Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#48251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:52
detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:47
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:45

Odgovorio sam ti vec na to prvo pitanje.

U pravu si da je NS gotov u Mostaru, ali ce SDP uvijek imati podrsku....ako poznaajes Mostar, znas da SDP ima vjerne glasace, koji bi glasali za SDP, ma kakav SDP bio. Za mene je SDP isti kao i NS i sve ovo su odradili zajedno.
Sreca da je SDA tu da popravlja situaciju i to sve sa svojim koalicionim partnerima :mrgreen:.
Ako nas oni ne izvuku iz govana, niko nece :mrgreen:.
Ja ne mislim da ce SDA nesto dobro uraditi i popraviti situaciju, jer ih smatram nesposobnim. Onaj Salem Maric je valjda glava stranke u kantonu....to sve govori. Medjutim, izabrali su kandidata koji nije bio stranacki kadar, i koji nije imao mrlje. Ponudili su SDP-u i NS saradnju i zajednicki program, sto meni mnogo govori. Znaci, treba biti iskren i objektivan.
Za mene bi bio pun pogodak da su SDP i NS to prihvatili i povecali svoj uticaj na vlast i mozda promjenili neke stvari.
Kakav program...gdje se moze procitati ovaj "program" ?
Je li taj "program" stane na A4 stranicu ,font 18ka ?
zlajaBHF

#48252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

drug_profi wrote: 16/02/2021 22:07
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:04
drug_profi wrote: 16/02/2021 21:58

Pa znaci nisi glasao za NS?
A sto?
Sto si onda ozlojeđen? Jesu tebi nesto obecali pa te prevarili?
Druze Profi, volim i ja Tita, ali proslo je to vrijeme.....I stvarno, da si mi postavljao pitanja o politici u BiH 1989. ja bi ti davao drugacije odgovore nego danas.....ali valjda smo za ovih 30 godina nesto i iskusili i naucili.

Pokusavate nesto sto ni Tito nije uspio..... ne moze se graditi buducnost ako temelji nisu zdravi, i ako se svi ne suocimo sa istinom i realnosti. Ne moze se nista gurati pod tepih, zarad bratstva i jedinstva, jer ne vrijedi i nece nam nista dobrog donjeti.
Volis Tita?
A zagovaras potpuno suprotne stavove.
Kako, samo objasni KAKO iz etnicke podjele mislis stvoriti nesto dobro? Za tebe su zdravi temelji ako svi idemo u svoje stado?
U Sarajevu ce Bogic biti gradonacelnik. Nacelnik centra u Sarajevu Srdjan..... Znaci to je put. Tamo gdje su probosanske strane na vlasti, graditi drustvo kakvo zelimo u cijeloj BiH. Znaci kao dobar primjer.

Medjutim, pravi put nije saginjati se pred fasistima iz HDZ-a. Pred njia moramo biti ujedinjeni!

Svako ko ista zna o Mostaru, zna da su Srbi i Hvrati uvijek bili dobrodosli na teritoriji Mostara koji je vecinski Bosnjacki. I dan danas tu zivi tolerancija prema drugim narodima i vjerama. Mislim da je to put i nasa duznost. Ovo saginjanje nije pravi put i od toga nista dobiti necemo.
zlajaBHF

#48253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

belfy wrote: 16/02/2021 22:11
ti si mu advokat? odskakutaj i pusti covjeka da odgovori.
Izvini, ali stvarno nije relevantno...Zasto te to toliko interesuje?
zlajaBHF

#48254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

drug_profi wrote: 16/02/2021 22:09
Nažalost ZNAM. Na svojoj koži osjećam merhamet Bosnjaka.
Da se razumijemo, jednog dijela, ne svih. Da ti pričam, rekao bi mi da lažem. A to je zato što ti živiš u svom zamišljenom svijetu, a ja u realnosti.
Vjerujem ti, ali ljudi su generalno izfrustrirani i zao mi je ako si dozivio ili dozivljavas ruzne stvari. Medjutim, mislim da nisi objektivan.

