Klub filma
Moderator: _BataZiv_0809
- medvjed23
#726 Re: Klub filma
http://www.tasteofcinema.com/2016/10-gr ... pessimism/
nisam sve pogledao, a od ovih koje jesam, melanholija mi je favorit; melanholija je poetična ljepotica od filma..
šire posmatrano, uzimajući, dakle, u obzir ne samo gornju listu, već čitavu mračnu stranu filmske umjetnosti, joker je nenadmašan.. ako postoje iskustva zbog kojih je vrijedilo živjeti, onda su to dvostrana ljubav i višestruko gledanje jokera u kinu.. film je potpuno, beskompromisno i zadivljujuće uronjen u mrak.. nema ni najmanjeg zagađenja svjetlom..
nisam sve pogledao, a od ovih koje jesam, melanholija mi je favorit; melanholija je poetična ljepotica od filma..
šire posmatrano, uzimajući, dakle, u obzir ne samo gornju listu, već čitavu mračnu stranu filmske umjetnosti, joker je nenadmašan.. ako postoje iskustva zbog kojih je vrijedilo živjeti, onda su to dvostrana ljubav i višestruko gledanje jokera u kinu.. film je potpuno, beskompromisno i zadivljujuće uronjen u mrak.. nema ni najmanjeg zagađenja svjetlom..
- dale cooper
#727 Re: Klub filma
Melanholija je jedno od najbolje sažetih iskustava egzistencijalne krize i depresije pretočeno u film. Nikada mi ni jedan film nijemedvjed23 wrote: ↑16/02/2021 16:44 http://www.tasteofcinema.com/2016/10-gr ... pessimism/
stvorio takav osjećaj nelagode tokom gledanja kao ovaj film. Ali u isto vrijeme je i predivan.
-
90minut
#728 Re: Klub filma
A i u isto vrijeme je kar'na od filma ta 3 spoja.
- medvjed23
#729 Re: Klub filma
i - što je u umjetnosti, pa čak, ironično, i u onoj filmskoj, posebno bitno - autentičan.. utemeljen je na depresivnim iskustvima autora..dale cooper wrote: ↑16/02/2021 17:00Melanholija je jedno od najbolje sažetih iskustava egzistencijalne krize i depresije pretočeno u film. Nikada mi ni jedan film nijemedvjed23 wrote: ↑16/02/2021 16:44 http://www.tasteofcinema.com/2016/10-gr ... pessimism/
stvorio takav osjećaj nelagode tokom gledanja kao ovaj film. Ali u isto vrijeme je i predivan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#730 Re: Klub filma
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/dru ... /210218020
Hvala bogu da nisu ovaj kraj filma ostavili, ovo je nivo B produkcije i unistilo bi film
Hvala bogu da nisu ovaj kraj filma ostavili, ovo je nivo B produkcije i unistilo bi film
- ExNihilo
#731 Re: Klub filma
Odron odrona.
- dale cooper
#732 Re: Klub filma
Jack nije trebao umrijeti, totalno je bilo mjesta na onoj dasci za oboje._BataZiv_0809 wrote: ↑18/02/2021 14:27 https://www.klix.ba/magazin/film-tv/dru ... /210218020
Hvala bogu da nisu ovaj kraj filma ostavili, ovo je nivo B produkcije i unistilo bi film![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#733 Re: Klub filma
Taj Titanic mi je uvijek nekako bio ambivalentan. Sa jedne strane svi znamo sta ce se desiti i to kroz prizmu najizlizanijeg Televisa presenta kliseja-zabranjene ljubavi izmedju pripadnika razlicitih klasa gdje se brakom nastoji spasiti status, a opet je film tako fucking dobar, jak i prodrma te do kosti....ima tacno taj presjek, doduse blazi nego u La Vita e Bella, ali znas da se sve mijenja kad brod spuca u santu i film tako maestralno mijenja dinamiku.....uh moram ga opet gledat
Je li iko od vas gledao Manona od izvora @ExNihilo @dale cooper @johnnykola @zomri
A jesam vas poredao, sve sami antagonisti
Je li iko od vas gledao Manona od izvora @ExNihilo @dale cooper @johnnykola @zomri
A jesam vas poredao, sve sami antagonisti
- dale cooper
#734 Re: Klub filma
Ne volim baš Titanic, previše melodrame za moj ukus._BataZiv_0809 wrote: ↑18/02/2021 14:54 Taj Titanic mi je uvijek nekako bio ambivalentan. Sa jedne strane svi znamo sta ce se desiti i to kroz prizmu najizlizanijeg Televisa presenta kliseja-zabranjene ljubavi izmedju pripadnika razlicitih klasa gdje se brakom nastoji spasiti status, a opet je film tako fucking dobar, jak i prodrma te do kosti....ima tacno taj presjek, doduse blazi nego u La Vita e Bella, ali znas da se sve mijenja kad brod spuca u santu i film tako maestralno mijenja dinamiku.....uh moram ga opet gledat![]()
A jesam vas poredao, sve sami antagonisti![]()
Nisam gledao to.
