moze li kratka recenzija
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
MarkoIvkovic
#15026 Re: Xiaomi mobiteli
-
Dzontra_Volta
-
Dzontra_Volta
#15028 Re: Xiaomi mobiteli
Ne znam ti ja baš pisati recenzije kao @CooK . Moraćeš njega sačekati.
Ja sam zadovoljan brzinom pevenstveno. Nedavno sam uzeo moj prethodni mobitel Huawei Mate 10 lite i iznervirao se koliko je spor. A to nisam uopšte primjećivao dok nisam promijenio mobitel.
Display je dovoljno osvjetljen i to mi je takođe plus.
Fotografija su više nego dobre, bar ove dnevne. Naveče se ne krećem previše, a pogotovo ne slikam, pa nisam baš upratio kakve su. Instalirao sam i gcam, prvenstveno za noćne slike, ali opet nisam probao dovoljno.
Ono što mi je nedostatak je što ne mogu namjestiti da mi bočne tipke defaultno smanjuju i pojačavaju glasnoću zvona, ali @CooK reče da će to doći sa ažuriranjem na MIUI 12.5.
Druga stvar koja me nervira je što nekad moram po 10-15 puta kliknuti na crvenu ikonicu na ekranu da bih prekinuo poziv. Nadam se da je to softverska greška, a ne loš kvalitet displeja i da će se i to riješiti.
-
MarkoIvkovic
#15029 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala ti na brzom odgovoru, onda cu sacekati @CooK da mi napise svoju kada stigne pa da se napokon odlucim za novi telefonDzontra_Volta wrote: ↑16/02/2021 20:06Ne znam ti ja baš pisati recenzije kao @CooK . Moraćeš njega sačekati.
Ja sam zadovoljan brzinom pevenstveno. Nedavno sam uzeo moj prethodni mobitel Huawei Mate 10 lite i iznervirao se koliko je spor. A to nisam uopšte primjećivao dok nisam promijenio mobitel.
Display je dovoljno osvjetljen i to mi je takođe plus.
Fotografija su više nego dobre, bar ove dnevne. Naveče se ne krećem previše, a pogotovo ne slikam, pa nisam baš upratio kakve su. Instalirao sam i gcam, prvenstveno za noćne slike, ali opet nisam probao dovoljno.
Ono što mi je nedostatak je što ne mogu namjestiti da mi bočne tipke defaultno smanjuju i pojačavaju glasnoću zvona, ali @CooK reče da će to doći sa ažuriranjem na MIUI 12.5.
Druga stvar koja me nervira je što nekad moram po 10-15 puta kliknuti na crvenu ikonicu na ekranu da bih prekinuo poziv. Nadam se da je to softverska greška, a ne loš kvalitet displeja i da će se i to riješiti.
- beni-bu-man
#15030 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi has shared a list of phones that will be getting the MIUI 12.5 update in the first batch. The first wave of the update's international rollout will happen at the end of April 2021. The stable update of the new interface will first be making its way to the Mi 10T Pro, Mi 10T, Mi 10 Pro, Mi 10, and Mi 11, while the second wave will include Mi 10T Lite, Mi Note 10 series, Mi 10 Lite, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 9 series, Poco X3 NFC, Poco F2 Pro, Redmi 9, and Redmi Note 9T, but the company has not shared date for it. The timeline for other devices will be shared later on Miui.comDzontra_Volta wrote: ↑16/02/2021 19:38Ja još čekam na Mi 10T, valjda bi trebao prije ovih.beni-bu-man wrote: ↑16/02/2021 16:56Second Wave of MIUI 12.5 Update (Starts Late Q2 2021):
Mi 10 Lite 5G (monet)
Mi 10T Lite (gauguin)
Mi Note 10 and Mi Note 10 Pro (tucana)
Mi Note 10 Lite (toco)
Redmi Note 9T (cannon)
Redmi Note 9 Pro (joyeuse)
Redmi Note 9S (curtana)
Redmi Note 9 (merlin)
Redmi Note 8 Pro (begonia)
Redmi 9 (lancelot)
Eh sad koji je to tacno mjesec ne bih ti znao rec
-
hamo1977
#15031 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je za NOTE 9 pro uz stakla došla i tečnost koju nanesem sa strana, kada zalijepim staklo. I to odlično radi, ne vidi se da ima prostora na mjestu gdje se displej počinje savijati.
