bilo ko drugi tamo ima ili treba da ima povlastene cijene, jer ista mora biti dovoljna za odrzavanje i/ili eventualno sirenje iste. tako da nije realno da nekome naplacuju manje, jer bi onda to preduzece bilo u gubitku, tako da bi se dobitak ALBE (ili ALMY -a) prelio u gubitak deponije Moscanica. samim time bi gurao privatnike na ustrb svih gradjana koji pune budzet. isto tako, nema osnova po kojem bi nekoj opstini naplacivao vise. tona smeca je tona smeca, bas kao je u svim prodavnicama kila jabuka - kila jabuka. ako to isto preduzece od toga ima zaradu bilo bi, u najmanju ruku, nerazumno da smanje istu odbijanjem korisnika po kriteriju odakle smece dolazi. oni svakako vec moraju placati i gorivo i radnike i amortizaciju vozila da bi isto dovezli do deponije.
ovo oko drustvenih domova i MZ je receno bez upotrebe mozga. od cega to Grad odrzava drustvene domove i mjesne zajednice ako ne upravo iz dzepova tih istih ljudi? kako bi ti to objasnio tim ljudima? (sad se pitam da li si imao ikada neki angazman u lokalnoj zajednici...)
ovo oko gradnje i vjerskih zajednica se apsolutno slazem.
Ne mogu sada da nadjem ugovor koji je grad potpisao sa Albom pa tako nisam ni siguran sta sve pokriva, mislim da bi bilo interesantno malo protabiriti po tom ugovoru.
To sto pises za Moscanicu to je djelimicno razumno uzimajuci u obzir da smo u "otvorenoj" ekonomiji. Ali, ukoliko uzmemo u obzir da grad izdvaja 800k godisnje za deponovanje komunalnog otpada ne vidim razlog npr. zasto jednim Grudama i svim ostalim opcinama u drzavi nebi naplatila vise za dovoz smeca?! Npr. ja bih to rijesio kroz neku lokalnu eko taksu koja koju bi definisao kao taksu koju placaju firme koje nemaju sjediste u opstini a tu deponuju svoje smece. Sasvim razumno i legalno po zakonu. A ukoliko se doprinosi na tom osnovu povecaju za 100k. za toliko treba umanjiti alokaciju iz naseg budzeta za tu vrstu usluge. Znaci ne predlazem da grad ukine to pa ako se mogne namaknuti preko necijih drugo ledja da se namakne, vec predlazem da se tom problemu pridje na fleksibilnijoj osnovi.
Necu da te vrijedjam ovako kako si ti mene, ali moja primjedba se samo odnosila na budzetsku stavku kojom se izdvaja 40,000 maraka na godisnjem nivou za tekuce odrzavanje poslovnih prostora, drustvenih domova i prostorija MZ. Za poslovne prostore koji se iznajmljuju mogu i da razumijem tu potrebu, ali da se izdvajaju sredstva za tekuce odrzavanje prostorija MZ to mi ne ide u glavu. Koliko sam bio aktivan u MZ, nasa MZ ta sredstva nije nikada dobila, niti smo ih kada trazili, a dom se redovno odrzavao (ciscenje, mijenjanje sijalica, itd.) sve iz naseg dzepa. I sta kako bi objasio tim ljudima? Da moraju nakon priredbe ostati i ocisti wc i salu?
Kada smo vec kod MZ, misljenja sam da vecina finansijskih stavki za MZ treba da dozivi reviziju i da se transparentno prikaze. Sve ovo preko domova, "jacanja" lokalne samouprave i uloge MZ, do tekucih transfera predstavnicima MZ otkine iz budzeta preko 200k a vrlo malo se o tome polaze racuna. Stvara se ambijent podlozan na korupciju.
- Casual's
#50034 Re: Zeničani
Stan na Makovima, prije 3 godine, 1500 kvadrat - novo. Isti se sada prodaje za 2500 kvadrat (35 m2). 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50035 Re: Zeničani
Moj komsija 2010. za 70 milja kupio stan od 70 kvardata. Danas moj koji je duplo manji skoro, ide po toj cijeni hladno.
- -Chesterfield-
-
veliki_ah
#50037 Re: Zeničani
Da li ti stanovi budu i kupljeni? Vidim na piku da neki stanovi sa visokim cijenama dosta dugo stoje. Trzisna cijena nije ona po kojoj se nesto nudi na prodaju, nego za koju se nesto stvarno i kupi.