-
omar little
#735 Re: Klub filma
kako je uopce zavrsio titanic ako ne ovako, ni ne sjecam se? meni on nije bio melodrama vec teska patetika. od celine dion sam razvila ptsd. tesko zlostavljanje je to bilo... i morao je doci scorsese da mi odgadi lea kaprija. 
- dale cooper
#736 Re: Klub filma
My Heart Will Go On je posebna priča.
Ako se ikada bude osnovao tribunal za muzičke zločine ova pjesma i Wind Of Change od
Scorpionsa će biti prvi na tapetu.
Scorpionsa će biti prvi na tapetu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#737 Re: Klub filma
Starica je bila sama kada je bacila dragulj u okean.omar little wrote: ↑18/02/2021 15:24 kako je uopce zavrsio titanic ako ne ovako, ni ne sjecam se? meni on nije bio melodrama vec teska patetika. od celine dion sam razvila ptsd. tesko zlostavljanje je to bilo... i morao je doci scorsese da mi odgadi lea kaprija.![]()
Nemojte zezat ni ti ni @dale cooper , nije soundtrack samo Celine, Horner ga je odlicno uradio...
- dale cooper
#738 Re: Klub filma
Ja govorim samo o Celine._BataZiv_0809 wrote: ↑18/02/2021 15:36Starica je bila sama kada je bacila dragulj u okean.omar little wrote: ↑18/02/2021 15:24 kako je uopce zavrsio titanic ako ne ovako, ni ne sjecam se? meni on nije bio melodrama vec teska patetika. od celine dion sam razvila ptsd. tesko zlostavljanje je to bilo... i morao je doci scorsese da mi odgadi lea kaprija.![]()
Nemojte zezat ni ti ni @dale cooper , nije soundtrack samo Celine, Horner ga je odlicno uradio...
- johnnykola
#739 Re: Klub filma
I meni je ok Titanic, kad se sve svede. Nisam gledao ovaj koji spominješ. Nešto ne gotivim to razdoblje u povijesti, ali ne sumnjam da je dobar film.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#740 Re: Klub filma
Treba staviti u kontekst, a to je da je Titanic bio impozantan film u ono vrijeme, sa, jel ono bjese najvecim budzetom do tada i zaradom preko milijardu?
Nejse, tako velik projekat, sa velikim ocekivanjima i nije podbacio.
A Horner je radio soundtrack i za Braveheart koji je isto odlican.
Al to je sve relativno kad i dokumentarac o flamingosima moze imati fenomenalan soundtrack.
Nejse, tako velik projekat, sa velikim ocekivanjima i nije podbacio.
A Horner je radio soundtrack i za Braveheart koji je isto odlican.
Al to je sve relativno kad i dokumentarac o flamingosima moze imati fenomenalan soundtrack.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#741 Re: Klub filma
Mozda bi i meni Titanic losije sjeo da sam ga prvi put gledao kao zrelija licnost. Ustvari ne mozda, nego sigurno. Ovako sam ga gledao kao jako mlada licnost zaljubljena u historiju i godinama sam se drogirao pricom o Titanicu, te slika koja prikazuje Titanic sa prikazom njegovih konstruktivnih dijelova sa pojasnjenjima i dalje krasi zid moje momacke sobe
Ovako je to kao sa drugovima iz djetinjstva. Znas da se sa njima mozda i ne bi druzio da ste se upoznali kao zrele osobe, ali se ipak druzite posto se znate cijeli zivot i odrasli ste skupa, govorite istim generacijskim jezikom....
