Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Cherry-Cherry

#23451 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Pa prihvatile su naše jade jadne ulogu ustaških cvjetića, guzicoliščića, zato ih ovi i gledaju sa visine, cinično sa nakrivljenim tankim ustima.
User987

#23452 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Ne znam koliko puta treba ponoviti da je vojska na granici bez dozvole upotrebe sile i vatrenog oružja, beskorisna. Iz više razloga je nemoguće zaštititi istočnu granicu. Nama više ni Bog ne može pomoći iz jednostavnog razloga jer peta kolona u obliku moćne mašinerije SDA i IZ ne želi pomoći da se osvajanje prostora na kojem su Bošnjaci u većini, zaustavi. Kada se na istim talasnim dužinama nadju zajedno SDA, IZ i IOM, nemamo šta pričati. Ako IOM najavljuje pomoć (podmićivanje) boračkim organizacijama, šta je problem toj beskrupuloznoj organizaciji podmititi razne dromfulje tipa Harisa Pašovića, Nidzare Ahmetašević i ostalih prodanih djubradi.
Danas sam svojim očima gledao kolonu od najmanje 70 novih ilegalnih migranata kako sa ruksacima nadiru prema Blažuju. To je invazija. Nas lažu toliko da čovjeka muka uhvati. Ilegalnih migranata je već na desetine hiljada. Ja sam mislio da će se broj zaustaviti na nekih 100.000, ali više ništa ne vjerujem. Mislim da je sasvim moguća i cifra od 200.000 jer oni iz grčkih, srbijanskih i ostalih kampova ne idu nazad nego idu ovamo. Prisustvujemo istoriji nestanka bošnjačkog naroda. Ko ne vjeruje neka se malo strpi jer je ovo početak procesa koji će trajati još nekoliko godina. Mi ćemo skupa sa ilegalnim migrantima biti jedan veliki logor. A kada počnu iza ovih muškaraca, pristizati i porodice iz Pakistana, Afganistana i ostalih zemalja, Bošnjaci će praktično nestati. Na dijelu BiH će biti veliki muslimanski logor iz kojeg će ispariti svi Bošnjaci koji budu snalažljiviji ili koji već sada imaju nekretnine u drugim zemljama. Ne drži dzaba Bisera Turković svog sina i kćerku daleko od BiH.
neko_sa_strane

#23453 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Piaty wrote: 19/02/2021 13:05 https://antimigrant.ba/jutros-novi-napa ... -stranice/

Sarajevo grade sta ti papci rade
Od sada nosim i palicu po gradu.
Cherry-Cherry

#23454 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Mi nestajemo. Kada ova ološ dovede ženetine i kada se raskote, mi smo donji. Bakir će im dati državljanstvo i oni će biti većina. Bošnjaci će se iseliti, a ono jada što ostane je najebalo.
Jbm opet mater Bakiru, njegovom ćaći i kompletnoj sda, u crno su nas zavili. Srbijanski agenti.
meridiyan

#23455 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Lipa
Migranti u kampu “Lipa” dobili mesdžid

https://www.biscani.net/migranti-u-kamp ... xXsedxFk4M

Last edited by meridiyan on 19/02/2021 19:24, edited 1 time in total.
escobar__

#23456 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Braća. 💖
meridiyan

#23457 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Premijer USK Mustafa Ruznic

Maksimalno 2.500 migranata na podrucju USK

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23458 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Truba »

Ajmo prvo ustvrditi koji smo mi problem ikada rijesili
Migranti ce prestati dolaziti kad shvate da nemaju sanse preci u eu
To od nas vise ne zavisi

Migracije su visedecenijaki problem
A mi smo kolateralna zrtva
Rothmans

#23459 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

Jos malo pa traziti azil u Republici Srpskoj
meridiyan

#23460 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Black swan wrote: 19/02/2021 20:33 Ajmo prvo ustvrditi koji smo mi problem ikada rijesili
To od nas vise ne zavisi

Nije problem kad ce prestati dolaziti nego je namjera EU lesinara osnovati trajne kampove da oni iz svojih zemalja ovaj olos deportuju nama.
Odakle god stizali u EU nama ce biti vraceni jer nemaju osnove za traznje azila posto dolaze iz sigurnih zemalja.
Danas Bihacom kruzi prica da je rodjena i prva beba ciji je otac nepoznati migrant i ime oca nije moglo biti ni upisano.
.........
Stigla i humanitarna pomoc , sada vec otvoreno kazu za "bracu migrante." Hebala je braca :D
Presijednica OSMIJEH - BH
Emina Dedic Kameric

NediM17

#23461 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

neko_sa_strane

#23462 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Sve počinje sa privremenim prihvatnim centrima koji prerastu u trajne centre a kada se i oni popune grade se trajna naselja ili će se useliti u postojeća koja bi za par godina postala no go zone i uslijedio bi lokalni white flight.
User987

#23463 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Black swan wrote: 19/02/2021 20:33 Ajmo prvo ustvrditi koji smo mi problem ikada rijesili
To od nas vise ne zavisi