- avenija
#50038 Re: Zeničani
2000 kvadrat ko halva, 2500 KM teze.
Treba stanogradnje da se relaksira trziste i padnu cijene.
I kirije su narasle za duplo ured.
Treba stanogradnje da se relaksira trziste i padnu cijene.
I kirije su narasle za duplo ured.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50039 Re: Zeničani
Budu.
Ono sto se vrti non stop na piku ima neku ozbiljnu falinku koju je nemoguce skontati sa slika (komsije, buka, zohari, propada zgrada isl...)
Ono sto se vrti non stop na piku ima neku ozbiljnu falinku koju je nemoguce skontati sa slika (komsije, buka, zohari, propada zgrada isl...)
-
Nivelacija
#50040 Re: Zeničani
Evo Tesanj gradi najveci soping centar u BiH.
Znaci imati cemo jos mogucnosti da trosimo pare pored Viteza i Sarajeva tu ce biti i Tesanj.
Znaci imati cemo jos mogucnosti da trosimo pare pored Viteza i Sarajeva tu ce biti i Tesanj.
- Rothmans
#50041 Re: Zeničani
Nivelacija wrote: ↑24/02/2021 14:59 Evo Tesanj gradi najveci soping centar u BiH.
Grad nesposobnjakovica
-
Nivelacija
#50042 Re: Zeničani
Nije to nista od prosle godine su preuzeli i primat u sajmovima.Rothmans wrote: ↑24/02/2021 16:22Nivelacija wrote: ↑24/02/2021 14:59 Evo Tesanj gradi najveci soping centar u BiH.
Znaci imati cemo jos mogucnosti da trosimo pare pored Viteza i Sarajeva tu ce biti i Tesanj.![]()
Grad nesposobnjakovica
Zenica vise nije sajamski grad vec je to Tesanj!
Dok bestidni politicari sa govornice izgovaraju Zenica Evropski grad a u stvarnosti mu ubijaju sve odlike jednog običnog balkanskog grada a ne Evropskog.
Gubi smisao i pisati vise i nervirati se, pusti nek sve propadne, postavljaju se neke solarne klupe a led rasvjeta i solarna stabla postavljena prije 2 godine nisu u funkciji vec u kvaru mjesecima.
-
kakavdanakneiskustvu
#50043 Re: Zeničani
stan u radakovu do prije mjesec dana,dvosoban,prodavao se po cijeno od 2100 po kvadratu,renoviran,zgrada starav 34 godine
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#50044 Re: Zeničani
Stan na dobroj lokaciji se ne pita za cijenu. Kupuju gazde ko lude.
-
Nivelacija
#50045 Re: Zeničani
Pazi Raminog sinčeka
https://www.ekoforumzenica.ba/2021/02/2 ... -gradjana/
Da Zenica ima medij pa da ga pitaju gdje su one table o pocetku radova i gdje su radovi na saobracajnicama ili smo slijepi. Hahaha ko nama vlada
https://www.ekoforumzenica.ba/2021/02/2 ... -gradjana/
Da Zenica ima medij pa da ga pitaju gdje su one table o pocetku radova i gdje su radovi na saobracajnicama ili smo slijepi. Hahaha ko nama vlada
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#50046 Re: Zeničani
Ministra i qrca...
-
belfy
#50047 Re: Zeničani
pa ako Grad izdvaja 800k za svoj komunalni otpad vjerovatno i Grude izdvajaju neki novac za svoj komunalni otpad. i naravno da tako i treba da bude. ne znam sta bih rekao povodom eko takse. ne znam da li je ukljucena u samu cijenu odlaganja na deponiju, niti da li ima zakonskog osnova za isto...Ja_Ja wrote: ↑23/02/2021 23:42Prihvatam da se ne slazemobelfy wrote: ↑23/02/2021 21:34 ALBA je svoj posao radila dosta korektno, a i transparentno. tu problem moze biti samo pokusaj uvaljivanja Almy-a na istim poslovima. takodjer, to sto gradjani placaju odvoz licnog smeca nema nikakve veze sa onim sto placa Grad. Grad ne daje nikakve subvencije, nego placa ciscenje gradskih ulica, a o prigradskim mislim da vec treba, opet, uzeti Almy u obzir. isto kao i za GGM.
ovo oko gradnje i vjerskih zajednica se apsolutno slazem.. Mislim da Alba ne radi svoj posao korektno. Neke od tih nekorektnih poteza sam vidio svojim ocima, od fulanja i ne blagovremenog odvoza smeca sa zajednickih/javnih lokacija, do ne saniranja stanja oko kontenjera nakon praznjenja istih i jos mnogo drugih stvari (da ne gnjavim dalje). Za odrzavanje komunalne higijene se izdvaja 2.78 miliona maraka. Uzimajuci u obzir da se pod tom definicijom moze naci i mozda poneka stavka koja nije vezana za Albu opet se radi o mnogo novca. A ne vidim razlog zasto bi grad radio za Almy na ustrb firme u kojoj ima 25% udjela?!