Dali ste mi slagvort za temu koju sam mislio pokrenuti na Klubu filma, a to je ovisnost percepcije filmova o uzrastu u kojem smo ih prvi put gledali, odnosno zasto neki filmovi bolje a neki losije ostare....
Ovako je to kao sa drugovima iz djetinjstva. Znas da se sa njima mozda i ne bi druzio da ste se upoznali kao zrele osobe, ali se ipak druzite posto se znate cijeli zivot i odrasli ste skupa, govorite istim generacijskim jezikom....
Dali ste mi slagvort za temu koju sam mislio pokrenuti na Klubu filma, a to je ovisnost percepcije filmova o uzrastu u kojem smo ih prvi put gledali, odnosno zasto neki filmovi bolje a neki losije ostare....
-
90minut
#742 Re: Klub filma
Titanic je i danas isti kvalitet kao i tad valjda raji ofirno reci da su uživali uz film
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#743 Re: Klub filma
Pa nije to samo za film. Identicno je i za muziku i knjizevnost, odnosno nasu percepciju pojedinih djela._BataZiv_0809 wrote: ↑18/02/2021 15:54 Mozda bi i meni Titanic losije sjeo da sam ga prvi put gledao kao zrelija licnost. Ustvari ne mozda, nego sigurno. Ovako sam ga gledao kao jako mlada licnost zaljubljena u historiju i godinama sam se drogirao pricom o Titanicu, te slika koja prikazuje Titanic sa prikazom njegovih konstruktivnih dijelova sa pojasnjenjima i dalje krasi zid moje momacke sobe![]()
Slicne rasprave smo imali na temama o video igrama, ali tu ima ogranicavajucih faktora u pogledu tehnologije, zaato smo neke gotivili, a zasto neke iako su stare i graficki rudimentarne jos uvijek dobro izgledaju.
Tako da, bitna ti je polazna tacka konzumenta, a manje grana umjetnosti. Hocu rec, mos tu raspravu prosiriti, ima potencijala
- dale cooper
#744 Re: Klub filma
Ne znam, po meni je Titanic sjebao Camerona kao režisera. Počeo je vjerovati u sopstveni hajp i važnost i beskonačno elaborirati
oko snimanja filmova. A šta je od tada izdao? Samo Avatar. I gomilu njegovih nastavaka koji su konstantnoj pripremi i produkciji.
oko snimanja filmova. A šta je od tada izdao? Samo Avatar. I gomilu njegovih nastavaka koji su konstantnoj pripremi i produkciji.
-
omar little
#745 Re: Klub filma
titanic je obicni holivudski spekatakl. koliki mu je bio budzet i koliko je para zaradio je irelevanta stvar za sagledanje njegove vrijednosti. jeftine violinske orkestracije sa ciljem cimanje jeftinih emocija i osrednje zanimljiva prica. skoro pa vjecni stereotipi o sirotinji tog doba. tipicni oskar bejt.
-
omar little
#746 Re: Klub filma
da, pojeo ga ego.dale cooper wrote: ↑18/02/2021 16:04 Ne znam, po meni je Titanic sjebao Camerona kao režisera. Počeo je vjerovati u sopstveni hajp i važnost i beskonačno elaborirati
-
omar little
#747 Re: Klub filma
I STA SAD MENI U JEBENOJ GLAVI SVIRA...!!!!!!
- dale cooper
#748 Re: Klub filma
Neearrrr faaarrrr wherever you are I believe that the heart does go on
-
omar little
#749 Re: Klub filma
obicno se takva buba tjera stavljanjem pjesme na jutub, ali nema ni teorijske sanse da to uradim.dale cooper wrote: ↑18/02/2021 16:41Neearrrr faaarrrr wherever you are I believe that the heart does go on
![]()
- dale cooper
#750 Re: Klub filma
omar little wrote: ↑18/02/2021 16:45obicno se takva buba tjera stavljanjem pjesme na jutub, ali nema ni teorijske sanse da to uradim.dale cooper wrote: ↑18/02/2021 16:41Neearrrr faaarrrr wherever you are I believe that the heart does go on
![]()
![]()
Nemoj reći da nikada nisam ništa uradio za tebe.