Nisu stvari tako jednostavne kao što ih ti vidiš. Više igrača je u igri. Ilegalni momci već sada znaju da ne mogu dalje, ali ne ide im se nazad. Evropski igrači su vidjeli šansu da u BiH naprave parking za njih, a lešinari tipa IOM i sličnih hijena organizacija će nastojati BiH učiniti privlačnom zemljom za ostanak. Već vidimo perfidne pokušaje omekšavanja otpora domaćeg bošnjačkog stanovništva za prihvatanje ilegalnih migranata. Nude pare za infrastukturu, a poseban biser perfidnosti je ponuda novčanih donacija za boračke organizacije. Cilj je odobrovoljiti Bošnjake i posebno bošnjačku vlast da dozvole otvaranje novih kampova. Novi kampovi privlače nove migrante i tu nema kraja. Sljedeća faza je možda čak izgradnja naselja, izdavanje radnih dozvola itd. Ali, prije će biti da ćemo mi skupa sa migrantima postati veliki muslimanski logor, da će doći do haosa gradjanskog rata izmedju Bošnjaka koji neće da se utope u muslimansku gomilu Pakistanaca, Afganistanaca, Marokanaca itd., i onih Bošnjaka koji ustvari i nisu Bošnjaci nego veleizdajnici i Bosne i Bošnjaka.
User987

#23464 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

neko_sa_strane wrote: 19/02/2021 22:31 Sve počinje sa privremenim prihvatnim centrima koji prerastu u trajne centre a kada se i oni popune grade se trajna naselja ili će se useliti u postojeća koja bi za par godina postala no go zone i uslijedio bi lokalni white flight.
Eto, to i ja govorim. Oni koji nam rade o glavi, računaju na faktor vrijeme. Važno je bilo otvoriti, na primjer Blažuj. On će se opremati i proširivati tajno i polutajno, sve uz medijsko-psihološku obradu javnosti. Cijeli Blažuj kao naselje, postat će teritorija ilegalnih momaka. Mislim da će Sarajevo kao grad postati vrlo privlačna meta za ilegalne migrante.
neko_sa_strane

#23465 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ja se samo bojim da bi nagomilavanjem ilegalnih migranata i ISIL terorista u dijelu Federacije BiH administrativne linije između entiteta i pojedinih kantona postale tvrđe i ne ne zajebavam se. Lukavica će u tom slučaju postati sigurna teritorija.
NediM17

#23466 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Ne bojis se ti, nego ti je to pusta zelja. Sto ne mogu ovih uzepeovsko-cetnickih dusebriznika za Bosnu i Bosnjake. :bih:
neko_sa_strane

#23467 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

NediM17 wrote: 19/02/2021 23:08 Ne bojis se ti, nego ti je to pusta zelja. :bih:
Bojim se jer mi valja u tom slučaju prodavati stan i zajebavati se sa papirologijom, agencijom za nekretnine i bankom. Da sam znao da će tupavi Bakir i reis Kavazović prigrliti ovu bandu migrantsku zbog ličnih interesa odmah bih kupio stan u Lukavici a ne u Sarajevu. Ja ću stan svakako prodati a pogorša li se sigurnosna situacija u Sarajevu zbog ovih terorista prodaću ga ranije jer ne želim da mi opcija bude hodanje gradom sa palicom i nožem. Palica ljeti nije ni opcija jer je nemam gdje staviti.
Hemel

#23468 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Hemel »

neko_sa_strane wrote: 19/02/2021 23:04 Ja se samo bojim da bi nagomilavanjem ilegalnih migranata i ISIL terorista u dijelu Federacije BiH administrativne linije između entiteta i pojedinih kantona postale tvrđe i ne ne zajebavam se. Lukavica će u tom slučaju postati sigurna teritorija.
:lol: :lol:
Hemel

#23469 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Hemel »

neko_sa_strane wrote: 19/02/2021 23:22
NediM17 wrote: 19/02/2021 23:08 Ne bojis se ti, nego ti je to pusta zelja. :bih:
Bojim se jer mi valja u tom slučaju prodavati stan i zajebavati se sa papirologijom, agencijom za nekretnine i bankom. Da sam znao da će tupavi Bakir i reis Kavazović prigrliti ovu bandu migrantsku zbog ličnih interesa odmah bih kupio stan u Lukavici a ne u Sarajevu. Ja ću stan svakako prodati a pogorša li se sigurnosna situacija u Sarajevu zbog ovih terorista prodaću ga ranije jer ne želim da mi opcija bude hodanje gradom sa palicom i nožem. Palica ljeti nije ni opcija jer je nemam gdje staviti.
medju svojima je najbolje. :thumbup:
Rothmans

#23470 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

Image

Zona sumraka
neko_sa_strane

#23471 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Hemel wrote: 19/02/2021 23:56
neko_sa_strane wrote: 19/02/2021 23:22
medju svojima je najbolje. :thumbup:
Bar imaju kakvu takvu kičmu kada je u pitanju migrantska invazija. Ja sam na svome i u Hercegovini.
P. s. imam nekretninu i u dijelu HNK u kojem je na vlasti HDZ BiH a ni tamo nema migranata.
Hemel

