Ilegalni migranti u BiH
-
rimano
#23526 Re: Ilegalni migranti u BiH
Zar se ne mogu odgovorni koji ne zele jacanje granice optuziti i suditi im se za namjerno ugrozavanje sigurnosnog stanja u drzavi. Mozda bi onda promijenili plocu, bolje i za godinu dvije nego nikad.
- spreca
#23527 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pokupio ih u Kalesiji ili gdje udju u federaciju i odveo u shumskuHemel wrote: ↑21/02/2021 16:15A sta bi ti @spreca uradio kada se vec pojave migranti???spreca wrote: ↑21/02/2021 16:10Balije se ne bune,kad kazem Balije mislim na Bakirai IZ jer ovo je ocito njihovo maslo zbog kojeg cemo mnogi u pederaciji zazaliti jednog dana,Bakir kojie se busa u prsa kao glavni u Bosnjaka kao picka cuti a tako i Kavazovic a dobro znaju tacno sve sta se i kako radi ,ali njima su vazniji licni dzepovi od bosnjaka,i naravno uvijek ce biti neko drugi kriv
Bosnjaci se bave posljedicama a treba rjesavati uzroke tih problema.
-
Sigma90
#23528 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ali to sto se ilegalci po napustenim zgradama u Bihacu nalaze je USK Vlada kriva. Vozi to sve iz grada na Lipu, entitetsku liniju itd. Pa ce s vremenom biti bolje. Kako ih lukac do linije dovozi tako neka i USK radi. A da je pamet isto bi radili TK i KS pa bi bilo reakcije s druge strane. I naravno da ih zeleni i njihov takozvani reis podrzavaju.
-
meridiyan
#23529 Re: Ilegalni migranti u BiH
Bravo @spreca. Jednostavno i ucinkovito. Angazirao veci broj policajaca i mars odakle si dosao.spreca wrote: ↑21/02/2021 16:35Pokupio ih u Kalesiji ili gdje udju u federaciju i odveo u shumskuHemel wrote: ↑21/02/2021 16:15A sta bi ti @spreca uradio kada se vec pojave migranti???spreca wrote: ↑21/02/2021 16:10
Balije se ne bune,kad kazem Balije mislim na Bakirai IZ jer ovo je ocito njihovo maslo zbog kojeg cemo mnogi u pederaciji zazaliti jednog dana,Bakir kojie se busa u prsa kao glavni u Bosnjaka kao picka cuti a tako i Kavazovic a dobro znaju tacno sve sta se i kako radi ,ali njima su vazniji licni dzepovi od bosnjaka,i naravno uvijek ce biti neko drugi kriv
Bosnjaci se bave posljedicama a treba rjesavati uzroke tih problema.
- spreca
#23530 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ako je ovaj post upucen meni,mogu ti reci da je Dodik na samom pocetku predlagao da se granica zatvori za prelaske migrante,pogadjaj ko je bio protiv toga, Bakir cuti ko usran i jednom sam ga vala cuo kako migrantska kriza treba biti rasporedjena na cijelu BiH a nije pristao na zatvaranje graniceHemel wrote: ↑21/02/2021 16:14 Ti ko pokvarena ploca.
Dodik ih upusta u BiH. Bosnjacima je nametnut problem i sa time se muce.
Reci Dodiku da zajebe SDA i IZ pa neka ih zaustavi na Drini.
Ja sam ti stalno u Bihacu. Ima ih a to sto ti imas fatamorganu od istih je tvoj problem.
Samo ih na Drini treba zaustaviti a kada udju, mozes ih jebati, vec imas problem.
Po vama treba uzeti puske i ubijati ih ili bacati u Unu tamo pored Doma penzionera ili sa bedema.
Kako ne shvatas da su oni utrpani svima nama. Djikani ih ne zele na svojim teritorijama ali ne zele odobriti OS i Frontex na Drinu...a Bosnajci i reis krivi.
Odjebite vise.
- Hemel
#23531 Re: Ilegalni migranti u BiH
To bi po Titinom bilo najteze krivicno djelo(podrivanje, ugrozavanje, pomaganje...) akod nas jos nagradjeno time sto im se pokriva gorivo i drugi troskovi da se sklone od Pavlovica mosta jer bas tu treba da prodje grupa(javljeno iz Srbije).
Sve je to peta kolona koja ce u osmoj ofanzivi zavrsiti isto kao i ovi migranti.