Velika je razlika u toleranciji. Pratim situaciju u odnosu na bosnajcke povratnike, i vidim sta se desava...da na govorim o 1992. - 1995.
detroit-mercy

#48255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:12
drug_profi wrote: 16/02/2021 22:07
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:04

Druze Profi, volim i ja Tita, ali proslo je to vrijeme.....I stvarno, da si mi postavljao pitanja o politici u BiH 1989. ja bi ti davao drugacije odgovore nego danas.....ali valjda smo za ovih 30 godina nesto i iskusili i naucili.

Pokusavate nesto sto ni Tito nije uspio..... ne moze se graditi buducnost ako temelji nisu zdravi, i ako se svi ne suocimo sa istinom i realnosti. Ne moze se nista gurati pod tepih, zarad bratstva i jedinstva, jer ne vrijedi i nece nam nista dobrog donjeti.
Volis Tita?
A zagovaras potpuno suprotne stavove.
Kako, samo objasni KAKO iz etnicke podjele mislis stvoriti nesto dobro? Za tebe su zdravi temelji ako svi idemo u svoje stado?
U Sarajevu ce Bogic biti gradonacelnik. Nacelnik centra u Sarajevu Srdjan..... Znaci to je put. Tamo gdje su probosanske strane na vlasti, graditi drustvo kakvo zelimo u cijeloj BiH. Znaci kao dobar primjer.

Medjutim, pravi put nije saginjati se pred fasistima iz HDZ-a. Pred njia moramo biti ujedinjeni!

Svako ko ista zna o Mostaru, zna da su Srbi i Hvrati uvijek bili dobrodosli na teritoriji Mostara koji je vecinski Bosnjacki. I dan danas tu zivi tolerancija prema drugim narodima i vjerama. Mislim da je to put i nasa duznost. Ovo saginjanje nije pravi put i od toga nista dobiti necemo.
A Bogica i Srdjana je SDA kandidovala.
Ja vjerujem da duboko u sebi ti se zalazes za pravu stvar ali moras shvatiti, da u toj kombinaciji ne moze imati SDA.
To ti je ko da hoces sa pedofilom da otvoris learning academy za djecu predskolskog i do 4tog razreda uzrasta :skoljka: jednostavno ne ide.
belfy

#48256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:20
zato da bude jasno i sta zastupas, a ne samo protiv cega si. svi oduvijek znaju protiv cega su, ali ne zele da se izjasne za sta su i koja su rjesenja. isto tako ne zele da kazu za cija su rjesenja glasali, ali su spremni da popljuju bilo cije drugo. to, po meni, predstavlja, u najmanju ruku licemjerstvo. jer takvi ce na sve i jednoj temi reci sta ne valja, ali nece ponuditi rjesenje ili, ne daj boze, da se izjasne ko nudi prava rjesenja. u cemu je prikriven kompletan hinjaluk i licemjerstvo takvih.

shodno recenom, pitanje je bilo postavljeno da bih razumio tvoj stav jasnije. ako ne zelis odgovoriti na isto reci to jasno i ljudski. ovo "nije relevantno" i ostale krivine meni ne predstavljaju odgovor, ali mi govore dosta koliko je neko iskren, dok sa druge strane "sasvim iskreno" napada druge opcije.

posto se nadam da sam sve pojasnio do zadnjeg detalja, da jos zadnji put pitam - za koga si ti glasao u Mostaru?
joint union

#48257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Dakle imamo Irmu sa istočne i Bošku sa zapadne strane Mostara u jednoj stranci. Izabran je gradonačelnik iz hdz_a tijesnom većinom. Dvije žene iz ns su bile suzdrzane prilikom glasanja, te su zbog toga od sda_ovaca ns proglašeni izdajicama. Zanimljivo, da je kojim slučajem onaj snsd_ovac glasao za Guzina, tada bi vjerovatno ns tj Boska opet bila proglašena izdajnikom, samo sada od strane hdz_a. Mada bi u oba slučaja te dvije žene glasale potpuno isto. Sto su i najavile. Zaključak, Dodik opet pobijedio.
zlajaBHF

#48258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 22:27
A Bogica i Srdjana je SDA kandidovala.
Ja vjerujem da duboko u sebi ti se zalazes za pravu stvar ali moras shvatiti, da u toj kombinaciji ne moze imati SDA.
To ti je ko da hoces sa pedofilom da otvoris learning academy za djecu predskolskog i do 4tog razreda uzrasta :skoljka: jednostavno ne ide.
Pa SDA je kandidovala Nenadica kao premijera KS.