Za ženin note 8 pro sam naručio sa aliexpress, ali trenutno je item nedostupan, pa ti ne mogu poslati link.
-
Mahir-Klix
#15032 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li iko iskusta sa onim magnetnim maskicama(360).Valjaju li da narucim za note 10 lite.
-
MikacO
#15033 Re: Xiaomi mobiteli
Allahu dragi pa ovi u BHT nisu nikako uvezani i sve veca zafrkancija kad hoces uzeti dobar mobitel koji su nedavno ubacili u ponudu. Mislio sam da ce se vremenom popravljati ali oni jos gori.mc-twin wrote: ↑15/02/2021 22:41Isao sam i ja danas isti slucaj.Cirkus kako sam i predpostavljao... Kasnije sam telefonski rezervisao.
U ponedjeljak mi rekla u BHT poslovnici u mom gradu da ce Xiaomi Mi 10T doci u cetvrtak ili petak i ja odem u cetvrtak i nema. Opet odem u petak i opet nema. Kaze dodji pred kraj radnog vremena i ja dodjem i opet nema. Jos me provociraju pametovanjem a nemaju pojma. Kaze imamo Redmi Note 9 Pro uzmi njega, isto ti je to a taj mobitel duplo losiji od Mi 10T. Jos ja sad imam Redmi Note 8 Pro i ne bih ni mijenjao mobitel kad bi jedina opcija bila taj zehru bolji Redmi Note 9 Pro.
Malo prije sam se registrovao na BHT Web Shop da tamo narucim ali tamo nema uopste opcije da izaberem mobilni paket i dobijem popust nego samo ima nekakav socijalni paket.
Mislio sam otici sljedece sedmice u Sarajevo ako Mi 10T ne stigne ove sedmice u poslovnicu u mom gradu ali se sad bojim otici jer je mozda i tamo ista situacija. Ne znam sta da radim.
Kako ide ta telefonska rezervacija? Je li nazoves i onda cekas da oni tebe nazovu kad stigne mobitel?
-
kakaljin
#15034 Re: Xiaomi mobiteli
KAda kliksnes uredjaji, pa mobiteli, sa lijeve strane ti pisu tarife i nadjes svoju pa nakon nje izaberes ugovor na 24 pa na 24 rate i odaberes marku telefona i tu izaberes ovaj telefon i sve ce ti pisati koliko je telefon i mozes preko web shopa sve zavrsitiMikacO wrote: ↑19/02/2021 18:58Allahu dragi pa ovi u BHT nisu nikako uvezani i sve veca zafrkancija kad hoces uzeti dobar mobitel koji su skoro ubacili u ponudu. Mislio sam da ce se vremenom popravljati ali oni jos gori.
U ponedjeljak mi rekla u BHT poslovnici u mom gradu da ce Xiaomi Mi 10T doci u cetvrtak ili petak i ja odem u cetvrtak i nema. Opet odem u petak i opet nema. Kaze dodji pred kraj radnog vremena i ja dodjem i opet nema. Jos me provociraju pametovanjem a nemaju pojma. Kaze imamo Redmi Note 9 Pro uzmi njega, isto ti je to a taj mobitel duplo losiji od Mi 10T. Jos ja sad imam Redmi Note 8 Pro i ne bih ni mijenjao mobitel kad bi jedina opcija bila taj zehru bolji Redmi Note 9 Pro.
Malo prije sam se registrovao na BHT Web Shop da tamo narucim ali tamo nema uopste opcije da izaberem mobilni paket i dobijem popust nego samo ima nekakav socijalni paket.
Mislio sam otici sljedece sedmice u Sarajevo ako Mi 10T ne stigne ove sedmice u poslovnicu u mom gradu ali se sad bojim otici jer je mozda i tamo ista situacija. Ne znam sta da radim.
Kako ide ta telefonska rezervacija? Je li nazoves i onda cekas da oni tebe nazovu kad stigne mobitel?