Ne mogu sada da nadjem ugovor koji je grad potpisao sa Albom pa tako nisam ni siguran sta sve pokriva, mislim da bi bilo interesantno malo protabiriti po tom ugovoru.
To sto pises za Moscanicu to je djelimicno razumno uzimajuci u obzir da smo u "otvorenoj" ekonomiji. Ali, ukoliko uzmemo u obzir da grad izdvaja 800k godisnje za deponovanje komunalnog otpada ne vidim razlog npr. zasto jednim Grudama i svim ostalim opcinama u drzavi nebi naplatila vise za dovoz smeca?! Npr. ja bih to rijesio kroz neku lokalnu eko taksu koja koju bi definisao kao taksu koju placaju firme koje nemaju sjediste u opstini a tu deponuju svoje smece. Sasvim razumno i legalno po zakonu. A ukoliko se doprinosi na tom osnovu povecaju za 100k. za toliko treba umanjiti alokaciju iz naseg budzeta za tu vrstu usluge. Znaci ne predlazem da grad ukine to pa ako se mogne namaknuti preko necijih drugo ledja da se namakne, vec predlazem da se tom problemu pridje na fleksibilnijoj osnovi.
ako ti mislis da je stavka od 40k KM godisnje za sve te poslovne prostore, drustvene domove i prostorije MZ prevelika ne znam sta bih ti rekao. to je smijesna i nikakva para na toliki broj objekata. i velis niste nikada dobili, ali niste ni trazili... reci mi da li ti je ikada prisla djevojka, bez da je ista pitas, i pitala te da li bi malo umocio? toliko onda o tvom aktivizmu u lokalnoj zajednici...Ja_Ja wrote: ↑23/02/2021 23:42 Necu da te vrijedjam ovako kako si ti mene, ali moja primjedba se samo odnosila na budzetsku stavku kojom se izdvaja 40,000 maraka na godisnjem nivou za tekuce odrzavanje poslovnih prostora, drustvenih domova i prostorija MZ. Za poslovne prostore koji se iznajmljuju mogu i da razumijem tu potrebu, ali da se izdvajaju sredstva za tekuce odrzavanje prostorija MZ to mi ne ide u glavu. Koliko sam bio aktivan u MZ, nasa MZ ta sredstva nije nikada dobila, niti smo ih kada trazili, a dom se redovno odrzavao (ciscenje, mijenjanje sijalica, itd.) sve iz naseg dzepa. I sta kako bi objasio tim ljudima? Da moraju nakon priredbe ostati i ocisti wc i salu?
Kada smo vec kod MZ, misljenja sam da vecina finansijskih stavki za MZ treba da dozivi reviziju i da se transparentno prikaze. Sve ovo preko domova, "jacanja" lokalne samouprave i uloge MZ, do tekucih transfera predstavnicima MZ otkine iz budzeta preko 200k a vrlo malo se o tome polaze racuna. Stvara se ambijent podlozan na korupciju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50048 Re: Zeničani
Ako je isao u Lloret de Mar na ekskurziju, onda mu je sigurno prisla. Ali je htjela pare zauzvrat 
- Ja_Ja
#50049 Re: Zeničani
@belfy neozbiljno ti je poredjenje. Ako se odvaja stavka za "tekuce" odrzavanja tih vrsta prostorija valjda je logicno da se novac s te tacke podijeli po nekim kriterijima svim mjesnim zajednicama (po velicini, namjeni ili sta li vec objekta) bez da se nesto dopisima trazi. U sustini za mene ta stavka oko mjesnih zajednica prestavlja malo veci problem jer ne vidim da se sredstva koriste za nesto pozitivno, ali sam vidio u nekoliko mjesnih zajednica koje sam pratio kako predsjednici MZ javno silje za gradonacelnika pa i koristeci ove oficijelne fb stranice MZ-a tokom izbora. Sto je slozit ces se u najmanju ruku neozbiljno.