- Hemel
#23532 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne budi dijete. I ti nasjeo na ovu spiku forumasa koji za sve optuzuju Bosnjake.spreca wrote: ↑21/02/2021 17:01Ako je ovaj post upucen meni,mogu ti reci da je Dodik na samom pocetku predlagao da se granica zatvori za prelaske migrante,pogadjaj ko je bio protiv toga, Bakir cuti ko usran i jednom sam ga vala cuo kako migrantska kriza treba biti rasporedjena na cijelu BiH a nije pristao na zatvaranje graniceHemel wrote: ↑21/02/2021 16:14 Ti ko pokvarena ploca.
Ja sam ti stalno u Bihacu. Ima ih a to sto ti imas fatamorganu od istih je tvoj problem.
Samo ih na Drini treba zaustaviti a kada udju, mozes ih jebati, vec imas problem.
Po vama treba uzeti puske i ubijati ih ili bacati u Unu tamo pored Doma penzionera ili sa bedema.
Kako ne shvatas da su oni utrpani svima nama. Djikani ih ne zele na svojim teritorijama ali ne zele odobriti OS i Frontex na Drinu...a Bosnajci i reis krivi.
Odjebite vise.
Dodik ne zeli da se rasporede OS niti Frontex a krivi Bosnjaci za njihov ulazak.
Bosnjake je zadesio belaj a nisu ga trazili.
Jos mi samo reci kako ih treba sve deportovati i odo sa mosta skociti.
- spreca
#23533 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ucesce OS je predlozeno prosle godine, a ono o cemu sam pricao je bilo prije skoro 5 godina,da , sve treba deportovati ,sa Pakistanom vljda imamo potpisan ugovor o readmisiji ,treba Bisra Turkovic da se bavi time odnosno sa ministrima iz Maroka,Alzira itd da se potpisu slicni ugovoriHemel wrote: ↑21/02/2021 18:20Ne budi dijete. I ti nasjeo na ovu spiku forumasa koji za sve optuzuju Bosnjake.spreca wrote: ↑21/02/2021 17:01Ako je ovaj post upucen meni,mogu ti reci da je Dodik na samom pocetku predlagao da se granica zatvori za prelaske migrante,pogadjaj ko je bio protiv toga, Bakir cuti ko usran i jednom sam ga vala cuo kako migrantska kriza treba biti rasporedjena na cijelu BiH a nije pristao na zatvaranje graniceHemel wrote: ↑21/02/2021 16:14 Ti ko pokvarena ploca.
Odjebite vise.
Dodik ne zeli da se rasporede OS niti Frontex a krivi Bosnjaci za njihov ulazak.
Jos mi samo reci kako ih treba sve deportovati i odo sa mosta skociti.![]()
![]()
-
meridiyan
#23534 Re: Ilegalni migranti u BiH
Vec postajes bezobrazan. Nigdje nisam optuzio sve bosnjake vec samo one koji su kreirali ovu situaciju. I one koji im u toj suludoj ideji pomazu i time jos vise polozaj naseg naroda cine ocajnijim i izlozenijim raznoraznim opasnostima. Jasno i glasno. Vrh SDA (sa svojim uhljebima) i Islamska zajednica.Hemel wrote: ↑21/02/2021 18:20Ne budi dijete. I ti nasjeo na ovu spiku forumasa koji za sve optuzuju Bosnjake.spreca wrote: ↑21/02/2021 17:01
Ako je ovaj post upucen meni,mogu ti reci da je Dodik na samom pocetku predlagao da se granica zatvori za prelaske migrante,pogadjaj ko je bio protiv toga, Bakir cuti ko usran i jednom sam ga vala cuo kako migrantska kriza treba biti rasporedjena na cijelu BiH a nije pristao na zatvaranje granice
Jos mi samo reci kako ih treba sve deportovati i odo sa mosta skociti.![]()
![]()
Otkaci od mojih postova.
I
- Hemel
#23535 Re: Ilegalni migranti u BiH
E moj spreconi.
Dodik jedno prica, drugo misli a trece radi. Nikada on nije htio da se istocna granica zatvori.
Jesi ti slusao sta pricaju strucnjaci kako se radi deportacija? Da je jednostavno to bi radila Grcka, Makedonija, Srbija...ali ne ide to tako.
Prvo, moras imati kapacitete za smjestaj ljudi koje ces deportovati. Svo vrijeme ih hraniti i brinuti o njima a procedura moze biti mjesecima dok se ne dobije odgovor od njegove marticne zemlje.
Drugo, mozes ih deportovati na dva nacina: dobrovoljno i prisilno. Dobrovoljno se radi i ovih dana i nije neki problem ako zele. Prisilno ih mozes deportovati ako imas specijalni avion za transport ljudi lisenih slobode inace drugacije ne ide. Na svakog migranta kojeg deportujes mora ici jedan specijalac u transportu inace pilot ne zeli da pilotira.