-
MikacO
#15035 Re: Xiaomi mobiteli
Moze tako. Narucio sam.kakaljin wrote: ↑19/02/2021 19:02KAda kliksnes uredjaji, pa mobiteli, sa lijeve strane ti pisu tarife i nadjes svoju pa nakon nje izaberes ugovor na 24 pa na 24 rate i odaberes marku telefona i tu izaberes ovaj telefon i sve ce ti pisati koliko je telefon i mozes preko web shopa sve zavrsitiMikacO wrote: ↑19/02/2021 18:58Allahu dragi pa ovi u BHT nisu nikako uvezani i sve veca zafrkancija kad hoces uzeti dobar mobitel koji su skoro ubacili u ponudu. Mislio sam da ce se vremenom popravljati ali oni jos gori.
Prije se moglo direktno na stranici svakog mobitela izabirati paketi i vidjeti cijene mobitela. Nisu trebali to mijenjati jer samo zbunjuju ljude. Da mi ti nisi rekao da mora tako ne bih ni ukapiro. Hvala puno.
-
kakaljin
#15036 Re: Xiaomi mobiteli
Nema na cemuMikacO wrote: ↑19/02/2021 19:18Moze tako. Narucio sam.kakaljin wrote: ↑19/02/2021 19:02KAda kliksnes uredjaji, pa mobiteli, sa lijeve strane ti pisu tarife i nadjes svoju pa nakon nje izaberes ugovor na 24 pa na 24 rate i odaberes marku telefona i tu izaberes ovaj telefon i sve ce ti pisati koliko je telefon i mozes preko web shopa sve zavrsitiMikacO wrote: ↑19/02/2021 18:58
Allahu dragi pa ovi u BHT nisu nikako uvezani i sve veca zafrkancija kad hoces uzeti dobar mobitel koji su skoro ubacili u ponudu. Mislio sam da ce se vremenom popravljati ali oni jos gori.
Kako ide ta telefonska rezervacija? Je li nazoves i onda cekas da oni tebe nazovu kad stigne mobitel?![]()
Prije se moglo direktno na stranici svakog mobitela izabirati paketi i vidjeti cijene mobitela. Nisu trebali to mijenjati jer samo zbunjuju ljude. Da mi ti nisi rekao da mora tako ne bih ni ukapirao. Hvala puno.
Vidio sam i ja da su to promjenili da ne mozes naknadno izmjeniti tarifu kada kliknes uredjaj. NAdam se da ce i to ispraviti.
Bitno je da si zavrsio.
Javi kada stigne kakav je i za koliko si ga dobio od narudjbe. Dvoumim se da njega narucim umjesto poko 3x nfc kojeg sam gledao
Last edited by kakaljin on 19/02/2021 19:26, edited 1 time in total.
-
mRNA
#15038 Re: Xiaomi mobiteli
xiaomi i esim jesu kinezi i to odradili za svaki xiaomi?
- mc-twin
#15039 Re: Xiaomi mobiteli
Izvozase oni tebe dobro.MikacO wrote: ↑19/02/2021 18:58Allahu dragi pa ovi u BHT nisu nikako uvezani i sve veca zafrkancija kad hoces uzeti dobar mobitel koji su nedavno ubacili u ponudu. Mislio sam da ce se vremenom popravljati ali oni jos gori.
- mc-twin
#15040 Re: Xiaomi mobiteli
Sto se tice samog mobitela nemas se sta dvoumiti.Mi 10T je top uredjaj u svim segmentima... jedino razlika u cijeni...kakaljin wrote: ↑19/02/2021 19:21Nema na cemu
Vidio sam i ja da su to promjenili da ne mozes naknadno izmjeniti tarifu kada kliknes uredjaj. NAdam se da ce i to ispraviti.
Bitno je da si zavrsio.
Javi kada stigne kakav je i za koliko si ga dobio od narudjbe. Dvoumim se da njega narucim umjesto poko 3x nfc kojeg sam gledao
-
kakaljin
#15041 Re: Xiaomi mobiteli
Znam da je cijena, a jeli vrijedi te razlike u cijeni.mc-twin wrote: ↑19/02/2021 22:37Sto se tice samog mobitela nemas se sta dvoumiti.Mi 10T je top uredjaj u svim segmentima... jedino razlika u cijeni...kakaljin wrote: ↑19/02/2021 19:21Nema na cemu
Bitno je da si zavrsio.