Ne slazemo se, jer ja ne vjerujem NS.

Vama se politika svodi na antiSDA histeriju. To nije strategija koja vodi necemu dobrom.
zlajaBHF

#48259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

belfy wrote: 16/02/2021 22:28
zato da bude jasno i sta zastupas, a ne samo protiv cega si. svi oduvijek znaju protiv cega su, ali ne zele da se izjasne za sta su i koja su rjesenja. isto tako ne zele da kazu za cija su rjesenja glasali, ali su spremni da popljuju bilo cije drugo. to, po meni, predstavlja, u najmanju ruku licemjerstvo. jer takvi ce na sve i jednoj temi reci sta ne valja, ali nece ponuditi rjesenje ili, ne daj boze, da se izjasne ko nudi prava rjesenja. u cemu je prikriven kompletan hinjaluk i licemjerstvo takvih.

shodno recenom, pitanje je bilo postavljeno da bih razumio tvoj stav jasnije. ako ne zelis odgovoriti na isto reci to jasno i ljudski. ovo "nije relevantno" i ostale krivine meni ne predstavljaju odgovor, ali mi govore dosta koliko je neko iskren, dok sa druge strane "sasvim iskreno" napada druge opcije.

posto se nadam da sam sve pojasnio do zadnjeg detalja, da jos zadnji put pitam - za koga si ti glasao u Mostaru?
Mislim da kroz moje postove ovdje, mozes zakljuciti kakve stavove imam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

ostaje samo pitanje koliko je stvarno SDA izmanevrisala ovo mišljenje da su oni kao protiv HDZa, a koliko je u pitanju BOTulizam.

kao SDA ljuta što se nije išlo protiv HDZa :lol:

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 16/02/2021 22:46 ostaje samo pitanje koliko je stvarno SDA izmanevrisala ovo mišljenje da su oni kao protiv HDZa, a koliko je u pitanju BOTulizam.

kao SDA ljuta što se nije išlo protiv HDZa :lol:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
ExNihilo

#48262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ExNihilo »

Bakir je samo trebao šutiti i pustiti ove da se glođu iznutra, ako je već cilj urušavanje Četvorke.

Ali frajer fakat uvijek ima rečenicu viška. I uvijek je glupa.
zlajaBHF

#48263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

SDA dogovorila sa HDZ-om da NS podrzi HDZ :D

Yeaaaa :thumbup:
zippoo87

#48264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

vecinom je botulizam i po FB dijaspora komentarise ...otjerala ih SDA a oni opet proSDA :D
a niti jedan komentar nije pismen...dakle sve seljadija teska komentarise

Prate svog preCednika...izadje lik na hayat veceras i nalaga se toliko...pola sata laganja i ode cojk i onda zadatak botovima da komentarisu na clanke koje su objavili rezimski mediji.
Vecinom providno ali ima i onih sto se ne kontaju u politiku pa se prime a inteligencija im nije jaca strana
belfy

#48265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:44
belfy wrote: 16/02/2021 22:28

Mislim da kroz moje postove ovdje, mozes zakljuciti kakve stavove imam.
da sam imao formirano misljenje ne bih ni pitao, ali sada je vec jasno. sa takvim stavom ti nemas nikakve osnove da bilo kome sta prigovaras, a pogotovo da moralises.

sretno. :kakoste:
zlajaBHF

#48266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

zippoo87 wrote: 16/02/2021 22:53 vecinom je botulizam i po FB dijaspora komentarise ...otjerala ih SDA a oni opet proSDA :D

Prate svog preCednika...izadje lik na hayat veceras i nalaga se toliko...pola sata laganja i ode cojk i onda zadatak botovima da komentarisu na clanke koje su objavili rezimski mediji.
Vecinom providno ali ima i onih sto se ne kontaju u politiku pa se prime a inteligencija im nije jaca strana
Seljadija :D