Takve osobe su sklone da otmu avion i eto ti belaja.
Mani se sta pisu ovi sto imaju stavove iste one kao sto su imali oni sto pocinise etnicko ciscenje i uzp. I njima su smetali dzihadisti(koje su samo oni vidjeli) i branili Europu od istih.
Eto koliko su predstavnici Srba i Hrvata zainteresovani za readmisiju migranata da poslije Dzaferovicevog sporazuma u Pakistanu taj sporazum nije prosao parlamentarnu proceduru da bude valjan.
Dodik jedno prica, drugo misli a trece radi. Nikada on nije htio da se istocna granica zatvori.
Jesi ti slusao sta pricaju strucnjaci kako se radi deportacija? Da je jednostavno to bi radila Grcka, Makedonija, Srbija...ali ne ide to tako.
Prvo, moras imati kapacitete za smjestaj ljudi koje ces deportovati. Svo vrijeme ih hraniti i brinuti o njima a procedura moze biti mjesecima dok se ne dobije odgovor od njegove marticne zemlje.
Drugo, mozes ih deportovati na dva nacina: dobrovoljno i prisilno. Dobrovoljno se radi i ovih dana i nije neki problem ako zele. Prisilno ih mozes deportovati ako imas specijalni avion za transport ljudi lisenih slobode inace drugacije ne ide. Na svakog migranta kojeg deportujes mora ici jedan specijalac u transportu inace pilot ne zeli da pilotira.
Takve osobe su sklone da otmu avion i eto ti belaja.
Mani se sta pisu ovi sto imaju stavove iste one kao sto su imali oni sto pocinise etnicko ciscenje i uzp. I njima su smetali dzihadisti(koje su samo oni vidjeli) i branili Europu od istih.
Eto koliko su predstavnici Srba i Hrvata zainteresovani za readmisiju migranata da poslije Dzaferovicevog sporazuma u Pakistanu taj sporazum nije prosao parlamentarnu proceduru da bude valjan.
- Hemel
#23536 Re: Ilegalni migranti u BiH
@Leklerk, vaskrsnuo. 
-
meridiyan
#23537 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nije ratificiran! Tada je to bila Dzaferoviceva suplja da se pred izbore pokaze kako ce se rijesiti migrantska kriza. Nemamo vise ni jednu ambasadu u BiH od tih zemalja iz kojih dolaze migranti. Da im je namjera nesto pokrenuti Bisera je do danas trebala bar posjetiti neku drzavu da se nesto pomakne po tom pitanju. Najlakse je laprdati a u stvari nista ne poduzimati. Znas kad ce poduzeti nesto? Kada otvore par trajnih kampova i kada im iz EU pocnu dopremati olos koji tamo ceka na deportaciju a njihove zemlje nece da posalju saglasnost da ce ih primiti ili ne mogu da im utvrde pravi identitet i maticnu dravu. I da sve bude cakum pakum najmanje godinu dana treba da se pocne proces readmisije. Ovo o readmisiji moze se samo macku o rep okaciti.spreca wrote: ↑21/02/2021 18:43
Ucesce OS je predlozeno prosle godine, a ono o cemu sam pricao je bilo prije skoro 5 godina,da , sve treba deportovati ,sa Pakistanom vljda imamo potpisan ugovor o readmisiji ,treba Bisra Turkovic da se bavi time odnosno sa ministrima iz Maroka,Alzira itd da se potpisu slicni ugovori
Sporazum je potpisan 4. novembra 2020. godine u Islamabadu, ali do danas nije ratificiran ni u Pakistanu ni u BiH.
Bez ratificiranja, Sporazum je nevažeći.
Sporazume o readmisiji operativno provodi Služba za poslove sa strancima. Direktor Službe Slobodan Ujić za RSE je ranije kazao da će najteži dio biti utvrđivanje identiteta migranata.
„Ti sporazumi u praksi budu primjenjivani samo u situacijama kada imate konkretne materijalne dokaze. Evo, ako pričamo o Pakistanu, morate da imate utvrđen identitet, da se znači radi o državljaninu Pakistana, kroz biometrijske podatke, i da je država potvrdila“, kazao je Ujić.
Ujić je rekao i kako državljani Pakistana koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu nemaju nikakva identifikaciijska dokumenta.
„Znači, morate imati potvrdu od države da se radi o njihovom državljaninu, morate imati potvrdu od države da ona prihvata svog državljanina, i onda tek stupa i ide u realizaciju. To veoma sporo ide, budući da svi ovi državljani Pakistana, koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu i koji budu tu, nemaju nikakva identifikacijska dokumenta.“
Sporazum o readmisiji neće se odnositi na tražitelje azila u BiH.