Sto se tice deponije, ti ja nismo nikako na istom fonu. Ti se prema onom sto pises zalazes da grad Zenica placa istu marzu kao i neka druga opstina za odlaganje smeca a.) na prostoru svoje opstine b.) na svojoj deponiji koju je nasa opstina napravila nasim parama c.) koju ce morati svojim/nasim parama zatvarati kao i Sidje kad dodje za to vrijeme.
Za mene to nema logike. Razumijem aspekt poslovanja deponije (ulaz/izlaz, operacione troskove, itd.) i slazem se da nasa opstina ne bi trebala samo povuci svoja sredstva od 800k i reci deponiji da se snalazli. Ali istovremeno mi nije jasno da za tebe nema logike da opstina koja je napravila investiciju, koja je izdvojila prostor na teritoriji svoje opstine, i koja preuzima eko rizik jedne deponije na svojoj teritoriji iznadje nacin da dozvoli svojoj deponiji da naplacuje veci iznos od drugih opstina za njihovo smece nego sto to naplacuje od svoje opstine?! Koliko se sjecam Grude, Novi Travnik, Travnik, Vitez i jos mozda neka opstina odlazu svoje smece na nasoj deponiji. Isto onako kako Zenica placa vise za Plavu Vodu od Travnika jer Travnik (kako jednom rekose) ulaze svoj prirodni resurs, tako i Zenica treba da naplati vise od njih i svih drugih za odlaganje otpada na nasoj opstini.
Sto se tice deponije, ti ja nismo nikako na istom fonu. Ti se prema onom sto pises zalazes da grad Zenica placa istu marzu kao i neka druga opstina za odlaganje smeca a.) na prostoru svoje opstine b.) na svojoj deponiji koju je nasa opstina napravila nasim parama c.) koju ce morati svojim/nasim parama zatvarati kao i Sidje kad dodje za to vrijeme.
Za mene to nema logike. Razumijem aspekt poslovanja deponije (ulaz/izlaz, operacione troskove, itd.) i slazem se da nasa opstina ne bi trebala samo povuci svoja sredstva od 800k i reci deponiji da se snalazli. Ali istovremeno mi nije jasno da za tebe nema logike da opstina koja je napravila investiciju, koja je izdvojila prostor na teritoriji svoje opstine, i koja preuzima eko rizik jedne deponije na svojoj teritoriji iznadje nacin da dozvoli svojoj deponiji da naplacuje veci iznos od drugih opstina za njihovo smece nego sto to naplacuje od svoje opstine?! Koliko se sjecam Grude, Novi Travnik, Travnik, Vitez i jos mozda neka opstina odlazu svoje smece na nasoj deponiji. Isto onako kako Zenica placa vise za Plavu Vodu od Travnika jer Travnik (kako jednom rekose) ulaze svoj prirodni resurs, tako i Zenica treba da naplati vise od njih i svih drugih za odlaganje otpada na nasoj opstini.
-
belfy
#50050 Re: Zeničani
druze Ja_Ja, moram ti reci da se meni neda vise raspravljati sa tobom povodom recenog posto mi je jasno da ne znas o cemu pricas od samog pocetka. pokusao sam ukazati gdje grijesis, ali posto sada mislim da je uzalud nisam rad da to radim nadalje posto bi se opet samo zalio da te vrijedjam, a to mi nije bila namjera ni sa mojim upisom na koji si odgovorio tako. elem, da se ne nasao opet uvrijedjen ja cu lagano da napustim ovu nasu prepisku, pa postedim i tebe, a vala i mene...Ja_Ja wrote: ↑24/02/2021 21:18 @belfy neozbiljno ti je poredjenje. Ako se odvaja stavka za "tekuce" odrzavanja tih vrsta prostorija valjda je logicno da se novac s te tacke podijeli po nekim kriterijima svim mjesnim zajednicama (po velicini, namjeni ili sta li vec objekta) bez da se nesto dopisima trazi. U sustini za mene ta stavka oko mjesnih zajednica prestavlja malo veci problem jer ne vidim da se sredstva koriste za nesto pozitivno, ali sam vidio u nekoliko mjesnih zajednica koje sam pratio kako predsjednici MZ javno silje za gradonacelnika pa i koristeci ove oficijelne fb stranice MZ-a tokom izbora. Sto je slozit ces se u najmanju ruku neozbiljno.