#23472 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Hemel »

to pa to :thumbup:
meridiyan

#23473 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

User987 wrote: 19/02/2021 22:51 Cilj je odobrovoljiti Bošnjake i posebno bošnjačku vlast da dozvole otvaranje novih kampova. Novi kampovi privlače nove migrante i tu nema kraja. Sljedeća faza je možda čak izgradnja naselja, izdavanje radnih dozvola itd.
To je to! Jos da jednom razjasnimo da osoba koja podnese zahtjev za azil NE MOZE biti deportovana dok traje obrada zahtjeva. Da osoba koja je ilegalno usla u drzavu , neće mu biti uskraćen pristup postupku po zahtjevu za azil. Azilanti imaju pravo na spajanje porodice. Zato medjunarodna zajednica insistira da se bas ovdje kod nas podnese zahtjev za azil cime se cementira njihov daljnji put. Svaki njihov uspjesni game ce biti beskoristan jer ce prilikom podnosenja zahtjeva u EU biti otkriveni i vraceni u prvobitnu zemlju u kojoj su podnijeli zahtjev a to znaci i u BiH. Jedno je samo evidentiranje i najava za spremnost za azil a drugo je registracija i uzimanje svih podataka , fotografisanje ,otisaka (kao za licnu kartu). Sa tom procedurom si "vidljiv" u svakoj zemlji EU. Cikotic neki dan rece da su to vec u Lipi i obavili a vjerujem i u drugim centrima. Kako se pretezno radi o kriminalcima medju kojima 100 posto ima i bivsih boraca ISIL-a ili Nusre, logicno je da ce vecina davati lazne podatke i pokusavati i dalje docepati se EU a tamo pokusati nabaviti lazne pasose ili ilegalno boraviti i tako sve dok ne naprave neku glupost i kontrolom se ustanovi da su to trazioci azila iz BiH. Isto vazi i za one koji pokusaju drugim podacima o identitetu podnijeti zahtjev i takvi ce vremenom biti otkriveni. Zato je IOM-u i ostaloj EU kamarili bitno da se formiraju trajni kampovi i principom kuhane zabe to ce vremenom i ostvariti. Slomice oni i Dodika i Covica, vidjeces. Njihov cilj je jasan ko dan...BiH kao parking za migrante.
Njemacka je neki dan pohvalila nase ljude tamo, da su vrijedni i savjesni i da njihov dolazak ce i ubuduce biti docekivan sa radoscu. IVZ i vrh SDA (mada i druge ne vidim da se nesto bune) migrantima hoce popuniti supljine koje nastaju odlaskom mladih i perspektivnih ljudi. Sto vise nasih bude odlazilo vise migranata cemo gledati u svom okruzenju. Istom logikom se vodi i Vucic u Srbiji, samo sto on to javno kaze. Vremenom ce stanje postati nepodnosljivo i samo ce se ubrzati odlazak iz BiH. Ostace oni koji u njima vide bracu i istinske vjernike i pozeljne zetove. I oni koji su zakasnili zbog zivotnog doba ili iz raznoraznih drugih okolnosti.

Pravilnik o azilu u BiH je decidan. Samo bih napomenuo da mogu umjesto nekih stavki dobijati i novcanu naknadu (b,c,g).
1. Sukladno čl. 5. i 6. Zakona, osobe iz članka 2. ovog pravilnika imaju pravo na slobodu kretanja i zaštitu od diskriminacije.
2. U slučaju prelaska državne granice kojim se krše krivični propisi, s tražiteljem azila će se postupati sukladno pozitivnim propisima BiH i njenih entiteta i Brčko Distrikta, ali mu neće biti uskraćen pristup postupku po zahtjevu za azil.
(Prava tražitelja azila)

1. Tražitelji azila imaju pravo na boravak u BiH dok postupak za dobijanje azila ne bude okončan pravosnažnom odlukom.
2. Po potrebi, tražiteljima azila će se omogućiti pravo na:
(a) osnovnu zdravstvenu zaštitu;
(b) smještaj u azilantski centar;
(c) ishranu koja zadovoljava međunarodne nutritivne standarde;
(d) osnovno obrazovanje;
(e) besplatnu pravnu pomoć po pitanjima vezanim za postupak;
(f) socijalnu zaštitu sukladno ovom pravilniku;
(g) odjeću, obuću i sredstva za higijenu.

(Prava osoba zaštićenih člankom 79. Zakona)

1. Osobe zaštićene člankom 79. Zakona imaju pravo na:
(a) rad;
(b) zdravstvenu zaštitu;
(c) socijalnu zaštitu;
(d) obrazovanje.
itd.. http://msb.gov.ba/Zakoni/akti/default.a ... gTag=hr-HR
Hemel

#23474 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Hemel »

Najvise lazi i dezinformacija iznosis na ovoj temi.
meridiyan

#23475 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Hemel wrote: 20/02/2021 01:52 Najvise lazi i dezinformacija iznosis na ovoj temi.
:shock: Bjaaazi ba. :D Sve je 1/1 a tebi ako istina ne odgovara, imas foe.
Locked