-
Sigma90
#23538 Re: Ilegalni migranti u BiH
Hemel u odbrani zeleni kriminalaca i takozvanog reisa. 
- Hemel
#23539 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kako to, pa Scepan Radoncic rekao kako ih treba sve deportovati.
Nije fino lagati, nije bila predizborna. Dzaferovic je obavio svoj dio posla(a SDA zelim sve najgore) a nasa parlamentarna skupstina nije ratifikovala taj sporazum. Drugo je sto Pakistan nije a nije ih tesko podsjetiti sta su potpisali ALI zasto to nasi ne urade. Neda Dzaferovic.
Nije fino lagati, nije bila predizborna. Dzaferovic je obavio svoj dio posla(a SDA zelim sve najgore) a nasa parlamentarna skupstina nije ratifikovala taj sporazum. Drugo je sto Pakistan nije a nije ih tesko podsjetiti sta su potpisali ALI zasto to nasi ne urade. Neda Dzaferovic.
- Hemel
-
User987
#23541 Re: Ilegalni migranti u BiH
Od zaštite istočne granice, deportacije ili vraćanja u RS odakle dolaze kod Bošnjaka, NEMA NIŠTA! To su sve šuplje. IZ i SDA jesu krivi i to se vrlo lahko može dokazati. SDA uvijek ima jednu priču za javnost, a druga je na minderu. SDA je tri godine podržavala ilegalne migrante. Pazite, jedan grad kao što je Bihać propada tri godine jer mu je jedna od glavnih djelatnosti turizam. O incidentima, provalama, pljačkama i napadima, se sve zna. Sve dokumentovano, na primjer 500 provala u privatne objekte. U Sarajevu su slučajevi napada praktično zataškani. Trojica migranata su jednom momku razbili glavu ispred tunela prema Ciglanama. Vijest je objavljena, ali poslije nikada ništa. Momak je završio u bolnici sa puknutom lobanjom i više ništa nismo saznali. Zar nije bilo logično da se kasnije oglase i žrtva i porodica? Da zaprijete tužbom državi koja ih nije zaštitila? Tri godine SDA šuti i zataškava. Ali, najednom se budi i reaguje prvi put nakon dvije godine da bi opasno zaprijetila zaštitaru tržnog centra koji je priveo ilegalnog migranta nakon kradje. Hoću da kažem da se sve urotilo protiv nas u pogledu migrantske inavazije, ali šokantno djeluje saznanje da SDA i IZ takodjer rade u korist naše štete. Šta je pravi cilj SDA i IZ ne možemo saznati jer minder nije ozvučen. Javno se SDA kobajagi zalaže za vojsku na granici, ravnomjerno rasporedjivanje i slične mjere iako odlično znaju da to neće proći i da od te priče nema ništa.
Jedino što mi možemo učiniti je PASIVNI OTPOR ilegalnom migrantskom agresoru. Jednostavno, okrenuti glavu, odbiti svaki pritisak za nove kampove, ne pomagati migrantima ni na koji način itd. Pošto vidim da jedan dio Bošnjaka uz upute iz Islamske zajednice, nema namjeru pružiti pasivni otpor nego naprotiv, pružaju aktivnu pomoć, može se zaključiti da je bitka unaprijed izgubljena. Neprijatelj je suviše jak. Osam ili deset divizija vojno sposobnih muškaraca uz obilatu pomoć RS-a, IOM-a, evropskih licemjera, IZ, SDA, okupiraju dio BiH koji smo u ratu uz velike žrtve odbranili.
Jedino što mi možemo učiniti je PASIVNI OTPOR ilegalnom migrantskom agresoru. Jednostavno, okrenuti glavu, odbiti svaki pritisak za nove kampove, ne pomagati migrantima ni na koji način itd. Pošto vidim da jedan dio Bošnjaka uz upute iz Islamske zajednice, nema namjeru pružiti pasivni otpor nego naprotiv, pružaju aktivnu pomoć, može se zaključiti da je bitka unaprijed izgubljena. Neprijatelj je suviše jak. Osam ili deset divizija vojno sposobnih muškaraca uz obilatu pomoć RS-a, IOM-a, evropskih licemjera, IZ, SDA, okupiraju dio BiH koji smo u ratu uz velike žrtve odbranili.
- jednonogi_Jack
-
NediM17
#23543 Re: Ilegalni migranti u BiH
I to nije dobro pazio na casu. 