Ne znas drugacije, jel de? Nisi ti kriv....
hrasno

#48267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hrasno »

A zasto bi netko tko nece da glasa za hdz, glasao za sda. Koja je razlika izmedju ove dvije stranke ? Isti ku'ac. Pokrali sve,sjebali sve i sad jedna stranka koja je gradjanske opcije treba glasati za nacionalisticku stranku samo zato da jedan nacionalista ne bude gradonacelnik nego drugi. I onako gradonacelnik ne moze nista bez gradskog vijeca. Izgleda sa se u Mostaru pravo dobro zivi kad poslje 25 god. su zaboravili od privatizacije,kolektora,aluminija i svega ostalog jbg valjajte se u svojoj gluposti i glasajte i dalje za sda i hdz
zlajaBHF

#48268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

belfy wrote: 16/02/2021 22:54

da sam imao formirano misljenje ne bih ni pitao, ali sada je vec jasno. sa takvim stavom ti nemas nikakve osnove da bilo kome sta prigovaras, a pogotovo da moralises.

Itekako imam.....Samo sto nije bitno za koju sam stranku glasao.

Nema potrebe da me ubacujes u boks, kao ako je SDA, onda je seljak, ako je za SDP, onda je komunjara itd....

Stvarno nema potrebe.

Graditi gradjansku drzavu na podrucju gdje vladaju probosanske stranke je pravi put.

Ne biti jedinstven, kad kontra sebe imas HDZ je pogresan put!
zippoo87

#48269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:58
zippoo87 wrote: 16/02/2021 22:53 vecinom je botulizam i po FB dijaspora komentarise ...otjerala ih SDA a oni opet proSDA :D

Seljadija :D

Ne znas drugacije, jel de? Nisi ti kriv....
Drug...ne pisem ja to da vrijedjam,nego jer su takvi...na FB mozes uci nekome na profil i vidjeti...na forumu ne mozes ali mozes iz razmisljanja.
A ako meni imputiras da sam i ja to...imas pravo,samo nisi ni blizu :lol:
Leverage

#48270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 23:00

Nema potrebe da me ubacujes u boks, kao ako je SDA, onda je seljak, ako je za SDP, onda je komunjara itd....

Stvarno nema potrebe.

Graditi gradjansku drzavu na podrucju gdje vladaju probosanske stranke je pravi put.

Super, znači glasaš za SDP slijedeće godine. Čestitam.
zlajaBHF

#48271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

zippoo87 wrote: 16/02/2021 23:01
Drug...ne pisem ja to da vrijedjam,nego jer su takvi...na FB mozes uci nekome na profil i vidjeti...na forumu ne mozes ali mozes iz razmisljanja.
A ako meni imputiras da sam i ja to...imas pravo,samo nisi ni blizu :lol:
Ne treba ljude vrijedjati, jer imaju drugacije misljenje.
zlajaBHF

#48272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Leverage wrote: 16/02/2021 23:02
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 23:00

Stvarno nema potrebe.

Super, znači glasaš za SDP slijedeće godine. Čestitam.
Vjerujem da je SDP samo glasao za Guzina jer su znali da ce izgubiti. Pametno su to odigrali.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#48273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konektovan »

Vi iz Gracanice ste najgori... :mrgreen:
Leverage

#48274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 23:04 Vjerujem da je SDP samo glasao za Guzina jer su znali da ce izgubiti. Pametno su to odigrali.
Samo što to nažalost ne razumiju oni koji su potencijalni glasači SDP-a.
zlajaBHF

#48275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Leverage wrote: 16/02/2021 23:06
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 23:04 Vjerujem da je SDP samo glasao za Guzina jer su znali da ce izgubiti. Pametno su to odigrali.
Samo što to nažalost ne razumiju oni koji su potencijalni glasači SDP-a.
Ma SDP ima lojalne glasace u Mostaru, sta je stobom...... Pa reci mi kakav je kandidat Zalihic? Ali SDP opet ima kakvu takvu podrsku.
Locked