Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote: ↑17/02/2021 15:07
Da
Sace 100 dana nista ne vidim...jel ima vec 100 dana???
Jos budzet manji 160 mil
Ako ovim postom misliš da je rano za efekte, mogu se složiti, ali nema nikakvog javno objavljenog programa konkretno u ministarstvu zdravlja.
De nam dr.Vraniću reci sta si naumio, kako i u kojem roku treba da dobijemo nazad pravovremenu zdravstvenu uslugu.
A grad pust iza 21 sat. I obavezno neka uvedu policijski sat odnosno ograničeno kretanje od 20 sati, zašto ljudi imaju potrebu hodati po noći, a i policiji je lakše raditi u noćnim satima.
Black swan wrote: ↑17/02/2021 14:45
Sta ce vlada
Za gras
Ma kakav gras davno prezvakana prica jos dok je Dino bio u SDA. Rupa bez dna...optimalno trebas imat 800 ljudi a ti imas 2000 plus ti jos falj radne snage poput vozaca i slicno
Sta ce vlada
Za gras
Ma kakav gras davno prezvakana prica jos dok je Dino bio u SDA. Rupa bez dna...optimalno trebas imat 800 ljudi a ti imas 2000 plus ti jos falj radne snage poput vozaca i slicno
Sta ce vlada
Za gras
Black swan wrote: ↑17/02/2021 15:21
U prvom mandatu se konkretno vidjelo sto su radili
Sada ne
Opcenito govoreci
Sada kao da ih je campara iznenadio potpisom
Probudili se iz koronasna
Hocemo vidjljive radove konkretna djela
Iskreno ne ocekujem cuda ali recimo apsolutno ne vidm nikakv pomak u nekim kljucnim problemima.
25 godina rastu problemi i gomilaju se, ali je belaj sto nisu rijeseni u ova dva mjeseca, i to tokom krize
Treba ih smijeniti, ili hoces reci da su svi isti?
Nema 2000.
Lupio sam cifre radi slikovitog prikaza
Oko 1500 ljudi je zaposleno, ako se nije u međuvremenu smanjio broj.
Black swan wrote: ↑17/02/2021 15:21
U prvom mandatu se konkretno vidjelo sto su radili
Sada ne
Opcenito govoreci
Sada kao da ih je campara iznenadio potpisom
Probudili se iz koronasna
Hocemo vidjljive radove konkretna djela
Iskreno ne ocekujem cuda ali recimo apsolutno ne vidm nikakv pomak u nekim kljucnim problemima.
25 godina rastu problemi i gomilaju se, ali je belaj sto nisu rijeseni u ova dva mjeseca, i to tokom krize
Treba ih smijeniti, ili hoces reci da su svi isti?
Naravno da ne...pa ljudi su tu par mjeseci ja i dalje vjerujem u ovu vladu..samo iznosim misljenje da su iskakali iz pasteta dok se nisu docepali vlasti, a sad imaju citavu listu stvari koje mogu uraditi SAD I ODMAH I STO JE JOS VAZNIJE DA TO SVAK NA SVOJOJ KOZI MOMENTALNO OSJETI...al ja ne vidim da se nesto radi sto ne znaci da nece
Ja koliko znam nova vlada je formirana 5 januara, tako da su ljudi na pozicijama mjesec i po.
Tesko je ocekivati neke velike vidljive korake u zamo mjesec dana rada, pa valja samo sve tendere prekopati da se vidi sta su prethodnici radili i ostavili za sobom
Raja na twitteru zeza Fortu zbog par posljednjih objava. I ja mislim da je malo pretjerao s ''odlicnim danima'' kad cuje da ce se neko kao vratiti u BiH zbog vlade cetvorke u KS. Los potez.
ja na ovo gledam kao ono bili neki stanari i napravili nered dosao gazda malo ocistio hodnik i vratili se stanari opet se vratio i nasao jos veci kurslus i treba prvo taj hodnik ponovo iscistiti da bi dosao na stanje kad je izasao pa tek onda da nastavi sa daljnim ciscenjem
Rano ste počeli sa pljuvanjem.
Svakoj vladi se daje 100 dana da pokaže iole vrijedne rezultate.
Ova je tek 43 dana na vlasti.
A situacija je "zavala"-budžet manji za 160 miliona a rashodi nepromjenjeni, čak se i povećavaju.
Očekivati nešto više osim pukog preživljavanja i servisiranja osnovnih obaveza je jako teško.
I sve više je izgledno da će morati biti rezova na svim budžetskim stavkama
Zdravstvena zastita se moze sa istim fondom prosiriti i na PZU. U krajnjem odredite limit koliko se % od godisnje uplate moze potrositi u PZU, za one koji pune fond.
Za one koji su solidarni osiguranici (nezaposleni, penzioneri) odredite fiksnu cifru.
Dajte da se prekine više ovo kolo pljacke fonda i nikakve zdravstvene zaštite radno sposbnog stanovništva.
Ljudi oboljevaju od boleščina koje se mogu preventivnim pregledima rano otkriti i izliječiti. A dobiti obicni ultrazvuk abdomena kod nas je komplikovano.
drug_profi wrote: ↑18/02/2021 10:58
Zdravstvena zastita se moze sa istim fondom prosiriti i na PZU. U krajnjem odredite limit koliko se % od godisnje uplate moze potrositi u PZU, za one koji pune fond.
Za one koji su solidarni osiguranici (nezaposleni, penzioneri) odredite fiksnu cifru.
Dajte da se prekine više ovo kolo pljacke fonda i nikakve zdravstvene zaštite radno sposbnog stanovništva.
Ljudi oboljevaju od boleščina koje se mogu preventivnim pregledima rano otkriti i izliječiti. A dobiti obicni ultrazvuk abdomena kod nas je komplikovano.
Ne daj boze da nam je veca socijala...niko ziv ne bi radio...
Blizanac wrote: ↑18/02/2021 10:36
A situacija je "zavala"-budžet manji za 160 miliona a rashodi nepromjenjeni, čak se i povećavaju.
Očekivati nešto više osim pukog preživljavanja i servisiranja osnovnih obaveza je jako teško.
I neka uvedu policijski sat od 20 sati, pa ako i kada na proljeće budu turisti dolazili u Sarajevo, idu u hotele s prvim mrakom.
I neka uvedu policijski sat od 20 sati, pa ako i kada na proljeće budu turisti dolazili u Sarajevo, idu u hotele s prvim mrakom.
Black swan wrote: ↑19/02/2021 18:11
Konkretno su nam asfaltirali bulevar na ilidzi ja se sokirao kad sam vidio da je vlada sponzor s obzirom na memica i sda dole te godine
Evo konkretno sto bih odmah vidino
Novi tramvaj novi bus ili trolejbus
Ne znam ima li vlada vise veze s tramvajakim stanicama
Utopljavanje zgrada
Zakon o zabrani ugljena u kantonu
Ne znam jel im ingerencija vozila 1 kategorije zagadjenja
Povecat broj fiksnih radara
Poduza lista
Nisam neki strucnjak za ingerencije ali gras je primaran