Sta kaze, pasivni otpor.
Sta kaze, pasivni otpor.
-
User987
#23544 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne očekujem da mi vjeruješ. Ali, itekako sam je branio. Čak imam uspomenu sa prve linije, u koljenu. Ništa nisam naplatio, ali sam poslije rata imao posao i nisam loše prošao u odnosu na mnoge druge borce. Što se tiče migranata, fascinira me u negativnom smislu ta naša naivnost i nesposobnost za odbranu. Znam da mi nećeš ni ovo vjerovati, ali ću ti ipak reći. Istu naivnost i nesposobnost za odbranu sam vidio i 92. Naravno, danas će ti lažne patriote koje su dobro naplatile rat i svoju ulogu u njemu pričati druge bajke. Ali, ja znam kako je bilo.
-
User987
#23545 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne volim kada se neko keseri bez razloga. Upotrijebio sam izraz PASIVNI OTPOR jer očigledno nismo sposobni za AKTIVNI OTPOR. Pasivni otpor može da bude jako efikasan. Indija je na taj način stekla nezavisnost, odnosno oslobodila se engleske dominacije. Nažalost, kod nas u borbi protiv najezde ilegalnih momaka kojima se ne zna ni tačan broj, akamoli ime i porijeklo, ne postoji raspoloženje ni za pasivni otpor.
- jednonogi_Jack
#23546 Re: Ilegalni migranti u BiH
Niđe veze onaj rat sa ovom situacijom. Kakve divizije i bakrači, samo se provaljuješ.User987 wrote: ↑21/02/2021 22:17 Ne očekujem da mi vjeruješ. Ali, itekako sam je branio. Čak imam uspomenu sa prve linije, u koljenu. Ništa nisam naplatio, ali sam poslije rata imao posao i nisam loše prošao u odnosu na mnoge druge borce. Što se tiče migranata, fascinira me u negativnom smislu ta naša naivnost i nesposobnost za odbranu. Znam da mi nećeš ni ovo vjerovati, ali ću ti ipak reći. Istu naivnost i nesposobnost za odbranu sam vidio i 92. Naravno, danas će ti lažne patriote koje su dobro naplatile rat i svoju ulogu u njemu pričati druge bajke. Ali, ja znam kako je bilo.
-
NediM17
#23547 Re: Ilegalni migranti u BiH
Izvini Gandi, nisam te prepozn'o. Je l' moglo i 92. tako "pasivno". Od tebe se ipak ocekivao nesto radikalniji pristup rjesavanju ovog problema sudeci po stavovima koje iznosis.
- Hemel
#23548 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ja sam ga bas provalio na tim divizijama koje ni 1% ne koristi.
Kod nas se koriste drugi izrazi za vojne formacije.
...trolaju temu da napakoste nekome. Nista pametno na temu ne kazu ali zato izmisljaju, lazu, podmecu, izvrcu...sve sa jednim razlogom.
Kod nas se koriste drugi izrazi za vojne formacije.
...trolaju temu da napakoste nekome. Nista pametno na temu ne kazu ali zato izmisljaju, lazu, podmecu, izvrcu...sve sa jednim razlogom.
-
User987
#23549 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne čitaš ono što ja iznosim. Nemam nikakve radikalne stavove. Ne pozivam na nasilje. A 92. godine je bila druga situacija i tada nije moglo "pasivno". Nisi ti tada bio ni rodjen, ali ako hoćeš sve ću ti ispričati. Sjećanje me dobro služi.
-
User987
#23550 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nisi ti mene dečko "provalio, precjenjuješ sebe. Izraz "divizija" sam posudio od Fatmira Alispahića. A šta ti uopšte znaš o vojnim formacijama? Ti bolan nisi ni vojsku služio. A kome bih ja to htio napakostiti? Možda Islamskoj zajednici ili SDA? Ili ilegalnim migrantima? I ko to laže, podmeće i izvrće? Da li lažu oni koji stalno ponavljaju da imamo ukupno 7 hiljada ilegalnih migranata ili oni koji koji tvrde da ih ima bar tri puta više? Da li lažu i podmeću oni koji tvrde da se ne radi o ilegalnim migrantima koji krše zakon ili oni koji tvrde da su to ljudi u pokretu? Da li lažu oni koji vjeruju svojim očima i kažu da im oči vide sve same muškarce od 20 do 30 godina ili oni koji govore o ženama i djeci? Itd, itd.
Evo, reci ti kao vidiš ovu situaciju sa ilegalnim migrantima? Ti nisi trol nego se o tebe uvijek može nešto mametno čuti. Daj prosvijetli me.