- mc-twin
#15042 Re: Xiaomi mobiteli
U zavisnosti od tvojih potreba i sta trazis,al globalno receno definitivno vrijedi.kakaljin wrote: ↑19/02/2021 22:42Znam da je cijena, a jeli vrijedi te razlike u cijeni.mc-twin wrote: ↑19/02/2021 22:37Sto se tice samog mobitela nemas se sta dvoumiti.Mi 10T je top uredjaj u svim segmentima... jedino razlika u cijeni...kakaljin wrote: ↑19/02/2021 19:21
Nema na cemu
Bitno je da si zavrsio.
-
Dzontra_Volta
#15043 Re: Xiaomi mobiteli
Evo par noćnih slika "iz ruke" MI 10T
Stoke kamera

Gcam

Stoke kamera

Gcam

-
bneatar
-
mRNA
#15045 Re: Xiaomi mobiteli
Koji od Xiaomi ima opcije esim i 5G ?
-
MikacO
#15046 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala bracala ali ne treba da mi javis kad te zovnu jer sam ja u petak narucio 10T preko BHT Web Shopa i sad cekam da me oni zovu.mc-twin wrote: ↑19/02/2021 22:31Izvozase oni tebe dobro.MikacO wrote: ↑19/02/2021 18:58Allahu dragi pa ovi u BHT nisu nikako uvezani i sve veca zafrkancija kad hoces uzeti dobar mobitel koji su nedavno ubacili u ponudu. Mislio sam da ce se vremenom popravljati ali oni jos gori.
Kako ide ta telefonska rezervacija? Je li nazoves i onda cekas da oni tebe nazovu kad stigne mobitel?Dobro je pa nisu neki Alcatel ponudili.
Nemoj bezze dolaziti,Bog zna kad ce to njima doci... Javim ti ja kad mene zovnu ili nazoves kazes koji uredjaj zelis preko kojeg paketa odnoso koje opcije i ostavis kontak podatke i zovnu te kada budu imali...
-
MikacO
- fusion_ba
#15048 Re: Xiaomi mobiteli
Ja nesto i ne kontam tu euforiju oko esim kartica? Koliko sam shvatio one ne donose nista novo za korisnika. Samo su manji trosak za operatere da ne moraju izrađivati standardnu sim karticu.
- Burkoff
#15049 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav Xiaomi strucnjaci
Znam da je ovo pitanje na pogresnom mjestu ali ovdje je veci broj ljudi koji prati pa mozda budem imao srece.
Kolegica na poslu je kupila Xiaomi Amazfit Bip. Sve radi savrseno osim toga sto na ekranu sata ne pise ime kontakta koji je poziva vec samo broj.
Ima li to veze ako je na satu kineski firmware ili ipak medjunarodni? Fabrickoj Xiaomi aplikaciji sam dao sve ovlasti na mobitelu pa to sigurno nije uzrok. Pored fabrickog appa sam nasao neki alternativni pa sam njemu dao zadatak da on ispise ime kontakta na smart-satu. Obzirom na dva appa koja rade sa satom istovremeno potrosnja baterije mobitela je poprilicno velika pa mi je to samo prelazno rjesenje.

Znam da je ovo pitanje na pogresnom mjestu ali ovdje je veci broj ljudi koji prati pa mozda budem imao srece.
Kolegica na poslu je kupila Xiaomi Amazfit Bip. Sve radi savrseno osim toga sto na ekranu sata ne pise ime kontakta koji je poziva vec samo broj.
Ima li to veze ako je na satu kineski firmware ili ipak medjunarodni? Fabrickoj Xiaomi aplikaciji sam dao sve ovlasti na mobitelu pa to sigurno nije uzrok. Pored fabrickog appa sam nasao neki alternativni pa sam njemu dao zadatak da on ispise ime kontakta na smart-satu. Obzirom na dva appa koja rade sa satom istovremeno potrosnja baterije mobitela je poprilicno velika pa mi je to samo prelazno rjesenje.
- gdesi bre